Şimdi Ara

Gelin Önyargıları Yıkalım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atom getir parçalayım. Ama ön yargı olmaz be panpa
  • orasını burasını açan,sürekli freekick veren kızlara direkt ...... & k..... diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

orasını burasını açan,sürekli freekick veren kızlara direkt ...... & k..... diyorum.

Aynen bende...

Benim değil Türkiye'nin Kürt insanlarına karşı ön yargılarını kaldırmasını isterdim...Bütün kürtlere pislik,hırsız,törörist,abaza gözüyle bakılıyo bence çoğu bizden daha insaniyetli Anne ve Babalarına saygılı daha insan...Her ırkın iyisi kötüsü illaki vardır genelleme yapmak karşımızdakine en büyük saygısızlıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: microadam

quote:

Yada küpeli bir tip gördüğümde direk onu yavşak kategorisine koyuyorum.

Bu düşünce genelde biraz özgüvensiz insanlarda olur.Çünkü etrafta bu küpeli tiplerinin karı kız peşinde bar ortamında tv dizilerinde görmüştür ve kredisi artmış gibidir.Bu yüzdende yavşak kategorisine koyarsın ve sana itici gelir.Sonuç olarak o egoları toplar sende seyredersin.

Bu önyargın küpeli insanlarla yakın olmanla kırılabilir.Kendi kafa dengine uygun biriyle karşılaşırsın arkadaş olursun ve senin kafandaki küpe önyargısı azalır yada silinir.

quote:

quote:

Mesela ben apaçi tipli birini gördüğümde direk toplumda değersiz biri geziniyor işte diyorum.

Toplumdaki değer anlayışın ne ki?Herkes öyle güzel koşullarda yetişmiyor.Büyüdüğü ortam onu senin gözünde bu tanımı getirtiyor.Tabiki her insanın sana göre iyisi kötüsü vardır ama apaçilerinde iyi temiz yürekli olanları vardır.Nerden mi biliyorum öyle arkadaşlarım olmuştu çünkü.

Bilerek mi yapıyorsun ? Fena fail oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: MyPLanet

quote:

orasını burasını açan,sürekli freekick veren kızlara direkt ...... & k..... diyorum.

Aynen bende...

Benim değil Türkiye'nin Kürt insanlarına karşı ön yargılarını kaldırmasını isterdim...Bütün kürtlere pislik,hırsız,törörist,abaza gözüyle bakılıyo bence çoğu bizden daha insaniyetli Anne ve Babalarına saygılı daha insan...Her ırkın iyisi kötüsü illaki vardır genelleme yapmak karşımızdakine en büyük saygısızlıktır.

kürtler bence daha iyi.en azından bozulmamış eski örf geleneklerine bağlılar çoğu sıcakkanlı o eski mahalle komşuluk geleneklerine bağlı iyi insanlar.kötü olan kısımlarıda var ama bence şuan türklere ve araplara göre çok daha insancıldırlar.bizzat tanışıklığım görmüşlüğüm muhabbet ettiğim insanlar var.

• Sigaradan kurtulamıyorum.
  • kızların üstün olduğunu sanıyorum, ben okudum halde iş yerinde ,okulda vs. insanların benden daha akıllı , herşeyi bildiğini sanıyorum. Kızların beni kesinlikle begenmeyeceğini sanıyorum. bunlardan kurtarın beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamurat_670

kızların üstün olduğunu sanıyorum, ben okudum halde iş yerinde ,okulda vs. insanların benden daha akıllı , herşeyi bildiğini sanıyorum. Kızların beni kesinlikle begenmeyeceğini sanıyorum. bunlardan kurtarın beni

karaköye gitmen lazım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karamurat_670

kızların üstün olduğunu sanıyorum, ben okudum halde iş yerinde ,okulda vs. insanların benden daha akıllı , herşeyi bildiğini sanıyorum. Kızların beni kesinlikle begenmeyeceğini sanıyorum. bunlardan kurtarın beni

karaköye gitmen lazım.

bu karaköy nerde ben istanbul dışındayım ama

• quote:

Orijinalden alıntı: 46

quote:

Orası öyle g.t ister

Önyargı yok burda harbiden g.t ister

• ön yargısı olmayan insan hayvandır arkadaşlar.

