Şimdi Ara

Geleceği olan ve kazandıran sözel bölüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
29.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sözel bölümlerde yok,para yok,hayat yok felan. Ben anlamıyorum yani galatasaray iletişim mezunu birisi,iki dil biliyor,staj geçmişi var, işsiz mi kalacak ?

Lise 3. sınıf sözel öğrencisiyim sınava hazırlanıyorum amacım tam puan çıkarmak ve neredeyse şu andan yapıyorum.
    Sizden tek bir şey istiyorum,bana sözel puan türüyle nereye gitmem gerektiğini söyleyin. Kaç puan olduğu felan hiç önemli değil sadece isim istiyorum. Her birini araştırıcam.

Teşekkürler.

• Gazetecilik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurt16x

Sözel bölümlerde iş yok,para yok,hayat yok felan. Ben anlamıyorum yani galatasaray iletişim mezunu birisi,iki dil biliyor,staj geçmişi var, işsiz mi kalacak ?

Lise 3. sınıf sözel öğrencisiyim sınava hazırlanıyorum amacım tam puan çıkarmak ve neredeyse şu andan yapıyorum.
    Sizden tek bir şey istiyorum,bana sözel puan türüyle nereye gitmem gerektiğini söyleyin. Kaç puan olduğu felan hiç önemli değil sadece isim istiyorum. Her birini araştırıcam.

Teşekkürler.

tam puan derken ygs lys yi full mu yapıyorsun :)
  • full e yaklaşıyorum.
  • Radyo-tv and Gazetecilik.
  • quote:

full e yaklaşıyorum.

fazla yaklaşma kaza yaparsın mazallah
  • Ergence laf sokma gayretinden sıyrılarak çalışırsan belki sende yapabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam puan mı yapıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tama yakın yapıyorum hocam.
    Allah vergisi sözel kabiliyetim yüksek,iki kez okuduğumu uzun süre unutmuyorum.
  • gazetecilik bunlardan birisi kesinlikle değildir.
  • Bana da gazetecilik gibi geliyor.Konu hakkinda pek bilgim yok acikcasi o yuzden yorum yapamiyorum.

• lys yi anladımda ygs de mi full e yakın ? fen filan ?
    bölüme gelirsek bence kesinlikle gazetecilik değil."yeni medya" diye düşünüyorum
  • Hocam bakın okuyanlara saçma geldiğini biliyorum,lise 3.sınıftaki birisi nasıl full çekebilir diye düşünüyor olabilirsiniz.
    Herkesin bir yeteneği vardır,ben şu yaşıma geldim 4 haneli bölme yapamıyorum. Ama iki kere okuduğum bir konuyu aylarca unutmam.
    Her insanın farklı bir kabiliyeti vardır,işte bu da benim yeteneğim.
    Ama sonuç olarak yine de buna inanmayan insanlar olabilir,onları da hoş karşılıyorum. Tek ricam konuyu çarptırmamaları.
  • Boğaziçi Tarih..

Dostum fule yakın çıkarıyorum demişsin. Derse çalışırken nelere dikkat ediyorsun? Kaç saat çalışıyorsun?
    Müsaitsen beni de bilgilendirir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: EBvulves

Öğretmenlik veya gazetecilik

Günümüz şartlarında öğretmenliği kazanmak kolay, icra etmesi zor. Şartlar belli.. Ama gazetecilik oldukça iyi.

• Sözelde dediğin gibi bi meslek yok kardeşim. Kendini geliştirirsen gazetecilikte de zirveye oynarsın radyo tv sınemada da. Sözel tamamen sana bağlıdır. En iyi sözel bölüme git yine kötüysen işsizsin demektir. O yüzden kendine en uygun olan mesleği seç ve ona git.
  • Hocam ben çalışmaya geçen sene başladım.
    Günde 4 saat ders çalışıyorum,2 saat test çözüyorum. 4 saatlik çalışma sürem 3 saat güncel dersler,bir saatte eski konuların tekrarı.
    İki haftada bir testi ve dersi bırakıp en baştan genel tekrara oturuyorum,bunu genellikle iki haftada bir yapıyorum ve bir hafta sonum genel tekrara gidiyor. Geçen seneden çalışmaya başladığım için az daha avantajlıyım diye düşünüyorum.

Beyler sormak istediğim bir şey daha var,tarih bölümü okusam bu alanda akademisyen olmak zormudur. Lisans eğitiminden sonra 2-3 senemi daha heba ederim sırf bunun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozkurt16x -- 18 Ocak 2013; 20:09:08 >
  • quote:

Hocam ben çalışmaya geçen sene başladım.
    Günde 4 saat ders çalışıyorum,2 saat test çözüyorum. 4 saatlik çalışma sürem 3 saat güncel dersler,bir saatte eski konuların tekrarı.
    İki haftada bir testi ve dersi bırakıp en baştan genel tekrara oturuyorum,bunu genellikle iki haftada bir yapıyorum ve bir hafta sonum genel tekrara gidiyor. Geçen seneden çalışmaya başladığım için az daha avantajlıyım diye düşünüyorum.

Beyler sormak istediğim bir şey daha var,tarih bölümü okusam bu alanda akademisyen olmak zormudur. Lisans eğitiminden sonra 2-3 senemi daha heba ederim sırf bunun için.

Eyvallah dostum.

Eğer Boğaziçi Üniversitesi gibi köklü bir üniversitede okursan örneğin yüksek lisans ve doktora yapmak istedin. Tüm ülkelerde kabul edilebilme oranın yükselir. Ama bitirebilme süren uzayadabilir kısaladabilir. Mesela Japonya da bu sadece 4 seneni alır. Türkiye de 6. Amerika da 8. Yani ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor.

• İletişim = Tanıdıkla iş bulursun yol yakınken TM den tercih et bende sözelden gircektim (tanıdık olmasına ragmen ama sonra baskalarıylada konustum ve vazgectim) ama girmedim Tm iyidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GuMmY_

İletişim = Tanıdıkla iş bulursun yol yakınken TM den tercih et bende sözelden gircektim (tanıdık olmasına ragmen ama sonra baskalarıylada konustum ve vazgectim) ama girmedim Tm iyidir..

Hocam öyle diyorsunda matematik-geometri büyük sıkıntı. Sözelin tamamına hakimken oturup tekrar matematik-geometri çalışmanın altından kalkamam.

Tarih akademisyenliği için sormak istediğim şey şu beyler,lisans eğitimini bitirdikten sonra öğretim üyeliğine giden yol çokmu uğraştırır ? Tarih okuyupta akademisyen olamazsam bittim demektir de benim için,öğretmenlik yapamam ben
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.