Benim yıllardır kafama takılan bir soru var. Okuduğumuz kitaplarda, izlediğimiz filmlerde hatta dinlediğimiz müziklerde sizinde bildiğiniz gibi gerçek/gerçeğe yakın bir çok hikaye yer alıyor. Bunların bir takımında, geçmişi pislikle dolu ancak yaşadıklarından ders alan kadınların mutlu bir hayata başlaması konu alınıyor. Acaba gerçek hayatta bu başımıza gelse, biz nasıl hissederiz? Geçmişinde pislikler var evet, bir çok hata yapmış; ama şu tam istediğiniz gibi. Hani hayata tutunmak, çabalamak istiyor. Bunun içinde bizim desteğimize ihtiyacı var. Gerçekten düzelecek tamamen yardım edersek. Geçmişi kenara atıp, yeni bir sayfa açar mıydınız?
Gerçekten onlarca ilişki yaşadım. Duygusal, fiziksel hatta hardcore tadında Ama tanıştığım her yeni insanda geçmiş kafama takılıyor. Sürekli rahatsız eden duygularla uğraşıyorum. İsterdim gerçekten geçmişe perde çekip, o an hep mutlu olmayı. Sonuçta "olan olmuştur." diyebilmek gerek bazen. Sizin bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum? Ve lütfen bekaret gibi daha geniş kavramları konuya karıştırmayın. Kısaca tüm hataları görmezden gelip, mutlu olabilir misiniz?
Kesinlikle değiştiyse, şans tanınmalı.
Bilmem ben takıntılıyım belkide, geçmişi kirli ise geleceği ne kadar temiz olabilir ?
Mutlu olmak istiyorsan geçmişle yaşamıycaksın unutucaksın . Aklına geldikçe takmıycaksın o an mutluysan seni rahatsız edecek düşüncelerden kendini arındırmalsıın .
quote:
Orijinalden alıntı: southsayer
Bilmem ben takıntılıyım belkide, geçmişi kirli ise geleceği ne kadar temiz olabilir ?
Burada temiz olacağını varsayıyoruz Bu düşüncelerden arınabilir miyizki? Hani insanın doğasında var olan birşeymiş gibi geliyor bazen.
Aynı hatanın bir kez daha yapılmayacağına dair bir gösterge yok öyle değişmiş görünmekle falan olmaz.İnsan 7sinde neyse 70inde yine o.
Bir kaç kere yaptım yeni bir sayfa açtım ki karşımdaki benim geçmişimi ne kadar umursamıyorsa ben de onun geçmişini umursamam. Benim için önemli olan onu tanımaya başladıktan sonra ki zamanı içerir. Hatta benim için o an doğmuştur. Herkesin geçmişini irdelemeye kalksaydık halimiz haraptı.
Bir kaç kere yaptım yeni bir sayfa açtım ki karşımdaki benim geçmişimi ne kadar umursamıyorsa ben de onun geçmişini umursamam. Benim için önemli olan onu tanımaya başladıktan sonra ki zamanı içerir. Hatta benim için o an doğmuştur. Herkesin geçmişini irdelemeye kalksaydık halimiz haraptı.
Kafanda hiç soru işaretleri olmaz mı hocam? Hani ilk miyim vs. den söz etmiyorum. Yaşadıklarının ne kadar önem arz ettiğinden bahsediyorum. Bunu bilmenin tek yolu geçmişi eşelemek. Eşeledikçede çıkılmaz hal alıyor, dediğin gibi harap oluyorsun
@koçbaşıtaşı İnsanlar gerçekten değişebiliyor. Genel yargı olarak bende aynı fikirdeyim ama değişenlerde var. Ve bize böyle birinin denk geldiğini düşünüyoruz burda
İlk olmadığımı varsayarak bir şeye başlıyorum sonuçta. Ve karşımda ki de aynı şekilde benim için ilk değil. Belki yaşadıklarımız arasında çok büyük fark vardır ama benim yaptığım ufak bir şey bile karşımdakinin benden tiksinmesi için yeterlidir belki de. Yani karşımda ki geçmişi kafasına takan biriyse ki bu takıntıların ilişkileri bitirdiğini gördüm bu iş yürüme zaten. Ben de aynı şekilde kafama takarsam sonuç ne olur sence ? Yani çeşitli sorular olacak aklında atıyorum bir kafeye gittiniz acaba buraya daha önce sevgilisiyle geldi mi ? Veya bir şarkıyı paylaşacaksınız ya bu şarkıyı daha önce başka biriyle seviyorsa ? Yani bu şüpheler olduğu sürece ilişki yürümez ki zaten. Nasıl karşındakini sevip de mutlu mutlu gözlerinin içine bakacaksın bu şüpheleri barındırarak.
"Nasıl karşındakini sevip de mutlu mutlu gözlerinin içine bakacaksın bu şüpheleri barındırarak." Bunu gerçekten yapabildiğim an, herşey harika demektir zaten. Ama işte o sorular.. Aslında sorun şurda tam olarak. Hani verdiğin örneklerden müziği ele alalım. Bir önceki ilişkisinde paylaştıkları müziği, benimlede paylaşınca "bu şarkı seninle daha anlamlı" diyebilmeli bana. Hani eğer onun hayatında an itibariyle sonuncuysam, en iyiside olmalıyım. Bu biraz egoylada alakalı sanırım. Geçmişe bu yüzden perde çekemiyor olabilirim. Çünkü en iyisi olduğumu anlamanın tek yolu, öncesinide sorgulamak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme