Merhaba. ASUS TUF F15 laptopa sahibim. Kısaca özelliklerini vereyim: -RTX 3050. -i5 11400h. -16 GB RAM. GeForce Experience üzerinden anında yeniden oynatma yapmaya çalıştığımda hemen kapanıyor. Oyun açık iken deniyorum. Kayıt etmeye çalıştığımda da "kayıt diske kaydedildi" şeklinde hemen bu da kayda izin vermiyor. İnternette dolaştım ve bu çözümleri uygulamaya çalıştım. -Sürücüyü silip kurdum. -Experience'yi sildim düşük sürümü kurdum. -Bazı forumlarda "privacy mode" denen bölümden bir tiki açmamız gerekiyor deniliyor. O privacy bölmesi bende yok. -"Privacy mode" denen bölmeyi açmak için dili değiştirip tekrardan yapın dediler yine olmadı. -Arkada Netflix vb uygulama bulunmuyor. -Hizmetler üzerinden NVIDIA ile alakalı olan her seçeneği yeniden başlatmayı denedim çalışmadı. -Başka bir hard diske kaydet yap dedim çalışmadı. -Boş alanım yeterlice var. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler. |
GeForce Experience Anında Yeniden Oynatma Çalışmıyorsa Ne Yapmalı?
NVIDIA'nın GeForce Experience yazılımındaki Anında Yeniden Oynatma özelliği, oyun oynarken önemli anları yakalamak için kullanışlı bir araçtır. Ancak bu özellik zaman zaman çalışmayabilir ve "anında yeniden oynatma kapanıyor" hatasına neden olabilir.
Anında Yeniden Oynatma Çalışmıyor Sorununu Çözme Yolları
- En Son Sürücüyü Yükle: Grafik kartınız için en son NVIDIA sürücüsünü indirerek yükleyin.
- GeForce Experience'ı Yeniden Başlat: GeForce Experience uygulamasını kapatın ve ardından yeniden açın.
- Anında Yeniden Oynatma Ayarlarını Kontrol Edin: GeForce Experience ayarlarında Anında Yeniden Oynatma özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olun.
- Oyun İçi Kısayolları Kontrol Edin: Anında yeniden oynatmayı başlatmak için kullandığınız oyun içi kısayolların doğru olduğundan emin olun.
- Oyun Dosyalarını Doğrulayın: Steam veya Epic Games gibi oyun platformları, oyun dosyalarını doğrulama seçenekleri sunar. Bu, bozuk veya eksik dosyaların onarılmasına yardımcı olabilir.
- Windows Ayarlarını Kontrol Edin: Windows'un oyun çubuğu özelliği, Anında Yeniden Oynatma ile çakışabilir. Oyun çubuğunu devre dışı bırakmayı deneyin.
- Grafik Kartı Ayarlarını Kontrol Edin: Grafik kartınızın "G-SYNC" veya "FreeSync" gibi değişken yenileme hızı özelliklerinin etkinleştirilmediğinden emin olun.
- Diğer Uygulamaları Kontrol Edin: Arka planda çalışan diğer uygulamalar Anında Yeniden Oynatma ile çakışabilir. Görev yöneticisini kontrol edin ve şüpheli uygulamaları kapatın.
Hala Çalışmıyorsa
Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse,NVIDIA destek forumlarına başvurabilir veya NVIDIA müşteri desteğiyle iletişime geçebilirsiniz.