Şimdi Ara

Geleceğin en iyi meslekleri (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
5
Favori
10.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hasanious

quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Keep on rising

quote:

Uçak mühendisliği. Makine Mühendisliği.Sağlık ile ilgili meslekler.

neden uçak müh peki ?

Uçaklar ve hava sanayii ile ilgili yatırımlar artıyor. Ayrıca ülkemizinde ihtiyacı var.

Kızma ama alakası yok.Ülkemizdeki bakım yapan hangarların sayısı bir elin parmaklarını geçmez.Şu anda yeni bir bakım üssü kurulacağı falan da yok(habom hariç , zaten orada farklı işler dönüyor) uçak okuyup parça onarımı v.s yaparım dersen neyse ama uçak okuyup uçağın başında çalışacağım dersen iş bulman zor.(Dayın varsa lafım yok heman bulursun)

Şu anda Türkiye deki en büyük yatırım habom a yapılıyor.Sözde bu zamanlar açılacaktı ama hareket yok....Habom dışında da yeni yatırım yok sadece laf salatası.

Havacılık şu anda fena şekilde şişiriliyor.

Özel şirketlerden haberin yok galiba. Babam uçak teknisyeni bu konuya az buçuk hakimim. Emair olsun mng olsun azda olsa service center'lar var. Fakat senin dediğin doğruysa durmam lan bu ülkede harcatmam kendimi

Bende iş bulabilirsem uçak teknisyeni olacağım.

Şu anda ki durum ile babanızın işe başladığı zaman arasında çook büyük farklılıklar var.MNG technic in içine girdim , mytechnic te bulundum......Konuya bende hakimim.Az buçuk uçağın sağını solunu da bilirim(tam bilmem sanırım hiç bir zamanda tam biliyorum diyemem) ama sadece bilmekle olmuyor.Arkanın da sağlam olması gerekiyor...

Daha somut bir örnek isterseniz iş bulma sitelerine girip bakın ülkemizdeki uçak firmalarından kaçı teknisyen arıyor kaç tane eleman alınıyor....Hatta bu aramaya planlı-plansız , büyük-küçük uçuş yapan bütün firmaları dahil edin emair , arkasair , mngjet , kayaair gözenair gökçen havacılık....... alınan-aranan eleman ile firma sayısı arasında uçurumlar var.Kısaca şu anda bahsi gecen kadar büyük bir ihtiyaç yok.Özellikle typ den sonra....Keşke o özel şirketlerden biri bana da fırsat verse ama malesef durum bu.

Ayrıca havacılık sektörü çok büyük bir sektör değildir.(Maddi açıdan tabii ki büyük) Bugün Esb de olan olay ertesi gün Adb de duyulur.

Okuyacağı bölümü iş bulma olasılığına göre seçecek arkadaşlar açın iş bulma sitelerine bakın en çok eleman arayan sektör hangisi ise onunla alakalı bir bölüm tercih edin.

• Genetik yazmış biri yukarıda, hikaye o arkadaşım.MBG, genetik mühendisliği okuyacağınıza az daha zorlayın tıpa girin.
  • bence Aşcılık kendim aşciyim hatta hic bitmeyecek bir meslek parasida cok iyi ilerleyen yillarda calisma sistemi falan yabanci ulkeler gibi olursa turizm de guzel bi is benim icin
  • Elektirik, Sağlık ve Gıda sektörü hiç bir zaman bitmez
  • Ticaret (Ne olduğu önemli değil )
    Sağlık sektörü (Hemşire - Doktor - Eczacılık (Şu sıralar muallakta))
    İnşaat - Yazılım - EE - Bilgisayar Mühendisliği
  • İstanbulda trafik polisi ol, çay çorba şeker derdin olmaz, ek geliride cabası
  • yetenek avciligi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

İstanbulda trafik polisi ol, çay çorba şeker derdin olmaz, ek geliride cabası

ahaha Ağlanacak hale gülüyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kotkas

quote:

Valla ağlanacak halimize gülecek duruma düşürenler utansın

Konuya gelirsek Elektrik-Elektronik üzerine ticaret gayet akla yatkın geliyor, önümüzdeki 10 yılda inşaat sektörü hareketli olacağı için bunla alakalı okulları okumakta gayet mantıklı. Ayrıca sabreder biraz zorluk çekterim sonra rahat ve keyifli bir iş yaparım diyorsan gıda üzerine özelliklede aşçı (şef) olabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

Konuya gelirsek Elektrik-Elektronik üzerine ticaret gayet akla yatkın geliyor, önümüzdeki 10 yılda inşaat sektörü hareketli olacağı için bunla alakalı okulları okumakta gayet mantıklı. Ayrıca sabreder biraz zorluk çekterim sonra rahat ve keyifli bir iş yaparım diyorsan gıda üzerine özelliklede aşçı (şef) olabilirsin.

Ben bilişim sistemleri teknolojileri bölümünde okuyorum ahçılık bane biraz ter düştü

• quote:

Orijinalden alıntı: Danny Greene

yetenek avciligi

Acun Ilıcalı 2 diyosun yani
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bilişim sistemleri teknolojileri bölümünde okuyorum ahçılık bane biraz ter düştü

Ben ilk mesajını okuyunca hem kendin için hemde okuyanlar için genel olarak soruyorsun sandım. Bilişim sistemleri teknolojisi okuyorsan bende bilişim sektöründe çalışan biri olarak çok faydasını göreceğini söyleyebilirim.

• Uyuşturucu, genelev işletmeciliği, gümrük memurluğu..
  • quote:

dediğin gibi havayolu şirketleri adam arıyor mumla ama mühendis değil tekniker. Elini yağa-motora sokacak adam arıyor buraya da sivil havacılık uçak-gövde-motor bölümünden giriyorsun yada uçak elektrik-elektronik. Uçak aşağı inince hemen bakımını yapa arızasını onaran eleman şiddetle lazım. Tr de 2-3 yerde bölümü var Eskişehir-Kocaeli-kayseri.

buarada makine okuyorsun dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 11 Kasım 2012; 2:13:09 >
  • kesinlikle bilişim ve sağlık sektörü
  • Geleceğ,n teknolojisi nano teknolojidir.Nano teknoloji mühendisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

quote:

dediğin gibi havayolu şirketleri adam arıyor mumla ama mühendis değil tekniker. Elini yağa-motora sokacak adam arıyor buraya da sivil havacılık uçak-gövde-motor bölümünden giriyorsun yada uçak elektrik-elektronik. Uçak aşağı inince hemen bakımını yapa arızasını onaran eleman şiddetle lazım. Tr de 2-3 yerde bölümü var Eskişehir-Kocaeli-kayseri.

buarada makine okuyorsun dimi

Yok ya. Üniversitede değilim daha. Ama İnşallah Uçak müh kazanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasanyus -- 11 Kasım 2012; 11:34:41 >

• Kepçe Operatörlüğü (NOT: Ciddiyim )
  • git yurtdışına kafan rahar olsun 2 ay önce Norveç ten geldim deliler gibi pişmanım .Adam kayırma vs. herşey var burada.
  • quote:

Arkadaşlar sizce geleceğin en iyi meslekleri nelerdir. iyi derken sadece maddi yönden değil birazda rahatlık yönünden düşünülerek ? Yani iyi bir geliri olup kendimizi heba etmeyeceğimiz işler

Dünyada en iyi mesleklerden birisi psikologluktur ama Türkiyede değil ben 10 20 yıl sonra psikologluğun Türkiyede en iyi mesleklerden ilk 3 e gireceğine inanıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.