Şimdi Ara

GeForce 8800GT mi , ATI Radeon HD3870 AVIVO mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu an bir sistem toplamak istiyorum ve bu iki ekran kartı arasında kaldım ?

8800GT teknik özellikleri

nVidia GeForce 8800GT GPU
    512MB GDDR3 bellek
    600MHz Saat hızı
    1.8GHz ( 900 MHz DDR3 ) Bellek hızı
    256-bit bellek arayüzü
    260$+KDV civarı
    __________________________________________________ ___

HD3870 teknik özellikleri

ATI Radeon HD 3870 GPU
    775MHz Çekirdek Hızı
    512MB GDDR4 Bellek
    2250MHz Bellek Hızı
    256-bit Bellek Arayüzü
    512-bit Ring Bus Bellek Kontrolcüsü
    666 milyon Transistör
    55nm Üretim Teknolojisi
    320 (64x5) Paralel İşlemci
    DirectX 10.1
    OpenGL 2.0
    Shader Model 4.1
    210$+KDV civarı

ekran kartları bunlar...Çekirdek & bellek hızları olarak HD3870 önde.Ayrıca DX 10.1 özelliği de gelecek için bir fayda.Ancak kullananlar yorumlarını belirtirlerse,karşılaştıkları herhangi bir sorun var mıdır yok mudur ? Kartı görenler , test edenler

• çokkk soruldu ve cevaplandı arama yapsaydın keşke şimdi herkes tabii ki 8800gt diyecek çok zor değil seçim yapmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:MsT:.

çokkk soruldu ve cevaplandı arama yapsaydın keşke şimdi herkes tabii ki 8800gt diyecek çok zor değil seçim yapmak
    quote:

Orjinalden alıntı: [PASHA]

çokkk soruldu ve cevaplandı arama yapsaydın keşke şimdi herkes tabii ki 8800gt diyecek çok zor değil seçim yapmak

Neden 8800GT ? HD3870'in gpu & bellek hızları 8800GT'den oldukça yüksek !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: .:MsT:.

bana birisi dx 10,1 in faydasını söylesin sana.ben daha göremedimde
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

Alıntıları Göster
    evet arkadaşlar düzeltiyorum : 8800GT HD3870'den daha performanslı.HD3870'in gpu & bellek hızları daha yüksek ama özellikle transistör ve doku ünitesinden kaybetmiş HD3870 !
  • quote:

Orijinalden alıntı: robinest

evet arkadaşlar düzeltiyorum : 8800GT HD3870'den daha performanslı.HD3870'in gpu & bellek hızları daha yüksek ama özellikle transistör ve doku ünitesinden kaybetmiş HD3870 !

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: robinest

Hayır onlardan değil nvidia bütün oyunlara sponsor neredeyse o nedenle çoğu oyun nvidia optimizasyonlu yapılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

quote:

Hayır onlardan değil nvidia bütün oyunlara sponsor neredeyse o nedenle çoğu oyun nvidia optimizasyonlu yapılıyor.

Alıntıları Göster
    mutlaka sponsorluğun da getirdiği çok önemli bir avantaj bu !

• quote:

mutlaka sponsorluğun da getirdiği çok önemli bir avantaj bu !

Alıntıları Göster
    8800 8800 aL rahatLa yaLnız paLiT aL..

saygıLar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rude.

8800 8800 aL rahatLa yaLnız paLiT aL..

saygıLar..

Alıntıları Göster
    kesinlikle 8800gt birde asusu niye alıosun ki 280ytl saprkle ında 8800gt si var salla gec 260+kdv ye satıosa satsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

http://www.pclabs.gen.tr/2008/04/18/dx-101-ile-assassins-creed-20-daha-hizli-calisiyor/

AL

• quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

http://www.pclabs.gen.tr/2008/04/18/dx-101-ile-assassins-creed-20-daha-hizli-calisiyor/

AL

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alpello

quote:

AL

kapak olmuştur şimdi o

• quote:

Orijinalden alıntı: DcD-Semih

quote:

quote:

AL

kapak olmuştur şimdi o

Alıntıları Göster
    3870 tercih ederim görüntü kalitesi daha yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: DcD-Semih

quote:

quote:

AL

kapak olmuştur şimdi o

Alıntıları Göster
    quote:

Nereden biliyorsunuz, teknik özellikler yüzünden olmadığını? Oyunun yapımcılarıyla görüştünüz, kodları mı incelediniz?

Yoksa, iki reklâm logosu görünce, tek sebep hemen optimize mi oluyor? Onu bırakın, logo olması, o şirketin kartlarının kesin biçimde avantajlı olması anlamına mı geliyor?

O zaman, nVidia'nın reklâmı bulunan Assassin's Creed'de dx 10.1 desteği çıkması, ATI logolu EP2'de GeForce'lerin Radeon'dan hayli üstün olması, gibi durumları da açıklayın.

Anlamıyorum bu yorumları. Neye dayanarak "onlardan değil", diyebiliyorsunuz? Nasıl bu kadar iddialı konuşuyorsunuz?

quote:

Karşılaştırdınız, sanırım?

Gözlemlerinizi ayrıntılı paylaşırsanız sevinirim. "Görüntü kalitesi yüksek", ne demek yani? Nerede yüksek, hangi durumlarda yüksek?

