Şimdi Ara

## GeForce 8800 Ultra'nın Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
4.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala 768 mb hala hala 348 bit hala GDDR3 kısaca alınmaz sadece O.C. yapmışlar GTX e..
  • Nvidia kazığı...

Hani 160 stream processor vardı?
  • yap overclock u sonra ultra mega diye sat

kaybolmayan sakız istiyoruz biz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttwrx -- 20 Nisan 2007; 14:43:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: NakkaSss

böle kartlara gerenk yok yavv kart olsa oc sini biz hallederiz boşa çıkarmış nvidia

+1
    Boşuna ugrasmıslar bizler onu riva tuner aracıyla uzaya cıkarırdık yazık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AteshBey

quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

heralde ultra diye piyasaya bu modeli süreceklerse 320 stream işlemcili x2900xtx den fark yiyecektir......

Yaaa amaaan be sende... Fark atmis atmamis cok mu önemli sanki

Benim His Excaliburum cikarsinda, ben camurda olsa alirim farketmez... Ama Ben R700 ü bekleyecem... İmzamdaki kartimi iyice sömürmem lazim

Adam görevini yapıyor kardeşim rahat bırak adamı

• Eğer bu olay gerçekse benim kart 685/1650/2200 de çalışıyor; bende ismini "Ultra Lecter XXX" koyup 1500$a satayım ozaman Gigatekteki işlemci indirimi doğruysa 1 ay önce 1150$a aldığım işlemcinin 580$ düşmesiyle popomuza kaçanı belki bu şekilde geri çıkartırız hem
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: ezorla

Yani overclock edilmiş 8800gtx... Ucuza ekran kartı istiyoz. Artislik yapmsınlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr. Lecter

Eğer bu olay gerçekse benim kart 685/1650/2200 de çalışıyor; bende ismini "Ultra Lecter XXX" koyup 1500$a satayım ozaman Gigatekteki işlemci indirimi doğruysa 1 ay önce 1150$a aldığım işlemcinin 580$ düşmesiyle popomuza kaçanı belki bu şekilde geri çıkartırız hem

İsim koyarsında alan çıkar mı bilinmez.
    quote:

GeForce 8800 Ultra is expected to be released in May to compete with ATI's R600 GPU. The GeForce 8800 Ultra is based around the G80 core and is expected to be a higher clocked version of the 8800GTX, offering an expected 10-15% performance improvement (i.e. core clocks of around 650-700Mhz).

• bence nvidia 8800 gtx i oc yaparak bile sizin r600 ü yeriz siz kimsiniz demeye getiriyor
  • zaten bu r600 çıkana kadar nvidia heralde g100 ü falan çıkarır
  • Heralde bu haliyle onceden denildigi gibi 900$ filan olmaz artik. Gerci su sogutmayla gelicekse bilemem
  • Teknik açıdan bakıldığında x2900xtx in 8800 ultradan daha iyi olacağı açık.Fakat detaylı test sonuçlarını görmeden bişey diyemeyiz.Tabiki r600 ün 300 küsür shaderını ve 512 bit 1gb olduğunuda unutmamak gerekiyo.
  • Umarım Ati yeni çıkaracağı kartlarla, nVidia`nın canını okur. Directx 9 için en iyi kartlar Ati`de. Umarım bu directx 10 içinde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürkeksincap -- 20 Nisan 2007; 17:25:58 >
  • Dayanamıycam artık. Arkadaşlar, lütfen birazcık araştırın karıştırın ya. Bunu kaçıncı defa duydum bilmiyorum. r600 8800gtx'den hızlı olur mu olmaz mı bilmem, ama bir şey kesin: Sırf birinde 128 diğerinde 320 "stream processor" var diye birinin diğerine iki kat fark atmasını bekliyorsanız fena halde hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Stream processor denen şey konusunda herhangi bir standart yok ki. AMD'nin mimarisini bilmiyoruz, hızları hakkında kesin bir bilgi yok, iş hattı nasıl çalışıyor bilmiyoruz ama atıp tutma konusunda üstümüze yok. Önemli olan sayı değil mimari bu silikon meselelerinde. AMD ile Intel'in PIV- Athlon dönemindeki megahertz savaşının bize sayı üstünlüğünün pek anlamı olmadığını göstermesi lazımdı, ama halen bu pazarlama oltalarına takılıyoruz anlaşılan. (r600'ün diğer teknik üstünlüklerinden bahsetmiyorum, 512 bit veriyolu, gddr-4 1GB bellek filan, zaten tartışmasız üstünlüğe sahip. Ben yalnızca bu 320 tane işlemci meselesine takılıyorum o kadar).

