bence 1+0, 20m2 evlerin olduğu yüksek binalı siteler şehir dışına yapılacak ve bu siteler büyük ölçüde kendi kendine yetecek yani bu sitenin içerisinde lokanta, market vb. hizmetler olacak ve bu hizmetler robotlar tarafından sağlanacak. Bu sitelerin çok büyük arazilere kurulacağını, çok fazla ev olacağını hatta sitedeki insanlara yetecek kadar tarım yapılacağını (yine insan gücü kullanmadan) düşünüyorum. insanların evinde sesli olarak söyleyerek verdiği siparişi robotlar hazırlayacak ve evine kadar gelecek. Evler yapılırken bu sistem göz önüne alınarak yapılacak. Buraya kadar yazdıklarım ve birazdan yazacaklarım tamamen şahsi tahminlerimdir. Halkın büyük kısmı buralarda yaşayacak ve doğurganlık çok düşecek. Zengin ile fakir arasındaki fark daha fazla açılacak. Şuan lüks olarak görülen çoğu şeyi gelecekte çok rahat elde edecek fakat şuan basit olarak görünen çoğu şeye sahip olamayacak. Aklıma takılan kısım bu kadar insan evden ne üzerine çalışacağı. Şuan zenginlerin, bizlere ihtiyacı var fakat gelecekte olacak mı benim kafamda büyük soru işareti. İnsanların daha az dışarı çıkacağını düşünüyorum. Yapay bir yaşantı söz konusu. Sanal evren(metaverse) gelişecektir. Evde otururken sanal evreden arkadaşlarınla buluşuyorsun sanal bir lokantaya gidiyorsun. Orada yemek siparişi veriyorsun. Hepinize yemek siparişi eş zamanlı evinize geliyor (robotlar kendi arasında iletişim) eş zamanlı arkadaşlarınla yemek yiyorsun. Fiziki olarak yan yana değilsin ama sen yan yana olduğuna inanıyorsun. ilginç bir dünya gerçekten. iyi veya kötü tartışılır. Tabi burda enerji de önemli. |
Bildirim