Şimdi Ara

GECE KARANLIKTA NEDEN FAR YAKMAZLAR! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen yaz kuzenle gitmiştik vw bayisine,onların sürücü kursu için polo alacaktık.siyah gti vardı bir tane.gözüm kalmıştı

bu arada volvolarda sürekli yanıyormuş galiba.bi yandan iyi bi yandan da kötü bir özellik bence.gece gizlice bir yere girecek olsan arayı stop mu etmek gerek

bir de şu yoğun yağmurda yakmayanlar yok mu.tam sopalık
  • benim ürettiğim çözüm
    sonuçte herkes Tüv Türk muayeneye gidecek burada bir müdahele ile tüm araçlar çalıştığında
    normal farlar yanacak duruma getirilirse bence iyi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

1. Unutmuştur
    2. Bilmiyordur
    3. Açmıştır ama ampuller (akkor flamalar) yanmıştır
    4. Kendiliğinden yandığını düşünerek açmamıştır
    5. Farlarını açması gerektiğini hatırlayamamaktadır
    6. Ampullerin patlak olduğunu biliyor ama mecburdur
    7. Aracın elektrik sistemi çökmüştür ve hiçbişi çalışmamaktadır
    8. Karısı tamtur pırlanta yüzük istemiştir ve adam karısını dövmeye gitmektedir (bir ihtimal)
    9. Kızı kaçmıştır ve kızını kaçıran çocuk "baba gel elini öpeyim barışalım" demiştir (bin ihtimal)
    0. Farları yanmayan şoför "benim herkesi görmeme gerek yok, herkes beni görmeye çalışsın" şeklinde düşünmektedir.

Yerinde tespitler

Yalnız 7 numara kafamı karıştırdı. Elektrik sistemi çökmüş araç ilerleyemez, çalışmaz çünkü. Çalışırken çökerse de stop eder.

Yanlış mı anladım acaba ?

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

gece yatarken sobasını söndürmeyen insanların yaşadığı bir memleketten bahsediyorsunuz, bu kadar şaşırmayın.

Ne kadar uzaksınız topraklarınıza...

Erzurumda ya da daha yakına gelelim; Kütahya, Kırşehir gibi illerin özellikle dağ köylerinde gece yatarken söndürün sobayı da görün.

Hele küçük çocuğunuz varsa...

Bu arada verdiğiniz örneğin, konuyla bağlantısını kuramadım.

Belki de bende bir arıza var.

Selamlar.
  • Kavşağa yaklaştım dün gece saatleri ama trafik yoğun baktım tam geçicem babam DUUUUUR dedi araba var ben görmemişim beyaz clio sedan içindeki trafik canavarı telefonla konuşuyor ve farları yanmıyor sadece parkları açmış o da yağmurdan görünmüyor yani son anda faciadan kurtuldu yine bi kere sokağa girdim gidiyorum az önümde birden adam farlarını açtı yoksa giriyodum adama şerefsizler afedersiniz insan canı bu kadar ucuz mu ya ya girseydim o clio ya ne olcaktı zaten manevra yaapmasa giriyodu bana neyse hepimize kazasız belasız sürüşler
  • Görmek kadar görünmekte önemli. Arabaya elektirik faturası fazla gelir zannediyorlar herhal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof2150 -- 21 Aralık 2008; 23:59:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ogün®

quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

gece yatarken sobasını söndürmeyen insanların yaşadığı bir memleketten bahsediyorsunuz, bu kadar şaşırmayın.

Ne kadar uzaksınız topraklarınıza...

Erzurumda ya da daha yakına gelelim; Kütahya, Kırşehir gibi illerin özellikle dağ köylerinde gece yatarken söndürün sobayı da görün.

Hele küçük çocuğunuz varsa...

Bu arada verdiğiniz örneğin, konuyla bağlantısını kuramadım.

Belki de bende bir arıza var.

Selamlar.

bu olaylar genelde istanbul'da veya bursada oluyo bi lodos hoop karbon monoksit zehirlenmesi. haberleri veya hava durumunu izlemiyolar anlaşılan.

belki erzurumda filan da yakıp bırakılıyordu ama böyle ekstremum sorunlar olmadığından veya bacalara gerekli önem verildiğinden buna benzer örnekler yeşandıysa ben görmedim açıkçası

• Feneryolundan doğru ara sokaktan girip, minibüs yoluna çıkacağın yöndeki Cherokee eski kasa V8 yeşilmi?

Senin araç bordomu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

Bazı uyanıklar kışın araçları uzun süre çalışmadığından, arada bir kısa mesafe çalıştırdıklarında akü şarj olsun, alternatöre yüklenmeyeyim diye böyle yapıyorlar.

