Şimdi Ara

Gelmiş Geçmiş En Zeki İnsanın Marksist Olması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
3
Favori
5.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Periah

Bazı konularda şaka yapmamk gerek...

Komünist ülkelerde kıyımın boyutu insan aklının alabileceği seviyenin ötesindedir. 100 milyonları aşan insan kıyımından bahsediyoruz. Tam bir vahşet yaşandı...
    Senin gibi insanların Emperyalizmin palavraları ile kendini avutmalarında bence mahsur yok.

Bu kafa ile yüz yıldır ülkeniz yalakalık yaparak yaşam mücadelesi veriyor.

"Gelmiş Geçmiş En Zeki İnsanın Marksist Olması" dahi sinirlerinizi bozabiliyor.
  • Hatior kullanıcısına yanıt
    Bu vahşetin en temel nedenlerinden biri senin gibi hiçbirşeyi sorgulamadan iman eden muritlerin farklı düşünenleri düşman olarak görmesiydi...

Tek tarafa bakan gözlüklerini çıkar ve biraz olsun o propaganda furyasının arkasında neler olduğunu biraz olsun düşün. Herşey senin düşündüğün gibi değil ve olamaz da bu kadar fanatik olmayın...
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Benim okuduğum kitaplardan haberin olsa küçük dilini yutardın.

Sen Marksizme ait tek kitap okudun mu
  • Ben de marksizm ve komünizme karşı olmama rağmen işçi hakları konusunda faydası olduğuna düşünüyorum.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    ben hiç birini okumadım komünizmin daha mantıklı olduğunu düşünmemin sebebi kapitalizmin yanlış olması. ülkemizde örneğini görüyoruz yediğimiz gıdalar bile güvenli değil özel şirketleri bırak artık kıçımızı devletten korumaya çalışıyoruz. sıfırdan tertemiz kapitalizme dayalı bir sistem kur eninde sonunda bozulmaya mahkum çünkü doğası bozuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

ben hiç birini okumadım komünizmin daha mantıklı olduğunu düşünmemin sebebi kapitalizmin yanlış olması. ülkemizde örneğini görüyoruz yediğimiz gıdalar bile güvenli değil özel şirketleri bırak artık kıçımızı devletten korumaya çalışıyoruz. sıfırdan tertemiz kapitalizme dayalı bir sistem kur eninde sonunda bozulmaya mahkum çünkü doğası bozuk.
    Ben gelişmiş ülkelerdeki sistemi istiyorum, Almanya, Norveç gibi.
    Burada insanların maaşları birbirine yakın, işçiler uzun saatler çalıştırılmıyor ve sağlıklı besleniyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 19 Ocak 2020; 23:26:3 >
    dostum dünyadaki tüm ülkeler örnek verdiğin gelişmiş ülkeler gibi olursa yine kötü şartlarda yaşayan gelişmiş ülkeler göreceksin. daha basit söylemek gerekirse dünyada toplamda 80 trilyon dolar para var bunu dünya nüfusuna bölersen adam başı 10 bin dolar para düşer senin hesabında 20 bin dolar varsa bir kişi senin yüzünden aç kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 19 Ocak 2020; 23:25:18 >
  • quote:

dostum dünyadaki tüm ülkeler örnek verdiğin gelişmiş ülkeler gibi olursa yine kötü şartlarda yaşayan gelişmiş ülkeler göreceksin. daha basit söylemek gerekirse dünyada toplamda 80 trilyon dolar para var bunu dünya nüfusuna bölersen adam başı 10 bin dolar para düşer senin hesabında 20 bin dolar varsa bir kişi senin yüzünden aç kalır.
    Bunun farkındayım zaten, nüfus çok fazla. Ama bu bizim Almanya gibi olmamıza engel değil. Adalet diye bir şey yok dünyada.
    kapitalizmin olduğu yerde adaleti görmen imkansız. bence komünizm bu açıdan umut vaat ediyor. savaşların en büyük sebebi kapitalizm.

adaletli bir dünya için bence olması gerekenler
    para olmayacak
    dünya tek devlet ve tek dil olacak
    meclis olacak ama partiler olmayacak

şuanki sistemde milletvekili maaşlarını öğretmen maaşlarıyla eşitle dokunulmazlıkları kaldır sonra izle neler oluyor, mecliste birtane adam kalmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 20 Ocak 2020; 0:22:11 >
  • quote:

kapitalizmin olduğu yerde adaleti görmen imkansız. bence komünizm bu açıdan umut vaat ediyor. savaşların en büyük sebebi kapitalizm.

para olmayacak

şuanki sistemde milletvekili maaşlarını öğretmen maaşlarıyla eşitle dokunulmazlıkları kaldır sonra izle neler oluyor, mecliste birtane adam kalmaz
    Güzel ütopya
  • Sosyalizm demiyorum, çünkü aile kurumunu inkar ediyor, ama sosyal adalet sistemi erdemli, fedakar insanların inandığı bir hayat görüşüdür. Ve insanların bencil doğaları gereği mağlup kalmaya garip kalmaya bir kaç kişi tarafından savunulmaya devam edecektir.
    şuan için evet ütopya. belki biz görmeyeceğiz ama gelecekte olacak bunlar. teknoloji geliştikçe sınırlar kalkacak.
  • Yalnız adamı incelerseniz adamdan bir bok olmamış. Akademik hayatı falan hepsi çöp.
    Dünyaya hiçbir katkısı yok adamın.
    Dhyi kuran adamın daha fazla katkısı olmuştur dünyaya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

