Şimdi Ara

GeForce 8800GT mi , ATI Radeon HD3870 AVIVO mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: sinan_54

Arkadaşlar bende zotac'ın 8800GT si mevcut. kullanıyorum. güzel memnunum ama yukarda da bi arkadaşın dediği gibi ati'nin görüntü kalitesi daha güzel. bizzat gözlemledim. hatta bunu 3870VS8800GT ile yapmadım. x800GTO ile benim 8800GT ile kıyasladım. Oyunlardaki performansını demiyorum. renklerin netliğinden bahsediyorum. cift monitör mevcut. bitanesinde benim 8800GT diğerinde x800GTO kurulu sistemler ile bakıyorumda atinin masa üstü görüntüsü bile çok daha canlı duruyor! filmlerde ati bariz daha net. aynı codecler aynı programla izliyorum bu arada! k-lite codec 385f ve bsplayer... bu yüzden bi an düşündüm 8800gt ile 3870 takas mı yapsam diye. ama yorumları okuyorumda vaz geçtim gibi :)

kardeş aynı dediğin şeyi bende yaptım arkadaşın 3850 olan makinasını bana getirmiştik.. o zaman bu şehir efsanesine bir de ben bakayım dedim..

ama hiç de dediğin gibi bir fark göremedim .. ki arkadaşımda göremedi.. bence bu fark olayına insanlar şartlanmış onun için belkide bu şekilde bir fark gördün sen.. bunun olması için mantıklı bir izah yok..

varsada bir fark monitorun yada driver ın netlik renk ayarları ile oynayıp aynı duruma getirebilirsin iki görüntüyüde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 23 Nisan 2008; 15:29:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alpello

quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

bana birisi dx 10,1 in faydasını söylesin sana.ben daha göremedimde

http://www.pclabs.gen.tr/2008/04/18/dx-101-ile-assassins-creed-20-daha-hizli-calisiyor/

AL

Verdiğin linki iyi okuyamadın galiba.

""Rage3D adlı internet sitesi, Ubisoft'un Assassin's Creed oyununun DirectX 10.1 kodlarını kullanan ilk oyun olabileceğini söylüyor.""

• quote:

Orjinalden alıntı: evohan

quote:

Arkadaşlar bende zotac'ın 8800GT si mevcut. kullanıyorum. güzel memnunum ama yukarda da bi arkadaşın dediği gibi ati'nin görüntü kalitesi daha güzel. bizzat gözlemledim. hatta bunu 3870VS8800GT ile yapmadım. x800GTO ile benim 8800GT ile kıyasladım. Oyunlardaki performansını demiyorum. renklerin netliğinden bahsediyorum. cift monitör mevcut. bitanesinde benim 8800GT diğerinde x800GTO kurulu sistemler ile bakıyorumda atinin masa üstü görüntüsü bile çok daha canlı duruyor! filmlerde ati bariz daha net. aynı codecler aynı programla izliyorum bu arada! k-lite codec 385f ve bsplayer... bu yüzden bi an düşündüm 8800gt ile 3870 takas mı yapsam diye. ama yorumları okuyorumda vaz geçtim gibi :)

kardeş aynı dediğin şeyi bende yaptım arkadaşın 3850 olan makinasını bana getirmiştik.. o zaman bu şehir efsanesine bir de ben bakayım dedim..

ama hiç de dediğin gibi bir fark göremedim .. ki arkadaşımda göremedi.. bence bu fark olayına insanlar şartlanmış onun için belkide bu şekilde bir fark gördün sen.. bunun olması için mantıklı bir izah yok..

varsada bir fark monitorun yada driver ın netlik renk ayarları ile oynayıp aynı duruma getirebilirsin iki görüntüyüde

kardeş fark malesef var. benim kanım ve fikrim bu. monitörler aynı! ikisinide hm 17" crt de hem 22" LCD de denedim. bariz renklerdeki fark edilebiliyor. makinelerin ikisinide ben formatladım ben kurdum herşeyi aynı. wallpaper'a varıncaya kadar :) netlik ayarını oyna demişsin.8800GT de parlaklığı %20 ye çekmezsem zaten film izlerken görüntüler çok parlak oluyor. o yüzden %20 ye çekiyorumki anca parlaklık oturuyor. neyse bu farklı bir konu! kısaca benim gözlemlediğim fark var. psikolojik kardeşim bu demeyim sonuçta benim kart nvidia neden kartımı kötülemek isteyim ki. özellikle filmlerde kendini öne çıkartıyor ati. artık driver'ındanmıdır, yapısındanmıdır bilemicem. iyi geceler herkese....