Ancak bunu düşünecek kadar zekası olmasına rağmen kendi can güvenliklerini düşünememeleri de ayrı bir tezat...

bende aracımı kapalı garajda tutuyorum ve 10 günde bir çalıştırıyorum çalıştırınca 2-3 dk sonra farları açıyorum ki aku daha hızlı sarj olsun diye
    normali bu değilmidir
    farlar açıkken aku daha çabuk sarj olur diye biliyorum yanlışmıyım O.B.K?
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

Feneryolundan doğru ara sokaktan girip, minibüs yoluna çıkacağın yöndeki Cherokee eski kasa V8 yeşilmi?

Senin araç bordomu?

Evet, yeşildi ve eski kasaydı. Benim arabam bordo.
  • Dün gece babamla biryere kadar gidecektik baktım farlar yanmıyor hemen aklıma bu konu geldi
    ..dedim baba neden yakmıyorsun farları?;
    -amaaaa yakmamış mıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

quote:

Feneryolundan doğru ara sokaktan girip, minibüs yoluna çıkacağın yöndeki Cherokee eski kasa V8 yeşilmi?

Senin araç bordomu?

Rahat ol o şişko sağlam dayak yiyicek

18 Mart parkına inen yolda oturuyor aracını iyice belledik

Bizim arkadaşların arkasındada hareket yapmış yakındır bi operasyon yapıcaız
  • quote:

quote:

quote:

Senin araç bordomu?

Valla o Cherokee'yi bir kere gördüm. Ama bu gidişle senle belkide tanıdık çıkacağız. Ehehehe, 18 Mart'ın oraya bazı sabahlar giderim, kahvaltı yaparım arabanın içinde denizi seyrederek. Sonra da oradan işe giderim.
    Neyse, konuyu dağıtmayayım urbanracer kardeş. Profilinde kapalı, PM atamadım sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 22 Aralık 2008; 9:12:54 >

• ben far ayarını aşağı çekip gündüzleri uzunları da yakarım, acaba gündüzleri uzunları yakmak yalnız farlar en aşağıda olmak koşuluyla, karşıdan geleni rahatsız ediyormudur ???
  • ediyomudur demeye bile gerek yok ediyodur. hatta en aşağıya çektiğinde bazı araçlarda uzunları yakınca far ayarı otomatik yüksselebiliyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Senin araç bordomu?

Valla o Cherokee'yi bir kere gördüm. Ama bu gidişle senle belkide tanıdık çıkacağız. Ehehehe, 18 Mart'ın oraya bazı sabahlar giderim, kahvaltı yaparım arabanın içinde denizi seyrederek. Sonra da oradan işe giderim.
    Neyse, konuyu dağıtmayayım urbanracer kardeş. Profilinde kapalı, PM atamadım sana.

P.M profil dışında mesajın üst tarafındaki P.M. kutucuğundan atılabiliyor dostum oradan atabilirsin

• kısa farını açmayıp sis farıyla gezenlere ne demeli
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeKSandDoRT

ben far ayarını aşağı çekip gündüzleri uzunları da yakarım, acaba gündüzleri uzunları yakmak yalnız farlar en aşağıda olmak koşuluyla, karşıdan geleni rahatsız ediyormudur ???

beni baya rahatsız ediyor. Genelde yolda rastladığım zaman sellektörle uyarıyorum haliyle onlarda kısalara dönüyorlar. Normal kısa farlarınızı yakın o daha sağlıklı olacaktır.

Birde İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre gündüz vakti kısa farları yanarak hareket eden araçlar farları yanmayan araçlara göre daha fazla dikkat çekiyormuş. Ayrıca bu araştırmaya göre iki tane farları yanmayan araçların ikiside aynı şekilde dikkat çekerken birinin farı yanıp diğerinin yanmadığı zaman farı yanan dikkati çekiyor ve farı yanmayan araca olan dikkat azalıyor. Bu yüzden herkesin far yaktığı yerde farlarını yakmadan gidenler trafikte fark edilemeyebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: huso2000

kısa farını açmayıp sis farıyla gezenlere ne demeli

Ayrıca H4'ler hariç far yükseklik ayarı uzunlara etki etmiyor galiba
  • valla arkadaşlar, bu zamanlarda neden çoğaldı böle şeyler anlayamıyorum...geçenlerde sırf bu yüzden gecenin bi yarısı ciddi bir kaza geçiriyoduk adam ne far yakmış ne bişi ara sokaktan caddeye bi fırladı...en fazla 2 metre ile kurtardk zarzor...

ben uzun zamandır gündüz temiz hava bile olsa yakıyorum...en azından dikkatini çekmek için karşıdakinin....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.