Şimdi Ara

Gelmiş geçmiş en iyi 2. besketbolcu kim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Gelmiş geçmiş en iyi 2. besketbolcu kim?

(En Son Oy Tarihi: 28.11.2020)
Giriş

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: Cellar Door

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faho

Sonuçta basketbol bir takım sporudur,ne olursa olsun bir Pippen olmasa idi Jordan bu seviyede olamazdı.

Ancak Jordan'ın büyüklüğü ne istatistiksel ne de bu tarz niceliğe dayalı istatiki bir büyüklüktür.

Nasıl ki Muhammed Ali ya da Michael Jackson kendi alanlarının tartışmasızen iyisi ise Michael Jordan da kendi alanın en iyisidir.Bu enlikleri sadece tek yönlü açıklaymayız.Bu işin toplumsal ve psikolojik unsurları da oldukça önemli yer teşkil eder.

Ne yani şimdi istatiski olarak Jordanın rekorları egale edilince Jordan " all time best no:2 " mi olacak?

Kitleleri peşinden sürükleyip,birer mit olup ilham kaynağı olmak,organizasyonun seviyesini net olarak zıplatmak;bilinç altlarında pekçok hareket(atış şekli,ağız hareketleri vb...) ve temsil ettiği pekçok öğe(23 numaranın Dünya sporundaki yansımaları) ile iz bırakmak herkese bahşedilmemiş çok özel ışıltılardır,ne Lebron,ne ShaQ ne de Kobe ne de benzerleri bu ışığa sahiptiler.

Bir açıdan katılmıyorum. Maradona ile Pele futbolun en büyük "ikonları" iken en "iyi" oldukları gayet de tartışmaya açık bir durum. Aynısı Jordan için de geçerli.

Üstelik Jordan eleştirilemez de değil. Pippen'sız oynadığı 3 sezonda %50 galibiyet barajını da aşamadı mesela. Demiyorum ki bu Jordan'ın en büyük olmaması için bir sebep. Ama Jordan'ın da eleştirilebilir yanları var kariyerinde.

Pippen gelmeden önce NBA 23 takım barındıyordu ve herkesde 1'den fazla yıldız bulunuyordu.(Boston'da 4-5 yıldız bulunuyordu.)Bunu da unutmadan konuşmak daha hoş olur Çağan.Ayrıca Jordan'ın büyüklüğü nicel olmadı hiçbir zaman.Onun bu kadar büyük olmasının sebebi; ona tanrı denmesinin sebebi; sahada istediği zaman istediği şeyi yapması.Buna şahit olmuş biri olarak rahatlıkla söylemem mümkün.

Edit:İmla...

Jordan isminin bu kadar büyüme sebebi Nike'ın desteği ve Magic-Bird çekişmesinden sonra Stern'ün ihtiyac duyduğu pazarlama gücüne yatkın olmasıdır. O döneme Kareem denk gelseydi, ya da Wilt denk gelseydi bu muamele onlara yapılırdı.

Ayrıca nicelik de önemli. Eğer Jordan 72-10luk takımın lideri olmakla övülebiliyorsa, Pippen'sız 41-41in üstüne dahi çıkamadığı için gayet de eleştirilebilir.

Ek olarak; "basketbol" tarihinin dediğimiz zaman buna kolej kariyerini de ekleyebiliriz. Kareem 4 senede 3 kez NCAA kazanırken kaçırdığı şampiyonluk sakatlık yüzünden. 88-2 dereceden bahsediyoruz. O kaybedilen 2 maç da 1er basket farkla kaybedilmiş hep... Yani adınız Gretzky değilse, takım sporlarında kimse kıyaslanamaz değil.

Jordan isminin bu kadar büyüme sebebi Nike'ın desteği ve Magic-Bird çekişmesinden sonra Stern'ün ihtiyac duyduğu pazarlama gücüne yatkın olmasıdır.

Katılmıyorum.Jordan basketbolun globalleşmesini sağladı.Basketbolu insanlara tanıttı, insanları basketbolun içine çekmekten çok daha farklı ve büyük bir iş.Ama Kareem o dönemde olsaydı benzer etkiyi yapabilirdi doğrudur.

''Ayrıca nicelik de önemli. Eğer Jordan 72-10luk takımın lideri olmakla övülebiliyorsa, Pippen'sız 41-41in üstüne dahi çıkamadığı için gayet de eleştirilebilir.''

