Şimdi Ara

Geleceği olan ve kazandıran sözel bölüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
29.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ama inancınızı kaybetmeyin iletişimde 2 dil veren üniversiteleri tercih edin şansınız artar :)
  • Boğaziçi Tarih
  • odtü tarih e falan git bence sonuçta full yapıyorsun en azından bir odtü diploması olur
  • Buna benzer bir topicte mekatronik yazmışlardı epey gülmüştüm çünkü bölümün okutuldugu üniversitelerdeki ogrenciler bile telasta.Sebebi ise bölümün kapatılacak olması belkide son mezunlarını veren bir bölüm çünkü yok o dalda bir calışma Türkiye'de malesef bitme noktasında ama iyi araştırma yapmadan üniversite olsun yeter diyen genclerimiz diyor malesef yazık yani..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurt16x

quote:

Orijinalden alıntı: _GuMmY_

İletişim = Tanıdıkla iş bulursun yol yakınken TM den tercih et bende sözelden gircektim (tanıdık olmasına ragmen ama sonra baskalarıylada konustum ve vazgectim) ama girmedim Tm iyidir..

Hocam öyle diyorsunda matematik-geometri büyük sıkıntı. Sözelin tamamına hakimken oturup tekrar matematik-geometri çalışmanın altından kalkamam.

Tarih akademisyenliği için sormak istediğim şey şu beyler,lisans eğitimini bitirdikten sonra öğretim üyeliğine giden yol çokmu uğraştırır ? Tarih okuyupta akademisyen olamazsam bittim demektir de benim için,öğretmenlik yapamam ben

akademisyen olmak için okuyacağım diyorsan hiç okuma.dershanede fizik öğretmenim anlatıyordu.akademisyen olmak için fizik yazmış,kazanmış,bitirmiş ama okulunda kadro açılmamış.öğretmen olmaktan başka ne yapabilirim diyordu.yani sen sen ol sadece akademisyen olmak için okuma.okulunu kazanırsın,notların iyi olur,kadro açılır,başvurursun,alırlarsa akademisyen olursun almazlarsa hayatın acı gerçekleriyle karşılaşırsın.hele ki tarih gibi mezunu çok olan bir bölümde akademisyen olma şansının daha da düşük olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

quote:

quote:

İletişim = Tanıdıkla iş bulursun yol yakınken TM den tercih et bende sözelden gircektim (tanıdık olmasına ragmen ama sonra baskalarıylada konustum ve vazgectim) ama girmedim Tm iyidir..

Hocam öyle diyorsunda matematik-geometri büyük sıkıntı. Sözelin tamamına hakimken oturup tekrar matematik-geometri çalışmanın altından kalkamam.

Tarih akademisyenliği için sormak istediğim şey şu beyler,lisans eğitimini bitirdikten sonra öğretim üyeliğine giden yol çokmu uğraştırır ? Tarih okuyupta akademisyen olamazsam bittim demektir de benim için,öğretmenlik yapamam ben

akademisyen olmak için okuyacağım diyorsan hiç okuma.dershanede fizik öğretmenim anlatıyordu.akademisyen olmak için fizik yazmış,kazanmış,bitirmiş ama okulunda kadro açılmamış.öğretmen olmaktan başka ne yapabilirim diyordu.yani sen sen ol sadece akademisyen olmak için okuma.okulunu kazanırsın,notların iyi olur,kadro açılır,başvurursun,alırlarsa akademisyen olursun almazlarsa hayatın acı gerçekleriyle karşılaşırsın.hele ki tarih gibi mezunu çok olan bir bölümde akademisyen olma şansının daha da düşük olduğunu düşünüyorum.

