Şimdi Ara

GeForce GTX TITAN-Z ilk sızan test sonuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adını değişmeleri gerekiyor bence. Titanlık bir durumu yok. Gtx7850t falan olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

amd sıvı soğutmayla nvidia'yı ters köşe yaptı; nvidia muhtemelen 295 x2'nin tdp mağduru olup saat hızları düşürüleceğini hesap ediyordu.

evet bu dedigin mantikli kimse su sogutma beklemiyordu amd'den.su sogutmaya ragmen 1500 dolar zaten beklenmeyen bir seydi.amd cikarinca 295x2'den koseyi donmeyecek zaten yani parasal bir beklentisi yok sirf aha cikardim demek icin cikarmis belki maliyetine cikardilar sirf nvidia'ya giciklik olsun diye.hani bakarsaniz bu dedigim mantiksiz degil tek duzgun 290x alsaniz zaten baya pahali.iki tanesi arti su sogutma 1500 dolar maliyet gibi bir sey oluyor ama yurdum saticisi kol gibi fiyatla getirince tabi pek farkedilmedi bu maliyetine olayi en azindan su sogutma var diye eksta gecirmemisler o kesin.

295x2 onlara 200 dolara bile mal olmuyordur neyin kafasındasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow_Six

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

amd sıvı soğutmayla nvidia'yı ters köşe yaptı; nvidia muhtemelen 295 x2'nin tdp mağduru olup saat hızları düşürüleceğini hesap ediyordu.

evet bu dedigin mantikli kimse su sogutma beklemiyordu amd'den.su sogutmaya ragmen 1500 dolar zaten beklenmeyen bir seydi.amd cikarinca 295x2'den koseyi donmeyecek zaten yani parasal bir beklentisi yok sirf aha cikardim demek icin cikarmis belki maliyetine cikardilar sirf nvidia'ya giciklik olsun diye.hani bakarsaniz bu dedigim mantiksiz degil tek duzgun 290x alsaniz zaten baya pahali.iki tanesi arti su sogutma 1500 dolar maliyet gibi bir sey oluyor ama yurdum saticisi kol gibi fiyatla getirince tabi pek farkedilmedi bu maliyetine olayi en azindan su sogutma var diye eksta gecirmemisler o kesin.

295x2 onlara 200 dolara bile mal olmuyordur neyin kafasındasın

ben bize maliyetinden bahsediyorum.2 tane 290x alsan baya para yapar arti o su sogutma ucuz bir sey degil onu da alsan zaten 1500 dolar tutar e hani bunun kazik payi ben bundan bahsediyorum maliyetine veriyor diye.tr'de vergi vs yuzunden opuyorlar ayri mesele.

• quote:

ben bize maliyetinden bahsediyorum.2 tane 290x alsan baya para yapar arti o su sogutma ucuz bir sey degil onu da alsan zaten 1500 dolar tutar e hani bunun kazik payi ben bundan bahsediyorum maliyetine veriyor diye.tr'de vergi vs yuzunden opuyorlar ayri mesele.

ne bilim amd zarar etmiş havası yarattında
  • Titan diye yolacaklardı birde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: raynora

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

nvidia nın 295x2 ye yakın performansı ve iki kat fiyatı nedeniyle titan z yi ertelediği haberi çıkmıştı zaten bu konuya ne gerek vardı ki ?

Lafı ağzımdan aldın hocam,daha diğer haberi göreli 1-2 hafta gibi birşey olmuştu,şimdi konu ilginç bir biçimde tekrar ortaya çıkmış.

ben artık bu forumda açılan konuların bazılarının eğlence amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Dalga mı geçiyorsunuz, dünün en çok konuşulan teknoloji haberlerinden biri buydu:

http://www.techpowerup.com/200758/2-999-price-of-geforce-gtx-titan-z-not-justifyable-review.html

http://www.guru3d.com/news_story/user_review_kinda_shows_bad_performing_geforce_gtx_titan_z.html

http://www.legitreviews.com/nvidia-geforce-gtx-titan-z-review-published-hong-kong-magazine_141797

http://vr-zone.com/articles/first-review-nvidias-geforce-gtx-titan-z-reveals-matched-amds-radeon-r9-295x2/77344.html

http://thepcenthusiast.com/nvidia-geforce-gtx-titan-z-review-revealed/

ve bin tane daha site...