Eyvallah ancak eleştirirken 23 takım olayını ve yanında kimse olmamasının NBA'deki ilk 4 sezonu olduğunu unutmayalım.(Rookie sezonu All-Star starter ve 27.1 sayı ortalaması 38 maç aldılar.)Jordan sophomore sezonunda sakatlandı ve 64 maç kaçırdı.Ona rağmen Play-offlarda Celtics süpürüldükleri seride 63 sayı attı.(2OT olan ve 4 sayıyla kaybedilen maçta.)Ertesi sezon NCU'yu bitirdi ve 37 sayı ortalamayla oynadı.Modern zamanların en mükemmel istatistiği sayılabilir.MVP seçilmediği için underrated görülse de.O sene 40 maç aldılar.88 sezonunu hepimiz biliyoruz zaten Pippen'ın 5'den Supersonic'in draft edip Bulls'a takas ettiği,Horace Grant'ın Bulls tarafından draft edildği; Jordan'ın MVP ve DPOY olduğu sene.(50-32)Jordan eleştirilemez değil ama bu durumun kötü eleştirmesi haksızlık olur.

ps:KAJ'ın Jordan'la kıyas kabul etmemek lazım; hooku kare seviyesinden bırakan bir oyuncuyu savunmak fiziksel olarak imkan dışı zaten.

Çok yanlış yazıyorsun bence.

Zaten Jordan'ın en büyük olduğunu söylüyorsunuz. Bence sorun değil. Ama "tartışmasız" ibaresini yerleştiriliyor ve benim bahsettiğim şu basit kriter ya da bahsedebileceklerim atlanıyor. Gayet de tartışıyoruz bak şu anda. Benim dediğime geliyorsun.

Pazarlanma olayına gelirsek Jordan'ın aldığı desteğin benzerini ligden ve sponsorluklardan başka kimse almamıştır.

Ayrıca not olarak yazdığın şey tam facia. Jordan'dan daha durdurulamaz silaha sahip bir oyuncudan Jordan'dan daha iyi olamaz diyorsun Jordan'a en büyük diyerek ve sonra da kıyaslamak haksızlık olur diyorsun. Böyle mantık mı olur?!...

Jordan'dan daha iyi bir silaha sahip demedim.Jordan'ı dünya üzerinde savunabilen oyuncu yok ki zaten gelmiş geçmiş.Jordan'ı sadece kendisi durdurabilirdi.Ama dünyada iki tane Micheal Jordan yok ki karşısında dursun.KAJ'ın sky hooku en öldürücü şuttur çünkü topu çok yukardan çıkarır KAJ.Fiziksel olarak ona yeten çok az isim var.Ancak KAJ her topu aldığında sky hook atamaz ancak Jordan durdurulamaz.Herşeyi yapabilir sahada.Üstte de dedim, istediği zaman istediği herşeyi yapabilir Jordan.KAJ'ın avantajı fizikseldi, insanlık dışı kulaç uzunluğu, el, boy herşey.Jordan 1.80'di lise 2'de.Jordan'ı ayrı kılan şey ışığıdır ki hiç sönmedi şu ana kadar.Yani skyhooku çıkarıldığı(pozisyon aldırmazsanız durdurursunuz zaten skyhooka blok atmak mümkün müdür...) zaman durduramazsınız(2.50lik bir insan basketbol oynayana kadar.) ama Jordan 5.20'lik bir insan da durduramaz 2 metrelik de.Olay bu.

Ayrıca ben tartışmasız demedim tartışabilir tabii ki ama birinin şu anda ondan iyi oyuncu bulunduğunu söylemek fazla abes kaçar.Son olarak; Jordan'ın reklamının sebebi Jordan'ın ta kendisi.Ne Stern ne Magic-Bird'den sonra gelmesini istedikleri rekabet, ne de lobi.Jordan bu kadar mükemmel(kusursuz değil mesela kötü beyzbol oynar.) olmasaydı destek de bu kadar olmazdı.

• Yiğit, benim bahsettiğim mevzu "kıyaslanamaz"lık olayı. Kareem'in de eleştirilebilir yanları var. Ben yok demiyorum. Takım sporları dahilinde, sadece basketboldan da bahsetmiyorum, herkesin eleştirilebilirliği var. Jordan'ın yok değil. Takım sporları tarihinde kendi alanındaki en büyüklüğü tartışılamayacak tek isim Gretzky idir.

Jordan-Kareem konusuna gelirsek, onlar daha basit argümanlar bir nevi tabii. Ona lafım yok. Jordan'ın Kareem'e üstünlüğü olduğu konularda söz konusu, Kareem'in Jordan'a üstün olduğu. Ama "Jordan abi, tartışılır mı" yaklaşımları tamamen mantıksız benim için. Mesela Jordan'ın çaylak etkisi az. Yani Kareem'in Bucks'ta, Bird'ün Celtics'te yaptığı gibi bir etki bence kariyerinin bariz eksikliklerinden biridir. Jordan'ın kariyeri eksiksizmiş gibi de davranılıyor... Değil. Kareem'in de Olimpiyat'ta altın madalyası yok mesela. Bu knu gerçekten tartışılası bir mevzu aslında. Ama dediğim gibi "kıyaslanamaz"lık olayı... Katıksız abartı.

