Şimdi Ara

YBS BÖLÜMÜ SANDIĞINIZ GİBİ BİR BÖLÜM DEĞİL.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
4
Favori
5.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilenler bilir, sınavın yapıldığı tarih yani 27 hazirandan beri, bıkmadan usanmadan ybs övücülüğü yaparım burada.

Tabi ki bölümü millete tavsiye ederken " ne olursan ol yine gel " kafasıyla değil de, daha çok insanların hedeflerinin ne olduğunu ve ybs okuyarak, o hedefe ulaşabilirler mi gibi soruları göz önünde bulundurarak, tavsiye ediyorum veya yazma diyorum.

Son günlerde bazı kişilerde görüyorum işte yazılıma fazla ilgim yok, UT, ekonomi, işletme vs. yazacaktım ama ybs çok popüler ve geleceği var. O yüzden yazmak istiyorum. Hangi üniversiteyi yazayım, ne yapayım gibi sorular soruyorlar.

Bölümün yavaş yavaş, Bilgisayar mühendisliği gibi önüne gelenin yazdığı bir bölüm halini aldığını gördüğüm için bunları yazmak istedim. (ki cengi bile herkesin yazmaması lazım, öyle sandığınız gibi kod yazıyon bitiyor gibi bir bölüm değil onunda zorlukları var, herkes yapamaz)

YBS SANDIĞINIZ GİBİ BİR BÖLÜM DEĞİL.

öncelikle, 2 alanın birleşimi olması sebebiyle, bir konuya tam olarak hakim olma durumu yok. Yani ybs okudun ve mezun oldun diyelim;

yönetici olacaksın ama önünde bir sürü iibf mezunu varken seni neden alsınlar ? temel işletme dersleri almış biri ne katabilir ki şirkete ?

bilişimci olacaksın ama önünde bir sürü ceng, seng, bilgisayar programcılığı gibi bölümlerden rakipler varken seni niye alsınlar ? temel algoritma, programlama, veri tabanı vs. gibi bilgileri olan biri şirketlerine ne katabilir ??

iki alanda da uzmanlık vermiyor yani.

burada ilk belirlemeniz gereken şey ortaya çıkıyor alan.

tabi ki biliyoruz, ybs okuyan kişilerin %95i bilişim alanına kaymak için yazıyor bu bölümü. Yönetici olmak isteyen zaten işletme yazar ama yazılımcı olmak isteyen ceng yazsın diyemiyoruz çünkü TM tarafında olanlar tercih edecek bunu. Ceng yazamaz büyük ihtimalle çoğu. O yüzden ybs yazıyorlar.

tamam ybs yazıyorsun ve bilişim alanında çalışacaksın süper. Peki üniversiteyi neye göre seçeceksin ? eskiden çok olmasa da şu anda bir sürü, hem devlette hem de özel üniversitelerde ybs bölümü açılmış ve açılıyor.

arkadaşlar söylüyorum, ben 100kdan geride bir ybs de okuyorum ve ister 70k ya medipol ybs oku, ister 700k ya bayburt ybs oku. HİÇBİR FARKI YOK. Aldığın dersler aynı, bildiğin konular aynı, diploman aynı. Çok küçük bir fark öğretim görevlisi farkı bulunur belki o kadar. O da hiçbir şey yani. Seni işe sokmaz o fark.

Hiçbir işveren sana, çalışmadığın ve kendini geliştirmediğin sürece " ya bu adam kendini geliştirmemiş ama medipol ybs mezunu o yüzden bayburt ybs mezunundan iyidir " demez ve demeyecekte.

Çünkü cidden kendinize bir şey katmadığınız sürece, üniversitelerin ybs bölümünde hiçbir farkları yok.

Özel ve istisnai olarak bir tek boğaziçi ybs çok farklı. Onu ayrı tutuyorum bu durumdan, birde belki Marmara ybs olur o durumda ama çok emin değilim.

Bende bu bölümü kazandığımda, aşırı mutlu ve geleceğim konusunda iyimser bir bakış açısına sahiptim ve hala daha öyle ama benim hedefim olan alanla ilgili, 8.sınıftan beri çalışmalarım ve hayallerim vardı. Onu bilerek yazdım burayı. Hedefsiz olarak değil.

Hedefsiz olarak yazılacak bir bölüm de değil çünkü tamam, sen yazılımcı olacaksın da, hangi alanda ? web mi mobil mi oyun mi IT sektörü mü ne ? onu belirlemek ve ona göre kendini geliştirmen gerekiyor.

İşte 4 yılımız var bir ara karar veririm gibi bir şey yok. Ceng öğrencisi 4 yıl içinde karar verebilir ama sen veremezsin çünkü cengin 4 yılı yazılım senin öyle değil, yarısı işletme olduğu için yarısı yok oluyor gibi düşün.

BAKIN BÜYÜK YAZACAĞIM BURASI ÇOKOMELLİ.