Dalga geçtiğimiz yok yahu,Allah aşkına hepsi review demiş,tüm siteler tek yerden almış haberi toplaşıp oturmuşlar,verdiğin linklerde hepsi Çince yazılarla dolu değer tabloları var,alternatif bir kaynak incelemiş mi,incelememiş mi belli değil.Şimdi oradaki değerlere göre kesin sonuç budur demek doğru mu sizce ? İki screenshot eklenmiş,bunlar da test diye belirtmişler,geçen sene çıkan Nvidia'nın kağıt üstünde bizim Titan,Ps4 ten güçlüdür,yorumlarına benzemiş.Hangi konuda güçlü,hangi konuda zayıf,kartın final versiyonu mu vs hiçbiri belli değil şu anda,onun için yukarıda ertelenme konusunun altını çizdim.

Kartı alacağımdan veya kullanacağımdan değil,zaten cep yakacağı kesin;ancak ortada çok fazla aynı konuya dayalı haber dolaştığı zaman insan bir süre sonra şüpheleniyor.Şu anki hali ile AMD almak çok daha mantıklı;ancak Titan-Z nin son hali nasıl olur,fiyatlandırma konusunda Nvidia neler yapar bunu zaman gösterir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Detonator-58

Elbette yüksek sonuç alan daha iyidir ama her şey yüksek fpsdende ibaret değil fps bir 150 bir 100 oluyorsa işte o zaman hiç biri değerini haketmez belirli bir fps aralığında olan ve minumum-maksimum fpsleride arasında çok farkı olmayan kart en doğru seçim olacaktır.

Oyundan oyuna göre değişir bu. Özellikle Crysis 3, BF4, Thief gibi son çıkan oyunlarda min fps ile max fps arasında fazla fark yaratmayacak bir kart henüz üretilmedi. Yada şöylede diyebiliriz, henüz ekran kartlarına min fps ile max fps arasında fark yaratmayacak bir oyun optimize edilmedi.
  • gelmez olaydı. bu kartı merak eden var mı hala
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

cok merak ediyorum nvidia nin super diplomali muhendisleri neden titanz yapmaya ugrasiyor. iki tane 780 ti gpu sunu birlestir adini da gtx 790 yap, cak bize 1600 dolardan, bizde gidip kosa kosa alalim.

konu bu kadar gereksiz.

+1
  • Eğer NVIDIA bu güne kadar önde gitti ise bugünden sonrada önden gidecegini düşünüyorum.

Ben olsam Nvidia'yi kotuleyecegime! Bu kart 5 bin TL hak etmez diyerek almam olur biter.

Not:AMD'nin NVIDIA kalitesini yakalaya bilmesi için 40 fırın elektrik alması lazim
    ki bunu görüyoruz! AMD lider kartı CF de 1500watt tüketiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

ulan nvidia rezil ettin kendini bence performans olarak 295x2'den önde gözüküyor oyun testlerine bakarsak bf gibi amd optimizasyonlu oyunda bile kafa kafaya ama asıl soru şu

O paraya 2 tane 295 alır dümdüz edersin kim alır bu fiyata

OHA 2 TANE 295
  • er36po kullanıcısına yanıt
    size katilmiyorum. nvidia artik fiyati ile onden gider oldu. bunu 1500 watt la bu kadar kolay aciklayamazsiniz. adam ortaya ust seviye karti koydu. karsisina ondan daha az performansli ve 2 kat daha pahali koyarsa ve biz nvidia yi guzel oldu diye alkislarsak, kusura bakmayin fanboylugun kralini yapmis oluruz. yukarida yazdim 2x780ti gpu su ile ortaya 1600 dolar civari satisa koymasi bizim icin avantajli olacaktir. yoksa nvidia ne yaparsa dogru yapar mantigi bugun gecerli olmayan bir mantiktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 14 Mayıs 2014; 15:52:13 >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Ben genel anlamda NVIDIA'nın kalitesinden bahsettim.

