Şimdi Ara

GECE KARANLIKTA NEDEN FAR YAKMAZLAR! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yolunuz ve Farlarınız Hep Açık Olsun =)
  • Ben de şehirlerarası yollarda traktörlerin arkaya reflektör, lamba vs. koymamalarına acayip sinir oluyorum. Kazaya davetiye niteliğinde. Allah aşkına, o reflektörün, lambanın sana maliyeti ne kadar olacak? İnsan hayatının değeri 3-4 ytl olmamalı...
  • 1. Unutmuştur
    2. Bilmiyordur
    3. Açmıştır ama ampuller (akkor flamalar) yanmıştır
    4. Kendiliğinden yandığını düşünerek açmamıştır
    5. Farlarını açması gerektiğini hatırlayamamaktadır
    6. Ampullerin patlak olduğunu biliyor ama mecburdur
    7. Aracın elektrik sistemi çökmüştür ve hiçbişi çalışmamaktadır
    8. Karısı tamtur pırlanta yüzük istemiştir ve adam karısını dövmeye gitmektedir (bir ihtimal)
    9. Kızı kaçmıştır ve kızını kaçıran çocuk "baba gel elini öpeyim barışalım" demiştir (bin ihtimal)
    0. Farları yanmayan şoför "benim herkesi görmeme gerek yok, herkes beni görmeye çalışsın" şeklinde düşünmektedir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

1. Unutmuştur
    2. Bilmiyordur
    3. Açmıştır ama ampuller (akkor flamalar) yanmıştır
    4. Kendiliğinden yandığını düşünerek açmamıştır
    5. Farlarını açması gerektiğini hatırlayamamaktadır
    6. Ampullerin patlak olduğunu biliyor ama mecburdur
    7. Aracın elektrik sistemi çökmüştür ve hiçbişi çalışmamaktadır
    8. Karısı tamtur pırlanta yüzük istemiştir ve adam karısını dövmeye gitmektedir (bir ihtimal)
    9. Kızı kaçmıştır ve kızını kaçıran çocuk "baba gel elini öpeyim barışalım" demiştir (bin ihtimal)
    0. Farları yanmayan şoför "benim herkesi görmeme gerek yok, herkes beni görmeye çalışsın" şeklinde düşünmektedir.

sevgili tanergode'nin tespitlerine gerçekten hayranım..özellikle 8 numaraya bayıldım

• şirketin logan aracını kullanırken benimde unuttuğum oluyor insanlık hali yoldada çok görüyorum farı kapalı hareket eden
  • Bence bu bir alışkanlık meselesi..
    Arabayı çalıştırır çalıştırmaz sağ elim emniyet kemerine gider sol elim far düğmesine..
    Bazen yanımda oturan bir arkadaş "İki adım yere gideceğiz ne gerek var.." diye kendince yorum yapar..
    Bense onlara bir şeyleri anlatmaya çalışmaktan yoruldum, sanki yanlış bir şey yapıyorum da ona bunu anlatarak ispat etmeye çalışıyorum gibi onlarda benimle inatlaşmaya başlıyorlar..
    Ters ters bakıyorum, onlarda artık uzatmıyorlar..
  • Bir arkadaşım acemi oldugu için zaman zaman unutur.
    Babam sol ampulü kesik oldugu için farları açsa bile motosiklet formatında trafiğe çıkar.
    Türlü türlü nedenleri olabilir insanın unutur dalgındır vs.
    ammaa her ne olursa olsun bu işin çözümü bilinçaltından geçer insan ne kadar dalgın olursa olsun eğer bilinçaltına farları açmalı ve emniyet kemerini araca her bindiğinde takmalısın komutunu sağlam bir şekilde verdiyse bunu sürekli uygulayıp pekişdirdiyse siz o anki bilincinizle unutsanız bile bilinçaltı devreye girer ve bu haraketi yapmanızı sağlar.mesela marketlerde gezerken fonda bir muzik çalar siz o andaki bilincinizle alışverişinizle meşgulsunuzdur muziği duymazsınız bile ama eve gelince dilinize bi şarkı takılır aniden ben bu şarkıyı neden söylemeye başladım şimdi dersiniz işte o şarkı marketteki şarkıdır bilinçaltında çıkagelmiştir. bu da bilinç ve bilinçaltının ispatıdır.
    Ben bazen çok dalgın olarak arabaya binsem bile 1-2 km sonra baktıgımda gece-gündüz farlarım açık emniyet kemerim takılıdır.aslında bilinçli olarak yapmamışımdır tüm bunları.

