Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.253
Cevap
18
Favori
691.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aracı iki gün önce, Eryaman PTT'nin önünde gördüm. Gerçekten heybetli duruyordu. Lastik ve özellikle jantlar biraz küçük dursa da, araç genel olarak heybetliydi diğer Çinli markaların modellerine göre. İç kısım da görebildiğim kadarıyla yeterince şık ve düzenliydi. Kullanmak ya da en azından içini incelemek isterdim.

Konsolda kullanılan krom kaplamalar, kum beji renkli iç mekan ve LED'li arka stoplar kanımca şık detaylardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

arkadaşım ben v.w kötü filan demedim orta yollu donanımlara sahip bir golf'ün fiyatını da yazsaydın keşke..ya da doguş otonun donanımlardan kırptıklarını
    baz fiyatında satılan golfde neler var

mesela 7 hava yastığı var....36.700 tl fıyata oldukça ıyı bır güvenlık donanımı.derı dıreksıyon,elektrıklı 4 cam,abs,asr,edl,ebd gıbı özellıkler var,radyo cd mp3 player üstelık sonradan takacağınız orjınal park sensörünü bunun ekranından ızleyebılceğınız bır sıstem.
  • Ankebutx,

+
    Eğer imzanızdaki Hyundai Getz e binebiliyorsanız siz güvenlikten hiç bahsetmeyin isterseniz.. o aracın içinde bir aile yokoldu. insanları arabaların aldığı yıldızlar kurtarmıyor malesef.. önce içimizdeki o hız canavarından ve trafik kurallarını hiçe sayan maganda ruhundan kurtulmamız lazım , bence bütün yıldızlardan daha değerli.
    +

mesajınıza istinaden;

görüşlerinizde katıldıklarım;
    1.İnsanları EuroNCAP kurtarmıyor doğrudur, sadece hasar ihtimallerini azaltır.
    2.İçimizdeki o hız canavarından ve trafik kurallarını hiçe sayan maganda ruhundan kurtulmamız lazım

katılmadıklarım;
    1.Kesinlikle marka şövanistliği yapmıyorum. Getz çok güvenli bir araba da olmayabilir. Ama beni tanımadan, sadece arabama bakarak benim güvenlik algılamamı yargılamanızı yadırgadım. Mesleğim gereği sürekli risk analizi, kazaları olmadan engellemek için alınabilecek tedbirler, eğer kaçınılmazsa bir kazayı minimum hasarla atlatılması gibi konular sürekli kafa yorduğum konulardır. (Otomobil sektorunde değilim).

Çin'de Çinli arkadaşlarla 3 ay kadar bir zaman geçirdim. Gittiğim yerleri, kültürleri bakarak, görerek, okuyarak incelerdim. Belirli bir birikim sonucunda daha önce yazdıklarım (seri üretim hakk.) şekillendi.

İsteyen alır, isteyen almaz. alınca da almayınca da ben bundan maddi bir çıkar elde etmiyorum. Ama insanların güvenliğine bir katkım olursa, bu benim için manevi bir çıkardır ve hoşuma gider. Ben yine tekrarlıyorum;

30.000 tl civarı, sırf D segment diye güvenliği çok tartışmalı, (bana göre tartışılacak bir şey yok, ben almam) bir araba yerine güvenliği kanıtlanmış daha küçük segmentteki arabalar yeğdir.

Olur a alan da olursa kazasız belasız günler dilerim.

Selametle,
    burak
    nnnnn

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: faruk_dere

D segmenti bir araç.
    2010 model
    0 km
    donanım olarak zengin
    avrupa standarlarında üretilmiş

ve: 27.990 tl.
    insafsızlığın lüzumu yok. bu fiyata daha iyisi de yok.

Geely Emgrand EC7

Geely Emgrand EC7

Geely Emgrand EC7

Resimler sizi cezbetmesin , Fuar da en çok vakit geçirdiğim pavyon Emgrand ın olduğu yerdi.. Bu resimlerde gördüğünüz gibi işçilik mükemmel değil , ön göğüs montajında gözle görülür simetri hataları bulunuyor..

Ucuz etin yahnisi atasözüne örnektir bence...

İşçilik mükemmel olsa zaten bu fiyata olmazdı. ve resimler konusunda seni kınıyorum. hiçbir aracın resimiyle gerçeği aynı görünmez.resimler sizi cezbetmesin ne demek. buna siz karar veremezsiniz. Ya siz yalan söylüyorsunuz yada benim fuarda oturup incelediğim araç geely emgrand değildi.

