Şimdi Ara

GeForce GTX TITAN-Z ilk sızan test sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Test sonuçlarına göre $3000 dolarlık GTX TITAN-Z $1500 dolarlık R9 295X2'e sentetik testlerde geçiliyor. Oyun testlerinde ise 3 oyunda GTX TITAN-Z, 2 oyunda ise R9 295X2 önde. Herhalde süper bilgisayar kurmayı düşünmüyorsanız GTX TITAN-Z bayağı gereksiz bir kart olmuş. Benim için R9 295X2 bile gereksiz ya

GeForce GTX TITAN-Z ilk sızan test sonuçları

• Bir sürücü ile performansı gözle görülür şekilde arttırmazlarsa ya da fiyatı revize etmezlerse ölü çıkar.
  • 1500$ = 2025$ = 5000TL (R9 295x2)
    3000$ = 3500$ = 7000TL (TITAN Z)

Şahin fiyatina ekran karti var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 13 Mayıs 2014; 10:22:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan nvidia rezil ettin kendini bence performans olarak 295x2'den önde gözüküyor oyun testlerine bakarsak bf gibi amd optimizasyonlu oyunda bile kafa kafaya ama asıl soru şu

O paraya 2 tane 295 alır dümdüz edersin kim alır bu fiyata

• Ilk Titan çıktığımda çok heyecanlanmıştım kaç teraflop işlem gücü var hem oyunumu oynarım hem de orta üst seviye bi Quadro kart gibi kullanırım diye, parayı denkleştieemedik alamadık ayrı tabi ama 2 tane GK110 çekirdeğinin böyle olmaması gerekiyor bence, arkadaşların da dediği gibi yazılımla veya saat hızı arttırmadan çıkarmazlarsa ölü doğar yazık olur.

• abi en iyisi 780 ti sli yapmak 3800 tl ye mis gibi sistem olur
  • nvidia nın 295x2 ye yakın performansı ve iki kat fiyatı nedeniyle titan z yi ertelediği haberi çıkmıştı zaten bu konuya ne gerek vardı ki ?
  • cok merak ediyorum nvidia nin super diplomali muhendisleri neden titanz yapmaya ugrasiyor. iki tane 780 ti gpu sunu birlestir adini da gtx 790 yap, cak bize 1600 dolardan, bizde gidip kosa kosa alalim.

konu bu kadar gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 13 Mayıs 2014; 10:57:20 >
  • nvidia resmen kucağa oturtmaya çalışıyor. 780Ti nin yüksek bellekli modelini çıkarmayıp Titan diye kucaklamaya çalışıyor milleti.
  • Para tuzağı.

• amd sıvı soğutmayla nvidia'yı ters köşe yaptı; nvidia muhtemelen 295 x2'nin tdp mağduru olup saat hızları düşürüleceğini hesap ediyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

amd sıvı soğutmayla nvidia'yı ters köşe yaptı; nvidia muhtemelen 295 x2'nin tdp mağduru olup saat hızları düşürüleceğini hesap ediyordu.

evet bu dedigin mantikli kimse su sogutma beklemiyordu amd'den.su sogutmaya ragmen 1500 dolar zaten beklenmeyen bir seydi.amd cikarinca 295x2'den koseyi donmeyecek zaten yani parasal bir beklentisi yok sirf aha cikardim demek icin cikarmis belki maliyetine cikardilar sirf nvidia'ya giciklik olsun diye.hani bakarsaniz bu dedigim mantiksiz degil tek duzgun 290x alsaniz zaten baya pahali.iki tanesi arti su sogutma 1500 dolar maliyet gibi bir sey oluyor ama yurdum saticisi kol gibi fiyatla getirince tabi pek farkedilmedi bu maliyetine olayi en azindan su sogutma var diye eksta gecirmemisler o kesin.
  • Kim alir o fiyata o karti onun yerune 5000 tl on numara sistem dizerim gereksiz be

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

nvidia nın 295x2 ye yakın performansı ve iki kat fiyatı nedeniyle titan z yi ertelediği haberi çıkmıştı zaten bu konuya ne gerek vardı ki ?

Lafı ağzımdan aldın hocam,daha diğer haberi göreli 1-2 hafta gibi birşey olmuştu,şimdi konu ilginç bir biçimde tekrar ortaya çıkmış.
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    +1

780Ti 3way sli yap hem paran kalir hem 4k da her oyunu tokatlarsin.

• gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    Eminim 780 ti sli titan z den performanslı olur.6-7 bine o karta para veren sırf fantazi olsun diye alır.Nvidia o fiyata senin piyasadaki tüm kartları ezip geçmen lazımdı ama eline yüzüne bulaştırdın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

nvidia nın 295x2 ye yakın performansı ve iki kat fiyatı nedeniyle titan z yi ertelediği haberi çıkmıştı zaten bu konuya ne gerek vardı ki ?

Lafı ağzımdan aldın hocam,daha diğer haberi göreli 1-2 hafta gibi birşey olmuştu,şimdi konu ilginç bir biçimde tekrar ortaya çıkmış.

ben artık bu forumda açılan konuların bazılarının eğlence amaçlı olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

ben artık bu forumda açılan konuların bazılarının eğlence amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Dalga mı geçiyorsunuz, dünün en çok konuşulan teknoloji haberlerinden biri buydu:

http://www.techpowerup.com/200758/2-999-price-of-geforce-gtx-titan-z-not-justifyable-review.html

http://www.guru3d.com/news_story/user_review_kinda_shows_bad_performing_geforce_gtx_titan_z.html

http://www.legitreviews.com/nvidia-geforce-gtx-titan-z-review-published-hong-kong-magazine_141797

http://vr-zone.com/articles/first-review-nvidias-geforce-gtx-titan-z-reveals-matched-amds-radeon-r9-295x2/77344.html

http://thepcenthusiast.com/nvidia-geforce-gtx-titan-z-review-revealed/

ve bin tane daha site...

• Bu resmi bugün bir çok yerde gördüm.

Elbette yüksek sonuç alan daha iyidir ama her şey yüksek fpsdende ibaret değil fps bir 150 bir 100 oluyorsa işte o zaman hiç biri değerini haketmez belirli bir fps aralığında olan ve minumum-maksimum fpsleride arasında çok farkı olmayan kart en doğru seçim olacaktır.Test sonuçlarına göre bir şey demek doğru değil çünkü sentetik testlerde hep aynı sahne renderleniyor ışık etkisi belli,işlemci kullanımı belli vs yani belli bir kurguda ilerliyor ama oyunlarda aynı şeyi söyleyemeyiz çünkü o anki sahneye göre herşey olup bitiyor öyle bir yer gelirde fps 150 lerden birden 80-90 a düşerse kimseye hoş görünmez bu durum.

Testlerde hangi sürücüye yer verilmiş okuyamadım belki çince olduğundandır gören varsa haberdar etsin lütfen.Tıtan-z nin geçildiği oyunlarda Nvidia nın son sürücülerinde performans artışı ile hep öne çıkarılan sleeping dogs,hitman(buna yer verilmemiş ama tahmin edilebilir sleeping dogsdan geçileceği) gibi oyunlardan ibaret ama bu oyunlarda özellikle hitmande 337.50 beta ile eskisine göre iyi bir artış var aynı artışın bir benzeri fps anlamında olmasada akıcılık anlamında sleeping dogsdada var.Bunların dışında zaten Nvidia ve AMD destekli oyularda var olan durum bu iki karttada aynen devam ediyor.

TITAN-Z fiyatının yanında sıcaklık değeriylede rakibine göre olumsuz bir sonuca sahip hava soğutma hemde tek fanlı bu karta yetmeyeceği görülmüş oldu, kart kasa içine girince dahada ısınacaktır ve hızını düşürecektir bunlar hep eksi bu kart için.

Yinede bu kartların alıcısı olur alıpta hiç oyun oynamayan birisi sırf kasamın camından bana el sallasın diyede olsa alır bu kartları ne diyelim hayırlı olsun hayal edenlere şimdiden.

• Nvidia hakkında çok pis tüyolar aldım sağlam kaynaklardan.. Fırsat bulursam ve sağlam kalırsam bu olayları anlatacağım sizlere.. (Nvidia için sağlam suçlamalar var..)
    Saygılar..Ekran kartı ve oyun piyasası çok kötü bir yola girdi hepimize hayrolsun der, kaçar giderim..

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James Horner -- 14 Mayıs 2014; 14:34:02 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.