AF kalitesi de daha mı yüksek, meselâ? Yoksa GeForce'nin mi daha yüksek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Nisan 2008; 17:57:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

quote:

Nereden biliyorsunuz, teknik özellikler yüzünden olmadığını? Oyunun yapımcılarıyla görüştünüz, kodları mı incelediniz?

Yoksa, iki reklâm logosu görünce, tek sebep hemen optimize mi oluyor? Onu bırakın, logo olması, o şirketin kartlarının kesin biçimde avantajlı olması anlamına mı geliyor?

O zaman, nVidia'nın reklâmı bulunan Assassin's Creed'de dx 10.1 desteği çıkması, ATI logolu EP2'de GeForce'lerin Radeon'dan hayli üstün olması, gibi durumları da açıklayın.

Anlamıyorum bu yorumları. Neye dayanarak "onlardan değil", diyebiliyorsunuz? Nasıl bu kadar iddialı konuşuyorsunuz?

quote:

Karşılaştırdınız, sanırım?

Gözlemlerinizi ayrıntılı paylaşırsanız sevinirim. "Görüntü kalitesi yüksek", ne demek yani? Nerede yüksek, hangi durumlarda yüksek?

AF kalitesi de daha mı yüksek, meselâ? Yoksa GeForce'nin mi daha yüksek?

Alıntıları Göster
    4xxx serisi çıksada bitse şu muhabbet. Gına geldi sanki..

• quote:

Orijinalden alıntı: dIsAstEr

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dIsAstEr

4xxx serisi çıksa da bitmez, bu dayanaksız düşünceler var olduğu sürece.

4xxx serisi yüksek başarımlı çıkarsa, bu sefer de onun başarımına gölge düşürmek isteyenler türer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

quote:

Orjinalden alıntı: dIsAstEr

4xxx serisi çıksa da bitmez, bu dayanaksız düşünceler var olduğu sürece.

4xxx serisi yüksek başarımlı çıkarsa, bu sefer de onun başarımına gölge düşürmek isteyenler türer.

Alıntıları Göster
    Fanboylar inlerinde şu anda diyorsun Hayır işin komiği, buraya başlık açıp cevap bekleyene kadar, üzerinde istatistiğini tutamayacağımız defa tartışılmış bir soru üzerinde tekrar ve tekrar tartışmak yerine, bir dolu testin ve yorumun dolu olduğu interneti kurcalasak keşke. Hani bu iki ekran kartı yeni çıkmıştır, hala bilinmeyenler vardır fakat tam tersi bilinmeyeni kalmadı neredeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: dIsAstEr

Fanboylar inlerinde şu anda diyorsun Hayır işin komiği, buraya başlık açıp cevap bekleyene kadar, üzerinde istatistiğini tutamayacağımız defa tartışılmış bir soru üzerinde tekrar ve tekrar tartışmak yerine, bir dolu testin ve yorumun dolu olduğu interneti kurcalasak keşke. Hani bu iki ekran kartı yeni çıkmıştır, hala bilinmeyenler vardır fakat tam tersi bilinmeyeni kalmadı neredeyse.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım tabiki 8800 gt defalarca soruldu. 9600 gt bile 3870 e yakın performans sunuyor. Görüntü kalitesi felan hikaye kafanı takma git 8800 gt al işine bak. Yalnız soğutucusu iyi olan bir model almalısın bence

• quote:

Orijinalden alıntı: insicam

Arkadaşım tabiki 8800 gt defalarca soruldu. 9600 gt bile 3870 e yakın performans sunuyor. Görüntü kalitesi felan hikaye kafanı takma git 8800 gt al işine bak. Yalnız soğutucusu iyi olan bir model almalısın bence

Alıntıları Göster
    arkadşlar nvida driver konusunda tabikide atiyi katlıyor.. bu bariz performans artısıda katıyor..
    ama bunun sponsorluktan ziyade güncel olma ve kalite ile alakası var

8800 serisinin ayrıca hd3870 e göre texture ve filtering ünite sayıları bir hayli fazla.. bununla özellike grafiksel boyut arttıkça büyük avantaj sağlıyorlar

burdan da bakınız.. herşeyçekirdek hızı değildir.. zaten oc ile 8800 ler o değerlerede rahat çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 22 Nisan 2008; 19:39:27 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

saat hızları herşeyi ortaya koymaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ama=neden

quote:

quote:

saat hızları herşeyi ortaya koymaz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende zotac'ın 8800GT si mevcut. kullanıyorum. güzel memnunum ama yukarda da bi arkadaşın dediği gibi ati'nin görüntü kalitesi daha güzel. bizzat gözlemledim. hatta bunu 3870VS8800GT ile yapmadım. x800GTO ile benim 8800GT ile kıyasladım. Oyunlardaki performansını demiyorum. renklerin netliğinden bahsediyorum. cift monitör mevcut. bitanesinde benim 8800GT diğerinde x800GTO kurulu sistemler ile bakıyorumda atinin masa üstü görüntüsü bile çok daha canlı duruyor! filmlerde ati bariz daha net. aynı codecler aynı programla izliyorum bu arada! k-lite codec 385f ve bsplayer... bu yüzden bi an düşündüm 8800gt ile 3870 takas mı yapsam diye. ama yorumları okuyorumda vaz geçtim gibi :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.