Doğrusunuz hele de gelin bunu fizikle karşılaştırın imkanı yok demek ki.
    Ne yapalım abi anlamadım ki ölelim mi yani yok işte sözel puan türünden gideceğiz ötesi gelmiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Doğrusunuz hele de gelin bunu fizikle karşılaştırın imkanı yok demek ki.
    Ne yapalım abi anlamadım ki ölelim mi yani yok işte sözel puan türünden gideceğiz ötesi gelmiyor

sözelde en iyi meslek her şeye rağmen öğretmenlik gibi duruyor ama okumasından geçtim atanması dert...

• Hocam maruz görün beğenmediğimden değil saygım sonsuz lakin ben öğretmenlik yapamam,o benim mesleğim değil maalesef
  • hacı işte şartlar zor...çoğu insan istediği mesleği yapamıyor ki.para kazanmak için mecburen koluna altın bilezik takmalısın.atanması filan zor ama yine en azından arkeolojiye göre antropolojiye göre iş bulma imkanın daha fazla olur diye söylemiştim.
  • Böyle bir şey yok arkadas adam sınavdan birinci çıksa en fazla öğretmen olacak.
  • Radyo televizyon Bkz. Acunn

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MARMARA SİNEMA TELEVİZYON
    Sözel candır.Bölümleri zevklidir.İnsana bir şey katar.İyi çalış önünde 2 sene gibi bi süre var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VitalyNikolaev

Radyo televizyon Bkz. Acunn

acun ılıcalı bu işin üniversitesini okumadı diye biliyorum(yanlış olabilir) lakin bu işler sadece okumakla olmuyor ki.arkan olacak,sana inanan insanlar olacak.ülkemizde insanlar çalışarak sadece belli bir yere kadar gelebiliyor.en yukarılara tırmanmak için mutlaka yardıma ihtiyaç duyuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 18 Ocak 2013; 23:46:52 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VitalyNikolaev

Radyo televizyon Bkz. Acunn

acun ılıcalı bu işin üniversitesini okumadı diye biliyorum(yanlış olabilir) lakin bu işler sadece okumakla olmuyor ki.arkan olacak,sana inanan insanlar olacak.ülkemizde insanlar çalışarak sadece belli bir yere kadar gelebiliyor.en yukarılara tırmanmak için mutlaka yardıma ihtiyaç duyuyorsun.

Doğrudur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet Kural da Selçuk üni RTS mezunuymuş.

• Günümüzde tv sektörü şarkıcı , torpilli dolu yani "Rmznts"nin örnek verdiği ahmet kural ( belki şu an piyasadaki en yetenekli komedi oyuncularındandır ) bile kaç yıl süründükten sonra işler güçlerle doğru dürüst bir noktaya geldi.Radyo tv'de çok belirgin bir yeteneğin yoksa iş tamamen şans ve tipe bakar diyebiliriz.yoksa sesçi falan yaparlar adamı.Yani iş baya şansa kalıyor o bölümde ama açıkcası gazetecilikle radyo tv dışında da aklıma herhangi bir bölüm gelmiyor. gazetecilik işi şansa bırakmanın daha az olduğu bir meslek gibi geliyor açıkcası.
  • quote:

Sözel bölümlerde iş yok,para yok,hayat yok felan. Ben anlamıyorum yani galatasaray iletişim mezunu birisi,iki dil biliyor,staj geçmişi var, işsiz mi kalacak ?

Lise 3. sınıf sözel öğrencisiyim sınava hazırlanıyorum amacım tam puan çıkarmak ve neredeyse şu andan yapıyorum.
    Sizden tek bir şey istiyorum,bana sözel puan türüyle nereye gitmem gerektiğini söyleyin. Kaç puan olduğu felan hiç önemli değil sadece isim istiyorum. Her birini araştırıcam.

