Şimdi Ara

GeForce GTX 970 hayata döndü: 8GB VRAM'le modlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GeForce GTX 970 hayata döndü: 8GB VRAM'le modlandı
    Bildiğiniz gibi ekran kartı pazarında rekabet sürerken, VRAM kapasitelerinin sınırlı bir biçimde arttığına tanık oluyoruz. Dolayısıyla eski nesi GPU'lar, daha yüksek bellekler ile modifiye edilmeye devam ediyor. Şimdi de bunun son örneği GTX 9070 oldu. Maxwell mimarisinin en çok satan ekran kartı, 8GB VRAM'le yenilendi. İşte detaylar

GeForce GTX 970 8GB VRAM'le modlandı

Kaçıranlar için GTX 970, ilk etapta 4GB GDDR5 VRAM ile piyasaya sürüldü ancak VRAM kapasitesinin 3.5GB ile sınırlı olması bazı tartışmaları beraberinde getirdi. Buna ek olarak TSMC'nin 28nm sürecini temel alan GPU, 256 bit veri yolu, 1.050Mhz saat hızı, 56 ROP ve toplam 1.664 CUDA çekirdeği ile kullanıcılara sunuldu.

Brezilyalı modder ekibi Paulo Gomes, Jefferson Silva ve Felipe Triana, bu kartın bellek kapasitesini iki katına çıkarmayı başardı. Standart 512MB GDDR6 modülleri çıkarılarak, 1GB kapasiteli yeni modüller kartın PCB’sine entegre edildi. Üstelik paylaşılan videoda, yeni belleklerin sistem tarafından tanınabilmesi için bazı ince ayarların yapıldığını görüyoruz. 

Ayrıca Bkz.Nvidia kullanıcıları dikkat: RTX 40 serisi için sürücüler hatalı

Videoda, modlanmış ekran kartı için detaylı testler bulunmuyor. Ancak Unigine Superposition 8K'da test edilen 8GB GTX 970, 1.576 puan alıyor. Bu skorun GTX 1060 6GB cephesinde 1.575 olduğunu söyleyelim. Kesin olan şu ki bu tür modlar, eski nesil GPU'ların kapasitelerinin zorlanabileceği ve daha uzun ömürlü hale getirilebileceğini kanıtlar nitelikte. 

Ancak unutulmaması gereken bir nokta var. O da profesyonel ekipman ve bilgiye sahip kişiler tarafından yapılmalı. Keza GPU bileşenlerine yanlış müdahale, kartın çalışmaz hale gelmesine neden olabilir.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/geforce-gtx-970-gets-new-life-brazilian-modders-upgrade-memory-to-8gb

• Nvidia nin attigi tatli kaziklardan.carsida 4gb eve geliyodun 3.5..
    Alanda satanda 3.5 atıyordu..😅

• Zaman öyle acımasız ki araba insan gpu ağaç aklına ne gelirse eskitiyor. Zamanın hiç acıması yok. Modluda olsa eskidi artık kimse gtx 970 in yüzüne bakmaz. Anca elinde olan modlar biraz daha performans artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 25 Mart 2025; 17:01:32 >
  • Astarı yüzünden pahalı gelen şeyler...

• GeForce GTX 970 hayata döndü: 8GB VRAM'le modlandı
  • süreyya hanımın muhteşem değişimi

• Gddr6 değildi bu kartın ramleri orijinalde gddr5'ti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GTX 970 bugün gtx 1650 Super ayarında bir kart.

Yani eğer gtx 1650 superler gddr6 4GB değilde 8vram olsaydi hala çatır çatır yeni nesil oyunları oynatıyor olurdu.

RX 580lerde keza 8gb ama gddr6 olsaydı çatır çatır yeni nesil oyunları oynardın.

GDDR5 ile GDDR6 vram bellekleri arasında oyunlarda ciddi performans farkları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

Zaman öyle acımasız ki araba insan gpu ağaç aklına ne gelirse eskitiyor. Zamanın hiç acıması yok. Modluda olsa eskidi artık kimse gtx 970 in yüzüne bakmaz. Anca elinde olan modlar biraz daha performans artar

Acaba zaman olmasaydı ne olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt
    8-10 senelik kartları bi salın zahmet olmazsa

• estafine E kullanıcısına yanıt

Gtx 1080 ti 2016da üretildi. 9 senelik kart.

Hala taş gibi oynatamadıgı oyun yok.

Ha belki son çıkan 2-3 adet oyunda zorlanıyor olabilir ama yüzlerce oyunu ultra ayar 2k 4k oynatıyor

9senelik kart

Salmaya gerek yok yani. 2.el 1080 ti alsan dahi DLSS RTX falan gerek yok. RTX 3060 ayarında kart zaten her oyununu oynarsın.

• 16GB da yapsa GPU GTX 970 olduktan sonra bir işe yaramaz bu devirde. Adamın belli ki canı sıkılmış hobi olarak yapmış.

• Ben de zamanında bunları yapacaktım ama telefoncu işini elinden almamdan korktu ve bacanağıbı işe aldı , bana yol verdi. Yoksa telefonlarla başlayıp, ekran kartlarını modlayacaktım bende!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kartı zamanında kullandım, aldım, sattım. En babasını üstelik. Kartın bellek ile bir sıkıntısı yok. Zira kart 1080p kartıydı, 2k değil. Bu işlemi 980ti ile yapsalar bir anlamı olurdu. Gerçi o da 6 GB sanırım. Onda da pek anlamı olmazdı.

Kısaca bellek artsa da içindeki gpu 970.

1080p oyun testi yapın görelim farkı. 8k test bir anlam ifade etmiyor. Sadece sentetik testlerde % 10 yüksek puan almış oluyorsun.

Başlık da çok yanıltıcı. % 10 fazla puan almış testte. Yeniden dirilmiş olmuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.