DEDİĞİM GİBİ, İSTER MEDİPOLDE OKU İSTER BAYBURTTA, EĞER SENİN HEDEFİN VE ÜNİVERSİTE DERSLERİ HARİCİNDE KENDİ BAŞINA BOL BOL ÇALIŞABİLECEK, HATTA ÜNİVERSİTE SINAVINA ÇALIŞIRMIŞ GİBİ ÇALIŞABİLECEK BİR İRADEN VE GÜCÜN YOKSA, YAZMA BU BÖLÜMÜ.

KENDİNİ 1 GRAM BİLE GELİŞTİRMEDEN BU BÖLÜMDEN MEZUN OLURSANIZ, HA ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMUŞSUN, HA ÜNİVERSİTE OKUMAMIŞSIN FARK ETMEZ.

İŞSİZ İİBF MEZUNLARINDAN BİRİ DE SEN OLURSUN. ZATEN GENELDE İİBF FAKÜLTESİNDE BÖLÜM.

O KERVANA KATILIRSINIZ YANİ.

forumda görüyordum, ybs hakkında hem aşırı yücelten hem de yerin dibine sokan gruplar var.

durum budur dostlar, eğer boğaziçi de okumuyorsan, kendini geliştirip bir şeyler başarmadığın sürece, ne bilgisayar mühendislerine rakip olabilirsin ne de iş bulabilirsin.

bunu iyi bilin ve buna göre tercihinizi yapın.

HER ZAMAN SÖYLEDİĞİM GİBİ, GELECEĞİ İYİ OLAN BİR BÖLÜM, EĞER SENDE GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN VE BİLİŞİM SEKTÖRÜNE BİR ŞEYLER KATABİLECEĞİNİ, ORADA KENDİNİ KANITYALABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN YAZ BU BÖLÜMÜ AMA YATMAYA GELDİYSEN İŞSİZLİK KERVANINDA YERİN HAZIR.

HADİ KOLAY GELSİN HERKESE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 3 Ağustos 2021; 11:58:10 >

• Yazdığınız kelimelere tek tek imzamı atıyorum hocam ağzınıza sağlık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • imza kase mühür tc kimlik Tomografi cv , bide bilisim sistemleri mühendisliği var o da mi bu sekilde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kreutz kullanıcısına yanıt

O da ybs ye benziyor çok fark yok ama işletme dersleri biraz daha az. İşletme alanında, üretim yönetimi, e-ticaret vs. gibi dersleri var. Bunlar da zaten bilişim için de gerekli dersler.

Şansım olsa onu yazardım ama tm olduğum için ybs yazdım. Dediğim gibi çok fark yok. En azından mühendis oluyorsun onda  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 3 Ağustos 2021; 1:5:29 >
  • Teşekkür ederim bilgilendirme icin dostum, umarim gönlünce olur her sey

• 3 2 1 up

• hocam verdiğiniz medipol ybs bayburt ybs kendini geliştirmek örneğine katılıyorum ve bence bu dediğiniz ceng için de geçerli foruma kalsa itü odtü bilkent haricinde ceng okuyan herkes işsiz kalacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mxpayne kullanıcısına yanıt

Evet hocam bilgisayar mühendisliğinde de, bu durum geçerli olabilir haklısınız.

• Hocam fakültede kız erkek oranı nasıl bu bölüm için söylüyorum

• Erkekler ağırlıklı ama çok fark yok. Ceng de falan fark çok daha fazla.

Mesela benim olduğum üniversitede, benim yılımda girenler, 30 kız 32 erkek gibi bir oran vardı. Baya yakın birbirine.

• Nasıl ya, toplamda bu kadar mı yoksa sınıf mı bu kadar

• yok hocam geçen yıl girenlerin sayısı bu demek istemiştim. her sınıfta en az 62 kişi var. Mezun olamayanları yai kalanları saymazsak en az 62x4 kişi var bölümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 3 Ağustos 2021; 1:48:55 >
  • Hocam ilk senenin zorluğu nedir?

• Temel ağırlıklı dersler olduğu için sıkıcı geçiyor ilk yıl. Yani temel işletme, temel programlama, temel finans gibi.

Üstüne birde ingilizce, tarih, türk dili, bilgi teknolojileri gibi her üniversitede zorunlu dersler girince baya sıkıcı olabiliyor, ben şanslıydım uzaktan eğitimle bitirdim ve pekte girmedim bu derslere.

2.yıldan sonra alanınla ilgili bol bol derslere başlıyorsun. İlk yıl zorunlu dersleri aldırıp seni rahat bırakıyorlar gibi düşün. Ağır ders yok, tanışma kaynaşma yılı gibimsi. Tabi bizde öyle bir şey olmadı, uzaktan olunca  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 3 Ağustos 2021; 1:49:42 >
  • Hocam vallahi teşekkür ederim insan gibi cevaplayan nadir kişilerdensin. Sence bu sene online olur mu

• %51 ihtimalle, online olur diye düşünüyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 3 Ağustos 2021; 2:15:55 >
  • YBS hakkında kafasında soru işareti olanlar aradıkları birçok cevabı almışlardır diye düşünüyorum. Teşekkür ederiz , faydalı konu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.