Bu Titan z olayı biraz şaibeli gibi görünüyor, Karat henüz piyasaya sürülmeden, yorumlar bana göre acımasızca olmuş.
    Ama olurda bu şekil piyasaya sürülmüş olsa bu fiyattan hiç kimse almayacak'tır.
    Bence NVIDIA bu kartı bu belirlenen fiyatta ve bu performansla piyasaya sürmeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Candance

1500$ = 2025$ = 5000TL (R9 295x2)
    3000$ = 3500$ = 7000TL (TITAN Z)

Şahin fiyatina ekran karti var .

hesaplamada hata yapmışsın ;

1500$ . 2,025 TRY = 3.037,50 TL
    3000$ . 2,025 TRY = 6.075,00 TL yapar. +K.D.V. dersen de

AMD =3.584,25 TL
    Invıdıa =7.168,50 TL

Sonuçta amd de invidia da ucuz değil. O halde;

AMD = Daha güçlü ve pahalı
    NVIDIA = Daha Güçlü 1/2 ve Pahalıx2

Sonuç: Nvidia fazla yüksekten uçmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 14 Mayıs 2014; 16:36:24 >

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Nvidia yaklasmisim. Vatanda 2.025$ yazipta 5000tl yaziyordu.

• Candance kullanıcısına yanıt
    Vatansa doğrudur Bende internetten bakıyorum 300 lira Vatana gidiyorum 500 lira
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz oyunlarda özellikle crysis 3 de fps dalgalanması büyük ölçüde var ama bf4 ve thıefde bu oyun kadar fps değişimi olmuyor.Thıef benchınde her ne kadar minumum fps ile max arasında fark görünsede oyun içi aynı durum yaşanmıyor.BF 4 singleda zaten multisine göre çok daha iyi grafiklere sahip hal böyle oluncada fps belirli bir aralıkta değişiyor.Multıde ise fpsler genel anlamda yüksek optimizesi iyi olan oyunlardan birisi şu anda.Bazıları varki ışığa bakınca fps bir anda düşebiliyor yada etrafta dolaşırken bile ani düşüşler gözlemleyebiliyorsunuz kart ne kadar güçlü olursa olsun bu tür oyun akışını bozacak etmenler ortadan kaldırılmadıkça ne karta ödenen meblanın hakkı verilir nede akıcı bir oyun deneyimi oluşur.

Eğer firmalar bu mantıkla hareket etmeye devam eder yazılım yerine kartları yükseltmeye uğraşırlarsa bu fiyatlarıda arar hale geleceğiz şimdiden Nvidia üst düzey kartları için bir fiyat barajı oluşturdu bile ultra ayarlarda temiz bir görüntüde akıcı fps almak için 1000 tl nin üzerinde ödemek gerekir oldu yakında bu 1500 lere ulaşacaktır.Haliylede aynı performansı sorunsuz şekilde daha ucuza satabilen bu yarışı kazanır.

Aslında fpsyi belirli bir aralıkta tutacak kartlar var ama bu sadece tek başına donanımın yapacağı iş değil yazılımla bu sağlanabilir.Hala doğru düzgün thread kullanan oyunlar yokken yada fps limiti ile çıkarılan ve çoklu kart düzeneklerinde dahi bu limitin aşılamaması yüzünden kartların boşa çıktığı oyunlar varken smooth - akıcı oyun deneyimine bir süre daha uzak kalacağımızı düşünüyorum.Oyunlar bu mantıkla optimize olduktan sonra Nvidia daha çok tıtandan klonlanmış kartlar çıkaracaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

quote:

Elbette yüksek sonuç alan daha iyidir ama her şey yüksek fpsdende ibaret değil fps bir 150 bir 100 oluyorsa işte o zaman hiç biri değerini haketmez belirli bir fps aralığında olan ve minumum-maksimum fpsleride arasında çok farkı olmayan kart en doğru seçim olacaktır.

