Şimdi Ara

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.688
Cevap
7
Favori
225.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gece dolunayda çektim ama nasıl oldu bilmiyorum. Fikrinizi alıyım dedim... Daha net olması için ne yapabilirim?

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • Hocam daha net olması pek mümkün değil gibi..
    Dolunay güçlü bir ışık kaynağıdır geceleyin, sokak lambaları da öyle ama evlerin iç aydınlatmaları zayıf ışıktır. Dolayısıyla evleri çekmek istersen dolunay ve sokak lambaları parlama yapacak, dolunayı çekmek istersen de evler çıkmayacaktır.

Daha düzgün aydınlatılmış bir mekan arayabilirsin .
  • Canon A520: Camın arkasından çekilmişti.

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydemir -- 14 Haziran 2006; 21:50:55 >
  • quote:

global : yaw kavun nerden çıktı. desene sana bi cami fotografı çeksem onu da imam bayıldı yemek sanıcan

Yaw ne bilem ayın alt tarafı kavunun seyi gibi cıkmıs ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

quote:

global : yaw kavun nerden çıktı. desene sana bi cami fotografı çeksem onu da imam bayıldı yemek sanıcan

Yaw ne bilem ayın alt tarafı kavunun seyi gibi cıkmıs ...

Ben de portakala benzetiyorum her seferinde. Acaba başka bir meyveye veya sebzeye benzeten var mıdır ?

•  GECE ÇEKİMLERİ BURAYA

ilk denemem sony dsc-s90'la

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tergen -- 15 Haziran 2006; 0:01:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: requiem
    Ben de portakala benzetiyorum her seferinde. Acaba başka bir meyveye veya sebzeye benzeten var mıdır ?

yaw evde kavun olsa cekicem ama yok anasını satayım yarın alayım bari bitane alt tarafını cok benzettim belkide bana öyle geliyodur ama ne bilem
  • ben bu gece çekimini bir türlü ayarlayamadım yaaa uf hp r707

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimer -- 15 Haziran 2006; 0:30:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: grimer

ben bu gece çekimini bir türlü ayarlayamadım yaaa uf hp r707

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA

Hocam 2 altın kural var:

1) Makine sabitlenecek, elde durmayacak, tripod, duvar vs. kullanılabilir.
    2) Zamanlamalı çekim modu kullanılacak, yani deklanşöre basar basmaz çekmeyecek, mesela 2sn veya 10sn geri sayıp öyle çekecek. Bu sayede deklanşöre basarken makinenin titremesi, çekilen fotoğrafa yansımamış olur.

• bi tanede benden...sabaha karşı 5 gibi falandı..

sony dsc-w30

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • hızımı alamadım bitane daha atayım
    gerçi bunlar elde çekilen ler..

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • quote:

Orjinalden alıntı: requiem

quote:

ben bu gece çekimini bir türlü ayarlayamadım yaaa uf hp r707

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA

Hocam 2 altın kural var:

1) Makine sabitlenecek, elde durmayacak, tripod, duvar vs. kullanılabilir.
    2) Zamanlamalı çekim modu kullanılacak, yani deklanşöre basar basmaz çekmeyecek, mesela 2sn veya 10sn geri sayıp öyle çekecek. Bu sayede deklanşöre basarken makinenin titremesi, çekilen fotoğrafa yansımamış olur.

teşekkürler arkadaşım bazen çekim süresi çok uzuyor 15sn falan bu normal mi bide?Senin dediklerini deniycem

• arkadaşlar geceleri sensöre düşen ışık miktarı gündüze oranla çok düşük olduğu için 1/40 gibi hızlarda simsiyah bir kare elde edebiliriz. fakat fotonun çekim süresini uzatarak düşen ışık miktarını arttırırsak normal gözle göremediğimiz objeleri bile görüntüleme şansımız olur. gündüz fazla ışık altında çekim hızını 1/250 yada daha yüksek bir hıza ayarlayarak fotonun fazla aydınlık çıkmasını önlediğimiz gibi gecede tam tersi 8 -10 veya 30 saniyelik süreleri seçerek karanlık ortamlarda bile güzel fotolar çekebiliriz. yalnız bu tarz çekimleri elimizde gerçekleştirme şansımız kesinlikle yoktur. makineyi mutlaka sabit bir yere koymak zorundayız. kalabalık bir kavşakta 30 saniyelik bir çekim yaparsak araçları değil sadece kırmızı stop lambalarının ışıklarını bir şerit şeklinde fotoda görebiliriz. tabi buda çok hoş bir görüntü olacaktır.

saygılar...

• selam arkadaşlar,
    SONY T9 fotograf makinamın çoğu özelliğini bilmiyorum. Önce bunu okuyunuz isimli kullanım klavuzunu nereden bulabilirim. Ayrıca gece çekimlerini nasıl yapıyorsunuz. Digitaldelisi nin yorumunu ayrıca bekliyorum... Selamlar
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır gece bir fotoğraf çekmek istiyordum fakat iyi bir ortam bulamıyordum. Dün ansızın havai fişekler patlamaya başladı ve kendimi dışarıda buldum .

Ayar yapmaya pek vaktim olmadı ama umduğumdan güzel çekmişim. Makinenin gece modunda çektim.

Aşağıdaki fotoğrafı, orjinal fotoğrafı 800 x 600 boyutlarına küçülterek elde ettim, başka bir işlem uygulamadım.

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA

Aşağıdaki fotoğrafı ise, yukarıdaki fotoğrafın orjinal halinden 1024 x 768 boyutlarında bir kırpma yaparak ve daha sonra 800 x 600 boyutlarına indirerek elde ettim.

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA

Beğeneceğinizi umarım. Saygılarımla.

• 800 x 600 boyutlarında kırpılmış, piksel boyutları 1-1 olan başka bir fotoğraf daha eklemek istedim.

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • havai fişekler süper de kaç saniyede çekti bunları senin makine benmki 30 snde çeker :)))
  • quote:

havai fişekler süper de kaç saniyede çekti bunları senin makine benmki 30 snde çeker :)))

Fotoğraflarda EXIF bilgileri bulunmaktadır.

1sn f3.5 ile çekilmiştir.
  • 1SN Mİ UFFF UFFF yaaabenm makine çekmiyo
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.