Şimdi Ara

GELECEK GELDİ...... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -ahmetgakgo23-

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

hacmi küçük olan motorların ömrünün kısa olduğu fikrini nereden çıkarıyorsunuz? var mı bilimsel bir dayanağı?

Sordugunuz sorunun bilimsel dayanagini bilemem ama ABD'de buyuk motora, dusuk guce sahip arabalarin uretilmesinin en buyuk nedenlerinden biri bu: Uzun motor omru. Ayrica bu aracta kucuk hacim ve yuksek guc (ayrica arac agirligi), asiri beslemeyi doguracak ve motor omrunu ister istemez kisaltacaktir

Bence tamamen kullanım ile alakalı bir şey.
    Temiz benzin, uygun devir aralığında vites değişimleri ve düzenli bakım ile uzun kmler yapılır. (motorda ki parçaların kaliteli olduğunu varsayarsak)

• quote:

Orijinalden alıntı: Black_Mamba24

bu ulkede 1,0 0,9 gibi araçların tutacagı kanati yok bende çunku motor dediğin en az 1,6 1,4 lt diye bi bakış var örnek babam mesala:)

aynı babadan bende de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Orijinalden alıntı: Macman827

Ntvde 0dan100e programında baya bir övmüşlerdi bu otomobili.Saffet Üçüncü reis işi bilir

Saffet bey in övmediği arabamı var?Bi kere ferrari tanıtıyordu tecavüz edecek sandım gözü döndü zevkten

• araba alınmasına alınırda alındıktan sonrası önemli psikolojik destek gerekli toplum baskısından kurtulmak için.Ford bi kampanya yapsa iyi olur...keza alan kişi şunları göze alarak almalı..

-İsmail naber lan arabamı aldın ?
    -Evet abi yeni..
    -Eee kaç motor bu benzinlimi mazötlümü ?Kaça aldın ?
    -45'e aldım abi benzinli.1000 motor..
    -Neeee 1000 motormu..Ulan bin motorlu arabamı olur kaldırmaz o kasa kalkmaz kalkmaz çekmez o motor bunu..1000 motormu olur la sukutir alsaydın ya oğlum, la oğlum o paraya ne arabalar alırdın la yazık laaaa
    -Abi ama ekobost
    -Lan yerim ekotostunu senin..
    -Aloooo hasan..Oğlum çabuk gel gel lan, la oğlum ismail araba almış 1000 motor benzinli hemde 45 vermiş la,kibrit kutusu gibi motoru var la..eee ne zaman ıslatıyoh

edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 24 Temmuz 2012; 20:59:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

araba alınmasına alınırda alındıktan sonrası önemli psikolojik destek gerekli toplum baskısından kurtulmak için.Ford bi kampanya yapsa iyi olur...keza alan kişi şunları göze alarak almalı..

-Evet abi yeni..
    -Neeee 1000 motormu..Ulan bin motorlu arabamı olur kaldırmaz o kasa kalkmaz kalkmaz çekmez o motor bunu..1000 motormu olur la sukutir alsaydın ya oğlum, la oğlum o paraya ne arabalar alırdın la yazık laaaa
    -Abi ama ekobost
    -Aloooo hasan..Oğlum çabuk gel gel lan, la oğlum ismail araba almış 1000 motor benzinli hemde 45 vermiş la,kibrit kutusu gibi motoru var la..eee ne zaman ıslatıyoh

Hahahahahhaha iyi güldurdun Allah ta seni guldursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

araba alınmasına alınırda alındıktan sonrası önemli psikolojik destek gerekli toplum baskısından kurtulmak için.Ford bi kampanya yapsa iyi olur...keza alan kişi şunları göze alarak almalı..

-Evet abi yeni..
    -Abi ama ekobost

müthiş tespit tamamen katılıyorum..

