Şimdi Ara

GeForce 310.64 Beta: Çıkmamış oyuna %38'e varan performans artışı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Just In Time

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

310.54 üzerine mi artış oldu yoksa whql in üzerine mi. 310.54 den geçmem şart mı acaba orda kafam karıştı.

306.97 ve 310.54'e göre denmiş. 310.61'e göre artış nedir bilinmiyor. Ancak bu sürücü yalnızca Far Cry 3 performansını artırmaya yönelik görünüyor.

Buaralar yeni oyun çıkacaksa zahmet etmeyin derim. Onlara da yeni betalar çıkarabilir Nvidia. Haberiniz ola.

far cry 3 hemen başlayacağım bir oyun değil henüz, sıradakiler çok birikti. o yüzden sessizce bekleyeyim yeni betaları

Zaten önümüzdeki ay içerisinde WHQL gelmesi muhtemel. İnşallah sorunsuz bir sürücü olur da tek pakette oyunların alayını alaşağı eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: osedon

Zaten cagın kartı olan gtx690 da sıyrılmasa bu tablodan nvidia'nın halı ne olacaktı acaba merak edıyorum. Gtx680 gibi high-end bır kartın performansına bakın

Yahu arkadaş niye böyle gereksiz bir marka karalama isteği içindesiniz, anlamış değilim. Oyun AMD oyun programına dahil ama henüz AMD'den sürücü güncellemesi haberi duymadım. AMD tarafında 12.11 beta 8, Nvidia tarafında 310.54 sürücülerle yapılmış test sonucu:

http://www.pcgameshardware.de/Far-Cry-3-PC-217540/Tests/Far-Cry-3-Test-Grafikkarten-CPU-Benchmarks-1036726/

GeForce 310.64 Beta: Çıkmamış oyuna %38'e varan performans artışı

Nvidia yeni sürücüyle AA yüksek düzeyde %38-40'a varan performans artışı sunduğunu söylüyor. Elbette abartı bu. Ama %15-20 gibi bir artış olacağı belli. Onu da ekleyip, öyle düşünün.

AMD'nin acil sürücü güncellemesi gerekecek. Büyük ihtimalle 1-2 gün içerisinde gelir. Hatta oyunun yarın çıktığını düşünürsek, saatler içerisinde FC3 performansını artıran güncel bir beta yahut WHQL sürücü gelebilir.

Ekleme: Görüntüde AA sürücüden kapalı diyor ama ben oyun içinden 4xMSAA + A2C açılmış olan sonucu ekledim. Buarada yine mükemmel bir konsol portuyla karşı karşıya olduğumuzu da düşünüyorum. Videolarından gördüğüm kadarıyla grafikler tırttı... Nvidia son sürücüsü ile performansı artırdığını belirtse de genel olarak performans berbat.

Karalama falan yok hacı ortada.Sadece Son cıkan oyunlar port oldugu ıcın butun kartlar dokuluyor. Ama dedıgım gıbı bır amd kullanıcısı olarak gtx680'in düşük performansını gorunce sasırıyorum. Ben degıl ekran kartı ıle ılgılenen herkes sasırmıstır.Sımdı gozler AMD'de. Bakalım bızım kartlar nasıl bır performans artısı gosterecek bızlere.

• GPU lar oyunun adı gibi olmuş; "Cry".
  • Daha driverlar gelir NVIDIA altta kalmaz
  • quote:

310.54 üzerine mi artış oldu yoksa whql in üzerine mi. 310.54 den geçmem şart mı acaba orda kafam karıştı.

310.54'ün üzerine oldu artış ama sadece Far Cry 3 için. diğer oyunlar 310.61 ve .54 ile aynı. Gerçi .61'de birkaç yeni oyunda epey performans arttırmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

Karalama falan yok hacı ortada.Sadece Son cıkan oyunlar port oldugu ıcın butun kartlar dokuluyor. Ama dedıgım gıbı bır amd kullanıcısı olarak gtx680'in düşük performansını gorunce sasırıyorum. Ben degıl ekran kartı ıle ılgılenen herkes sasırmıstır.Sımdı gozler AMD'de. Bakalım bızım kartlar nasıl bır performans artısı gosterecek bızlere.

