Şimdi Ara

Gece uzun yolculukla ilgili tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 10 aylık tecrübe ile 16 saat gece yolculuğu yapılmaz. Dikkat edin kendinize.. 20 yıldır araba kullanırım gecen hafta alanya yolu 10 saat zulüm gibiydi. Dersenki ,öğlen yatıp 7 de kalkarım belki bir nebze rahatlatır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gece yola cıkma sabaha doğru 5 gibi çıkarsan daha iyi olacağını düşünüyorum.
    gece araç kullanmak biraz tecrübe ister.
  • Gündüzün şerri, gecenin hayrından iyidir.
  • 1) güzergah-mola planlaması yap. güzergahı google haritalardan çalış, navigasyona güvenme. uykun gelirse çek benzinliğe kestir.
    2) arabanın bakımları tam olsun.
    3) yoldaki sürprizlere dikkat et, (yolda aniden odun çuvalı, köpek, kaplama kamyon lastik parçaları çıkabilir)
  • Herkese aktardığı bilgiler için çok teşekkür ediyorum dediklerinize dikkat edeceğim iyi günler herkese
  • Yola çıkılacak en pis saatte yola çıkıyorsunuz ve yolunuz çok uzun. Sene 2009 ehliyetimi yeni aldım, 650 km yol yapacağım. Ki iyi sürücüyümdür, kendime oldukça güvenirim, yarış simulasyonlarıyla büyüdüm . Saat 22 de yola çıktım. O yol bitmedi benim için. Çektim bir istasyona 1 saat uyudum, öyle devam ettim.

Saat 11-12 gibi yola çıkmanızı, güneş doğmadan varacağınız yere ulaşmanızı tavsiye ederim. Özellikle güneş doğarken ve yorgunlukla da birleşince acayip bir uyku getiriyor, farkında olmadan uyuklar halde sürmeye başlıyorsunuz.

Uykunuzun geldiğini anladığınız anda kesinlikle az kaldı giderim demeyin, çekin bir istasyona uyuyun. Yanınızda uyumayan birinin daha olması çok büyük avantaj, sohbet edersiniz.

Sakız çiğneyin, aralarda camı açın (temiz hava girsin),sevdiğiniz müzikler çalsın. En fazla 3-4 saatte bir mola verin, biraz yürüyün kan dolaşımınız hızlansın.

• Yolculuk nereden nereye?
    Hangi yolu kullanacaksınız?
    Mola için güvenli yer düşünceniz?

Bunlar önemli.

Gece de gündüz de b..unu çıkarana kadar çok yolculuk yaptım. Ama yine de nereden öteye gitmeyeceğimi, eve dönüş yolculuğumun yüzde beşinden daha az kalsa bile kenara çektiğimi iyi bilirim.

Kesinlikle ayağınıza rahat bir ayakkabı giyin ve birkaç saatte bir çorap ve ayakkabıları çıkarıp ayaklarınızı ve tabii sık sık yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

• Gözle veya araba ile ilgili bir sıkıntı yoksa, misal benim bir önceki aracımın ön canı sıkıntılıydı ışığı dağıtıyordu, karşıdan gelenlere gözünüz takılmasın, sarı gözlük kullanabilirsiniz, ben arada kullanıyorum fena olmuyor, hep önünüze bakın, karşıdan gelen araçlara bakarsanız şeritten çıkma durumunuz olabilir, iki kamyon/tır arka arkaya giderken dikkatli olmakta fayda var, ben geçerken hep sinyal veririm en sol şeritte bile olsam, yetişen arkasına bakmadan sollamaya kalkabilir, 16 saat az değil çok rahatsız olursanız, gözünüz düşerse parka çekin 20 dk en az 2 saat daha enerji verir, ortalama 3 saatte bir mola vermekte fayda var, sonuçta yol hipnozu diye bir şey var, arabayı sürdükçe alışırsınız o yüzden kaçınmayın sürün bir süre sonra gece gündüz fark etmeyecek zaten.
  • Karşıdan gelen ışık rahatsız ediyorsa sağ farın oraya bakabilirsin, böylelikle hem karşıdan gelen aracın ışığı rahatsız etmez hemde yoldan gözünü ayırmamış olursun.
    Lastiklerin ve frenlerin iyi olsun karşına değişik değişik hayvanlar çıkabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orhan Hoca

Yolculuk nereden nereye?
    Hangi yolu kullanacaksınız?
    Mola için güvenli yer düşünceniz?

