AMD ATHLON II X4 640 3.00 GHZ 12GB DDR3 RAM GEFORCE GTX 1050 TI 4GB EKRAN KARTI
BÖYLE BİR MAKİNADAN CGSO DA ORTA ÖZELLİKLERDE 20-20 SERVERDA 40-60 ARASI FULL ÖZELLİK AMA 35-50 ARASI FPS ALIYORUM DOTA 2 DE FULL ÖZELLİK 40-55 ARASI ALIYORUM SİZCE NORMAL Mİ?
Normal değil tabiki 1050ti bu kadar kötü performans veren bir kart değil ayrıca Windows 10 a geç
Dotayı bilmem ancak online oyun olması hasebiyle csgo dan farksız olrk aynı tepki ondada oluşuyordur, csgo gibi online oyunlarda yükün en büyük kısmı işlemcide olur, 1050Ti ile csgo da 1080p de ultra ayarlarda ve 8x msaa da açıkken 20/20 de 200fps altına hiç bir arenada inmemesi gerekir, genel olrkta maptan mapa değişken olrk 250 300fps leri bile görebilmen gerekir. Bana göre bu oyunlarda o kartı dağıtan tek şey işlemcindir. Kullandığın çözünürlük nedir bilmiyorum fakat DSR ile daha üst çözünürlükleri deneyebilirsin bu sayede illaki bir iyileşme görürrsün ve işlemcinede o.c yapabilirsen bu 2 hareket sana fps olrk getiri sağlayabilir ancak o işlemciyle ne yaparsan yap zaten o kartı tam performansta kullanman imkansız.
quote:
Orijinalden alıntı: GuvenDMRK
Dotayı bilmem ancak online oyun olması hasebiyle csgo dan farksız olrk aynı tepki ondada oluşuyordur, csgo gibi online oyunlarda yükün en büyük kısmı işlemcide olur, 1050Ti ile csgo da 1080p de ultra ayarlarda ve 8x msaa da açıkken 20/20 de 200fps altına hiç bir arenada inmemesi gerekir, genel olrkta maptan mapa değişken olrk 250 300fps leri bile görebilmen gerekir. Bana göre bu oyunlarda o kartı dağıtan tek şey işlemcindir. Kullandığın çözünürlük nedir bilmiyorum fakat DSR ile daha üst çözünürlükleri deneyebilirsin bu sayede illaki bir iyileşme görürrsün ve işlemcinede o.c yapabilirsen bu 2 hareket sana fps olrk getiri sağlayabilir ancak o işlemciyle ne yaparsan yap zaten o kartı tam performansta kullanman imkansız.
kardeşim i5 civarı bi işlemci ne kadar kötü olursa olsun bu kadar yerlerde fps vermemesi gerekir bence. dsr dediğin nedir bilmiyorum.
rahzelR
kullanıcısına yanıt
I5 civarı işlemci mi
İyi güldürdünüz vallahi.
Foxconn 1156 ana kart intel 3.20 ghz isemci vardı anakart yandı eleman yerine bu işlemci anakart verdi arasında buyuk uçurum mu var ben pek anlamıyorum ?
quote:
Orijinalden alıntı: rahzel
Foxconn 1156 ana kart intel 3.20 ghz isemci vardı anakart yandı eleman yerine bu işlemci anakart verdi arasında buyuk uçurum mu var ben pek anlamıyorum ?
Sizin bahsettiğiniz ilk nesil I5, çok güçlü olmamasına rağmen evet sizin işlemciden iyi fakat uçurum olduğu söylenemez.
Temiz bi W10 formatı atmanızı tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey
quote:
Sizin bahsettiğiniz ilk nesil I5, çok güçlü olmamasına rağmen evet sizin işlemciden iyi fakat uçurum olduğu söylenemez.
Temiz bi W10 formatı atmanızı tavsiye ederim.
foxconn a7da 3.0 şuan elimdekinden daha yüksek bir işlemci takabilirmiyim bu anakarta?
Anakartının sayfasında yazana göre Phenom II x6 serisini takabilirsin.
Ama sorununun yazılımsal bence. Pentium G32xx'li sistemler bile csgo'yu 100+ FPS, dota'yu 60+ FPS oynatıyor.
