Şimdi Ara

geforce fx5600+riva tuner

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende var olan msi marka geforce fx5600ü biraz zorlamak istedim. bunu riva tuner ile yapmaya karar verdim ama hangi frekansı hangi düzeyde tutmam gerekiyor? program belli bir frekansın üzerine geçince ünlem işareti gösteriyor. sorularım:
    1.ünlem işareti gösterdiği yerin sonuna kadar getirsem ekran kartımı yakar mıyım? etkili bir soğutma sistemi ile böylece güzel bir performans alabilirmiyim?
    2.ünlem işareti göstermediği yerde herhangi bir yerdeyken (mesela son değerlerindeyken ki bende 295/500 en yüksek değer bu durumda) fansız kartı yakmadan kullanabilirmiyim?
    3.güzel bir soğutma sistemi koysam ekran kartının üzerine, son değerleri olan 355/600 değerlerinde kart yanmadan güzelce çalışır mı?
    düzeltme: bir soru daha: karta ait yeni bir driver varsa bunu nereden temin edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3lih -- 20 Ağustos 2005, 19:46:55 >

• abi test dediğinde o saten sıcaklığı test ediyor ama fan tak yaw yararı olur
  • Ya o ünlem işaretlerine kafanı takma.BEnim FX5200 ile 415Mhz ünlem veriyor ama ben 505 çıkabiliyorum stabil şekilde.Önemli olan senin ekran kartındaki ram çipleri.Sen ordan yavaş yavaş artırarak stabil olan değerleri bulmaya çalış.Eğer ramsink yoksa ram çiplerine hs takmanı tavsiye ederim.30Mhz'e kadar farkedebiliyor.

GPU soğutması da iyiyse sorun yok.Eğer küçük bir hs+dandik bi fan varsa fazla abanmanı tavsiye etmem ama Abitlerdeki OTES gibi kaliteli bi soğutma varsa GPU'yu sonuna kadar uçur.

Eğer kartta fan yoksa GPU hızına hiç elleme zaten def. haliyle bile çok ısınıyordur.Sana önerim HS üzerine bi fan tak.Sıcak silikon veya japon yapıştırıcısı ile çok rahatça tutturabilirsin.

Soğutmayı ne kadar iyi yaparsan yap kartın belirli bir sınır vardır onu aşamazsın.Onun için ille de 355/600 görür diyemem.O senin kartının potansiyeline bağlı birşey.Bunu da deneyerek öğrenebilirsin ancak.

http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_77.77.html bu sayadan son versiyon sürücünün XP için olanını indirebilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.