Baktım hocam önerdiğin PC’ye. Ben i3 ve i5 arasında tercih yapamıyorum şimdilik. Hayırlı olsun güle güle kullanın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Geliştirilebilir Sistem Önerisi (4000-4500TL) (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu seviyede ki sistem için;
- i3 10100F --- 716 TL
- i5 10400F --- 1.236 TL
https://www.akakce.com/islemci/intel.html
Arada ki 520 TL'lik farka diğer bileşenlere ağırlık verirsen ileriye dönük ve geliştirilebilir sistem elde edersin, i3 alınca da kısa süre de ölmez çok ext. bir iş yapmadıkça.
-
Geliştirilebilir sistem istiyorsan AMD olması lazım. Intel'de ikinci el ve sıfır hep pahalıdır o yüzden geliştirme yapamazsın ama AMD'de öyle değil. AMD'de 4 çekirdekten 16 çekirdeğe kadar seçenek var, Intel'de 4 çekirdekten 10'a kadar
Tabi bunlar fikir vermesi açısından.
Senin kurman gereken APU sistem şuan çünkü ekran kartı kara borsa. Ekran kartı bulamazsın şuan.
-
Evet kurmam gereken APU sistem. Ekran kartı daha sonra eklerim. Çünkü zaten ana amacım oyun oynamak değil, oynadığım oyunları da ilk mesajımda belirttim. O oyunlar için son model ekran kartına zaten ihtiyacım yok. İ3 pro ile i5 pro işlemci arasında 500-600 TL fark var. Sanırım i5 tercih edeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında benim de gönlüm İntel’den yanaydı ama tavsiyeler genelde AMD üzerine oldu. Bu nedenle ben de AMD tarafına döndüm. Müzik prodüksiyon işlerimde plug-in kullanımları olduğu için i5 düşünüyorum. Yoksa fiyatı düşürmek için i3 alacaktım aslında. Hala da arada kalmış durumdayım açıkcası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ne yaptınız en son karar verdiniz mi bir sisteme benim de bütçem çok yakın size bende apu sistem düşünüyorum.
-
Bu sistemi önerebilirim:
-- AMD Ryzen 5 1600AF 6C/12T işlemci (990TL-GittiGidiyor)
-- Gigabyte B450M S2H anakart (540TL-Hepsiburada)
-- NeoForza Black Faye 8GB 3600MHz CL16 bellek (320TL-N11)
-- Sapphire RX5500XT Pulse SF 4GB ekran kartı (1700TL-N11)
-- Kingston A2000 250GB NVMe SSD (350TL-Amazon TR)
-- Performax Xenom FRGB kasa (310TL-N11)
-- Zalman ZM650-GVII güç kaynağı (490TL)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X