Ek; 1970ler NBA tarihinin pivotlar açısından 90lar kadar zorlu tek dönemidir. Benim derece konusunda yaptığımı sen de 70ler hakkında yapmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 18 Aralık 2011; 21:33:20 >

• quote:

Jordan'dan daha iyi bir silaha sahip demedim.Jordan'ı dünya üzerinde savunabilen oyuncu yok ki zaten gelmiş geçmiş.Jordan'ı sadece kendisi durdurabilirdi.Ama dünyada iki tane Micheal Jordan yok ki karşısında dursun.KAJ'ın sky hooku en öldürücü şuttur çünkü topu çok yukardan çıkarır KAJ.Fiziksel olarak ona yeten çok az isim var.Ancak KAJ her topu aldığında sky hook atamaz ancak Jordan durdurulamaz.Herşeyi yapabilir sahada.Üstte de dedim, istediği zaman istediği herşeyi yapabilir Jordan.KAJ'ın avantajı fizikseldi, insanlık dışı kulaç uzunluğu, el, boy herşey.Jordan 1.80'di lise 2'de.Jordan'ı ayrı kılan şey ışığıdır ki hiç sönmedi şu ana kadar.Yani skyhooku çıkarıldığı(pozisyon aldırmazsanız durdurursunuz zaten skyhooka blok atmak mümkün müdür...) zaman durduramazsınız(2.50lik bir insan basketbol oynayana kadar.) ama Jordan 5.20'lik bir insan da durduramaz 2 metrelik de.Olay bu.

Ayrıca ben tartışmasız demedim tartışabilir tabii ki ama birinin şu anda ondan iyi oyuncu bulunduğunu söylemek fazla abes kaçar.Son olarak; Jordan'ın reklamının sebebi Jordan'ın ta kendisi.Ne Stern ne Magic-Bird'den sonra gelmesini istedikleri rekabet, ne de lobi.Jordan bu kadar mükemmel(kusursuz değil mesela kötü beyzbol oynar.) olmasaydı destek de bu kadar olmazdı.

Daha da tartışmam yani. Dediğim gibi, katıksız Jordan klişeleri. Katıksız abartı. Sen bana Jordan hakkında anlatılan hikayelerin etkisiyle geliyorsun, Jordan'dan konuşarak değil.

• Hakeem olajuwon
  • quote:

Yiğit, benim bahsettiğim mevzu "kıyaslanamaz"lık olayı. Kareem'in de eleştirilebilir yanları var. Ben yok demiyorum. Takım sporları dahilinde, sadece basketboldan da bahsetmiyorum, herkesin eleştirilebilirliği var. Jordan'ın yok değil. Takım sporları tarihinde kendi alanındaki en büyüklüğü tartışılamayacak tek isim Gretzky idir.

Jordan-Kareem konusuna gelirsek, onlar daha basit argümanlar bir nevi tabii. Ona lafım yok. Jordan'ın Kareem'e üstünlüğü olduğu konularda söz konusu, Kareem'in Jordan'a üstün olduğu. Ama "Jordan abi, tartışılır mı" yaklaşımları tamamen mantıksız benim için. Mesela Jordan'ın çaylak etkisi az. Yani Kareem'in Bucks'ta, Bird'ün Celtics'te yaptığı gibi bir etki bence kariyerinin bariz eksikliklerinden biridir. Jordan'ın kariyeri eksiksizmiş gibi de davranılıyor... Değil. Kareem'in de Olimpiyat'ta altın madalyası yok mesela. Bu knu gerçekten tartışılası bir mevzu aslında. Ama dediğim gibi "kıyaslanamaz"lık olayı... Katıksız abartı.

Ek; 1970ler NBA tarihinin pivotlar açısından 90lar kadar zorlu tek dönemidir. Benim derece konusunda yaptığımı sen de 70ler hakkında yapmışsın.

Oyunculuklar karsilastirilabilir tabi ki.. Ancak karsilastirilamayacak sey iki oyuncunun basketbola kattiklaridir. Jordan'in yaptiklari saha iciyle sinirli degildi. Jordan kesinlike en iyisi ve kimseyle karsilastirilamaz diyenler genelde saha disinda yaptiklarini da goz onune alan kisilerdir. Yoksa Jordan ve Kareem'i sadece saha icinde yaptiklarina bakarak kiyasliyorsan tabi ki de karsilastirilabilirler.