• quote:

D segmenti bir araç.
    2010 model
    0 km
    donanım olarak zengin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 29 Kasım 2010; 19:22:24 >

• bu arada birşey daha eklemek istiyorum,

çin şehirleri : dışarıdan gece ışıl ışıl, rengarenk, parıltılı uzay üssü gibi görünüyor. neresi bureası demiştim. sabah olup o binaları yakından görünce kalite beni olumsuz olarak çok şaşırtmıştı. bir şeye benziyor, bir şeye benziyor diyip durdum, sonunda buldum. Sadece dibi dolu bir bira bardağının geri kalanını bira köpüğüyle dolması gibi. içi boş, şişme....

çok olumsuz yazdım çin hakkında, merak edenler için: çinlilerle aramda kötü birşey geçmedi :-) sadece iş anlayışları yuzunden çok kavga ettim...
  • quote:

quote:

quote:

D segmenti bir araç.
    2010 model
    0 km
    donanım olarak zengin

Geely Emgrand EC7

Geely Emgrand EC7

Geely Emgrand EC7

Resimler sizi cezbetmesin , Fuar da en çok vakit geçirdiğim pavyon Emgrand ın olduğu yerdi.. Bu resimlerde gördüğünüz gibi işçilik mükemmel değil , ön göğüs montajında gözle görülür simetri hataları bulunuyor..

İşçilik mükemmel olsa zaten bu fiyata olmazdı. ve resimler konusunda seni kınıyorum. hiçbir aracın resimiyle gerçeği aynı görünmez.resimler sizi cezbetmesin ne demek. buna siz karar veremezsiniz. Ya siz yalan söylüyorsunuz yada benim fuarda oturup incelediğim araç geely emgrand değildi.

Arkadaşım reklam kokan hareketler bunlar... Resmi ile gerçeği nasıl bir olmaz, adam akıllı bir markanın resmine bak sonra git içine bak sonra gel yaz buralarda...

Fuarda oturup neyi inceledin , incelemek ne demek... ?

o beyaz emgrand ı inceleyip te orta göğüsteki montaj hatasını göremediysen başka bi şey demem sana....!!! Satış temsilcisi bile bi şey diyemedi dudak büktü hatayı gösterdiğimiz de...

Şu video yu bi izle ondan sonra fanatiklik yap burada...

• quote:

Orijinalden alıntı: maniakcocukcyp

quote:

arkadaşım ben v.w kötü filan demedim orta yollu donanımlara sahip bir golf'ün fiyatını da yazsaydın keşke..ya da doguş otonun donanımlardan kırptıklarını
    baz fiyatında satılan golfde neler var

mesela 7 hava yastığı var....36.700 tl fıyata oldukça ıyı bır güvenlık donanımı.derı dıreksıyon,elektrıklı 4 cam,abs,asr,edl,ebd gıbı özellıkler var,radyo cd mp3 player üstelık sonradan takacağınız orjınal park sensörünü bunun ekranından ızleyebılceğınız bır sıstem.

konunun v.w tartısmasına dönmesini istemiyorum ama eski aracımdan bildiğim kadarı ile vw de güvenilk ekipmanları bi kaç unsur dısında aynı olması lazım
    doğuş oto ona da elini atmaz inşallah
    elektirikli aynalar,radyo cd mp3 sonradan takılan park sensörü yapmayın Allah askına
    40bine alınan bir mazda3'e,35bine alınan bir cruze ya da emsal fiyatlı yeni kasa astranın donaımlarına bakın;
    bence golfün alınabilecek modeli1,4tsı motor,comfortline paketli olanından baslar (sizi bilmem)o da 45bin,ben de bu paraya cook diyorum ha siz de
    yokk kardeşim o kadar da degil aldıgın arac vw 8-10bin fazla veririm dersiniz olur biter.
    Tabi bu iş bütçe meselesi 10bin lirayı ben 5 ayda kazanıyorum sen bir ayda kazanıyorsan bu fark cok da abartılacak bifark olmaz ben zaten
    alanlara saygı duyuyorum dedim zaten

• quote:

quote:

quote:

quote:

D segmenti bir araç.
    2010 model
    0 km
    donanım olarak zengin

Geely Emgrand EC7

Geely Emgrand EC7

Geely Emgrand EC7

Arkadaşım reklam kokan hareketler bunlar... Resmi ile gerçeği nasıl bir olmaz, adam akıllı bir markanın resmine bak sonra git içine bak sonra gel yaz buralarda...

