Mantık aynı hocam. Hesaba yurtdışından google adıyla para geliyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Geliştirdiğim Uygulamadan Sadece 10,61 TL Kazandım (2. sayfa)
-
-
Anladım hocam. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Zarar etmeyecek kadar para kazanabilirsem ancak o zaman bireysel bir şirket kurarım sanırım. Parayı hesaba aktarmadıktan sonra şıkıntı olmaz diye düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uygulama içi satın almaya odaklanmak daha mantıklı bence, gerçi ben mobil uygulama geliştirmiyorum ama reklam gelirleri konusundan biraz bilgim var. Doğru düzgün para kazanmak çok zor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu gün 10 TL kazanan,
yarın 10,000 $ kazanır. !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 20 Nisan 2021; 9:0:5 > -
1- Uygulamaya günlük olarak girilmesinin elzem olduğu durumlar doğurun (oyunsa günlük can veya 7 gün sonrası çelik anahtar gibi). Veya zaten olayı günlük girilmesi gereken programlara yönelin (altın, borsa takibi gibi uygulamalar)
2- Alternatifleriniz kesinlikle olacağından o alternatiflerin altında yazan olumsuz yorumlardan ders çıkartın, projeyi google playa sunmadan bu eksiklikleri kendi uygulamanızda giderin.
3- Uygulamayı mümkünse offline da çalışabilecek şekilde düzenleyin. Verileri bulut veya uygulamanın veritabanında tutmak fark ettirmiyorsa önceliği veritabanına verin. Bulutta tutacaksanız firestore gibi hızlı yerler kullanın. Hız çok önemli ! Keza login vb. online yapılmasını istediğini işler için firebase kullanın !
4- Reklamlarla uygulamayı boğmayın ama reklamsız satış seçeneği ekleyin. Ödüllü reklam seçeneği en değerli seçenek olduğundan bunu uygulamaya bir şekilde entegre edin.
5- Kullanıcı yorumlarını dikkate alın ve güncellemelere zaman ayırın.
6- Bir websitesi açın. Burada uygulamanızı tanıtın, SEO ile google aramalarına ekleyin. Ayrıca admob altında ayarlar/ hesap bilgisi / Satıcı bilgileri (sellers.json) diye bir seçenek var. Bu sitenize yükleyin eşleştirin.
Kendi uygulamamda ki stratejim buydu. Ben böyle anca ayda 100 TL ye çıkabildim. 80 TL likte reklamsız versiyon satışım var. İşte 3 ayda, 1000+ indirme ile ancak bu kadar oldu.
Reklam gelirini kendi hesabınıza aktardığınız anda Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına gönder ticari bir iş yaptınız var sayıyor ve sizden vergi mükellefi olmanızı bekliyor. Bir şahıs şirket açmadan bu kazancı vergilendiremiyorsunuz ve devlet sizi vergi kaçırmakla suçlayabiliyor. Bu çoğu kişi tarafından önemsiz olarak görülse de denk gelipte, araştırıldığınız anda vergi müfettişleri tarafından önemsiz görünmüyor :)
-
Iron Law Of The Market yasası var. Ne der o yasa:
Even the most ingenious idea will fail if no one wants it - creating something no one wants is a waste.
Cok dahiyane bile olsa, cok uğrassan, cok emek de versen bir şeyi insanlar istemiyorsa o şey başarısız olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Crebain1- Uygulamaya günlük olarak girilmesinin elzem olduğu durumlar doğurun (oyunsa günlük can veya 7 gün sonrası çelik anahtar gibi). Veya zaten olayı günlük girilmesi gereken programlara yönelin (altın, borsa takibi gibi uygulamalar)
2- Alternatifleriniz kesinlikle olacağından o alternatiflerin altında yazan olumsuz yorumlardan ders çıkartın, projeyi google playa sunmadan bu eksiklikleri kendi uygulamanızda giderin.
3- Uygulamayı mümkünse offline da çalışabilecek şekilde düzenleyin. Verileri bulut veya uygulamanın veritabanında tutmak fark ettirmiyorsa önceliği veritabanına verin. Bulutta tutacaksanız firestore gibi hızlı yerler kullanın. Hız çok önemli ! Keza login vb. online yapılmasını istediğini işler için firebase kullanın !
4- Reklamlarla uygulamayı boğmayın ama reklamsız satış seçeneği ekleyin. Ödüllü reklam seçeneği en değerli seçenek olduğundan bunu uygulamaya bir şekilde entegre edin.
5- Kullanıcı yorumlarını dikkate alın ve güncellemelere zaman ayırın.
6- Bir websitesi açın. Burada uygulamanızı tanıtın, SEO ile google aramalarına ekleyin. Ayrıca admob altında ayarlar/ hesap bilgisi / Satıcı bilgileri (sellers.json) diye bir seçenek var. Bu sitenize yükleyin eşleştirin.