Unutmayın bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 1 Kasım 2010; 2:17:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyPLanet

....

Bu önyargı değil bence, genelleme de olması için elbet bir taşım sınırı olması lazım... Bunlarınki taşmayı bırak sel aldı götürdü artık; ön yargıysa bu önyargıdan kimse beni vazgeçiremez. Sevmiyorum arkadaş, elimde olsa olmamasını dilerdim.

EDIT:

Atlamışım;

ülkeme, toprağıma, marşıma, dilime, bayrağıma yapılan saygısızlık karşısında lafı bile edilemez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 1 Kasım 2010; 2:29:25 >

• önyargıları yıkalım demişsinde, önyargı bilinenin aksine sadece negatif yönde değildir. önyargılar olmasaydı belki bugün burada bulunamayacaktık. insanın doğasında olan birşey bu, sadece aşırıya kaçmamak gerekiyor.

örneğin gidipte sokakta gördüğünüz köşe başlarında ne yaptığı belli olmayan adama olumlu önyargıyla yaklaşırsanız sonunuz kötü olur.
  • quote:

Yada küpeli bir tip gördüğümde direk onu yavşak kategorisine koyuyorum.

cahil alert
  • takmı kaybettiğinde ağlayan, parçalanan, bi gün kendine gelemeyen, 'ben takımım için ölllürüm uleyyyynnn' gibi laflar eden insanlara hayattındaki nesnelerin önemini tartamayan insan gözüyle bakıyorum
    Not: futbolu çok sever ve takip ederim

Bir örnek: gs'nin bjk'yi 3-0 yandiği maçın ertesi günü gece bi herif radyoya aradı, eleman ağlamaklı bişekilde şunları söyledi: biz yenildik ama ben sabah bjk formamı giyip işe öyle gittim. otobüste bana güldüler, metroda bana güldüler. evet kabul ediyorum fark yedik. gülsünler bana ama ben yinede formamı giyerim çünkü ben GERÇEK BEŞİKTAŞLIYIM. adam bunu çok kısık bi ses tonuyla, çok yavaş konuşarak söyledi hani dokunsan ağlayacak. böyle insanlara baya bi önyargıyla bakyorum neyazıkki
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrightDaggers

önyargıları yıkalım demişsinde, önyargı bilinenin aksine sadece negatif yönde değildir. önyargılar olmasaydı belki bugün burada bulunamayacaktık. insanın doğasında olan birşey bu, sadece aşırıya kaçmamak gerekiyor.

örneğin gidipte sokakta gördüğünüz köşe başlarında ne yaptığı belli olmayan adama olumlu önyargıyla yaklaşırsanız sonunuz kötü olur.

O yüzden kurtulmak istediğiniz önyargıları yazın dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

ön yargısı olmayan insan hayvandır arkadaşlar.

Unutmayın bunu

Biraz daha açıklar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

quote:

Unutmayın bunu

Kurallar bir ön yargıdır, kanunlarda öyle...

Doğmatik düşünceden bahsetmiyorum...

Hayatımızdaki her kuralın, bizi çevreleyen kanunların ön yargıya dayanan bir temeli vardır.

Hayvanlar gibi iç güdüsel hareket edemeyeceğimize göre belirli kurallar dahilinde yaşamalıyız.

işte bu kuralları oluşturan ön yargılarımız bizleri hayvanlardan ayırıyor.

• quote:

quote:

quote:

Unutmayın bunu

Hayatımızdaki her kuralın, bizi çevreleyen kanunların ön yargıya dayanan bir temeli vardır.

Hayvanlar gibi iç güdüsel hareket edemeyeceğimize göre belirli kurallar dahilinde yaşamalıyız.

Ben önyargılardan kurtulalım demiyorum kurtulmak istediğiniz önyargılardan kurtulalım diyorum

• quote:

quote:

quote:

Unutmayın bunu

İlginç... Bence önyargıları sorgulayıp önyargı kategorisinden çıkarmalı, sadece yapılması veya yapılmaması gereken şeyler olarak algılamalıyız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.