Jordan'in caylak olarak etkisi yok demene de kesinlikle katilmiyorum. Neye gore kime gore etkisi yok. Jordan'in caylak performansi gelmis gecmis en iyi caylak performanslarindan biri degil mi? Yine takim galibiyetlerine bakarak konusuyorsun. Bird'in gelmesiyle Celtics 60 kusur galibiyet kazandi. Ama oynadigi oyuncularda Maxwell, Tiny gibi oyuncular. Magic geldi Kareem ile oynadi.

Jordan geldi kimle oynadi ilk sezonunda? Q ve Woolridge. Yani demem o ki Jordan da gayet rookie sezonunda etki yaratmistir. Bu sadece diger oyuncular kadar kazanilan mac sayisina yansimamistir. Istatistik canavari olarak Jordan'in caylak sezonundaki WS rakamlarini diger iyi caylaklarla kiyaslayabilirsin. Arada pek fark olacagini sanmam.

Edit: Yaptigin editi yeni gordum. Mesajimda 70lerin pivotlariyla ilgili bir sey yok. 70ler parayi bulan zenci kardeslerimizin kendilerini uyusturucuya verdigi donem olarak bilinir. Kokain erasi olarak bahsedilmesinin sebebide budur. O donem basketbol oynayan oyuncularin yaklasik olarak yarisinin duzenli olarak uyusturucu kullandigi tahmin ediliyor.

Pivotlara gelirsek de saglam pivotlar vardi haklisin. Ancak kac tanesi fiziksel olarak Kareem ile mucadele edebilecek gucteydi? Thurmond, Bellamy, Wilt gibi oyuncular 30larindaydi zaten ve Kareem ile kapisacak gucte degillerdi. Unseld, Reed, McAdoo gibi oyunculardan yukarida bahsettim. Bir de daha primeina girmemis Malone, Walton gibi oyuncular. Isim olarak bakarsak haklisin.. Derinlere inersek pek degil.. Bir Dobber bir de McAdoo

Ek: 70lerde ABA'da oynayan Gilmore, Nater, Paultz, Daniels, Beaty gibi oyunculari hesaba katmadim. Eger onlarida hesaba katiyorsan bir nevi katilirim.

Yine de bana gore 60lar ve 90lar pivot pozisyonu acisindan 70lere gore daha iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 18 Aralık 2011; 22:18:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

quote:

Yiğit, benim bahsettiğim mevzu "kıyaslanamaz"lık olayı. Kareem'in de eleştirilebilir yanları var. Ben yok demiyorum. Takım sporları dahilinde, sadece basketboldan da bahsetmiyorum, herkesin eleştirilebilirliği var. Jordan'ın yok değil. Takım sporları tarihinde kendi alanındaki en büyüklüğü tartışılamayacak tek isim Gretzky idir.

Oyunculuklar karsilastirilabilir tabi ki.. Ancak karsilastirilamayacak sey iki oyuncunun basketbola kattiklaridir. Jordan'in yaptiklari saha iciyle sinirli degildi. Jordan kesinlike en iyisi ve kimseyle karsilastirilamaz diyenler genelde saha disinda yaptiklarini da goz onune alan kisilerdir. Yoksa Jordan ve Kareem'i sadece saha icinde yaptiklarina bakarak kiyasliyorsan tabi ki de karsilastirilabilirler.

Jordan'in caylak olarak etkisi yok demene de kesinlikle katilmiyorum. Neye gore kime gore etkisi yok. Jordan'in caylak performansi gelmis gecmis en iyi caylak performanslarindan biri degil mi? Yine takim galibiyetlerine bakarak konusuyorsun. Bird'in gelmesiyle Celtics 60 kusur galibiyet kazandi. Ama oynadigi oyuncularda Maxwell, Tiny gibi oyuncular. Magic geldi Kareem ile oynadi.

Jordan geldi kimle oynadi ilk sezonunda? Q ve Woolridge. Yani demem o ki Jordan da gayet rookie sezonunda etki yaratmistir. Bu sadece diger oyuncular kadar kazanilan mac sayisina yansimamistir. Istatistik canavari olarak Jordan'in caylak sezonundaki WS rakamlarini diger iyi caylaklarla kiyaslayabilirsin. Arada pek fark olacagini sanmam.

Edit: Yaptigin editi yeni gordum. Mesajimda 70lerin pivotlariyla ilgili bir sey yok. 70ler parayi bulan zenci kardeslerimizin kendilerini uyusturucuya verdigi donem olarak bilinir. Kokain erasi olarak bahsedilmesinin sebebide budur. O donem basketbol oynayan oyuncularin yaklasik olarak yarisinin duzenli olarak uyusturucu kullandigi tahmin ediliyor.