• Türkiye'ye yeni dönmüştüm, tek farı yanan otomobilleri görünce amcama sordum, "arabanın sahibi neden durup ampulü değiştirmiyor?" diye... Amcamın cevabı: "Sigara almak için durur, bir pakete şu kadar para verir, bir ampul almak için durmaz, halbuki ampul daha ucuzdur..." Sanırım amcam bana "ÜŞENME" fiilini açıklamaya çalışıyordu...
  • yahu farı açmayı unutmak nasıl bir fiildir? bu adamlar hiç göstergelere de mi bakma ihtiyacı duymuyor? benzinim ne kadar kalmış,veya kaç km hızla gidiyorum falan. ilginç..

@tanergode nin de dediği gibi,"üşenme" fiili açıklıyor galiba. elinin dibindeki sinyal kolunu dönerken kaldırmayan adam,gece yola çıkarken farını mı açacak..
  • İkinci el bir Volvo S60 aldım yakın bir zaman içinde. Öyle bir sistem kurmuşlar ki, " 0 " konumunda bile gece gündüz her zaman farlar açık. Uzunları kullanır hale getirebilmek için "I" konumuna alıp kullanıyorsun.

Önceki arcımda böyle bir şey yoktu. Ama gece-gündüz, yağmurlu-güneşli farketmez alışkanlık haline gelmişti bende ve farlarım hep açıktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

İkinci el bir Volvo S60 aldım yakın bir zaman içinde. Öyle bir sistem kurmuşlar ki, " 0 " konumunda bile gece gündüz her zaman farlar açık. Uzunları kullanır hale getirebilmek için "I" konumuna alıp kullanıyorsun.

Önceki arcımda böyle bir şey yoktu. Ama gece-gündüz, yağmurlu-güneşli farketmez alışkanlık haline gelmişti bende ve farlarım hep açıktı.

İSKANDİNAV ÜLKELERİNDE (Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, İzlanda, Grönland) GÜNDÜZ FAR ÇALIŞTIRMA mecburiyeti var. Bu nedenle VOLVO ve SAAB'ta KONTAĞA BAĞLI KISA FARLAR daima standarttır. Başka ülkelerde üretilip İskandinav ülkelerine ihraç edilen otomobillerde de far şalteri bu düzene göre ayarlanıyor. Ayrıca turist olarak kendi aracı ile bu ülkelere gidenlere sınırda bir hatırlatma yazısı veriliyor, "kısa farlar araç her çalıştığında açık olacak yoksa ağır ceza var" diye. Bunun sebebi kış şartlarında gece ve gündüz azalan görüş mesafesi ve görülebilme derecesi ile gece ve gündüz farkının kutup bölgesine yakın olması neden ile çok çabuk gerçekleşmesi.

• DAha romantik oluyordur
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

İSKANDİNAV ÜLKELERİNDE (Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, İzlanda, Grönland) GÜNDÜZ FAR ÇALIŞTIRMA mecburiyeti var. Bu nedenle VOLVO ve SAAB'ta KONTAĞA BAĞLI KISA FARLAR daima standarttır. Başka ülkelerde üretilip İskandinav ülkelerine ihraç edilen otomobillerde de far şalteri bu düzene göre ayarlanıyor. Ayrıca turist olarak kendi aracı ile bu ülkelere gidenlere sınırda bir hatırlatma yazısı veriliyor, "kısa farlar araç her çalıştığında açık olacak yoksa ağır ceza var" diye. Bunun sebebi kış şartlarında gece ve gündüz azalan görüş mesafesi ve görülebilme derecesi ile gece ve gündüz farkının kutup bölgesine yakın olması neden ile çok çabuk gerçekleşmesi.

Sonuçta bence güzel bir özellik. İskandinav olmasak da...Hele de ülkemizde yukarıda bahsedildiği gibi gece bile farlarını yakmayan insanların olduğunu düşününce.

Yalnız arabayı çalıştırmak için kontağa bastığımda farların da devreye girmesi acaba akü, marş dinamosu gibi ekipmanlara zararı olabilirmi? diye aklımdan da geçmiyor değil.