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: evohan

quote:

kardeş fark malesef var. benim kanım ve fikrim bu. monitörler aynı! ikisinide hm 17" crt de hem 22" LCD de denedim. bariz renklerdeki fark edilebiliyor. makinelerin ikisinide ben formatladım ben kurdum herşeyi aynı. wallpaper'a varıncaya kadar :) netlik ayarını oyna demişsin.8800GT de parlaklığı %20 ye çekmezsem zaten film izlerken görüntüler çok parlak oluyor. o yüzden %20 ye çekiyorumki anca parlaklık oturuyor. neyse bu farklı bir konu! kısaca benim gözlemlediğim fark var. psikolojik kardeşim bu demeyim sonuçta benim kart nvidia neden kartımı kötülemek isteyim ki. özellikle filmlerde kendini öne çıkartıyor ati. artık driver'ındanmıdır, yapısındanmıdır bilemicem. iyi geceler herkese....

şoyle diyim ozaman bu renk paletleri standart dır.. basit bir izahla kırmızı kırmızdır değilmi başka şekilde görebilirmisin .. hayır..
    olay software de bitiyor .. eyer fark görüyosan aynı monitor ayarlarında, bir kartın driver ayarlarına gir constant - vibrance gibi ayarlarla oynayıp aynı görüntüye getirmeye çalış eminim başaracksın

• quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

quote:

Orjinalden alıntı: alpello

quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

bana birisi dx 10,1 in faydasını söylesin sana.ben daha göremedimde

http://www.pclabs.gen.tr/2008/04/18/dx-101-ile-assassins-creed-20-daha-hizli-calisiyor/

AL

""Rage3D adlı internet sitesi, Ubisoft'un Assassin's Creed oyununun DirectX 10.1 kodlarını kullanan ilk oyun olabileceğini söylüyor.""

Arkadaşlar yine yazıyorum. Bu habere balıklama atlamayın.

Rage3D atinin eski grafik çip modellerinden biri. Ve bu iddia yı ortaya atan sitenin adıwww.rage3D.com. İlginç değil mi?

Ayrıca yaptığı testleri de incelersen. Sadece AA açıldığında büyük bir performans artışı görülmüş. O da çok yüksek çözünürlükte. Bu SP1 yüklendiğinde ekran kartı bellek kullanımının biraz daha iyileşmesi sonucunda ortaya çıkmışta olabilir.

Velhasıl 3D mark Vantage yayınlanana kadar Dx 10.1 in ne kadar işe yarayacağını kimse bilemez. Eğer Rage3d nin dediği gibi Assassins Creed Dx10.1 den dolayı avantaj sağlamışsa daha kötü Çünki sadece 1680x1050 çözünürlükte 8xAA açınca %20 avantaj sağlatıyorsa bu Dx10.1 çok işe yaradığı söylenemez. Birde test sadece 3870X2 ile yapılmış.

Zira % 20 büyük fark gibi görünüyor ama. 20 Fps aldığı oyunun 24 FPs ye çıkması ki o kadar da önemli bir avantaj getirmez. Zira zaten 1680*1050 çözünürlükte oyun oynayan biri AA açmasa da çok büyük kayıp yaşamaz.

Ha yanlış anlaşılmasın bu yazıları Hd3870 i kötülemek için yazmadım. 8800gt nin biraz gerisinde ama yine de başarılı bir kart. (8800gt abartı başarılı)

Fiyatı biraz daha uygun olsa ki yurtdışında 8800gt ile 20-25 dolar bir fark var, alınması mantıklı bile olabilir.

Ama Türkiye'ye AMD ve ATI nin indirimleri geç yansıyor. ( intel ve nvidia çok hızlı yansıtıyor).

AMD nasılsa satıyoruz bu ülkede herhalde diye çok rahat davranıyor .

Velhasıl yine de AMD seviyorsanız. Ruhen popüler mallara karşıysanız. Hep lider kazanmasın rekabet olsun gibi görüşleriniz varsa Hd 3870 alabilirsiniz.

8800gt den öyle aman aman geri kalmıyor. İkisi de aynı zamanda eskir aynı zamanda aynı oyunları oynatmamaya başlar büyük ihtimal.

Bu bağlamda 8800gt nin en büyük avantajı bence performans değil, yakında Ageia PhysX desteği verecek olmasıdır. Zira PhysX kartı ilk çıktığında 200-300 dolardı ve sadece 1-2 oyunda desteklenmesine rağmen alan insanlar vardı. Şimdi 140 oyunda bu desteğin gelmesi öngörülüyor ki bu bence 8800gt nin en büyük avantajıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

Söylediğine kesinlikle katılmakla birlikte size olayına çok güldüğümü söylemek istedim.