Pivotlara gelirsek de saglam pivotlar vardi haklisin. Ancak kac tanesi fiziksel olarak Kareem ile mucadele edebilecek gucteydi? Thurmond, Bellamy, Wilt gibi oyuncular 30larindaydi zaten ve Kareem ile kapisacak gucte degillerdi. Unseld, Reed, McAdoo gibi oyunculardan yukarida bahsettim. Bir de daha primeina girmemis Malone, Walton gibi oyuncular. Isim olarak bakarsak haklisin.. Derinlere inersek pek degil.. Bir Dobber bir de McAdoo

Abi iyilik/büyüklük sahadadır diyorum zaten. Dedim bak, ikon olarak Jordan'ı ben de tartışmam.

Jordan'ın çaylak etkisi yok demedim. Ayrıca bahsettiğim isimlere dikkat et Magic'ten değil de Kareem ve Bird'den bahsettim, bir franchise'ın başarısını doğrudan tek başlarına değiştiren oyuncular. 1979-80 sezonundaki kadrodan Bird'ü çıkarırsak, 1978-79 sezonundakine denk hani. Bird ile uçtu o takım. O tarz bir etki dedim.

Pozisyon olayını çok çabuk harcadın yine. 70ler pivotların savunmacılığının en üst seviyede olduğu dönem, birbirlerini zorlamak açısından.

• quote:

quote:

Daha da tartışmam yani. Dediğim gibi, katıksız Jordan klişeleri. Katıksız abartı. Sen bana Jordan hakkında anlatılan hikayelerin etkisiyle geliyorsun, Jordan'dan konuşarak değil.

Sen de şut mantığıyla benim KAJ'ı en iyi ilan ettiğimi söyledin; hayır yani senin mantığıyla gidersek Nowitzki gelmiş geçmiş en iyi 2. isim oluyor, fadeawayi skyhooktan sonra en öldürücü şut olduğundan ötürü.Ben mübalağa yapmışım burada çok mu...Jordan'ın sahada istediği şeyi yapabildiğini anlatmak için söyledim 5.20'yi ve istediği şeyi yapabilme olayı(istisnalar olabilir ama KAJ'ın kaçırdığı sky hook MJ'in istediğini yapamamasından daha çoktur.) abartı değil.Ayrıca Jordan ne kusursuz ne tartışalamaz ne de eleştirilemez bir oyuncu değil.Ve ben onun hakkında tartışılamaz demedim.

''Mesela Jordan'ın çaylak etkisi az. Yani Kareem'in Bucks'ta, Bird'ün Celtics'te yaptığı gibi bir etki bence kariyerinin bariz eksikliklerinden biridir. Jordan'ın kariyeri eksiksizmiş gibi de davranılıyor... Değil. Kareem'in de Olimpiyat'ta altın madalyası yok mesela. Bu knu gerçekten tartışılası bir mevzu aslında. ''
    KAJ oynarken Flynn Robinson,Bob Dandridge ve çaylak McGlocklin vardı.MJ oynarken Woolridge ve QDailey.Ayrıca sana şu kadar diyeyim Bulls'un en çok ribo çeken ismi MJ'di 6.5'la.Semih Erden ilk 5 çıkar yani.Bucks KAJ rookie iken 4419 ribo çekmiş,Bulls MJ rookie iken 3440.KAJ'ın rookie döneminde önünde durabilecek 1 isim var O da Wilt bunu unutursak çok büyük yanılgıya düşeriz.Wilt ve KAJ hariç 7'0 üstü de yok.MJ geldiği o sene her takımın back courtu çok sağlamdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cellar Door -- 18 Aralık 2011; 22:36:21 >

• Magic
  • quote:

quote:

quote:

Sen de şut mantığıyla benim KAJ'ı en iyi ilan ettiğimi söyledin; hayır yani senin mantığıyla gidersek Nowitzki gelmiş geçmiş en iyi 2. isim oluyor, fadeawayi skyhooktan sonra en öldürücü şut olduğundan ötürü.Ben mübalağa yapmışım burada çok mu...Jordan'ın sahada istediği şeyi yapabildiğini anlatmak için söyledim 5.20'yi ve istediği şeyi yapabilme olayı(istisnalar olabilir ama KAJ'ın kaçırdığı sky hook MJ'in istediğini yapamamasından daha çoktur.) abartı değil.Ayrıca Jordan ne kusursuz ne tartışalamaz ne de eleştirilemez bir oyuncu değil.Ve ben onun hakkında tartışılamaz demedim.