Bence bir AMD kullanıcısı olarak, AMD'nin oyun programına dahil olan bu oyunda, AMD kartların rakipleri ile başabaş ve hatta gerisinde olduğunu görünce şaşırmanız gerekir. Üstüne bir de Nvidia için Far Cry 3 sürücüsü diye tabir edebileceğimiz 310.64'ün kullanılmadığını ekleyince daha da çok şaşırmanız gerekir. Bunun üstüne bir de AMD tarafında GTX690 gibi "aradan sıyrılacak" (yeni sürücüyle GTX680 ve GTX670'in de aradan sıyrılabileceği söylenebilir) bir kart olmadığını düşününce, acaba AMD'nin hali noldu diye düşünmek gerekir sanıyorum... Yarına kadar bir sürücü gelmezse, bence AMD adına durum daha kötü olur. Nedenlerini belirttim zaten. Sonuçta kartlarının yanında bu oyunu hediye eden taraf AMD.

Ben o tablolarda AMD kartların performansını (12.11 beta 8 sürücüsü kullanılmış olmasına rağmen) daha ilginç buldum. Belki de test edilen sahnede AMD kartlar başarısızdır bilinmez. 1-2 test daha görmek gerek. Ama PGH genelde zorlayıcı sahneleri konu edinir ve gerçekçi sonuçlar sunar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow Dash

quote:

310.54'ün üzerine oldu artış ama sadece Far Cry 3 için. diğer oyunlar 310.61 ve .54 ile aynı. Gerçi .61'de birkaç yeni oyunda epey performans arttırmıştı.

310.61 yalnızca Hitman ve Planetside 2 için uyumluluğu arttırıyordu. Bir de CoD BO2'de SLI desteğini güncelliyordu. Genel performans artışı 310.54'te oldu. BF3, CV, AC3, CoD BO2'ye sağlam artışlar gelmişti. Arada da bir sürü ıvır zıvır işte.

Heralde WHQL'i sunduğunda, en son R304 ailesi sürücü ile R310 ailesi sürücü arasında devasa performans farkı yarattık diyerek reklam yapar Nvidia. Gerçi haksız da sayılmaz. Hele Linux tarafını gördükten sonra bir de bu adım adım gelen güncellemelerle, toplamda sağlam performans getirisi sunmuş olacaktır R310'lar.

• Oyun iyi işlemci de istiyor, belli ki:

Aynı hızdaki piledriver ile ivy bridge arasında %70'e varan farklar olmuş, üstüne AMD'ler (ve i3) düşük fps vermiş. İstisna yoğunlukta bir sahne değilse, önemli.

Transparency SSAA falan kapatılınca 7850 bile 60 fps oynatabilecekken, işlemci sınırına takılmak hoş olmaz. Bu devirde oyun oynayacak adam üç beş ekleyip i5 almalı, işin f/p'si falan kalmadı maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 29 Kasım 2012; 21:37:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666
    7850 bile

• arkadaşlar aslında oyun çıkmış torrent e düşmüş şu anda çekiyorum.repack indiyorum 6.4 gb
  • @fleshstorm666

Aynısını yazmak için girmeye çalıştım, forum yine sürünüyor, anca girebildim.

Core i3'lerin düşük performans vermesi ilginç diyeceğim ama pek de değil. Çünkü oyun çok çekirdek ve saat hızından etkileniyor. Çift çekirdekli Core işlemcide bile AMD'nin FX işlemcilerine benzer performans sunduğu görülüyor.

Bunun haricinde oyun 4 çekirdek üstünden de etkilenmiş ancak bu oldukça kısıtlı kalmış. Yani 4 çekirdek üzeri pek önemli değil.

Bir de dikkat çekici olan başka bir hadise, eski Conroe mimarili Core 2 Duo'lar ile Core 2 Quad'ların dökülmesi olmuş. Saat hızı performansında Phenom II'lerin normalde biraz daha geride olduğu düşünülürdü/bilinirdi, ancak burda tam tersine Phenom II'ler, Conroe mimarili işlemcilerin önündeler.