Kendi uygulamamda ki stratejim buydu. Ben böyle anca ayda 100 TL ye çıkabildim. 80 TL likte reklamsız versiyon satışım var. İşte 3 ayda, 1000+ indirme ile ancak bu kadar oldu.
Reklam gelirini kendi hesabınıza aktardığınız anda Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına gönder ticari bir iş yaptınız var sayıyor ve sizden vergi mükellefi olmanızı bekliyor. Bir şahıs şirket açmadan bu kazancı vergilendiremiyorsunuz ve devlet sizi vergi kaçırmakla suçlayabiliyor. Bu çoğu kişi tarafından önemsiz olarak görülse de denk gelipte, araştırıldığınız anda vergi müfettişleri tarafından önemsiz görünmüyor :)
Hocam yurtdışında bi şekilde banka hesabı açsak, mesela Almanya'da diyelim. Google veya freelance bi işten gelen parayı yurtdışı hesabımıza alsak. Daha sonra yurtdışı hesabımızdaki parayı Türkiye'deki banka hesabımıza transfer etsek yine takibe düşer mi acaba? Şu an bi gelirim yok ama ileriye yönelik photoshop falan öğrenip üç beş bir şey kazanır mıyım diye ümidim vardı. Kazandığımız üç kuruşun da peşine düşülmesini istemem şahsen.
-
Kesinlikle doğru ! Ama bir Türk' de şöyle demiş;
"Bir işi her zaman iyi yapmak için çalış. İşinizi iyi yapmanız maaşınızın karşılığı değil, karakterinizin yansımasıdır." :)
-
20 hesabımdan birisiydi. (Spam)
Tıklama başına 1 - 1.5 dolar veriyordu.
Ne söylemek istiyorum? Bu tarz yatırımlar yapacaksanız global yatırımlar yapın. Türkiye için tbmler rezalet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Almanya da banka hesabı açabilmen için ya bir süredir orada kalıyor olman gerekli ya da orada bir şirketin olmalı.
Bilemiyorum. Bildiğim tek şey kazanç varsa vergi vardır ! :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153
Almanya da banka hesabı açabilmen için ya bir süredir orada kalıyor olman gerekli ya da orada bir şirketin olmalı.Hocam yurtdışında tanıdığımız olsa -mesela İngiltere- bir yolu var mıdır hesap açmanın?
-
Şuna benzer bir söz de var: her 10 yeni girişimden 9'u başarısız 1'i başarılı olur. Fakat günümüz ortamında o 10, 100 hatta 1000 bile olabilir. Play Store 'da analitik çalışması hiç yapmadım fakat 1.000.000 Android app varsa tahminen en fazla birkaç bini gerçekten iyi para (harcanan emek ve masrafa göre) kazandıran diyebileceğimiz türde uygulamadır.
Tanıdığın olsa dahi, onun öyle bir şey yapması olasılığı cok düşük cunku y.dışında Türklerin dahi bu konuda tavırları farklı. Geçen yıl İspanya'daki bir arkadaşımın Türkiye'deki annesi Almanya'ya €500 kadar para göndermesi gerekmiş onun için Almanya'daki yakınlarından birinin hesabına gönderebilir mi diye sormuş, arkadaşı kabul etmemiş! Düşün, €500 hesabına geçecek ortada hiçbir risk yok, 5 dk'lık bir işlem sadece.Buna ragmen arkadaşı olmaz demiş. Ancak senin yakınların belki iyidir, öyle birşeyi kabul eder, kim bilir? Şimdi en önemli kısma geliyorum: İspanya'daki arkadaşın İspanya'da bir banka hesabı var buna ragmen neden Türkiye'deki €500'ü o hesaba aktarmıyor dersin ? İlk başta öyle yapmışlar fakat İspanyadaki banka bu para transferini şüpheli veya onun gibi gerçekçelerle reddedip parayı Türkiye'ye geri göndermiş! Almanya bu konuda sorun cıkarmıyormuş, o yüzden Almanya ya transfer istemiş ancak gel gör ki Almanya 'daki yakını da böyle bir gıcıklık yapmış.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Uygulama - Oyun çok dilli olmalı ve yurt dışı kullanıcılar hedeflenmeli. SK Games oyunu, açıklamaları, oyun içeriğini, oyun hizmetlerini çok dilli yaparak ve o dillerde de destek vererek bu kadar popüler oldu. Sadece Türkiye hedeflenerek para kazanmak zor.
-
2-3 haftada geliştirilen 7+ uygulamadan kazanç beklemek çok tuhaf geldi. Ben en dandik projede fikrinde bile 3 ayda algoritma ve verirabanı tasarlayamıyorum tebrik ederim. Nedir bu uygulamalar meraktayım doğrusu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyun yapıyorsanız benim tavsiyem oyununuz iyi ise gidip bir Türk oyun şirketi ile anlaşmanız ve karı paylaşmanız.
Oyununuzu alıp reklamını yapıp bütün dünyaya oynatabilirler reklamın gücü sayesinde.
Fakat oyunun iyi olması lazım. ve tabi birde hyper casual olacak diğer türlü olmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X