Şimdi Ara

Geforce FX 5200 ile Görüntüyü Tv ye Aktarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geforce FX 5200 128 Mb ile Görüntüyü Tv ye Aktarmak istiyorum gerekli baglantıları yaptım fakat televizyondan net bir görüntü alamadım.Sizce sorun neden kaynaklanıyor.Not:Normal anten kablosu kullanıyorum.
    Bilgisi olan her arkadaşın yardımına ihtiyacım var.İlginize teşekkürler.

• koaksiyel video kablosu kullanmaniz gerek normalde ama baglantilarda problem yoksa anten kablosuda olabilir.
    Monitordeki gibi bi görüntü alabilmeniz teknik olarak imkansiz. Windows ekraninda bozuk olabilir ama full screen film izleyebilirsiniz.
  • Sorunum televizyonda sadece gelen yayının yansımasını allıyorum yani görüntü yok.Benim anladığım kadarıyla sorun herhangi bir UHF veya VHF bandından yayını verememesi.Bu yüzden de görüntüyü alamıyorum.Sorunu nasıl çözebileceğimi bilen arkadaşlardan yadımlarını bekliyorum.

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by KC</i>
    <br />koaksiyel video kablosu kullanmaniz gerek normalde ama baglantilarda problem yoksa anten kablosuda olabilir.
    Monitordeki gibi bi görüntü alabilmeniz teknik olarak imkansiz. Windows ekraninda bozuk olabilir ama full screen film izleyebilirsiniz.

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
  • Arkadaşlar sorunumu çözücek bilgiye sahip bir kişi yokmu bu forumda?
  • ekran kartının normal video kablosu çıkışı olması gerekir ve birlikte gelen kabloyla bağlayıp boşta kalan ucunu da tv ye takınca olması gerekir ben öyle yapıyorum hiç bir problem yok filmler de çok güzel görüntü oluyor.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by meliksah16</i>
    <br />ekran kartının normal video kablosu çıkışı olması gerekir ve birlikte gelen kabloyla bağlayıp boşta kalan ucunu da tv ye takınca olması gerekir ben öyle yapıyorum hiç bir problem yok filmler de çok güzel görüntü oluyor.

Bende aynısını yapdım ama sağlıklı bir görüntü alamıyorum.Arada bi aparat falan kullandınmı?Yada televizyonun normal anten girişinemi yoksa scarta mı bağladın.Sorunun nereden kaynaklandığını çözemiyorum.Yardınım için teşekkürederim...
  • Ekran kartının ayarlarında 'enable twin wiev yada enable tv out' gibi seçenekler olması lazım. Önce 1. görüntü birimi olarak monitörünüzü, 2. görüntü birimi olarak TV yi ayarlayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürederim fakat o şekilde yaptım ve bir sonuç alamadım.Benim sorunun görüntüyü Tv ye aktarırken düzgün bir bant dan frekans gönderememesi veya televizyonun bunu gerekli şekilde görüntüye dönüştüreme me si.
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Xavior</i>
    <br />Ekran kartının ayarlarında 'enable twin wiev yada enable tv out' gibi seçenekler olması lazım. Önce 1. görüntü birimi olarak monitörünüzü, 2. görüntü birimi olarak TV yi ayarlayın.
  • anten kablosu demişsin ya hocam bence görüntü o yüzden istediğin gibi olmuyor ben video kablosu ile bağladım problem yok bi öyle deneseniz...
  • tv tool proğramını kullan
  • Öncelikle çözünürlük ve HZ ayarlarını kontrol et.Elindeki ekran kartında svideo out çıkışı olması lazım.Eğer yoksa zaten composite out tur.Görüntü almak istediin TV de S video out girişi varsa bağlantıyı bu şekilde kurarsın.Ha eğer svdieo out yoksa bir scart aparatı alman gerekir.Bir ucu VGA na bağla (svideo out ile),diğer ucuda scart aparatına ve ordan da TV nin scart girişi ile birlikte TV nin AV kanalından görüntü alabilirsin.Ancak bence sen monitöründeki çözünürlüğün maximum 1024X768 60HZ olmasına dikkat et...GF4 serisinden düşük VGA larda ise max 800X600 çözünürlük kullanılmalıdır.Çok çok yeni çıkan TV lerde 100Hz ye kadar destekleyen modeller varmış ancak şu an piyasadaki standart TV ler 60HZ den yukarısını göstermez sende bu yüzden görüntü alamıyor olabilirsin...Bu yazdıklarımı bir dene duruma göre elimizden geleni yaparız..TV TooL gibi yardımcı yazılımlar falan kullanırsın olmazsa...Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.