Başlıkta da belirttiğim gibi Google Play'e yüklediğim uygulamamdan 2 ay sonunda sadece 10,61 TL gibi gülünç bir para kazandım. Cidden uygulama geliştirerek para kazanmak çok zor. Hele ki sadece Türk kullanıcılar için geliştiriyorsanız. En iyisi global bir oyun geliştirip reklamı fulleyeceksin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Holding -- 5 Nisan 2021; 0:16:0 > |
Geliştirdiğim Uygulamadan Sadece 10,61 TL Kazandım
-
-
Bitmiş ürün / end product yaparak para kazanmak hele ki Türkiye de oldukça zordur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bitmiş üründen kastınız nedir?
-
Onca çaba sonrası bu insanın hevesini kırıyor elbette ama neyin tutacağı belli olmuyor hocam. Zamanında flappy birddür aa dır böyle dandik mantıkta oyunların patlayıp yok olana kadar milyonlar kazandıracağını yayınlayanlar geliştirenler tahmin etmemişti emin olun.
Sizin böyle insanların bağımlılıklarına zayıflıklarına hitap eden bir şey yapmanız gerek. Bi instagram story görme uygulaması yapsanız mesela reklamı basarak daha fazla kazanırsınız. Birkaç yerde fark edilmeden profil gör tarzı reklam verirsiniz instagramda falan düşük miktarlara gören indirir birkaç değerlendirmedem sonra herhalde arama ekranında çıkar storeda.
Benimki bir örnek yani illa spesifik olarak o olması gerekmez ama insan denen varlık kendini pratik olarak kandıracak şeylere bayılıyor. Buna hitap etmeye çalışın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önerileriniz için teşekkür ederim hocam. Yaklaşık bir aydır bir oyun projesi üzerinde çalışıyorum. Bakalım artık umudum onda. Dediğiniz gibi uygulamadan para kazanmak için bu tip yollara başvurmak gerekiyor. Benim geliştirdiğim uygulama yks ve kpss öğrencilerine yönelikti. Aslında indirme sayısı ve günlük kullanıcı sayısı da fena değildi ama bildiğiniz üzere Türkiye'de reklam ücretleri çok düşük. Bu nedenle istediğim kazançları elde edemedim sanırım.
-
10 bin lira zannederek konuya girdim.
-
Sanırsam 2-3 hafta içerisinde 6 yada 7+ uygulama geliştirdim.
İçerisinde berbat olan oyun olduğu gibi güzel olduğunu düşündüğüm 3-4 oyunumda var
Sonuç? sıfır kazanç, reklam verdim vermesine de düşük ücretli reklamdan düzgün getiri de kazanamıyorsun.
Tecrübeyle sabittir, kitlelere oynamak gerekiyor. Başarısız biri olarak tavsiyemi ne kadar dinlersin bilmiyorum ama,
Tahminimce kitlelere uygun uygulamalar geliştirip gerektiği kadar bütçe vermek gerek.
Bu işin en kötü yanıysa rakiplerinizin fazlasıyla güçlü olması, dünyanın her yanından o pazara giriş yapan insan var. Pazar kim? Playstore , IOS , Steam
Bunlar global pazarlar ve sen uygulamanı sunduğun anda karşında seninle benzer çapta milyonlarca uygulama oluyor.
Bunların arasından sıyrılabilmek için yaratıcılığın aksine ciddi bir strateji de gerektiriyor. En son steam da çaresiz kalıp steamın Çoğunlukla olumlu diye bir isim yapmıştı sanırım "Very Positive" diye , steam müdahale edip kaldırtmıştı + bunu yapanı banlamıştı , yani strateji diye çakallık yapmayın bu pazarlar zeki profillerle dolu pazarlar.
Bu kötü noktanın sana olan zararıysa büyük umutlarla beslediğin projeden bir cacık çıkmama ihtimali, iyi olan yanı o alanda kendini daha fazla geliştirip iş başvurularında cv'ye ekleyebileceğin bir projenin olacak olması.
Bana kalırsa iyi bir ekip bu zorlukları atlatır. İyi ekipten kastım içinde grafik tasarımcısı,reklam pazarlamacısı, yazılımcısı olan yetenekli bir ekip sorunların üstesinden gelebilir ve uygulamasını popüler hale getirebilir.
Yalnız kurt oynamayı bırakmak gerekiyor böylesine zor bir mecrada yoksa harcanan emekleriniz olur benden demesi.