Oyunda en verimli işlemci mimarisi Ivy Bridge olmuş. Ardından da malum Sandy Bridge deliyor. İlk nesil Core mimarili i7 920 ise resmen sürünmüş. Zaten ilk nesil Core i'lerin oyun performansı pek iyi değildi. Özellikle Sandy Bridge'leri görünce anlaşılmıştı durumları. Burada da 4 çekirdek 8 Thread'li i7-920, i3-3220 ile yarışır durumda.

FX2 işlemciler de oyun performansı olarak geriden gelmeye devam ediyor.

Core i5 2500 ve Core i5 3470 kullanıcıları en kârlı çıkanlar diyebiliriz. Phenom II kullanıp uzun süredir işlemci değiştirmeyenler de kârda diyebiliriz.

Buarada oyunun tanıtım videosunu izledim, 10 dk'lık, bu sefer çok sağlam oyun yapmışlar cidden. Özgür oynanış, gerçekten özgür oynanış olmuş. Grafikler de fena değil. Ayrıca single, multi, co-op, yan görevler, ufak oyunlar derken çok zengin bir içerikle geliyor oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 29 Kasım 2012; 2:50:28 >

• Burdan Nvidia ya sesleniyorum KARTLARIN CANINA OKUMAYIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flyingpig

Burdan Nvidia ya sesleniyorum KARTLARIN CANINA OKUMAYIN

Burdan sesleneceginize nvidia geforce forumlarindan seslenseniz daha iyi olur. Ben uyeyim ve bu tur durumlari diger kullanicilarla birlikte iletiyorum ve adminler ilgileniyorlar. En azindan kendimiz calip kendimiz oynamamis oluruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Oyun iyi işlemci de istiyor, belli ki:

Aynı hızdaki piledriver ile ivy bridge arasında %70'e varan farklar olmuş, üstüne AMD'ler (ve i3) düşük fps vermiş. İstisna yoğunlukta bir sahne değilse, önemli.

Transparency SSAA falan kapatılınca 7850 bile 60 fps oynatabilecekken, işlemci sınırına takılmak hoş olmaz. Bu devirde oyun oynayacak adam üç beş ekleyip i5 almalı, işin f/p'si falan kalmadı maalesef.

ooo tam zamanında işlemci değiştirmişim (acaba 3930k nın durumu nedir 3770k dan geride midir yoksa oyunda çekirdek desteği var ise üstünde midir?)

• vay arkadaş i7 ler i5 ler gtx 690'lar havada uçuşuyor
  • 720p çözünürlükte yapılmış cpu testi ki farklar belli olsun. 1080p de muhtemelen farklar daha az olur. Malum i5 3570k, fx8350'den %50 daha performanslı görünüyor. x6 1100T ileyse i3 3220 aynı.. Intel'deki 6 çekirdekli bir işlemci 4 çekirdekliye göre biraz daha hızlı ama o da çok az.

Oyunu ben de beğendim. Far Cry 2'yi pek beğenmemiştim ama FC3 iyi duruyor.
  • 3930k nın bile 3.3 ghz te bench alındığına bakarsak en azından 2500 ü bile 3.5 GHz te çalıştıranalr hiç bir sorun yaşamayacak bu arada gtx 670 ile 680 arasında gidenlere tavsiyem aradaki fiyat farkı o perforamns için değmiyor, 670 biraz OC olup 680 stock haline zaten gelebilen bir kart (incelemelerde var) o yüzden bütçe zorlamaya değmez şahsi görüşüm bu.

bu arada transperency yapmışlar eyvallah , HDAO guru3dede diyorlar çok fps yiyor tamam SSAO seçtiniz ama 8x MSAA olmamış gereksiz.. FXAA aç yeter birde alpha to coverage ayarı var palm treeler ve çalılıkalr için o kadar.. FPS değerleri çok daha yüksek olurdu emin olunuz..

uzun lafın kısası gözünüzü korkutmayın

• 310.70 WHQL çıkmış. 310.64'ün WHQL hali sanırım, farklı bir şey yok.

310 serisinin ilk WHQL sürücüsü oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Aralık 2012; 17:32:45 >
  • quote:

310.70 WHQL çıkmış. 310.64'ün WHQL hali sanırım, farklı bir şey yok.

310 serisinin ilk WHQL sürücüsü oluyor.

ben beta kurmam, WHQL olacak! diyenlere duyrulur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.