Ben de ATI daha iyi gösteriyor diye duydum ama bizzat deneyip görmedim. Tartışılacak bir konuda da şimdilik yok aslında. Her ne kadar ATI kullanıcısı olsam da (onboard ama olsun ) şu anda nVidia kartlar daha iyi sonuçlar veriyor. ATI mimari iyileştirmeler yapmalı belki bilemem ama onu da mayıs ortalarında görürüz. Öte yandan DX 10.1 dedikleri gibi %20 daha fazla performans veriyorsa ATI yeni bir slogan bulur Global I.'den sonra...

• 3870 al onun görüntü kalitesi daha iyi, 8800gt çöp adam çiziyor!!! performansı düşük 3870'in 8800gt'ye göre ama, bunun sebebi oyunların nvidia optimizasyonlu olmasıyMIŞ, bu yüzden de ati bizim babamızın firması ya desteklemek zorundayız onun optimizasyonu yok çünkü, kahrolsun yüksek başarım sunan nvidia!!! he buarada 3870 dx10.1 destekliyor ve gddr4 ramlere sahip, bi getirisi yok ama olsun adı var bu düşüncelere sahip çok büyük bir taraftar kitlesi var ati'nin bu forumda, umarım kurtulursunuz bu durumunuzdan...

• yine kavga çıkcak şimdi :)

eger maddi durum iyi ise 8800gt al yoksa hd3870 de işini görür.
  • Son noktayı koyayım e8200 işlemci asus p5n-e sli anakart 4gb 1066 ram ve 8800gt li bir sistem topladım sürekli kilitlenince aldığım yere gittim 1hafta 10 gün inceleyip sorun anakart ve ram de dediler ram birebir değişti ancak sli uyumlu anakart bulamadık bende asus p5kc cf uyumlu anakart aldım cf yapabilmek içinde 8800 gt yi iade edip 3870 aldım ancak yaptığım testlerde performans olarak 3870'in 8800 ün çok gerisinde kaldığını gördüm bırakın oyun içindeki grafikleri girişleri bile farkediyor hadi crysis nvdia optimizasyonlu peki diğer oyunlar? O bakımdan 2 gün sonra 3870 i iade edip 8800 gt yi geri aldım. İki kartıda aynı sistemde test etme şansı bulduğum için söylüyorum kesinlikle 8800 kimse 3870 performans olarak 8800 e yakın demesin kendi gözlerimle gördüm alakası yok!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Matriarch

Son noktayı koyayım e8200 işlemci asus p5n-e sli anakart 4gb 1066 ram ve 8800gt li bir sistem topladım sürekli kilitlenince aldığım yere gittim 1hafta 10 gün inceleyip sorun anakart ve ram de dediler ram birebir değişti ancak sli uyumlu anakart bulamadık bende asus p5kc cf uyumlu anakart aldım cf yapabilmek içinde 8800 gt yi iade edip 3870 aldım ancak yaptığım testlerde performans olarak 3870'in 8800 ün çok gerisinde kaldığını gördüm bırakın oyun içindeki grafikleri girişleri bile farkediyor hadi crysis nvdia optimizasyonlu peki diğer oyunlar? O bakımdan 2 gün sonra 3870 i iade edip 8800 gt yi geri aldım. İki kartıda aynı sistemde test etme şansı bulduğum için söylüyorum kesinlikle 8800 kimse 3870 performans olarak 8800 e yakın demesin kendi gözlerimle gördüm alakası yok!!!!

Diğer oyunlarda Nvidia optimizasyonlu merak etme.ATI optimizasyonlu oyun çok az ki o oyunlardada ATI geçiyor.Kısacası hangi firma optimizasyonunu kullandırırsa o iyi.Ati'nin teknolojisi üst olsabile.(GDDR3 e GDDR4.65 nm ye 55 nm üretim vs).Şu bir gerçek hangi firma oyunlara sponsor olursa o yıl o firmanın kartları çok güzel puanlar alıyor.Bunu da bu yıl Nvidia çok güzel yaptı.

• quote:

Orjinalden alıntı: fyagiz

Diğer oyunlarda Nvidia optimizasyonlu merak etme.ATI optimizasyonlu oyun çok az ki o oyunlardada ATI geçiyor.Kısacası hangi firma optimizasyonunu kullandırırsa o iyi.Ati'nin teknolojisi üst olsabile.(GDDR3 e GDDR4.65 nm ye 55 nm üretim vs).Şu bir gerçek hangi firma oyunlara sponsor olursa o yıl o firmanın kartları çok güzel puanlar alıyor.Bunu da bu yıl Nvidia çok güzel yaptı.

Bu şekilde sadece optimizasyon desteği üzerinden düz bir yorum yapmak uygun değil. Tabloya bakacak olursak neden böyle dediğimi anlayacağınızı umuyorum.

GeForce 8800GT mi , ATI Radeon HD3870 AVIVO mu ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.