''Mesela Jordan'ın çaylak etkisi az. Yani Kareem'in Bucks'ta, Bird'ün Celtics'te yaptığı gibi bir etki bence kariyerinin bariz eksikliklerinden biridir. Jordan'ın kariyeri eksiksizmiş gibi de davranılıyor... Değil. Kareem'in de Olimpiyat'ta altın madalyası yok mesela. Bu knu gerçekten tartışılası bir mevzu aslında. ''
    KAJ oynarken Flynn Robinson,Bob Dandridge ve çaylak McGlocklin vardı.MJ oynarken Woolridge ve QDailey.Ayrıca sana şu kadar diyeyim Bulls'un en çok ribo çeken ismi MJ'di 6.5'la.Semih Erden ilk 5 çıkar yani.Bucks KAJ rookie iken 4419 ribo çekmiş,Bulls MJ rookie iken 3440.KAJ'ın rookie döneminde önünde durabilecek 1 isim var O da Wilt bunu unutursak çok büyük yanılgıya düşeriz.Wilt ve KAJ hariç 7'0 üstü de yok.MJ geldiği o sene her takımın back courtu çok sağlamdı.

Çaylak karşılaştırma mantığın fiyasko be adam. Yanındaki adamlardan bahseden kim? Nereye gittiklerine bak mı dedim? Nereye götürdüklerine bak. Kareem 68-69da 27 maç kazanan takımı 56 galibiyetli takım yapıp konferans finallerine götürdü. Jordan sadece 11 galibiyetlik gelişme sağladı Bulls'a çaylak sezonunda. Bird çaylak sezonunda tam 32 maç daha fazla kazandırdı Celtics'e, önceki sezona nazaran. Ayrıca boy konusuna hiç girmeyelim derim. Tamam Kareem boy avantajına sahip olmuştur hep ama Jordan da neredeyse kariyerinin tamamında pozisyonuna göre boy avantajına sahip oldu. Üstelik Unseld-Bellamy-Reed falan kesmedi galiba 7-0 değiller diye...

Şut mantığıyla Kareem'i en iyi ilan etmedim senin adına. Sadece Jordan'dan daha iyi silahları Jordan her istediğini yapıyor diye elimine edersen ohooo... Ayrıca Nowitzki %60la fadeaway atabildiği gün görüşelim yeniden. Buradan belli nasıl bir şekilde konuştuğumuz. Jordan'ın fadeawayi en güçlü fadeawaydir çünkü verimi çok daha yüksek. Ama Nowitzki'yi 2. göstererek pozisyonun nasıl sonuçlandığına pek de önem vermediğini gösterdin bence, sokabiliyor olması ile ne kadar soktuğu arasındaki farkı ıskalamışsın.

(istisnalar olabilir ama KAJ'ın kaçırdığı sky hook MJ'in istediğini yapamamasından daha çoktur.) ABARTI DEĞİL?; Höh. Höh. Ceza alırım yazmak istediğimi yazarsam. Körlemesine yazdığına başka bir kanıt. Her oyuncu topla ya da topsuz bir şey yapma isteğinde olur sahada zaten. Kareem kaç tane SkyHook kullanıp kaçını kaçırmış olabilir ki... Abartı kullanarak yazmaktan vazgeçmediğin sürece bu tartışma uzar.

Net soracağım; Kareem'in, Wilt'in, Bird'ün, Magic'in, özetle Jordan'la birlikte ya da Jordan'ın birer basamak altında anılan oyunculardan kaçının kaç tane komple bir playoff sezonunu izledin? Bunca Jordan klişesini, bunları izleyenler pek de söylemez bence. O parantez içi bitirdi beni zaten. Varsayımsal fail.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 19 Aralık 2011; 18:21:07 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çaylak karşılaştırma mantığın fiyasko be adam. Yanındaki adamlardan bahseden kim? Nereye gittiklerine bak mı dedim? Nereye götürdüklerine bak. Kareem 68-69da 27 maç kazanan takımı 56 galibiyetli takım yapıp konferans finallerine götürdü. Jordan sadece 11 galibiyetlik gelişme sağladı Bulls'a çaylak sezonunda. Bird çaylak sezonunda tam 32 maç daha fazla kazandırdı Celtics'e, önceki sezona nazaran. Ayrıca boy konusuna hiç girmeyelim derim. Tamam Kareem boy avantajına sahip olmuştur hep ama Jordan da neredeyse kariyerinin tamamında pozisyonuna göre boy avantajına sahip oldu. Üstelik Unseld-Bellamy-Reed falan kesmedi galiba 7-0 değiller diye...

Şut mantığıyla Kareem'i en iyi ilan etmedim senin adına. Sadece Jordan'dan daha iyi silahları Jordan her istediğini yapıyor diye elimine edersen ohooo... Ayrıca Nowitzki %60la fadeaway atabildiği gün görüşelim yeniden. Buradan belli nasıl bir şekilde konuştuğumuz. Jordan'ın fadeawayi en güçlü fadeawaydir çünkü verimi çok daha yüksek. Ama Nowitzki'yi 2. göstererek pozisyonun nasıl sonuçlandığına pek de önem vermediğini gösterdin bence, sokabiliyor olması ile ne kadar soktuğu arasındaki farkı ıskalamışsın.