Fuarda oturup neyi inceledin , incelemek ne demek... ?

o beyaz emgrand ı inceleyip te orta göğüsteki montaj hatasını göremediysen başka bi şey demem sana....!!! Satış temsilcisi bile bi şey diyemedi dudak büktü hatayı gösterdiğimiz de...

Şu video yu bi izle ondan sonra fanatiklik yap burada...

Eğer fanatiklik yapsam range rover'a değil geely emgranda binerdim.bu aracı 1 hafta kiraladığım için burada bilinçli olarak yorum yapıyorum. resminde tabiki farklı parlamalar vb. yönlerden çok güzel gözükebilir. Evet ufak tefek işçilik kusurları vardı. ama bu fiyata daha iyisi olamazdı diye düşünüyorum. şu videoyu izle demişsin de bütün çin malı araçları başarısız bir test sonucu alan bu araca göre değerlendirirsek büyük bir haksızlık yapmış olmazmıyız sencede. soruyorum. kesin konuşmuyorum. ve şunu sormak istiyorum. hadi düşünceme katılmıyorsunuz. tabiki ben bunu saygıyla karşılıyorum. ancak neden bana "fanatikliğin lüzumu yok","reklam kokan hareketler bunlar" deme lüzumu görüyorsunuz anlayamadım. bunlar sadece tartışmaya hararet katan cümleler. şunu hatırlatmak istiyorum tartışıyoruz. atışmıyoruz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wolly

quote:

Önyargılı olmamalıyız bence bu ülkeye çinlisi de gelmeli afrikalısı da gdersin aracı
    test edersin begenirsin işine gelir alırsın,begenirsin pahalı gelir almazsın ya da begenmezsin
    işim olmaz deyip çekip gidersin.bu markalar kendilerini geliştimezse bomboş focuslar,astralar..
    vb30binlerden baslar;kliması olan golfler40binden..
    bir de bu çarpışma testlerine takmış millet ya hu kardeşim reno kaç yıldır tüm modelleri ile 4-5yıldız
    alıyor bu euroNcap testlerinden dersine cok iyi çalışan soruların nerden gelecegini bilen öğrenci
    gibi..tamam bu testler olsun ama günlük yasamdaki istatistiklere de bakılmalı örnegin bu testten bes
    yıldız almıs araclarla yapılan kazaların %90nında insanların burnu bile kanamamıssa eyvallah..
    ''Çin arabasına o kadar para çok''hadi canım sende ne kadar düşünülmüş üzerinde bu yorumu yapmakiçin.
    bu tür yorumları okumak sıkıyor sadece.Son olarak arabayı test etmiş biri olarak üzerine üç dört bin lira vererek daha kalitelisini pazarda daha saglam yeri olan bir kac markadan birini secerdim.20-22bin
    aralıgında olsaydı keşke o zaman tadından yenmezdi

diğer dediklerine cevabı başkaları vericektir de forumda çok yazılan bir şeye cevap vermek istiyorum
    vw golf te klima standarttır.klimasız diye orda burda satılan golfler fazla olan talebi karşılamak için doğuş oto tarafından kuzey avrupa ülkerinden ithal edilen araçlardır.oranın iklimi nedeniyle klimasız olan bu araçlar normal fiyatından aşağı satılmıştır.bazı açık gözler araçları yüksek fiyata satmaya çalışmaktadır.diğer tüm golf ler gibi kliması olan golfler 9 kasım da yapılan indirimle 36.700 den başlamaktadır.bilginize...

baz fiyatında satılan golfde neler varyukarda söylediklerim hala gecerli kaliteli markalar ve araclar gelmeliki doğus otosunda tutun da diğerleri
    kendilerine ceki düzen versinler.v.w gereksiz pahalı diyorum kötü markadır filan demiyorum ya da söyle söyliyeyim v.wnin herhangibir modelinde
    full donanımlısı ile baz donanımlısı arasıda cokk var.bu satış politikasını izleyen doğus otonun kar politikasıdır..
    Alan arkadaslara da saygım sonsuz..ben mesela Tiguan(ya da full donanımlı dizel 3008)alacaktım limitlerimi zorlayarak o da baz donanımlı 4x2 modeline ;65bin lira dediler,
    son anda SSangyong ActionSports aldım 35bine.olumlu olumsuz yanlarını tartıp tercihimi bu yönde yaptım şimdi kalan para ile eşime polo almayı düşünüyoruz
    hele bi kampanyalar baslasın..ama bu gidişle eşimin istediği polo bnm aracın fiyatını bulabilir