Teşekkürler.

hocam oncelikle masallah nazar degmesin ama benim inanmadigim sey su evet sozel zeka ve sayisal zeka beynin farkli merkezlerinden yonetiliyor olabilir ama tamamen farklimidir hayir sozeli senin gibi kuvvetli olan birisi elbette sayisal alanlardada ortalamanin ustunde olmalidir bence . tabi sana tm ye gec falan demeyecegim sozel seviyorsun demekki orda kal tabiki . ama bana 4 haneli bolme falan yapamiyorum deme veya ne bilim fonksiyonlar falan :) zaten full cikariyorum diyorsun ygsde mat 1 var yani neyse .

bolum olarak onerim sudur gazetecilik veya radyo, tv , sinema bunlar birbirine yakin meslek gruplari oldugu icin birbiri arasinda gecis yuksektir . Ama rts da onun biraz daha acik gibime geliyor iyi paralar kazanmaktan tur yapimciliga yonetmenlige kendi kanalini kurmaya kadar yolu var medyadan devam edeceksin iste ogretmenlik diyenler olmus arkadas onu acik demis ogretmenlikte ne kariyerinyapiyorsunuz ki ? memur puani kariyeri mi ? En fazla mudur olursun hocam :D

• quote:

Orijinalden alıntı: megaman01

quote:

Sözel bölümlerde iş yok,para yok,hayat yok felan. Ben anlamıyorum yani galatasaray iletişim mezunu birisi,iki dil biliyor,staj geçmişi var, işsiz mi kalacak ?

Lise 3. sınıf sözel öğrencisiyim sınava hazırlanıyorum amacım tam puan çıkarmak ve neredeyse şu andan yapıyorum.
    Sizden tek bir şey istiyorum,bana sözel puan türüyle nereye gitmem gerektiğini söyleyin. Kaç puan olduğu felan hiç önemli değil sadece isim istiyorum. Her birini araştırıcam.

Teşekkürler.

hocam oncelikle masallah nazar degmesin ama benim inanmadigim sey su evet sozel zeka ve sayisal zeka beynin farkli merkezlerinden yonetiliyor olabilir ama tamamen farklimidir hayir sozeli senin gibi kuvvetli olan birisi elbette sayisal alanlardada ortalamanin ustunde olmalidir bence . tabi sana tm ye gec falan demeyecegim sozel seviyorsun demekki orda kal tabiki . ama bana 4 haneli bolme falan yapamiyorum deme veya ne bilim fonksiyonlar falan :) zaten full cikariyorum diyorsun ygsde mat 1 var yani neyse .

bolum olarak onerim sudur gazetecilik veya radyo, tv , sinema bunlar birbirine yakin meslek gruplari oldugu icin birbiri arasinda gecis yuksektir . Ama rts da onun biraz daha acik gibime geliyor iyi paralar kazanmaktan tur yapimciliga yonetmenlige kendi kanalini kurmaya kadar yolu var medyadan devam edeceksin iste ogretmenlik diyenler olmus arkadas onu acik demis ogretmenlikte ne kariyerinyapiyorsunuz ki ? memur puani kariyeri mi ? En fazla mudur olursun hocam :D

İlk kısma ben de katılıyorum yani 40 türkçe sorusunda fulle yakın yapmak demek paragrafları iyi yorumlamak demek değil midir ? Paragrafları bu kadar iyi anlayan yorumlayan biri matematik de az da olsa birşeyler yapmalı gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: uavin

quote:

Orijinalden alıntı: megaman01

quote:

Teşekkürler.

İlk kısma ben de katılıyorum yani 40 türkçe sorusunda fulle yakın yapmak demek paragrafları iyi yorumlamak demek değil midir ? Paragrafları bu kadar iyi anlayan yorumlayan biri matematik de az da olsa birşeyler yapmalı gibi...

Hocam insanların düşüncesi şu hukuk okuyup avukat olacak birisi bir trigonometri problemini yada polinom'u çözecek kadar fikir yürütebilmeli. Ancak bu bende yok inanın yapamıyorum. Matematik çalışmakla 5-6 ay harcadım,ilk okul kitaplarından basladım lakin bir yere kadar gelince tekrar dağılıyor. Şu saatten sonrada alacağım sınav puanına matematikten pay vermek uygun olmaz düşüncesindeyim.
    Cevap veren herkese sonsuz teşekkürler,var olun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.