Şimdi Ara

GEL DE DELİ OLMA!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kıymetli forum dostlarım ikinci el bir anakart (asus cusl2-c) aldım ve kafayı yemek üzereyim. Problem şu ki; bilgisayar çalışmaya başladıktan 15, 20 sn sonra (daha siyah ekranlarda iken) kilitleniyor. Ne olabilir sizce?

• diğer donanımlarından emin isen anakarttan.
    ama tabii işlemcin fazla mı ısınıyor, işlemcinde bir problem mi var, ramlerinde mi buradan bilinemez verdiğin bilgilerle. işlemci ve ram problemlerinden olabilir yani. hatta powerdan veya harddiskten bile. harddiskte badsector varsa harddisk işlem yapmaya başlayınca kilitlenme söz konusu olabilir.
    biraz daha ayrıntılı bilgi vermen problemi çözme açısıdan daha faydalı olacaktır.
  • Bios'a girebiliyorsan Bios ayarlarını kontrol etmeni öneririm. Bunun dışında parçaların düzgün takılı olup olmadığı da önemli. Oralarda bir yerde (anakart üzerinde) yassı saat piline benzeyen 50 ykrş büyüklüğünde bir pil olması gerek (Bios pili) onu çıkarıp takmayı da bir denemeni öneririm. Bunun yanında daha fazla bilgi verirsen iyi olur örneğin açılışta uzunca bir biiiiiiip sesi geliyor mu ya da ekranda yanıp sönme pır pır etme ya da yatay çizgiler oluşuyor mu bunlar da önemli. Siyah ekrandan sonra bilgisayar çalışmaya devam ediyor mu farklı bir ekran takmayı ya da kabloların doğru bağlanmış olup olmadığını da kontrol etmeni öneririm. Bu forumda tüm parçaların ne şekilde takılacağına dair faydalı yönergeler var onları da inceleyebilirsin. Kolay gelsin. Deli falan da olma yav bilgisayar işte çocuk gibi sürekli bakım sürekli şefkat istiyor zibidi...

• quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Bios'a girebiliyorsan Bios ayarlarını kontrol etmeni öneririm. Bunun dışında parçaların düzgün takılı olup olmadığı da önemli. Oralarda bir yerde (anakart üzerinde) yassı saat piline benzeyen 50 ykrş büyüklüğünde bir pil olması gerek (Bios pili) onu çıkarıp takmayı da bir denemeni öneririm. Bunun yanında daha fazla bilgi verirsen iyi olur örneğin açılışta uzunca bir biiiiiiip sesi geliyor mu ya da ekranda yanıp sönme pır pır etme ya da yatay çizgiler oluşuyor mu bunlar da önemli. Siyah ekrandan sonra bilgisayar çalışmaya devam ediyor mu farklı bir ekran takmayı ya da kabloların doğru bağlanmış olup olmadığını da kontrol etmeni öneririm. Bu forumda tüm parçaların ne şekilde takılacağına dair faydalı yönergeler var onları da inceleyebilirsin. Kolay gelsin. Deli falan da olma yav bilgisayar işte çocuk gibi sürekli bakım sürekli şefkat istiyor zibidi...

bios a girebiliyorum ancak 10 saniye sonra o da kitleniyor. Pili çıkarıp taktım. bios ayarlarını default yaptım daha neler neler... Diğer çalışan bilgisayarlardan sökülmüş tam 5 adet ram var onları denedim başka işlemci var onu da denedim. Açılışta önceleri uzun biiip sesi veriyordu ancak biostan düzelttim şimdi sadece tek biip diyip devam ediyor ram, işlemci,ekran kartı ve disk sürücüleri görüyor ancak daha siyah ekran bitmeden kitlenip kalıyor. Şunu da belirteyim ki tıkanıp kaldıktan sonra ekranda kurusör yanıp sönüyor ve tüm sistem çalışıyormuş gibi devam ediyor. Yardımlarınız için teşekkürler...

• bu tip sorunlar ramden kaynaklanıyor bence anakartınla hız uyum sorunu olabilir çünkü genelde ramler açılışta bile reset atıyor yada bios ekranında... çünkü biosta reset atması hdd ekran kartı ses vs.. nin sağlam olduğunu gösterir bence ramleri değiştir dene imkanın varsa... yada bir ramler arasında uyumsuzluk olabilir 2 ram varsa birini sök tek ramle dene... sonucu buraya yazarsan iyi olur kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.