Dostlar merhaba,
Uzun zaman sonra kendime bir sistem toplamaya karar verdim,2 yıldır servet olacak diye bekleye bekleye kurtlandım :) Warhammer 3 game pass gelince artık dayanamayıp bir kaç haftadır araştırarak kabaca bir sistem oluşturdum, bazı parçalar için destek ve genel sisteme yorumunuzu bekliyorum aslında. Tek koşulum her şeyi amazon üzerinden prime ile alabilmek oldu, parçaları o gözle ayarlamak durumunda kaldım biraz. O kadar çok firmayla sorun yaşadım ki 3'e 5'e bakmadan Amazon güvencesine bıraktım kendimi :) Yurtdışı düşünmüyorum ama onu da belirteyim.
Anakart: Msi Mpg B550 Gaming Edge Wifi Amd Am4 Ddr4 M.2 Usb 3.2 Gen 2 Wlan 6 Hdmi Atx Oyun Anakartı : Amazon.com.tr: Bilgisayar (2199 TL)
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz-4.7GHz 8 Çekirdek 36MB Soket AM4 Kutulu Box İşlemci : Amazon.com.tr: Bilgisayar (5243 TL) (Aslında 5600X olacaktı tabii ki ama amazondan alma olayından ötürü burada bir üste çıkmam gerekti. Çok da şikayetçi değilim ama)
Ekran Kartı: Asus GeForce RTX 3070 Dual V2 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı, 90YV0FQD-M0NA00 (sinerji.gen.tr) (15834 TL) (Tam belirleyemedim. 3060Ti veya 3070 olacak gibi duruyor. Bütçe sorarsanız 13-18k aralığında kapatabilirsem iyi olur. Öyle uçuk OC vs gerek yok, default haliyle dert çıkarmayan bir ürün olsa yeter. Sinerjideki ürün aklımı çeliyor 2 fan bile olsa ama amazonda denk getirsem bir şey daha süper olabilirdi açıkçası.)
Ram: Kingston FURY Beast 8 GB DDR4 3600 MHz KF436C17BB/8 : Amazon.com.tr: Bilgisayar x 2 (1180 TL) (Dual Kit yerine daha ucuza geldi açıkçası, araştırdığımda problem olmadığını gördüm. CAS vs de güzelce araştırıp memory hızını ön plana koyarak tercih ettim)
SSD: XPG SSD 1TB S50 Lite 1TB M.2 PCIe 4.0 3900/3200 Mb/s AS50G-1T-C Lite : Amazon.com.tr: Bilgisayar (1497 TL) (F/P olarak başarılı gördüğüm bir parça oldu. Uçup kaçmaya gerek yok ama read/write yeterli bence bu. Dayanıklılık ile ilgili problem görmedim bu ürün için)
PSU: High Power HP1 J750GD F12S 750W 80+ Gold Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı : Amazon.com.tr: Bilgisayar (1297 TL) (Burada yardıma ihtiyacım var. Ekran kartı gördüğüm kadarıyla 600w gold ile bile idare edebilecek ancak hadi bir ihtimal 3070ti falan aldım, OC yaptım desem 650w-700w maks yeterli olacak. Burada yarı modüler bir ürün aradım, genelde önerilen ürünlerin içinden bunun dışında amazonda olan yok şu an kendisinin satıcı olduğu. Önerebileceğiniz ürünlere açığım gerçekten.
Kasa: Lian-Li LANCOOL 215 Midi-Tower - ARGB, sertleştirilmiş cam, siyah : Amazon.com.tr: Bilgisayar (1594 TL) (Bu da benim için başka belirsiz bir konu. Front type-c olan bir kasa bakındım biraz, ancak fiyatlar bana biraz abartı geldi. Hava akışı için mesh+toz filtremsi yapı olanlar yetecek gibi temelde; ATX alıp da ilerde tavana 240mm bir radyatör takarım buna en fazla. Burada önerilerinizi bu kasa ve altında alsam iyi olur. Ucuza kaçayım dersem de MSI Forge 100M alıp geçebilirim eğer siz de bu yönde yorum yaparsanız.
Umarım eksiksiz anlatabildim kafamdaki olayı. 1440p monitorde genelde mümkünde 100fps civarı, yüklü oyunlarda 60fps civarı yeterli olacaktır bana. Monitör de Samsung G7 olarak ek yapayım son olarak. Yorumlarınızı bekliyorum :) Bugün yarın karar verip haftasonuna yetiştirmeye çalışacağım total war açlığımı giderebilmek için :)
|
|
Windows Edge Cast to Device Sorunu Hk.
|
|
"İnsan" Olmak
|
Darp veya Adam Yaralama Hakkında Bilgi
|
Facebook Duvarı Temizlemek
|
Geçmişe Perde Çeker misiniz?
|
'nvlddmkm.sys' hatası
Son Giriş: 42 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.679
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 24.128 (Bu ay: 753)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun