Şimdi Ara

Gelde Çıldırma Gece Gece Hay boyle ısın :S (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bak kışta geldi.. Ben senin yerinde olsam babayı ikna edip bi şahin' e tav olurdum. Fazla uçarsan şahinide rüyanda görürsün.
  • aynı benim peder
  • merak edilecek ne var bu kadar araba kullanmada. Trafiğin hali içler acısı, adam piskopat oluyor trafikte, her gün kaza, her gün trafik sıkışıklığı.
  • Akranız ve hayat tecrübelerimiz çok farklı konuşmalarından sezdim. Hamsın pişmen lazım. Hele bi kaybet o babanıda göreyim seni. Allah gecinden versin kıymetini bil ! samet007tr abimiz en mantıklısını açıklamış.
  • sende daha ehliyette yok sanırım. Hiç kusura bakma kim olsa vermez. Gidip ufakta olsa bi kaza yaparsan ugraşta ugraş artık. Sabret dostum.
  • Ben olsam ben de vermezdim senin gibi çocuğa.
  • araç kiralamak için ehliyetinin 2 veya 3 yıllık olması gerekli diye biliyorum

ayrıca anladığım kadarıyla daha ehliyetini de almamışsın? bu durumda babanın arabayı vermemesi çok çok normal, unutmayın ki karşıdaki kör kütük sarhoşta olsa sizin ehliyetiniz olmadığı için suçlusunuz ve Allah korusun büyük bir kazaya karıştığınız zaman cezanız ciddi bir biçimde artış gösterecektir.

Eğer daha ehliyetiniz yoksa; alana kadar birşey söylemeyin zaten buna hakkınızda yok o veletler dediğiniz kişilerin ailelerinin sorumsuzluğu.
  • dostum bendede zamanında aynı sorunlar vardı gece vakti kardeşimi alıp çalışma sesi duyulmasın diye kapı önünden bir miktar ileri itip sonra çalıştırdıktan sonra keyfime bakardım ortalığı doz duman ederdim açardım santello yu gece vakti hayat kadınlarırlan dalga geçerdim tabi yanımda en iyi bir kankam vardı giderdim sahile tadından iğrendiğim halde bira içerdim geniş sakin yerlerde patinaj falan yapardım yani düşünüyorumda bende babam olsaydım kendime arabayı vermezdim hiç yakalanmadım ama peder bey sabah vakti benzin göstergesine baktımı deliriyordu sonra anahtarlan beraber uyuyodu ne günlerdi peder bey sana güvenmesi lazım yanında araba sürerken heyecanını belli etme derim sanki 40 yıllık şöförmüşsün gibi davran o zaman sendeki potansiyeli görür arabayı sana verir.
  • keşke arabamız olsa da vermese babam.Kaçırırdım
  • sen babana güven verememişsin.bir baba olarak en imrendiğim şey,sağa oturup oğlumun arabayla beni götürmesi.anahtarı ona verip gözüm arkada kalmadan kullnmasını isterim.bence sen biraz daha sabret ve o güveni babana ver.ondan sonrası kendiliğinden gelir.
  • adam biliyor bişeyde vermiyordur
  • Şu dünyada fiziksel yaşı ile zihinsel yaşı tutmayan birçok insan var.
  • ben sana 3 tekerlekli bisikleti bile emanet etmem

bkz. arabayla hava atan maganda
  • quote:

Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

araç kiralamak için ehliyetinin 2 veya 3 yıllık olması gerekli diye biliyorum

ehliyetten çok şöförlük varmı diye bakıyolar yani kaç km yaptığına he ama en az 2-3 yıl önce almış olmak gerekli ehliyeti bide araç kiralama işine hiç bulaşmamak lazım tanıdık deile eğer sana bi ton şey kakalar yok osu var busu var...

ve dostum baban o senin belli sorumlulukları var bırak da onları yerine getirsin sende baba olunca anlarsın aynı sıkıntı bendede var tek korktuğu şey ehliyetin yok kaza yaparsın arabayla yapmadığım şey kalmadı benim babamda biliyo ama trafiğe izin vermiyo bazen iş old. zaman git gel o kadar ama dediği şey al ehliyetini arabanıda alıcam bu arabada sana kalıcak falan işte yani btn babaların bi sorumluluğu var bırak oda onları yapsınki seninle onun arasında bi fark olsun o senin yaşıtın deil bi ark.in deil salla yani böle şeyler hep çıkar sen evlenirsin yine karışır değerini bilmeye çalış oke
    ama gelgelelimki böle sıkmaya bende karşıyım(yaş 17 kçk brz ama böle işte bizdede can var)

• quote:

Orijinalden alıntı: RoBBi

Araba bazarına git ucuz bi araba al kendine rahat et

Artiz mi ne Artizi artiz ne ara la bazarda
  • başlığı açan dostum kendine çok güveniyosun heralde trafige çıkma konusunda?ehliyetini al adam akıllı bi pişirsin baban seni ondan sonra zaten rahat bırakıcaktır seni ha bazı uyarıları olcak yavaş git dikkatli ol hız yapma gibi ama bukadar karamsar o adam senin atan kıymetini bil!!!sana bunları yazdım çünki aynı yaştayız ben yaşım gelince hemen ehliyetimi aldım...babam araba kullanmayı bilmez ama arabayı her evden alışımda aynı lafları sarfedio maksat gönlü olsun tamam babacım diip geçiom...
  • valla ben istediğim gibi alıyorum ama öyle herkes gibi gezme tozma isteği yok evin önünde yatıyor araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxr06U3xx000

quote:

Orijinalden alıntı: RoBBi

Araba bazarına git ucuz bi araba al kendine rahat et

Artiz mi ne Artizi artiz ne ara la bazarda

• quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

Bak kardesim senin yasındayken (suan 30) aynı olayları bende yasadım ben kendimi yeterli buldukca babam bana arabayı vermiyordu. Bende aynen senin gibi isyan ediyordum babam yanımdayken araba kullanırken asla araba kullanmayı ogrenemeyecekmısım ve babam bana arabayı hic vermeyecekmıs gıbı geliyordu, cozumu sabah arabayı kaçırmakta buluyordum daha iyi olacaz ya tek basımıza hesapta 1 kez arabayı kaza yapıp bıraktım bisey demedi ikinci kezde bana daldı demekki yeterli degilmisim ki adam vermedi haklı cıktı. Su anda babam sag degil benimde cocuklrım oldu o araba su anda bende baba yadigarı duruyor. Su an kanın kaynıyor araba hevesin kursagında kaldı biliyorum fakat babanın dusundukleri sunlar kısacası;

• İstanbul buyuk sehir her gün 10larca kaza oluyor
    • Dangalagın biri cıkar ogluma zarar verir
    • Oglum tecrubesiz bir kazaya karısabilir
    • Oglum tecrubesiz kendi canına yada karsıdakinin canına zarar verebilir
    • Biraz daha yanımda ogrensin araba zaten onun

Gordugun gibi malla alakalı hicbir dusunce yok bence sana verdigi degeri suan cozmen cok zor tabi ama malesef bazı degerler kaybedilince cok iyi anlasılıyor onun icin babanı yerme sende olsan buna benzer bir karar alırdın herseyin zamanı gelir babanı asla uzme o seni zaten asla uzmez...

Ya sımdı ertesı gun olunca kendıme geldım agbılerım olarak haklısınız zaten o malca yazanlar kendını tatmın edememıs kısıler burda kendılerını tatmın etmeyı amacılıyolar.Haklısınız dedıgım gıbı otorup dusundugunde babamın kendıne gore haklı oldugunu dusunuyorum ama bana koyan su.Benden kac yas kucuk cocouklar yazlıkta dusunun bıde kımse yok polıs yok cocuklar bana agbı dıyo arabasını alıyolar babalarından gezıolar ıstedıklerı gıbı ama bana vermıyo bana koyan bu ehlıyetımı almadım daha araba kullanamyı kendıme gore bılıyorum 20 30 kere cıkmısımdır ıstanbul tırafıgıne gece de olsa cıktımkuzenımın arabasıyla sag olsun kullanıdrıyordu.Neyse fazla uzatmadan dedıgınız dogru buyuklerım olarak babamın yanında kullanınca rahat bı sekılde ehlıyetı aldıktan sonra emınım verıcektır.Benım sınırlendıgım konu dun gece ıste oturuyoruz yazlıkta bana demıstı ehlıyetı al verıcem demıstı.Dun konustum yok vermıcem dedı gıt kendı arabanı al vs dedı salterlerım attı bırden tutamadım bende kendımı cıkıstım bıraz ama emınım verır.Araba kıralama ısınıde kuzenımın ehlıyetıyle yapıcam 4 senelık ehlıyetı var onun...