• tv 8 deki otomobil proğramıda test etmişti..adam etkilenmişti araba kaldırmaz diye düşünmüş ama gayet iyi gidiyormuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

tv 8 deki otomobil proğramıda test etmişti..adam etkilenmişti araba kaldırmaz diye düşünmüş ama gayet iyi gidiyormuş..

yaw gitcek tabi gitmese adamlar niye 1 litre motor koysunlar .) gitmez diye düşünmek saçma zaten
  • quote:

bu ulkede 1,0 0,9 gibi araçların tutacagı kanati yok bende çunku motor dediğin en az 1,6 1,4 lt diye bi bakış var örnek babam mesala:)

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Tam Fiestalık motor. Titanium donanım ile birlikte 35000'e iyi alıcı bulur. Umarım Ford bunu akıl eder.

fiesta için galiba 90hp'lik modelini getireceklermiş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Ntvde 0dan100e programında baya bir övmüşlerdi bu otomobili.Saffet Üçüncü reis işi bilir

Saffet bey in övmediği arabamı var?Bi kere ferrari tanıtıyordu tecavüz edecek sandım gözü döndü zevkten

Geçen gün saffet bosch bisiklet tanıyordu.program boyunca öv öv bitiremedi.Dedim uzay mekiğimi bu...

• hocam focusu bilmem ama uygun fiyatlı olsa ve otomatiği falan koysalar tam fiestaya konulacak motor. o kasaya tam gider bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

aynı babadan bende de var

+1

• 80 lerde 3 litreli dizeler 90 hp falandi. 90 larda 2 litre benzinli arabalar 100-110 hp . 150 hp görünce vaow dıyorduk. Şimdi 3 litre dizel motordan 380 hp çıkaran markalar , 1,4 benzinliden 180-200 hp çıkaran markalar var.

Bazı çevrelerce alışmak zaman alabilir veya dalga konusu olabilir ama 1 litre motor tarafından yolda ayarı aldığında aklı basına gelir.

Cok değil birkaç sene sonra s class mercedeste dahi 1,5 litre - 1,8 litre motorlar görebiliriz.

Bugün nasil 10 sene onceye bakıp 3 litre 170 hp motorları hamallık olarak görüyorsak 5 yil sonrada bugüne bakıp aynısını söyleyeceğiz. Belki 1,5 litre 220 hp dizel kullanacağız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motora lafım yok da aynı güçteki bir benzinli motora 1500 lira fazla para vermek bana garip geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmtufek

Evet arkadaşlar son dönemde en çok merak ettiğim konu....focus un 1.l ecoboost motoru.araç 125 beygir.geçen hafta mersin gedizlerde titanium 1.litreyi test ettim ve çok etkilendim.araç inanılmaz sessiz ve atak.sanırım bu aracı alacagım.tek tereddüt noktam verdiği 5.1 ortalama tüketim degerini tutturabilir mi?test eden arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa ve yakıt konusunda fikirlerini söylerse çok mutlu olurum.........

fiyatı ne kadardı haberiniz var mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Orijinalden alıntı: drmtufek

Evet arkadaşlar son dönemde en çok merak ettiğim konu....focus un 1.l ecoboost motoru.araç 125 beygir.geçen hafta mersin gedizlerde titanium 1.litreyi test ettim ve çok etkilendim.araç inanılmaz sessiz ve atak.sanırım bu aracı alacagım.tek tereddüt noktam verdiği 5.1 ortalama tüketim degerini tutturabilir mi?test eden arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa ve yakıt konusunda fikirlerini söylerse çok mutlu olurum.........

vergi avantajıyla 1.6 motordan çok daha ucuz olması gerekirken epey bir pahalı. 1.0 aşırışarjlı bir aracı alıp risk almaya gerek yok.
    Zaten araç değecek bir araç değil, tipi çok kötü

Ne avantajıymış bu? İkisi de %37 ÖTV ile fiyatlandırılıyor..

MTV

• 1248 cc'lik multijetler zibil gibi sattı, satmaya devam ediyor, edecek v.s. niye 1.0 motor satmasın?
    ha fiat'ı tebrik ederim 1248 cc'lik motora 1.2 değilde 1.3 ismini vererek insanlarda psikolojik etki yaptı
    Bu arada 1.0 ecotost motorun teorik ömrünü mühendis dayılar 720.000 km belirlediğini söylemiş bir arkadaş yukarıda. o zaman benim hayatının baharındaki (95 bin km'de) multijet 1.500.000 km rahat yapar, gazlamaya, dumanlamaya devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 24 Temmuz 2012; 23:54:09 >
  • forda önyargılıyım ama bence iyigider ancak az yakmaz
  • Ne kadar yüksek sıkıştırma oranı ve aşırı besleme o kadar riskli motor demektir benim gözümde her ne kadar tork oranları düşük olsa da atmosferik otomobillerin benim gözümde yeri ayrıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.