DDU programı ile bütün ekran kartı dosyalarını silip güncel sürücüyü yükle. Yine olmazsa Win 10 x64 kur.
Termal macun yenilemeyi düşünebilirsin uzun süre olduysa.
quote:
Orijinalden alıntı: şartelattı
Termal macun yenilemeyi düşünebilirsin uzun süre olduysa.
kardeşim 2 gün oldu pc yi toplayalı o konuda sıkıntı yok, yalnız msi gtx 1050 ti de fps sorunu ile ilgili çok fazla konu açan olmuş kart yeni olduğu için olabilirmiş falan, bu kartı almakla hatamı ettim vatana geri götürsem almaz heralde
2009'da çıkan bir amd işlemci ile 1050ti'den bahsediyoruz. Birde işlemci orta seviye athlon. Ne yaparsan yap tam performans alamazsın o PC'den. En 2. Nesil i5 veya en azından i3 olacak ki performans alasın.
daha ıkı gunluk bilgisayarım msı 4gb gamıng 1050 ti i5 6500 8 gb kıngston 2133 mhz b150m bazooka
wındows 10 kurdum kardeşim lolde full grafıkde 450 fps alıyorum cs go da da buna yaklasık bı deger olur gıbı kart cok ıyı ben msı ucuz oldugu ve gercektende denemek ıcın aldım
cok memnunum lol full cozunurlukte fanlar %15 ıla 20 arası calısması yetıyor bıde
intel i3 6098p dahili ekran kartı olan intel hd 510 da bile cs:go ve lolde senden daha fazla fps alıyorum (şurada biraz amdye çamur atim) tüm sorun işlemci amdden uzak durun cs:go için ya i3 6100 al yada bütçe varda i5 6500 al cs:goda i3 6100 i5 6400den performansı olabiliyor nedensizce
lol 80-90 fps normal ayarlar
cs:go 60-70 normal ayarlar
quote:
Orijinalden alıntı: Ulusavas
intel i3 6098p dahili ekran kartı olan intel hd 510 da bile cs:go ve lolde senden daha fazla fps alıyorum (şurada biraz amdye çamur atim) tüm sorun işlemci amdden uzak durun cs:go için ya i3 6100 al yada bütçe varda i5 6500 al cs:goda i3 6100 i5 6400den performansı olabiliyor nedensizce
İşlemcine grafik kartını kullanıyor olabilirsin, kssa üzerinden monitör çıkışını external karttan alıp almadığını kontrol edersin ve nvidia kartının sürücüsü nün kurulu olduğuna emin ol, bunun dışında bü işlemciyi bu tarz oyunlarda böylesine süründürebilecek şey düşük çözünürlük olabilir (800x600 gibi) ama sorunun bundan olduğunu düşünmüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: DhanTE
İşlemcine grafik kartını kullanıyor olabilirsin, kssa üzerinden monitör çıkışını external karttan alıp almadığını kontrol edersin ve nvidia kartının sürücüsü nün kurulu olduğuna emin ol, bunun dışında bü işlemciyi bu tarz oyunlarda böylesine süründürebilecek şey düşük çözünürlük olabilir (800x600 gibi) ama sorunun bundan olduğunu düşünmüyorum.
biostan onboard ekran kartını kapadım
rahzelR
kullanıcısına yanıt
Aslında external kart takıldığında biosta onboard VGA genelde otomatik olrkta devredışı kalır fakat bazen external kartta sorun varsa bios bu çıkışı iptal edemez bazende sen elle bile kapatsan bu ayar işe yaramayabiliyo sen external kartın üzerinden çıkış alıyorsan ve buna eminsen mesela yok. Bu kartın çalışma hızlarını görebilme şansı verebilirmisin yani MSIAfterburner indirip kurup bu oyunların içinde GPU CPU kullanım değerleri ve GPU bellek hızlarını görebilmemiz için gerekli ayarları yaparak yine aynı yazılımla resim alıp bize buraya linkleyebilirmisin. Bu arada anakart biosunda güç ile ilgili bölümlerde AMD cool and quiet ayarı olmalı, bu ayar auto veya açıksa kapalı konuma getirip denemenide önerebilirim.
DhanTE
kullanıcısına yanıt
resimler burda kardeşim çok anlamıyorum ama iş görür inş
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Ulusavas