Evet, AMD gerçekten 8800'den hızlı olabilir. İnşallah olur da aslında, nVidia'nın son altı aydır yapmadığı saçmalık kalmadı. Hele Vista sürücüleri konusunda fena çuvalladılar. Belki adam gibi bir rakip olursa karşılarında ders alabilirler. Bu alete iki tane sli köprüsü yuvası yapmışlar, daha bir tanesi doğru düzgün çalışmıyor, vs, vs. Ama eğer r600 8800'ü geçerse öyle iki kat fazla "processor"dan beklediğiniz kadar bir fark atamayacaktır.

Bu Ultra denen şey de tüy dikti zaten. Ben ilkbaharda 8900gtx filan gibi bir şey beklerken adamlar işlemciyi overclock edip uyutmaya çalışıyorlar, ona da abartı meblağlar istiyorlarsa bu yaz r600 alacam gibi görünüyor (güç gereksinimi abartı uçuk değilse). En azından sürücüler daha iyi çalışıyor bari.

• Ultra da 128 yerina 160 stream işlemci olabilir başka bir kaynakta öyle diyor mevcut GTX lerde 32 tanesini kapatmışlar ultrada açacaklar pipeline hesabı eski atilerdeki hani 12 den 16 ya çıkarırdık falan.

birde R600 çıkış tarihi itibari ile bence 8900 larla falan kıyaslanmalı nvidia ilk hamleyi yaptı ati onun elini görüp piyasaya mayısta girecek nvidia da illaki 1-2 nesil sonrasını hazırda tutuyordur neticede bence önemli olan bize uygun fiyattan yansıması bu kartların rekabet iidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanu -- 20 Nisan 2007; 20:50:30 >
  • Ultra sınırlı sayıda üretilmeyecek mi?8800GTX zaten seri üretimle bihayli fazla üretildi..o/c edilmiş 8800GTX olamaz bence bu...Acaba diyorum dual gpuyla mı gelecek?Fiyatını falan düşününce birtek bu uyuyor... Bence değişik bişey olacak nVidia hedef saptırıp ilginç bişey yapacak gibime geliyor.Bana ilk senaryo yani 8800gtx le sadece saat hızlarının farklı olması mantıklı gelmedi...Yoksa sınırlı üretim lafı havada kalır...Böyle çıkarsa dedimdi derim sonra..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ezorla

Yani overclock edilmiş 8800gtx... Ucuza ekran kartı istiyoz. Artislik yapmsınlar

evet sanki bir düzmece gibi geldi değerleri, sanki oc lu gtx gibi...
    r600 da 320 shader varmış nasıl kafa kafaya gelicekse...
  • Bu arada farkettiniz mi bilmiyorum Nvidia bellek veri transfer hızını acayip ayarlamış tam 1600 MHz GDDR3'lü HD 2900 XT'yi geçecek kadar: 103,68 GB/s. Bazı dedikodularda da Ati'nin 2900 XT'de 1620 MHz GDDR3 kullanacağı söyleniyordu. Bu durumda ise her iki kart da 103,68 GB/s oluyor. Güzel çekişme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobb -- 20 Nisan 2007; 21:57:50 >
  • x2900xt modeli 8800gtx modelinden %10 oranında hızlı değilmiydi? O zaman 8800 Ultra x2900xt ile eş değerli olacak yada az bir farkla geçecek. Peki x2900xtx modeline yetişebilecek mi? Ancak 8900xxx modeliyle yakalyabilecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr. Lecter

Eğer bu olay gerçekse benim kart 685/1650/2200 de çalışıyor; bende ismini "Ultra Lecter XXX" koyup 1500$a satayım ozaman Gigatekteki işlemci indirimi doğruysa 1 ay önce 1150$a aldığım işlemcinin 580$ düşmesiyle popomuza kaçanı belki bu şekilde geri çıkartırız hem

1150 dolara 1 ay önce alıpda şimdi 580 dolara düşen işlemci nedir yahuuu ??????
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.