-
Hocam anlattığınız yalnız kurtlardan biriyim. İsterseniz gelin güçlerimizi birleştirelim. Tabi eğer bir ekibiniz yoksa.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Burak HoldingHocam anlattığınız yalnız kurtlardan biriyim. İsterseniz gelin güçlerimizi birleştirelim. Tabi eğer bir ekibiniz yoksa.
Maalesef , hali hazırda bir işletme için yazılım geliştiriyorum, bununla birlikte bazı sürekli uğraşmam gereken işlerim var inan bana arta kalan zamanı can sıkıntısını gidermek için kullanıyorum oda iyi bir psikoloji için gerekli. Fakat forumda illaki seninle benzer düşüncede olan bir çok insan vardır ekip toplama/bulma arayışını sürdürmelisin
-
quote:
Orijinalden alıntı: neytullah1Maalesef , hali hazırda bir işletme için yazılım geliştiriyorum, bununla birlikte bazı sürekli uğraşmam gereken işlerim var inan bana arta kalan zamanı can sıkıntısını gidermek için kullanıyorum oda iyi bir psikoloji için gerekli. Fakat forumda illaki seninle benzer düşüncede olan bir çok insan vardır ekip toplama/bulma arayışını sürdürmelisin
Alıntıları GösterBu güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. İyi çalışmalar dilerim.
-
10 lira borç verebilirmisin?
-
bitmiş ürün danışmanlık hizmetinden farklı olarak bir lisans ile satılan / kiralanan yazılım ürünü anlamında. İng end product son ürün de denilebilir
Corona dalgasına 1 yıldır gitmediğim bir pideli köfteci vardı geçen ona gittim, 1,5 pors pideli köfte ve kuru üzüm suyu (şıra) söyledim, 34TL hesap geldi :)
hocam uygulamanızı reklam yerine üyelik satan bir sistem yapmalıydınız. eğitim ürünlerinde talep o şekilde çünkü ayrıca kimse ders çalışırken reklam görmek istemez.
-
Hocam öyle yapsaydım üye sayısı çok az olacaktı. Hatta büyük ihtimalle kimse üyelik satın almayacaktı.
-
hocam on tlye hayat boyu üyelik sattığını düşün. bir tane satsan bu parayı çıkarırdı -
:) haklısınız hocam
-
Maalesef ben de sizin gibi umudu kırılanlardan biriyim. 50 tl olmadan çekemediğinizden bir işe de yaramıyor 😄
Turkcell 2-3 sefer play store'da 50 tl hediye etti. Bu sefer dedim paralı uygulama koyayım satın alayım maalesef o da fos çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam 50 liralık uygulamanın vergisi çıkınca 42 lira falan kalıyor, bunun da %40'ını play store komisyon olarak alıyor. Size 26 tl gibi bir şey kalıyor. Yarı yarıya gitti. Üstüne bunu iban ile hesaba çekiyorsunuz, 1 sene sonra maliye kapınızda. Size google'dan para gelmiş şirketiniz yok diye. Al başına belayı. Siz siz olun kazandığınız o parayı devlete freelanca çalıştığınızı bildirmeden çekmeyin, çok başınız ağrır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam uygulama ücretli değilse reklam gelirlerini çekerken de mi sıkıntı çıkıyor?
-
Hocam bu ara maliye kafayı reklam ve sosyal medya gelirlerine takmış durumda. Arkadaşımın ofisi var normal işyeri. Google da üst sıralarda çıkmak için adwords ile reklam veriyordu biliyorum. Hesapta bi 100 lira kalmış, nasıl olsa artık reklam vermicem diye hesabına parayı çekmiş. Google'dan hesaba geldiği için buradan takibe almışlar. Bir de diyorlar ki sizin hesabınıza Google tarafından 250 bin lira para girmiş. Öyle bir şey de yok söylüyorlar maliye de kanıtlayamıyor ama takılmışlar var diyorlar. Arkadaşım avukat tuttu, geçmişe yönelik 2 yıllık tüm bankalardaki hesapları didik didik edilecek. Avukat 250 bin para kazandıysanız bir o kadar ceza çıkar dedi. Ama öyle bir para yok tabi. O durumda da yaklaşık 10-20 bin bir ceza keserler dedi. Yani anlayacağınız 30 lira 50 lira için o riske değmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X