Şimdi Ara

GeCUBE Ati readon hd 4850 crysis anlık fps düşüşleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda gecube'nin ati readon hd 4850 1 gb oc ekran kartını aldım. Ve hevesle eski sistemime kurup crysis adlı oyun ile ekran kartımın eski ekran kartına (geforce 8600 gt) oranla performansını gözlemlemeye çalıştım. Sonuç ne mi dersiniz? Tam bir hayal kırıklığı! Çünkü ekran kartım oyunu 1024X728 çözünürlükte ve diğer özellikler high seviyesinde çalıştırdığında, oynanılabilir fps değerleri (30-40 fps arası) yakalamasına rağmen oyun en az 3 sn aralıklarla meydana gelen anlık fps düşüşleri sebebiyle aşırı donmalar yapıyordu. Sistem olarak high power'ın 460 watlık psu, gigabyte p35-c- ds3r ana kart, 2x1 gb kingston 800 mhz ram, core2duo 6750 overclocsuz işlemci ve windows vista 64 bit edition kullanmaktayım.
    Eski kartım olan geforce 8600 gt ile ayarlar biraz kısıkta olsa yukarıda verdiğim sistem ile eskiden gayet akıcı oynadığım bu oyunu 4850 ile mevcut ayarları 8600 seviyesine çektiğim halde bile aşırı donmalar sebebiyle akıcı bir şekile oynamayı bir türlü başaramadım.İnad edip sistemi yeniden formatlayıp vista 64 bit sistem sürücüleri ve atinin en son driverlerini kurduğumda sorun yine düzelmedi. Sizce bu yaşadıklarım crysis adlı oyunun ati kartlarına destek vermemesinden mi kaynaklanıyor, yada kullandığım ati kartla işlemcim arasında bir uyumsuzluk mu var?(malum intel ile amd birbirlerini pek sevmezler) veya en son olarak driver konusunda mı hata yapıyorum. bence 4850 nin bu kadarda sorunlu olmaması gerekir yinde. yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harakiri -- 21 Eylül 2008; 21:31:27 >

• Crysis yamalarını kurmayı deneyebilirsin. Vista 32bit deneme imkanın varsa onu deneyebilirsin. Benzer bir sorun duydum ama çözümünü tam hatırlamıyorum.
  • sorun ne driver ne xp nede intel ati uyumsuzluğu nede optmizasyon sorunu oyunu oyndağın çözünürlük monitör ün en yüksek çözünürlüğün aşağısında kalıyorsa bu takılmalar oluaşabilecek durum yani benim başıma cod4 e geldi yani senin normalde böyle sorun yaşamamamn lazım

vede sana altın küpe gibi bir nasihat amd de Nvidia ati de intel uyumsuz diye ibare yokdur ekran kartı işlemci bağımsız işlem yapmaktadır
  • crysis ve nvidia arasında aşikar olan bir ilişki var. fuarlardaki oyun tanıtımlarında, oyun açılışındaki logolarda falan açıkça görülüyor bu ilişki. Hal böyle iken bu oyunun atiye destek vermemesi, bilinçli olarak sorunlar çıkartması söz konusu olabilir mi yinede? Çünkü yukarıdada belirttiğim gibi 8600 de kasılmalar yaşamıyorken bu karttan kat kat performanslı 4850 de aynı oyun ayarları söz konusu iken kasılmalar yaşıyorum..
  • Bu tarz bir optimzasyon sıkıntısı vermez oyunlar (özellikle yapılmadıysa). Doğal çözünürlük altında o tarz sıkıntılar ile ilgili şöyle bir durum olabilir; Wide Screen diye tabir edilen LCD monitörlerde doğal çözünürlük 1400*900 iken bu monitörlerde 1024*768 çözünürlük açarsanız sorun olabiliyor. Örneğin benim geniş ekran monitörümde X1400 ekran kartım Diablo 2 oynarken zorlanmıştı (belki nedeni farklıdır ama böyle bir bağ kurabildim).
  • Monitörümün max çözünürlüğü 1280x1024. oran olarakta bu çözünürlük 1024x728 ile aynı orana sahiptir. oyunu 1024x728 çözünürlükte açtığımda bir problem olmaması gerekir diye düşünüyorum.Bence bu oyun nvidia bakımından birazcık daha iyi optimizasyona sahip olsada atiye gelince tam bi optimizasyon özürlüsü olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harakiri -- 21 Eylül 2008; 22:05:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: harakiri

Bence bu oyun nvidia bakımından birazcık daha iyi optimizasyona sahip olsada atiye gelince tam bi optimizasyon özürlüsü olsa gerek

Yok yok için rahat olsun. nVidia ya da ATI ayrımı yapmaksızın kartların canına okur. nVidia bile tam olarak çalıştırması gerektiği gibi çalıştırmıyor o donanımla Warhead ile umutlandırdılar ama bakalım...