Arkadaşım ya okumadan yazmışsın cevabını ya da anlamak istemiyorsun yazdıklarımı.ben sana,vwne olan sevgine saygına ya da vw e yönelik tek kelime yazmadım orda.sende bu forumlardaki diğer insanlar gibi klimalı golf falan yazmışsın sanki dediklerimin dışında bide klimasız golf varmış gibi üstüne bide 40 dan başlıo yazmışsın 36 dan başlıyan arabaya ben onlara cevap verdim.

• @wolly sen de benim yazdıklarımı anlamamıssın klimalı golfler derken alınabilir donanımlı bir golfün 40binden
    basladıgını söyledim klimasız golflerin bulunmadıgını falan filan acıklamak istiyorsan yeni konu acsaydın keske orada paylassaydık burdakileri rahatsız etmek istemiyorum.şimdi birileri de cıkar focuslar 28binden
    baslıyor derse ne olur..
    bnm derdim ülkemiz vatandasının da kaliteli arabalara binmesinin hakkı oldugu bunun içinde illa
    pahalı alaman markaları olmasa da bu ülkede kaliteli aracların ederinden fazlasına satılmaması.
    .Ayrıca doğus otonun her zaman gelen talebin nerdeyse
    yarısını karsılar politikasına(bnm bildigim yanlıssam düzeltirseniz sevinirm)karsılık
    kuzey avrupadan klımasız arac ithal etmiş olması bana pek inandırıcı gelmedi lütfen kusuruma bakmayın
    ve cehaletime verin.zira bgne kadar ben v.w ni premium marka yapmaya calısan Doğus otonun politikasının baska türlü oldugunu düşünürdüm..
    Sayın wolly yanlışlarım varsa özelden mesaj atarsanız ziyadesiyle sevinirim bu konuyu bulandırmak
    istemiyorum zira cvb yazarken de cekinerek yazıyorum acıkcası.şimdiden tesekkür ederim

• quote:

Eğer fanatiklik yapsam range rover'a değil geely emgranda binerdim.bu aracı 1 hafta kiraladığım için burada bilinçli olarak yorum yapıyorum. resminde tabiki farklı parlamalar vb. yönlerden çok güzel gözükebilir. Evet ufak tefek işçilik kusurları vardı. ama bu fiyata daha iyisi olamazdı diye düşünüyorum. şu videoyu izle demişsin de bütün çin malı araçları başarısız bir test sonucu alan bu araca göre değerlendirirsek büyük bir haksızlık yapmış olmazmıyız sencede. soruyorum. kesin konuşmuyorum. ve şunu sormak istiyorum. hadi düşünceme katılmıyorsunuz. tabiki ben bunu saygıyla karşılıyorum. ancak neden bana "fanatikliğin lüzumu yok","reklam kokan hareketler bunlar" deme lüzumu görüyorsunuz anlayamadım. bunlar sadece tartışmaya hararet katan cümleler. şunu hatırlatmak istiyorum tartışıyoruz. atışmıyoruz.

Arkadaşım ;

Dün yazdığın mesajda ki cümle sence hakaret içermiyor mu... ?? Ben sana Reklam kokan haraketler diyince hakaret oluyor da , sen Yalancı diyince hakaret olmuyor mu..

Kusura bakma da sen bana yalancı yaftasını yapıştırırsan , bende seni reklamcılıkla itham ederim....!!!

Çinlilerin insanları cezbetme mantığı çok basit , dışarıdan baktığında öyle güzel albenisi oluyor ki aracın diyorsun aman allahım bu fiyata böyle bir araç offf offf inanılmaz...

Bu aracı dışarında bakan kimse kötü diyemez burası bir gerçek... Ama içine girdiğin zaman iş değişiyor... Bu çok övdüğün Emgrand ın gösterge paneline baktın mı hiç... ?? Daha küçük bir araçtan alınıp buna takılmış gibi , göstergeler bile küçük kapladığı alana göre... O ışık oyunları ile çekilen fotoğraflar ile gerçekler bir değil...