(istisnalar olabilir ama KAJ'ın kaçırdığı sky hook MJ'in istediğini yapamamasından daha çoktur.) ABARTI DEĞİL?; Höh. Höh. Ceza alırım yazmak istediğimi yazarsam. Körlemesine yazdığına başka bir kanıt. Her oyuncu topla ya da topsuz bir şey yapma isteğinde olur sahada zaten. Kareem kaç tane SkyHook kullanıp kaçını kaçırmış olabilir ki... Abartı kullanarak yazmaktan vazgeçmediğin sürece bu tartışma uzar.

Net soracağım; Kareem'in, Wilt'in, Bird'ün, Magic'in, özetle Jordan'la birlikte ya da Jordan'ın birer basamak altında anılan oyunculardan kaçının kaç tane komple bir playoff sezonunu izledin? Bunca Jordan klişesini, bunları izleyenler pek de söylemez bence. O parantez içi bitirdi beni zaten. Varsayımsal fail.

Öncelikle; sen MJ'in çaylak performansı bakımından eleştilebilir olduğunu söyledin, ben de eleştiri yapılabileceğini ancak haksızlık olacağından bahsettim.KAJ ve Jordan'ın rookie sezonlarını tartışmaya Yiğit açtı ve ben de üstüne birşeyler yazma gereği duydum ama KAJ'ın ve Bird'ün takımına rookie sezonunda atlattığı mesafe MJ'den fazladır zaten lafım yok.Benim sadece iddia etmek istediğim şey Jordan'ın rookie performansının eleştirilmesinin yanlışlığı.

Ben Dirk'ün f-awayi en yüzdeli giren 2.şut demedim ki onun üstünde yorum yapabilesin.

''Her oyuncu topla ya da topsuz bir şey yapma isteğinde olur sahada zaten.''
    Parantez içim abartı ama bu nasıl bir cümledir yahu...

Kareem'in, Wilt'in, Bird'ün, Magic'in; Sadece Bird ve Magic'in, KAJ'ın ara ara...

Edit:Yeni nesilde Kobeciler üstündeki Kobe etkisi ne kadarsa Jordan'ın benim için üstümdeki etkisi 2-3 kat fazla.Ben Jordan'la basketbola başlamış bir adamım ve Jordan'ın oyunculuğu Kobe'yi katladığı için de etkisi daha büyük Kobecilere oranla.Arada saçmaladığım oldu, farkediyorum; ki bazılarını gözden kaçırma olasılığım olabilir; biraz empati kur ve yazdıklarıma abartı?! demek yerine kendi mantık süzgecinden geçir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cellar Door -- 19 Aralık 2011; 18:57:57 >

• sokabiliyor olması ile ne kadar soktuğu arasındaki farkı ıskalamışsın. Yine ıskalamışsın.
    Kareem'in SkyHook'un bu derece önemli ve anılır olmasının sebebi o şut stiliyle yakaladığı oran, başarıdır zaten. O şut stiliyle %50den daha iyi bir yüzdeyle değil de, %40-45 ile atıyor olsaydı SkyHook bu derece büyük bir şut olmaz, Jordan'ın fadeaway'i tarihin en etkin şutu olarak anılırdı.

Benim çaylak konusunda söylediğim şuydu;
    Mesela Jordan'ın çaylak etkisi az. Yani Kareem'in Bucks'ta, Bird'ün Celtics'te yaptığı gibi bir etki bence kariyerinin bariz eksikliklerinden biridir.
    Jordan'ı gömmedim ki burada. Sadece en üst seviyede anılan oyuncular açısından Jordan bu konuda geridedir o klasmanda.
  • quote:

sokabiliyor olması ile ne kadar soktuğu arasındaki farkı ıskalamışsın. Yine ıskalamışsın.
    Kareem'in SkyHook'un bu derece önemli ve anılır olmasının sebebi o şut stiliyle yakaladığı oran, başarıdır zaten. O şut stiliyle %50den daha iyi bir yüzdeyle değil de, %40-45 ile atıyor olsaydı SkyHook bu derece büyük bir şut olmaz, Jordan'ın fadeaway'i tarihin en etkin şutu olarak anılırdı.

Benim çaylak konusunda söylediğim şuydu;
    Mesela Jordan'ın çaylak etkisi az. Yani Kareem'in Bucks'ta, Bird'ün Celtics'te yaptığı gibi bir etki bence kariyerinin bariz eksikliklerinden biridir.
    Jordan'ı gömmedim ki burada. Sadece en üst seviyede anılan oyuncular açısından Jordan bu konuda geridedir o klasmanda.

