Şimdi Ara

Gelmiş geçmiş en sağlam zeka sorusunu soruyorum (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
13
Favori
6.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: megablaster

quote:

Orijinalden alıntı: PhsycoMantis

quote:

Orijinalden alıntı: megablaster

En iyi mi bilmem gerçi buna sen karar veremezsin ancak "Gelmiş geçmiş en saçma zeka sorusu" olabilecek konumda seviyesiz ve itici soru(!) olmaya aday.

Evet ben karar veremem katılıyorum bu bana göre olan bir şey ama sen de gelmiş geçmiş en saçma zeka sorusu olduğuna karar veremezsin veya sana göre öyledir genelleme yapamazsın

Ben zaten "aday" dedim. Öyledir demedim.

"Aday" olduğuna da karar veremezsin genelleme yapamazsın aynı mantık düşünsene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhsycoMantis -- 22 Eylül 2012; 1:08:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: babako34

quote:

Orijinalden alıntı: Al*Muallim

quote:

quote:

quote:

cvp söylendiğinde haberim olsun

günaydın naber

iyidir gardaş senden naber

iyi ne olsun nası gidiyo işler

ALLAHA şükürler olsun iyi gidiyo kardeş senin nasıl gidiyor işler

aynı bea

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cvp söylendiğinde haberim olsun

günaydın naber

iyidir gardaş senden naber

iyi ne olsun nası gidiyo işler

ALLAHA şükürler olsun iyi gidiyo kardeş senin nasıl gidiyor işler

aynı bea

iyi ozmn

• Yalan söyleriz xD
  • İyimiş yalnız sorulan soru.
  • Soruyu anlamadık ki. Sen cevabı ilk mesaja editle merak ettim.
  • her odaya giren odadan çıkarken anahtarı farklı yere bırakır. anahtarı 5 ayrı yerde gören ilk kisi hepimize iskence yapildi diyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de şunu merak ettim. iskence odasinda yanan lamba diger odalardan görülüyor mu?

• Sorunun olması gereken hali:

İşkenceci bir grubun elinde 5 tane mahkum var. Her mahkum birbirinden ayrı odalarda kilitli tutulmaktadır. Ayrıca bir de işkence odası vardır. İşkence odasında sadece mahkumların açıp kapatabileceği bi lamba bulunmaktadır.
    İşkenceden kurtulmanın tek yolu, içlerinden birisinin "hepimiz en az bir kere işkence gördü" dediğinde gerçekten dediği gibi olmasıdır.
    Mahkumlar bu kuralı öğrendikten sonra bi kereye mahsus birarada görüşme fırsatı tanınmıştır.
    Not 1: Odalarda ısı, ışık, ses.. her türlü yalıtım vardır :)
    Not 2: İşkence odasına giren kesinlikle işkence görüyor..
    Not 3: İstedikleri kişiye istedikleri sırada istedikleri kadar işkence yapabilirler.

Edit: "İşkenceden kesin kurtulma yolu nedir?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emfore -- 22 Eylül 2012; 2:39:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrex42

Sorunun olması gereken hali:

İşkenceci bir grubun elinde 5 tane mahkum var. Her mahkum birbirinden ayrı odalarda kilitli tutulmaktadır. Ayrıca bir de işkence odası vardır. İşkence odasında sadece mahkumların açıp kapatabileceği bi lamba bulunmaktadır.
    İşkenceden kurtulmanın tek yolu, içlerinden birisinin "hepimiz en az bir kere işkence gördü" dediğinde gerçekten dediği gibi olmasıdır.
    Mahkumlar bu kuralı öğrendikten sonra bi kereye mahsus birarada görüşme fırsatı tanınmıştır.
    Not 3: İstedikleri kişiye istedikleri sırada istedikleri kadar işkence yapabilirler.

evet bu açıklayıcı oldu. peki cevabım doğru mu? doğru değilse ve eğer cevabı biliyorsan özel mesaj olarak gönderir misin? gece gece aklıma takildı.

cevabım: her odaya giren odadan çıkarken anahtarı farklı yere bırakır. anahtarı 5 ayrı yerde gören ilk kisi hepimize iskence yapildi diyebilir.

• quote:

Soru dediğin böyle sorulur,yazmış yok gözleri baglanıyomus götürülüyomus ayrı odalardaymış..

ki hala saçma neden işkenceci böyle bi fantazi yapsın.soru mantıklı gelmedi mi çözesi gelmiyo insanın.gözleri baglanıyomus..

• gelmiş geçmiş en iyi zeka sorusu denemez tabiki ama cevabın gelmesinden sonra soruya bukadar eleştiri gelmesine de şaşırdım.

eğer cevap şu tarz bişey olsaydı: "ilk giren ampülü kırıp camıyla elini kesip kanla yere 1 yazar, ikinci giren 2 yazar... ve böyle haberleşirler" yada: "ampülü çevirip 4 farklı parlaklık seviyesi oluştururlar..." bu tarz cevaplardan birine doğru cevap bu dese konuyu açana hakaret ederdim. ama gayet yerinde bi cevap olmuş.

tabi böyle sorular daha açıklayıcı olmalı, yoksa insanın aklına binbir türlü şey geliyo.

paylaşım için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _PerenaL

quote:

evet bu açıklayıcı oldu. peki cevabım doğru mu? doğru değilse ve eğer cevabı biliyorsan özel mesaj olarak gönderir misin? gece gece aklıma takildı.

cevabım: her odaya giren odadan çıkarken anahtarı farklı yere bırakır. anahtarı 5 ayrı yerde gören ilk kisi hepimize iskence yapildi diyebilir.

öncelikle hatırlatıyım soruyu soran ben değildim. Sorunun cevabı bi iki sayfa öncesinde verilmişti yani cevap zaten bulundu. Ayrıca anahtar, öyle anahtar değil, ışık düğmesi..

• Benim anladğım ile mahkumlar işkenceden sonra kendi odalarına dönmüyor işkence odasında duruyor. Diğer zamanlarda ampulle iletişim kurun denmiş. Eğer ampul bu işkence odasındaysa işkenceen sonra ordalar demek. 5ide oraya geldiğinde herkes 1 kere ışığı açıp kaparsa ve ampul 5 kere yanıp sönerse hepsinin en az 1 kere işkence gördüğünü anlarız.

umarım cevap budur
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.