Dediğim gibi Çinli dostların temel taktiği bu , dışını janjanlı yap ki gelenlerin ilk görüşte başı dönsün , içerideki durum fazla gözlerini almasın... Heee dersin ki 27.000 Tl veririm alırım dışarıdan bakanlar da offf ne güzel bir araba kim bilir ne kadar pahalıdır derler... Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan , ama emin ol kullanmaya başladığın zaman o pembe rüyadan uyanmış olacaksın...

Biraz internet üzerinden araştırma yaptığında Çin malı araç alanların kullananların ne gibi sıkıntılar yaşamaya başladıklarını görebilirsin.. Mesela zincirlikuyuda Cheryy nin shoowrom u var. Oraya gidip Tiggo ya baktık arkadaşımın eşine almak için.. Adamın biri gelmiş söylenip duruyo , elektrik ısıtmalı koltuk dediniz ama çalışmıyo , servise götürdüm baktılar koltuğun içine elektrik li ısıtma devresini koymamışlar bana bu aracı satarken övüp durdun bu muydu çook övdüğün diyip sinkaf ediyordu...

Satış temsilcisi aman efendim hemen ilgilenelim falan felan diyip adamı kafa kola aldı shoowroom dan uzaklaştırdı... Dediğim odur ki Çin malı araçlar ucuzdur , gösterişlidir , ama hem ucuz hem gösterişli hem de kaliteli bir araç beklememek lazım...

Test konusuna gelirsek , insanların gözünü boyamak için tüm dünyada kanıtlanmış kriter olarak gösterilen Euro NCAP testlerini adamlar kabul etmiyorlar. Kendi kafalarına göre C-Ncap diye bir test çıkarmışlar o kriterlere göre test ediyorlar...

Tabi ki bu çıkardıkları test kriterleri E-Ncap ten daha düşük kriterler oluyor... Mesela en basit bir örnek , o videolarda izlediğimiz aracın ön taraftan bariyerlere vurduğu Frontal İmpact dedikleri test değeri
    E-NCAP kriteri = 64 Kmh
    C-NCAP kriteri = 50 Kmh

Şimdi 14 Kmh dediğin nedir ki çok bi şey fark etmez diyemeyiz sanırım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 30 Kasım 2010; 9:30:58 >

• quote:

quote:

Arkadaşım ;

Dün yazdığın mesajda ki cümle sence hakaret içermiyor mu... ?? Ben sana Reklam kokan haraketler diyince hakaret oluyor da , sen Yalancı diyince hakaret olmuyor mu..

Kusura bakma da sen bana yalancı yaftasını yapıştırırsan , bende seni reklamcılıkla itham ederim....!!!

Çinlilerin insanları cezbetme mantığı çok basit , dışarıdan baktığında öyle güzel albenisi oluyor ki aracın diyorsun aman allahım bu fiyata böyle bir araç offf offf inanılmaz...

Bu aracı dışarında bakan kimse kötü diyemez burası bir gerçek... Ama içine girdiğin zaman iş değişiyor... Bu çok övdüğün Emgrand ın gösterge paneline baktın mı hiç... ?? Daha küçük bir araçtan alınıp buna takılmış gibi , göstergeler bile küçük kapladığı alana göre... O ışık oyunları ile çekilen fotoğraflar ile gerçekler bir değil...

Dediğim gibi Çinli dostların temel taktiği bu , dışını janjanlı yap ki gelenlerin ilk görüşte başı dönsün , içerideki durum fazla gözlerini almasın... Heee dersin ki 27.000 Tl veririm alırım dışarıdan bakanlar da offf ne güzel bir araba kim bilir ne kadar pahalıdır derler... Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan , ama emin ol kullanmaya başladığın zaman o pembe rüyadan uyanmış olacaksın...

Biraz internet üzerinden araştırma yaptığında Çin malı araç alanların kullananların ne gibi sıkıntılar yaşamaya başladıklarını görebilirsin.. Mesela zincirlikuyuda Cheryy nin shoowrom u var. Oraya gidip Tiggo ya baktık arkadaşımın eşine almak için.. Adamın biri gelmiş söylenip duruyo , elektrik ısıtmalı koltuk dediniz ama çalışmıyo , servise götürdüm baktılar koltuğun içine elektrik li ısıtma devresini koymamışlar bana bu aracı satarken övüp durdun bu muydu çook övdüğün diyip sinkaf ediyordu...