• quote:

Orijinalden alıntı: RONALDO9

quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

Bak kardesim senin yasındayken (suan 30) aynı olayları bende yasadım ben kendimi yeterli buldukca babam bana arabayı vermiyordu. Bende aynen senin gibi isyan ediyordum babam yanımdayken araba kullanırken asla araba kullanmayı ogrenemeyecekmısım ve babam bana arabayı hic vermeyecekmıs gıbı geliyordu, cozumu sabah arabayı kaçırmakta buluyordum daha iyi olacaz ya tek basımıza hesapta 1 kez arabayı kaza yapıp bıraktım bisey demedi ikinci kezde bana daldı demekki yeterli degilmisim ki adam vermedi haklı cıktı. Su anda babam sag degil benimde cocuklrım oldu o araba su anda bende baba yadigarı duruyor. Su an kanın kaynıyor araba hevesin kursagında kaldı biliyorum fakat babanın dusundukleri sunlar kısacası;

• İstanbul buyuk sehir her gün 10larca kaza oluyor
    • Dangalagın biri cıkar ogluma zarar verir
    • Oglum tecrubesiz bir kazaya karısabilir
    • Oglum tecrubesiz kendi canına yada karsıdakinin canına zarar verebilir
    • Biraz daha yanımda ogrensin araba zaten onun

Gordugun gibi malla alakalı hicbir dusunce yok bence sana verdigi degeri suan cozmen cok zor tabi ama malesef bazı degerler kaybedilince cok iyi anlasılıyor onun icin babanı yerme sende olsan buna benzer bir karar alırdın herseyin zamanı gelir babanı asla uzme o seni zaten asla uzmez...

Ya sımdı ertesı gun olunca kendıme geldım agbılerım olarak haklısınız zaten o malca yazanlar kendını tatmın edememıs kısıler burda kendılerını tatmın etmeyı amacılıyolar.Haklısınız dedıgım gıbı otorup dusundugunde babamın kendıne gore haklı oldugunu dusunuyorum ama bana koyan su.Benden kac yas kucuk cocouklar yazlıkta dusunun bıde kımse yok polıs yok cocuklar bana agbı dıyo arabasını alıyolar babalarından gezıolar ıstedıklerı gıbı ama bana vermıyo bana koyan bu ehlıyetımı almadım daha araba kullanamyı kendıme gore bılıyorum 20 30 kere cıkmısımdır ıstanbul tırafıgıne gece de olsa cıktımkuzenımın arabasıyla sag olsun kullanıdrıyordu.Neyse fazla uzatmadan dedıgınız dogru buyuklerım olarak babamın yanında kullanınca rahat bı sekılde ehlıyetı aldıktan sonra emınım verıcektır.Benım sınırlendıgım konu dun gece ıste oturuyoruz yazlıkta bana demıstı ehlıyetı al verıcem demıstı.Dun konustum yok vermıcem dedı gıt kendı arabanı al vs dedı salterlerım attı bırden tutamadım bende kendımı cıkıstım bıraz ama emınım verır.Araba kıralama ısınıde kuzenımın ehlıyetıyle yapıcam 4 senelık ehlıyetı var onun...

Biraz daha oturunca herşey eminim kendisi verecektir anahtarları. Bu sefer de üzdüğünüz için pişman olacaksınız, umarım iş işten geçmiş olmaz. Her ne kadar trafiğe çıkmış olsan da diyelim bir kaza oldu, küçük bir çocuğa çarpıp ölümüne sebep oldunuz. Sonuçları ne olur? Seni bırak babanın adına kayıtlı araba olması nedeniyle baban da içeri... Oldu sana paramparça aile, gencecik yaşta hapiste çürüyen insan, keşke izin vermeseydim diye dövünen bir baba... Yani dinlemekte yarar var zaten o araba kime kalacak ki? Gidipte tanımadığı birine bırkaacak değil elbet birkaç sene içinde sizin olacaktır.

*Daha önce bir konu vardı (yaklaşık 4-5 ay önce sanırım) babası emekli ikramiyesini alıp bankaya yatırdı ve ona almadı diye nerdeyse öldürecek gibi yorumlar yapmıştı. Neyse ki doğru birşey yapıp buraya konu açtı ve o yaşlarda benzer durumları yaşamış olanlar tecrübelerini paylaştı ve o arkadaş yumuşadı. Anne ve babanın bir benzeri olur mu ya Bende ayrı bir manyağım; araba kapı önünde yatıyor zorla kullandırtacak bana ama kullanmıyorum. İnat ettim o arabayı hayatta kullanmam diye(haddini fazla aşıp zorlamaya kalkınca). Araba sadece bayramlarda ve yazın birkaç haftasonu piknik, deniz vs. kullanılıyor o kadar. Sat parasını bankaya koy ilerde başka alırsın diyoruz, yok Arada sorunlar çıakrıyor tamir vs. ayrıca vergilerdir birsürü masraf her ne kadar onbeş yaşında olsa da

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.