Oyundan oyuna göre değişir bu. Özellikle Crysis 3, BF4, Thief gibi son çıkan oyunlarda min fps ile max fps arasında fazla fark yaratmayacak bir kart henüz üretilmedi. Yada şöylede diyebiliriz, henüz ekran kartlarına min fps ile max fps arasında fark yaratmayacak bir oyun optimize edilmedi.

Öyle bir şey mümkün olmadığı için olmayacak şey üzerinden oyun üreticilerine vurmanın anlamı nedir? Çatışmanın, patlamanın, kıvılcımların, patlamadan kaynaklı etrafa dağılan parçacıkların, ışık efektlerin bolca olduğu bulunduğu bir sahnedeki FPS ile durağan, hareketsiz, efektlerin az kullanıldığı bir sahneden alınacak FPS hiç aynı olabilir mi?

Bu cümlenin mantıksızlığı, "Kamyonlar yük taşıyor ama neden otobanda 80-90'la gittikleri halde rampayı 30-40'la çıkıyorlar?" demekten farksız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

quote:

Öyle bir şey mümkün olmadığı için olmayacak şey üzerinden oyun üreticilerine vurmanın anlamı nedir? Çatışmanın, patlamanın, kıvılcımların, patlamadan kaynaklı etrafa dağılan parçacıkların, ışık efektlerin bolca olduğu bulunduğu bir sahnedeki FPS ile durağan, hareketsiz, efektlerin az kullanıldığı bir sahneden alınacak FPS hiç aynı olabilir mi?

Bu cümlenin mantıksızlığı, "Kamyonlar yük taşıyor ama neden otobanda 80-90'la gittikleri halde rampayı 30-40'la çıkıyorlar?" demekten farksız.

Eski oyunlarda bu var zaten ben son çıkan grafikleri yüksek oyunlar için söylemiştim ve zaten söylediklerim sizin söylediklerinizle örtüşüyor. Misal 780Ti ile CS 1.6'da max alıcağın fps 100'dür. Min alacağın FPS 100'dür. Aynı zamanda 7850 ilede max alacağın fps 100'dür min alacağın fps 100'dür. Buna göre 7850 almak mantıklımı? Değil. Çünkü BF4'te Cod'da durum böyle değil. Mantle ile her ne kadar min fpsler yükselmiş gözüksede bazı oyunlarda bunu temelde gerçekleştirmek mümkün değildir ve mantık dışıdır.

Ancak arkadaşın anlatmak istediği sanırım akıcı bir oyun deneyimi... 1080P'de 60 üstü bir FPS almak zaten yetiyorken şuan en iyi kart bile bunu gerçekleştiremiyor 60 altını görüyor FPS'ler. Akıcı bir oyun deneyimide FPS'yi monitörün Hz değerinin altına düşürmemekle doğru orantılıdır. E hal böyleyken arkadaşın dediği doğru ekran kartına 2 milyar para bayılıp 60 altı fps görmek enayi yerine konulmak gibi birşey. Bu durumdada kullanıcıya düşen görev oyunu kendi optimize etmesi oluyor. Bazı gölgelerden yumuşatmalardan ödün vererek FPS'yi yükseltiyor. Max ayarlarda akıcı oyun deneyimi yaşatacak bir kart henüz üretilmiş değil malesef.

• Ona optimizasyon değil, FPS sınırlamak deniyor. Eğer kart, oyunu minimum 100 FPS ile oynatabiliyorsa ve oyunun 100 FPS limiti varsa sabit kalır haliyle ama bu sınır kaldırılmış olsa, belki min FPS bile daha yüksek olacaktı. Maks FPS ise belki 200 olacaktı.

Konsollarda yok ama PC'ye çıkan oyunlarda sistemi yetersiz göstermek için SSAO gibi FPS'yi düşürmekten ve sistemi kasmaktan başka işe yaramayan ayarlar var. Bazı efektler gölge ayarları da öyle. Bunlardan bazılarını kapatmak ve bazılarını da kısmakla 2 kat kadar FPS artışı elde etmek mümkün.

İmzamdaki Multi FPS Oyuncu Rehberi konusunda bunun detayları var.
    Bununla ilgili bir de açılmış konu var: "ULTRA" oynamak tercih mi takıntı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 15 Mayıs 2014; 13:05:58 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.