Sosyalizm demiyorum, çünkü aile kurumunu inkar ediyor, ama sosyal adalet sistemi erdemli, fedakar insanların inandığı bir hayat görüşüdür. Ve insanların bencil doğaları gereği mağlup kalmaya garip kalmaya bir kaç kişi tarafından savunulmaya devam edecektir.
    Sosyalizm aile kurumuna karşı çıkmaz.
    Şeriatı düşleyen 4 karılı bir sistemi isteyen milyonlarca insanın istediği sistemdeki aile kurumunu kast ediyorsan, Evet Sosyalizm 4 karıya karşıdır.
    Sosyal adaleti sağlamanın tek yolu Sosyalizmden geçer.
    Din savaşları başlamış. İslam vs Marksizm : D
  • quote:

Determinist

para olmayacak

Kadrolu bir kaç adam. Tamamı anti komunist, anti marksist . 2-3 yılda asgari 5000 mesajları var. Yazdığın adam 4 yılda nerede ise 20 bin mesaj atmış. yılda 5 bin mesaj.

Bu coğrafyada Sosyalizmi anlatamazsın. Kafaları Doğanı Diyalektiğini almaz . Sonsuza kadar emperyalist kapitalizmi sürdürebileceklerini sanıyorlar.

1200 TL alan emeklinin açlıktan süründüğü ülkede Norveçi örnekleyen adamdan ne beklersin.
    Bizi sömüremeseler ortada ne ABD kalır ne AB.

Adamın kafası AB nin tüm dünyayı sömürerek ayakta kaldığını anlayamaz veya bu sömürünün kalemşorluğunu yaparlar.

kendi ülkelerinde işsizlik oranı % 33
    Sosyalist kübada İşsizlik Oranı (2018): %1,7

Ne demek olduğunu kavrayamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatior -- 20 Ocak 2020; 6:21:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Din savaşları başlamış. İslam vs Marksizm : D
    İslam değil şeriat

Başını kumdan çıkarsan sokakta kaç milyon insanın şeriatı ne olduğunu bilmese de 4 karı isterük naraları attığını görürsün.

Treni kaçırdınız.
    Önümüzdeki seçimde ortada akp'nin kalacağını sanmıyorum.

Öte yandan slogan edebiyatından sıkılmadınız mı yıllardır. Ortada sabah akşam şu kadar kitap okudum bu kadar kitap okudum diye böbürlenip duruyorsun okuduklarından iki satır birşeyler yazda neden bahsettiğini biraz olsun anlayalım... Yoksa arkası bomboş olan büyük laflar edip durduğunu düşüneceğim çünkü şimdiye kadar söylediğin hiçbirşey kaale alınacak kadar bilgi kırıntısı içermiyor...

Sadece laf kalabalığı yapıyorsun...
  • Periah kullanıcısına yanıt
    50 yıllar DP
    60 yıllar AP
    70 yıllar AP bir ara CHP bal sürüldü
    80 yıllar AKP temelleri atıldı. Kenan evren faşizmi şeriata dokunmadan tüm Demokratik kurumlar tamamını tırpalandı.
    Turgut Özalın kardeşi Korkut Özal Bunların has adamı. Meydan bunlara kaldı.
    2000 yıllar örgütlemelerini tamamladılar.İktidara geldiler. DP en ufak farkları yok

Geldik bu güne bu adamları atayan ABD emperyalizminin yeni TR misyonu ve Piyonu nedir bilemem.
    Bunlar kadar kolay idare edebilecekleri kadro bulamaz.

CHP içindeki anti-emperyalist unsurlar varken çok zor. Milletin gazını almak için belki kullanırlar.
    Şu an bu koşullar yok.
    Velevki bunlardan sıkıldılar. CHP koalisyon kurdu. Bir yıl o koalisyon dayanmaz.
    Hadi dayandı . 3 yıl sonra yine kaos.
    Bi Mesut yılmaz kopyasını bulurlar 10 yıl sonra Alavere dalavere kürt memet nöbete.

TR nin 70 yıldır makus kaderi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hatior

Sosyalizm aile kurumuna karşı çıkmaz.
    Şeriatı düşleyen 4 karılı bir sistemi isteyen milyonlarca insanın istediği sistemdeki aile kurumunu kast ediyorsan, Evet Sosyalizm 4 karıya karşıdır.
    Sosyal adaleti sağlamanın tek yolu Sosyalizmden geçer.

Alıntıları Göster
    Nikaha karşı hocam, google amcaya sorabilirsin. Bu yüzden kendimi sosyalist olarak tanımlamıyorum, ama sosyal adaletçiyim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.