Satış temsilcisi aman efendim hemen ilgilenelim falan felan diyip adamı kafa kola aldı shoowroom dan uzaklaştırdı... Dediğim odur ki Çin malı araçlar ucuzdur , gösterişlidir , ama hem ucuz hem gösterişli hem de kaliteli bir araç beklememek lazım...

Test konusuna gelirsek , insanların gözünü boyamak için tüm dünyada kanıtlanmış kriter olarak gösterilen Euro NCAP testlerini adamlar kabul etmiyorlar. Kendi kafalarına göre C-Ncap diye bir test çıkarmışlar o kriterlere göre test ediyorlar...

Tabi ki bu çıkardıkları test kriterleri E-Ncap ten daha düşük kriterler oluyor... Mesela en basit bir örnek , o videolarda izlediğimiz aracın ön taraftan bariyerlere vurduğu Frontal İmpact dedikleri test değeri
    E-NCAP kriteri = 64 Kmh
    C-NCAP kriteri = 50 Kmh

Şimdi 14 Kmh dediğin nedir ki çok bi şey fark etmez diyemeyiz sanırım....

Beni yanlış anlamışsın. Sen bana hakaret ettin demedim. neden bana bu cümleleri kullanma gereği duydun dedim. Ve ben sana yalancı demedim. Ortaya iki seçenek koydum. bunda sende haklı olabilirsin bende. veya sen çok dikkat etmişsindir ben az.
    dediğim gibi aracı bir hafta boyunca kullandım. Evet göstergeleri küçüktü. ancak önemli olan rahat okunabilmesi ve ergonomikliğidir. gayet de rahat okuyordum ben göstergeleri.
    Ve bu araca kimse güvensizdir diyemez. kimse güvenlidir de diyemez. çünkü n-cap testi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk_dere -- 30 Kasım 2010; 10:54:05 >

• quote:

E-NCAP kriteri = 64 Kmh
    C-NCAP kriteri = 50 Kmh

Bu bilgi için kaynak gösterbilir misin?
    Zira bu nokta çok önemli kriterlerde esneme varsa değerlendrmelerin hiç bir anlamaı kalmaz.
    Ama benim bildiğim kadarıyla sonu NCAP ile biten kurumlar ve ADAC vs belli ortak standartlarla çalışıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trike

quote:

E-NCAP kriteri = 64 Kmh
    C-NCAP kriteri = 50 Kmh

Bu bilgi için kaynak gösterbilir misin?
    Zira bu nokta çok önemli kriterlerde esneme varsa değerlendrmelerin hiç bir anlamaı kalmaz.
    Ama benim bildiğim kadarıyla sonu NCAP ile biten kurumlar ve ADAC vs belli ortak standartlarla çalışıyorlar.

Made By China olan herşey de esneme mutlaka vardır ...

C-NCAP ın kendi sitesi var. http://www.c-ncap.org.cn/pjscen.pdf bu liktte bulunan Pdf dosyasının içinde 30 ve 31. sayfalarda Frontal ımpact testi hakkında bilgiler var oradan ulaşabilirsiniz..

Euro NCAP ın da zaten kendi sitesinde test kriterleri mevcut
    www.euroncap.com
    The European New Car Assessment Programme | Euro NCAP
    http://www.euroncap.com/home.aspx
    linkinden ulaşabilirsiniz.

Test kurumlarının Ortak standartlarda çalışsalar bile dinamiklerde farklılık gösteriyor.. Ya da DÜnya üzerindeki geçerliliği delegasyon durumu farklılık göstermektedir.

NTV HABER de Çinli araçların Euro NCAP testleri hakkında çıkan bir makale....
    İlk kez Çin malı bir otomobil, Landwind CV9, Euro NCAP çarpışma testinde denendi ve 2 yıldız aldı. Daha önce 2005 yılında, aynı firmanın, yani Landwind'in başka bir modeli Euro NCAP benzeri, Alman çarpışma testi ADAC güvenlik testlerinde denenmiş ve sıfır puan almıştı; 65 km/s ile kafadan çarpışmada sürücünün araçtan canlı çıkamayacağı tespit edilmişti.

Landwind CV9 için 'en sıkı Avrupa güvenlik standartlarını karşılayacak şekilde geliştirildi' dedi. 2005 yılındaki modele göre CV9 daha iyi koruma sağlasada, Euro NCAP aracı 'zayıf donanımlı, yan çarpışma hava yasatığı, kafa koruma sistemi ve stabilite sistemi eksik' şeklinde tanımladı. Kuruluş yinede, yolcu koruma performansından dolayı 3 yıldız alabileceğini ama genel performansından dolayı 2 yıldız aldığını söyledi.

