Şimdi Ara

GeForce RTX 5090'ın özellikleri ortaya çıktı: 28GB GDDR7 bellek ve daha fazlası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Büyük ihtimal öyle olacak. Hatta forumda bir arkadaş bahsetmişti de baya oldu nvidia şuna hazırlık yapıyor diye. Şu an hatırlayamadım. Rt benzeri bir şey ile gelecekler. Bunu da şu an için en efektif 5000 serisi kullanıyor deyip aldırmaya çalışacaklar ama daha rt bile yeni yeni optimize edilip kartlar güçlendikçe anca açılmaya başlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 2 Haziran 2024; 10:56:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik Nvidia hamlesi, hani 32GB olacaktı, 4GB oradan kırptın zengin oldun. Ben AI işlemleri için alacaktım VRAM kapasitesi önemli.

• Düz modellerin ti, super, ti super modelleri de çıkar.Yine kart çöplüğü oluşacak, vaziyet alın  

• Ben 6090 i bekliyorum 🤣boku çıktı bu işin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nvidia yine kendine yakışanı yapmış...

32 GB'dan 28 GB'a , 512 bit'den 448 bit'e...

Adamlar da bellek fetişi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 2 Haziran 2024; 21:8:19 >
  • iskoz kullanıcısına yanıt

RTX 4090 ile CB 2077 de veya Alen Wake 2 de 4k da RT+PT açarak DLSS kapatıp yüksek FPS ile oyun oynayabiliyor muyuz, hayır GPU nun gücü yetmiyor.

bırakın doğal çözünürlüğü bu iki oyunda RTX 4090 ile DLSS açtığınız takdirde bile sabit 144 fps alınamıyor.

RT ve PT kullanmasak da RTX 4090' ın 4k minimum FPS ortalama raster performansı 100 FPS altında.

evet elbette 4090 profesyonel kullanıma da açık bir model ayrıca çok da pahalı hele şu anki piyasa fiyatlarında aşırı pahalı, oyun oynamak için fiyat bu paralar verilir mi tartışılır elbette.

ama performans sonuçları da ortadayeken RTX 4090 için oyun için tasarlanmamış, RTX 4090 oyun kartı değil demek de doğru bir tespit olmaz.

NV xx90 serileri daima temel olarak oyun kartı olmuştur, pro kullanım için NV farklı ürün grupları zaten çıkartmakta.

90 serisi en üst seviye performans ile en iyi grafik kalitesinde, yüksek çözünürlükte oyun oynayanlar için de daima tercih sebebidir, hele ki spesifik olarak VR ile oyun senaryolarında VR kullanıcıları için 90 serileri ulaşılmak istenilen noktadır, RTX 5090 da bu durum değişmez, ihtiyacı ve imkanı olan oyuncu kesimi kartı alır geçer çatır çatır da oyun oynar.

• RTX 4090 benim gözümde efsane 1080 Ti'dır.

Kendin'den önceki seriye ve 4080 modeline ciddi fark atan bir karttır.

RTX 2000 Serisi tam bir fiyasko iken,3080 Ti ve 3090 arasında sadece Vram farkı vardı, hatta çoğu kaliteli 3080 Ti saat hızlarıyla 3090'ı geçiyordu.

4090 tamamen özel bir konumda,bir önceki 3090a nal toplatırken 4080'e de ötede oyna diyen bir kart,yani öyle sıradan bir seri değil.

5090'dan da aynı performansı bekliyorum.

Bellek konusunda cimri bir firma ama 5090 AI ağırlıklı gelirse özellikle DLSS 4 AI diye bizim 4090lar yalan olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 4 Haziran 2024; 23:28:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.