• Ben her bindiğim de saat/gün/hava/mevsim e bakmadan önce kemeri takıp sonra farları açıyorum. Tek bir sorun var o da aracı terk ederken kapatmayı unutuyorum...
    Araç kitabında Gündüz Farı Şalteri diye birşeyden bahsetmişler, yani kontak açık olduğu sürece kısalar yanıyor; belki unutkanlığıma çare olur diye aradım ama şalterin olması gereken yerde kocaman bir boşluk vardı (araç yeni fabia, şalter yeri: direksiyon altı sigorta bölgesinin iç sağ tarafı).

Acemiyim daha olacak o kadar sanırım. Ha bir de aracı ilk aldığım da bir hafta boyunca fark etmeden uzunlar yanık gitmiştim, bizde ailecek "neden bu far gösterge ışığı mavi" diye tartışıyorduk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ninjate -- 20 Aralık 2008; 23:38:46 >

• İki fiilde geçişli ve nesne alan fiillerdir .gramer olarak dogrudur bu cümle.
    yani gerçekten merak edip sordugunuzu varsayıyorum.başaka bi ironi vs. söz konusuysa beni yanlış anlamayın açıklamam için.
    quote:

Orjinalden alıntı: denizza

yahu farı açmayı unutmak nasıl bir fiildir?
  • bazıları far yakmayı bile bilmiyor
  • Ne olursa olsun, kontağı açtıktan sonra emniyet kemeri ve park lambaları (kedi gözleri) daima açık olur. Bu işlevsel ama küçük ışıklar aracı otoparka ve eve getirdiğimde kapatırım ancak, yoksa daima açık olur, kısa beklemelerde, sağa durmak için yanaştığımda vb. hiç kapatmam, ayrıca park lambalarını çalıştırdığımda gösterge panelindeki ışıklar da çalışıyor (önceki aracımda bu özellik kontağa bağlıydı, bunda park lambalarına bağlı).

GECE KARANLIKTA NEDEN FAR YAKMAZLAR!
  • ben gündüzleri bile neredeyse %99 kısaları yakarım.araçtaki yüke göre yükseklik ayarını da yaparım.bazen ışıklarda durduğumda öndeki araca bakarak yükseklik ayarıyla oynarımöndekinin tamponunu geçiyorsa indiririm.
    şimdiye kadar gece 1 kere yakmayı unuttum.o da gece 3 gibi izmir basmanede fevzipaşa bulvarında ilerlerken yakmayı unutmuşum.bilen vardır muhakkak.şifa hastanesinden kalktım ilerliyorum. ama fara hiç ihtiyaç yok.farlar yolu aydınlatmıyor bile.bir sürü ışık var.Allah'tan kavşağa gelmeden çaktım da yaktım

taner abi fotoğrafın olduğu yer vw bayisi sanırım.Atilla altıkatın orada değil mi?özledim be adanayı

• quote:

Orjinalden alıntı: stilll
    taner abi fotoğrafın olduğu yer vw bayisi sanırım.Atilla altıkatın orada değil mi?özledim be adanayı

Fotoğraf ADANA VW BAYİ AYKAN'ın önünde çekildi. Önünden geçen bulvar E-5, resmi adı Turhan Cemal Beriker Bulvarı ve mevkii olarak Adana Merkez Otogara varmadan Barkal semti. Atilla Altıkat Köprüsü de benim Passat'ı park ettiğim yer altı garajı ve çalıştığım işyerinin bulunduğu Dörtyolağzına yakın, ikisi arasında 4 km var.

M1 TEPE Mağazsına gittim, Media Markt'ın inşaatına bakmak için. 2 Ay sonra açılıyor. Ne kavga çıkar ama, biliyor musunuz, muhteşem bir meydan savaşı olur, millet yarı fiyatına plazma almaya sülalesiyle, mangalıyla ve taburesiyle gelir...! Kesin o akşam sırf meraktan izlemeye gitmeyi düşünüyorum. Manşetleri görebiliyorum: ADANA MEDIA MARKT AÇILIŞINDA MEYDAN SAVAŞI ÇIKTI, 2000 KİŞİ TAŞLI VE SOPALI KAVGAYA TUTUŞTU, POLİS BAŞ EDEMEYİNCE JANDARMA ÇAĞRILDI... Aboovv abov!!

GECE KARANLIKTA NEDEN FAR YAKMAZLAR!

• belki size komik gelecek ama aracımdaki en sevdiğim donanım otomatik yanan farlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.