Emgrand dan daha aşağı fiyata satılan Dacia Logan ın E-Ncap test sonucu
    www.euroncap.com
    Latest Safety Ratings | Euro NCAP
    http://www.euroncap.com/tests/dacia_logan_2005/221.aspx

Bu da Hyundai Elantra nın E-Ncap test sonucu... Hani diyor ya bazıları Kore araçları teneke diye.. Hiç değilse Çinli den iyidir. Hem bu test 2001 yılında yapılan eski kasa Elantraya ait bir test.. O zamanki teknoloji ile şimdiki çok farklı
    www.euroncap.com
    http://www.euroncap.com/tests/hyundai_elantra_2001/104.aspx

Elin çinlisine 29.000 TL para verip alacağıma , bu paraya ikinci el temiz bi Megane 2 alırsın hiç değilse güven içinde binersin , alın bakın E-Ncap test sonuçlarına... Üretim yılları arasında en güvenli araçlar içerisinde
    www.euroncap.com
    http://www.euroncap.com/tests/renault_megane_2002/146.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 30 Kasım 2010; 16:40:01 >

• vallaha beyler bu arabaya 5 yıl 150 km garanti vermişler adamlar bence çok iddalı biz reno magan iki almıştık sıfır dci 15 model ok güzel araba lafım yok ama 35 bin tly içinde kaset çalar çift cam otomatik hidrolik direksyon ve klima birde abs koyup 35 bine sattmak acizse ben geely alırım kardeşim okadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: h1n1_pusucu_35

vallaha beyler bu arabaya 5 yıl 150 km garanti vermişler adamlar bence çok iddalı biz reno magan iki almıştık sıfır dci 15 model ok güzel araba lafım yok ama 35 bin tly içinde kaset çalar çift cam otomatik hidrolik direksyon ve klima birde abs koyup 35 bine sattmak acizse ben geely alırım kardeşim okadar

Proton da türkiyeye geldiği zaman o kadar garanti veriyordu.. Şimdi sahipleri sanayilerde çıkma parça arıyor veya tornada parça uydurmaya çalışıyor , bunu da dikkate alın...!!!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: h1n1_pusucu_35

vallaha beyler bu arabaya 5 yıl 150 km garanti vermişler adamlar bence çok iddalı biz reno magan iki almıştık sıfır dci 15 model ok güzel araba lafım yok ama 35 bin tly içinde kaset çalar çift cam otomatik hidrolik direksyon ve klima birde abs koyup 35 bine sattmak acizse ben geely alırım kardeşim okadar

Proton da türkiyeye geldiği zaman o kadar garanti veriyordu.. Şimdi sahipleri sanayilerde çıkma parça arıyor veya tornada parça uydurmaya çalışıyor , bunu da dikkate alın...!!!

altina imzami atarim ve eklerim : proton aslinda iyi arac üretiyordu, ama Garanti ve yedek parca sorunu
    isin icinde olunca en iyi araci kullanmissin ne fark eder.
    Edit : ne tuhaf ki, sözkonusu (cinli )araclari yere göge sigdiramayan üyeler genelde hep 1-3 mesajli yeni
    üyeler ( Reklaaaaam ), o yüzden sadece ciddi yorumlar alsak daha Dogru olur.

SAYGILAR

• Ne arabaymış üstüne aylardır konuşuluyor. Sağlamlık konusuna birşey diyemem ama emgrand galiba tutuldu çünkü echo ve familia gibi 8-10.000 kmde satışa çıkmadı. Alan kişiler demek ki memnun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaqwear

Ne arabaymış üstüne aylardır konuşuluyor. Sağlamlık konusuna birşey diyemem ama emgrand galiba tutuldu çünkü echo ve familia gibi 8-10.000 kmde satışa çıkmadı. Alan kişiler demek ki memnun.

Bunu bilmek için araçtan kaç tane satıldığını öğrenmek gerekiyor... Echo ve Familia daha çok satıldığı için ikinci ellere düşmesi normal , ama Emgrand ne kadar satıldı ki daha , ikinci ele düşsün..

Sahibinden.com da bi tane var sadece emgrand ikinci el...
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.