Tamam öldürücü baabından bahsediyoruz zaten.Öldürücü şut; ikimiz için farklı anlam ifade ediyor olabileceğinden karmaşa çıktı yoksa Jordan fadeawayi en yüksek isabetle giren 2.şut mudur elimde nicel bir bilgi yok ama ben kaçırdığını çok az gördüm kendi adıma.

''Benim çaylak konusunda söylediğim şuydu;
    Jordan'ı gömmedim ki burada. Sadece en üst seviyede anılan oyuncular açısından Jordan bu konuda geridedir o klasmanda.''

KAJ'ın dönemi pivotlar için fena değildi.Tabi undersized isimler olsa da; Willis Reed(ki KAJ'ın sophomore sezonunda prime yaşadı Reed.), Unseld, Hayes. 7'1 ve iyi durumda Wilt.Bir isim daha vardı diye hatırlıyorum ama aklıma gelmedi; şu an kafadan yazıyorum.Bird'ün zamanında Celtics'de o sezon her oyuncu çift haneler tutturdu diye hatırlıyorum baya şaşırtmıştı beni o istatistik.O sezon Bird'ün yaptığı şey McAdoo'nun katkısının üstüne koyup pistol peteyle takıma gerekli hücum katkısıydı.O sezon yedikleri sayıları çift hanelere yakın bir şekilde azaltıp maç aldılar.Bird'ün katkısını küçültmek istemem ama Jordan kadar iyi bir rookie sezonu geçirdiğini düşünmüyorum.İstatistikler ötesinde çok başka işler yaptı, bütün sezonu izledim de; eyvallah o zaman haklısın derim.Açıkçası pazar günü karıştırdığım istatistiklerin aklıma yansımalarıyla konuşuyorum; senin gibi istatistik delisi biri bunun hakkında çok daha detaylı ve mantıklı konuşabilir.Burada Jordan rookie yorumum yok çünkü Jordan yorumu yaparken objektif olamadığıma inanıyorum, tersini düşününe dek MJ hakkında eğer çok yanlış birşey yoksa yazmıyorum.

Edit:Bu yedikleri skor azaltılmasında Bird'ün de çok sağlam katkısı vardı.Yazalım da küçümsediğim düşünülmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cellar Door -- 19 Aralık 2011; 19:57:08 >

• Sadece sayılara bakarsak Jordan daha iyi ama sayıları anlamlandırırsak Bird. Sadece galibiyet farkına bakarak yazmadım. Öyle olsa Duncan'dan bahsederdim. Sonuçta DRob sakat olduğu için Spurs'e katıldı. Yani Duncan'dan önceki sezon Spurs Robinson'sız oynadığı için kıyaslamak yanlış olurdu ama. Üstelik el atmışken doğru baksaydın bari. Maravich 26 maçta, maç başına 17 dakika oynamış... Yani Maravich'ten sanki destek almış gibi Bird... En azından bakıyorsan da daha düzgün hoca. Normal sezon maçlarını bulması çok daha zor, benim arşivim playoff arşivi. Ama bakıyorsan sayılara ya da kadrolara biraz daha dikkatli ol.
  • Tanrı aşkına Çağan'ı almayın şöyle konulara.
  • listede yok şahsi fikrim LEBRON JAMES
  • Bu fotoğraf ile konuyu kapıyorum.

Gelmiş geçmiş en iyi 2. besketbolcu kim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

Tanrı aşkına Çağan'ı almayın şöyle konulara.

Zoruna mı gidiyor toprak başı?
  • quote:

quote:

Seni düşündüğüm için diyorum, ruh sağlığın bozulacak yakında.
  • quote:

quote:

quote:

Seni düşündüğüm için diyorum, ruh sağlığın bozulacak yakında.

Bakırköy'e koşalım mı birlikte?

• quote:

Sadece sayılara bakarsak Jordan daha iyi ama sayıları anlamlandırırsak Bird. Sadece galibiyet farkına bakarak yazmadım. Öyle olsa Duncan'dan bahsederdim. Sonuçta DRob sakat olduğu için Spurs'e katıldı. Yani Duncan'dan önceki sezon Spurs Robinson'sız oynadığı için kıyaslamak yanlış olurdu ama. Üstelik el atmışken doğru baksaydın bari. Maravich 26 maçta, maç başına 17 dakika oynamış... Yani Maravich'ten sanki destek almış gibi Bird... En azından bakıyorsan da daha düzgün hoca. Normal sezon maçlarını bulması çok daha zor, benim arşivim playoff arşivi. Ama bakıyorsan sayılara ya da kadrolara biraz daha dikkatli ol.

Farkettim; aklımda per 36 min kalmış.Gördüğüm şeyleri yalayıp yutarım ama yanlış yere bakarsam olacağı bu.Evde olsaydım girip kontrol edecektim esasen ama o sezonki role player oluşluğu aklımdan uçup gitmiş hatanın büyük kısmı burada.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.