• Açıkçası bu oyun yüzünden o kadar para sayıp masraf yaptığım ekran kartından da midem bulandı. Çünkü kart performans testlerinde o kadar iyi olmasına rağmen bu beceriksizce yapılan oyuna gelince kasıyor ve bir işe yaramıyor :(
  • HARAKİRİ;

Bende bugün denemelik crysis'i yükledim ve oyunu takılmadan(1 kere bile donma yaşamadan yaklaşık 2 saat) HIGH da 1680*1050 de imzamdaki sistemle oynadım. içinden çıkan bencmark ı da çalıştırdım. ortalama 31 fps civarı alıyordum (bazen 22-23 oluyordu) . Bendeki cpu da sizdeki ile aynı ama oc'li ve VİSTA 64 bit üstünde. Ramler yetersiz kalmış olmalı, işlemciniz oc siz ve iyi bir soğutucunuz yok anlaşılan. Yani E.K nın suçu diil içiniz rahat olsun, yüksek FPS ler olmasa bile o kadar donma yapması çok zor o E.K nın.
  • Boşver bence Crysis'i. Bir dünya güzel oyun var. Onlarda iyi performans veriyorsa ve sana yetiyorsa gerisi de bence boş. Bende de 3850 var. Bana şu zamanda fazlasıyla yetiyor. Hiç kartımı Crysis gibi bir oyunla sınamadım. Bir ara Türkçe diye oynamak istedim ama kısa sürede sıkıldım. Çok güzel oyun belki (Türkçe olması ise ayrı bir güzellik) ama tarzım değil

Kusura bakmasınlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa goksel

HARAKİRİ;

Bende bugün denemelik crysis'i yükledim ve oyunu takılmadan(1 kere bile donma yaşamadan yaklaşık 2 saat) HIGH da 1680*1050 de imzamdaki sistemle oynadım. içinden çıkan bencmark ı da çalıştırdım. ortalama 31 fps civarı alıyordum (bazen 22-23 oluyordu) . Bendeki cpu da sizdeki ile aynı ama oc'li ve VİSTA 64 bit üstünde. Ramler yetersiz kalmış olmalı, işlemciniz oc siz ve iyi bir soğutucunuz yok anlaşılan. Yani E.K nın suçu diil içiniz rahat olsun, yüksek FPS ler olmasa bile o kadar donma yapması çok zor o E.K nın.

Dediğiniz belkide doğru olabilir. çünkü oyunu 1024x728 çözünürlükte pencere modunda açıp masa üstünde vistanın işlemci ve ram kullanımını gösteren saatine baktığımda, ramlarin %87 kullanımda oldugunu gördüm. fakat bu oyun için 2 gb ramde mi yeterli olmuyor öyleyse? korsanını oynamaya çalıştığım bir oyun için 300 ytl lik kart almak yetmezken bide 2gb ram parasıda mı verecez? Bu işin astarı yüzünden pahalı olmaya başladı gerçekten

• vistada 2gb ram varken yuksek detaylarda 1.9gb a kadar cıkıyor ve sorun teşkil edebiliyor.

8.9 driveri kurarsanız anlık donmalar en aza indirilmiş.

işlemcinize overclock oneririm

nvidia dan ati ye geçmişsiniz bence format atın yada driver cleanerle iice temizleyin cok sorun oluyor cunku
  • vista64 e 2gb çok az. Önerilen zaten 4gb. Vista 64 kullanıp iyi performans istiyosan mecburen 2gb daha ram alacaksın yada vista32 ile devam edeceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cherokee

vista64 e 2gb çok az. Önerilen zaten 4gb. Vista 64 kullanıp iyi performans istiyosan mecburen 2gb daha ram alacaksın yada vista32 ile devam edeceksin

Bu bilgi için teşekkürler arkadaşım. Galibada sorun ram yetersizliğinde. olmazssa 32 bit kurar yolumuza öyle devam ederiz. haftaya 32 bit kurup sonuçları buradan yayınlamaya çalışacam
  • Vistada 2900 ekran kartım ile benzer sorunları bende yaşadım xp ye geçtim geçiş o geçiş xp ile oyunların arası çok daha iyi 78 service pack gelse bile vista verimsiz bir işletim sistemi
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

vistada 2gb ram varken yuksek detaylarda 1.9gb a kadar cıkıyor ve sorun teşkil edebiliyor.

8.9 driveri kurarsanız anlık donmalar en aza indirilmiş.

işlemcinize overclock oneririm

nvidia dan ati ye geçmişsiniz bence format atın yada driver cleanerle iice temizleyin cok sorun oluyor cunku

Bilgisayarı baştan formatlayıp sistem sürücülerini ve catalyst 8.9 sürücüsünü yükleyerek testi yaptım zaten. yinede dediğiniz gibi ramlerden şüpheleniyorum ben.
  • 3 gün önce ben de sistemi yeniledim ..
    p35 dsr3 ankakart e 7200 işlemci ( oc yok ) .2bg mushkin 800mgh ram ve 1gb gecube ekran kartı 22" lik hb monitörle beraber... uyum süper Allah bozmasın... ve baya uyun yükledim
    ve hiç birinde de sorun yaşamıyorum... aksine yaşamaya çlışıyorum ama olmuyor.. değerleri hep en yüksekte tutuyorum... ne crysis ne de başkası.. kart hoşuma gitti ancak çok ses var.
    ben böyle olacağını tahin etmemiştim... ama olsun sorun değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesilli -- 23 Eylül 2008; 19:35:53 >
  • 2GB RAM YETMIYOR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.