Bunlar önemli.

Gece de gündüz de b..unu çıkarana kadar çok yolculuk yaptım. Ama yine de nereden öteye gitmeyeceğimi, eve dönüş yolculuğumun yüzde beşinden daha az kalsa bile kenara çektiğimi iyi bilirim.

Kesinlikle ayağınıza rahat bir ayakkabı giyin ve birkaç saatte bir çorap ve ayakkabıları çıkarıp ayaklarınızı ve tabii sık sık yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.
    İstabuldan Elazığa gidicem kuzenimin düğünü için ailemle toplam 4 kişi olucağız mola istikameti kafamıza göre bana göre öyle acelemiz yok durmadan gitmek gibi kendimi yorgun hissettiğimde anormal durum olduğunda kenarı çekip dinlenebilirim yol bilgim yok navigasyon büyük ihtimal ama sizin bir tavsiyeniz varsa uyabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: BenjaminGreen

Karşıdan gelen ışık rahatsız ediyorsa sağ farın oraya bakabilirsin, böylelikle hem karşıdan gelen aracın ışığı rahatsız etmez hemde yoldan gözünü ayırmamış olursun.
    Lastiklerin ve frenlerin iyi olsun karşına değişik değişik hayvanlar çıkabilir
    10 aylık arabaö sıfır aldık ama yınede yola cıkmadan servıse goturucem randevu aldım :) bu arada bu tavsiye için çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqualx -- 17 Ağustos 2020; 16:21:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crssover

Yola çıkılacak en pis saatte yola çıkıyorsunuz ve yolunuz çok uzun. Sene 2009 ehliyetimi yeni aldım, 650 km yol yapacağım. Ki iyi sürücüyümdür, kendime oldukça güvenirim, yarış simulasyonlarıyla büyüdüm . Saat 22 de yola çıktım. O yol bitmedi benim için. Çektim bir istasyona 1 saat uyudum, öyle devam ettim.

Saat 11-12 gibi yola çıkmanızı, güneş doğmadan varacağınız yere ulaşmanızı tavsiye ederim. Özellikle güneş doğarken ve yorgunlukla da birleşince acayip bir uyku getiriyor, farkında olmadan uyuklar halde sürmeye başlıyorsunuz.

Uykunuzun geldiğini anladığınız anda kesinlikle az kaldı giderim demeyin, çekin bir istasyona uyuyun. Yanınızda uyumayan birinin daha olması çok büyük avantaj, sohbet edersiniz.

Sakız çiğneyin, aralarda camı açın (temiz hava girsin),sevdiğiniz müzikler çalsın. En fazla 3-4 saatte bir mola verin, biraz yürüyün kan dolaşımınız hızlansın.
    İzinler alındı ve öyle planlandığı için birazda mecburiyet diyelim artık bende arkadaşımın dediği gibi sabah 5te yola cıkmak ısterdım ama hızlı kullanan agresıf kullanan birisi değilimdir garanti olsun yolum uzasın gibi düşünen birisiyim ama kafamdaki bir çok sorunun cevabını aldım herkese teşekkürler :)

• aqualx kullanıcısına yanıt
    İstanbul - Ankara Otoyolu zaten 5 saat, bir de Avrupa yakası ise 6 saat diyelim. Yolun yaklaşık ortasında Highway Outlet var (Bolu Tüneli Çıkışı, Elmalık Mevkii), orada bir mola verin. Tuvaletleri temiz ve her türlü ihtiyacınıza fazlasıyla yeterli. Yokuşlarda sakın Tır vb. araç arkasından gitmeyin ya da sağdan sollama yapmaya kalkmayın. Çünkü gidiyormuş gibi görünen ama 10 km hızla yokuş çıkmaya çalışan Tır dorselerinden Allah herkesi korusun.

Ankara'da Çevre Yolu'ndan Gölbaşı Çıkışından çıkın. Hatta orada Shell deli2go vb yerde kahve için. Sonra Bâlâ, Kırşehir, Kayseri ya da vaktim var gezeyim derseniz; Aksaray, Nevşehir, Kayseri yolu'nu kullanın. Zaten artık sabah olmuştur ve Temmuz'da bile püfür püfür esen, buz gibi havasıyla Gürün ve tabi Malatya Yolunu kullanın.

Navigasyon kullanıp dikkat dağıtmayın derim. Sonuçta Gölbaşı'na kadar (Aksaray, Adana çıkışı) Ankara, sonra Kayseri ve sonra Malatya tabelaları sizi rahat rahat yolunuzda tutar.
    Hayırlı yolculuklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 17 Ağustos 2020; 17:2:37 >

• Sabah güneş doğarken uyku gelebilir. İlk fırsatta güvenli bir tesise çek ve dinlen, uyu.
    Fazla şeker tüketimi de uyku yapar. İhtiyaten içine limon sıkılmış, soğuk bir bardak maden suyu iyi olur.
    Önünden hayvan geçerse dikkatli ol, peşinden eşi veya yavrusu da gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 18 Ağustos 2020; 17:55:26 >
  • Abilerim ve arkadaşlarım herkese verdiği cevaplardan dolayı teşekkür ederim kazasız belasız ve şuana kadar cezasız bir yolculuk oldu hiç zorlanmadım ve uzun yolculuğu çok sevdim seneyede inşallah yapmayı düşünüyorum bütün sıkıntı istanbuldan bolu tüneli çıkışına kadar oldu gerisi çok rahattı ve geç yazdım kusuruma bakmayın iş yoğunluk vs iyi güler hepinize.
  • karsıdan gelen araçların farlarına fazla takılma . gerçi araçların %60 ı n11 den aldıkları 50 tl lik ledleri kullanıyor. uzun yakan farlara bakmamaya çalış.kendi şeridindeki yol çizgilerinde olsun gözün böyle durumlarda. ışığa değil yol çizgisine bak . ben öyle yapıyorum
  • aqualx kullanıcısına yanıt
    Navigasyondan bahsedecektim zaten kullanacaksınız. Gerçekten bilinmeyen yolda işe yarar. Ben 16 saatlik yolculuğa sabah 8 de çıkarım. En önemli etken uyku.

Mart ayında arabayı alıp temmuz ayında Kastamonu İzmir yapmıştım. Ankara da 1 gün kaldım. Uzun yol şehir içine göre daha kolay fakat hızı yüksek tutmamalı.

• Gece en güzel yolculuk çeşidi. Genelde anlayışlı-tecrübeli kişiler kalıyor yolda hep. Sakin sakin gidersiniz. Gündüz gitmek daha riskli bana göre.
  • sürekli gece yolculuğu yapan biri olarak

karşı aracın farlarına bakma şeridine odaklan gözünü almaz..

yanında kahve ve türevleri olsun her 200 bilemedin 250 km de mutlaka mola ver.

uykun geldiğini hissettiğinde hemen aracı en yakın yakıt istasyonu veya tesise çek ve uyu bir kaç saat en azından.

gece daha yavaş git.

dikkatini toplayacağın şeyler olsun ben müziksiz yapamıyorum mesela.

her molada elini yüzünü yıka vücudunu esnet uyuşursun çünkü.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.