Şimdi Ara

Gelmiş Geçmiş En Zeki İnsanın Marksist Olması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
3
Favori
5.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zeki olanların hepsi müslüman olacak diye bişey yok adam belki zeki olmanın verdiği avantajı dinsel inançsal yönlerine değil başka yönlere kullanmıştır.

Not:Deistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

Nikaha karşı hocam, google amcaya sorabilirsin. Bu yüzden kendimi sosyalist olarak tanımlamıyorum, ama sosyal adaletçiyim.

Alıntıları Göster
    Google ABD Nasanın kurduğu sistem . İstediği haberi öne çeker istediğini sansürler.

Karım Rus. Ben Bulgarım

Aile ile ilgili sosyalizm için anlatılanların tamamı yalan.
    Palavralara inanma .
    bizdekine benzer Miras hukuku vardır.
    İnsanların köylerde tarlaları, bahçeleri, evleri vardır . Bunları kendi ihtiyacı kadarını ekip biçerler. ve çocuklarına miras bırakırlar.

Ha sistem neden yıkıldı dersen insan oğlunun aç gözlülüğü. Sosyalistlerin acemiliği.
    Sosyalist sistemde burjuvaların iktidarı ele geçirdiklerini fark edemedik.
    Belki 30 yıl gizli gizli örgütlendiler. ve iktidarları ele geçirdiler.

Ancak son sözümüzü söylemedik.

Doğanın Diyelektiği her şey doğar büyür ölür.Kapitalizm ölümsüz değildir. Ölümü tadacaklar.
    Bu sömürü sistemi elbet bir gün son bulacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatior -- 20 Ocak 2020; 10:52:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hatior

Google ABD Nasanın kurduğu sistem . İstediği haberi öne çeker istediğini sansürler.

Karım Rus. Ben Bulgarım

Aile ile ilgili sosyalizm için anlatılanların tamamı yalan.
    Palavralara inanma .
    bizdekine benzer Miras hukuku vardır.
    İnsanların köylerde tarlaları, bahçeleri, evleri vardır . Bunları kendi ihtiyacı kadarını ekip biçerler. ve çocuklarına miras bırakırlar.

Ha sistem neden yıkıldı dersen insan oğlunun aç gözlülüğü. Sosyalistlerin acemiliği.
    Sosyalist sistemde burjuvaların iktidarı ele geçirdiklerini fark edemedik.
    Belki 30 yıl gizli gizli örgütlendiler. ve iktidarları ele geçirdiler.

Ancak son sözümüzü söylemedik.

Doğanın Diyelektiği her şey doğar büyür ölür.Kapitalizm ölümsüz değildir. Ölümü tadacaklar.
    Bu sömürü sistemi elbet bir gün son bulacak.

Alıntıları Göster
    İnsanlar arasındaki refah farkını tamamen kaldırmanın özgür teşebbüsü öldüreceğini düşünüyorum, onun için kendi kabiliyetleri ve yetenekleri ile bir yerlere gelen bireylerin refahtan aldıkları pay ile diğer işçi ve çiftçi kesimin refahdan aldıkları pay arasında az da olsa hür teşebbüsü öldürmemek adına fark olması gerektiğini düşünüyorum, bilmiyorum siz ne dersiniz.

Bu arada yanılıyorsunuzu, komünizim de nikahın olmadığını bizzat komünistlerden duydum.

• Bende komünistim hemde Komünist parti üyesiyim. hem Rusyada hem Bulgaristanda yaşadım.
    3 kardeşimize Babadan 24 dönüm tarla evin arkasında 2 dönüm bahçe tek katlı 150m2 ev kaldı.
    Anne ve babam resmi nikahlı idi.

Resmi nikahlı olmasalar miras bize basıl kalacak.

Bu iftiraları atan azılı anti-sosyalistler. Şerefsiz ve haysiyetsiz iftiracılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatior -- 20 Ocak 2020; 11:33:14 >
  • quote:

Bende komünistim hemde Komünist parti üyesiyim. hem Rusyada hem Bulgaristanda yaşadım.
    3 kardeşimize Babadan 24 dönüm tarla evin arkasında 2 dönüm bahçe tek katlı 150m2 ev kaldı.
    Anne ve babam resmi nikahlı idi.

Resmi nikahlı olmasalar miras bize basıl kalacak.

Bu iftiraları atan azılı anti-sosyalistler. Şerefsiz ve haysiyetsiz iftiracılar.
    Ничего себе. ты говоришь на русском языке?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herattaa

Ничего себе. ты говоришь на русском языке?

Alıntıları Göster
    Русча билиер мусун? Бен билмиерум ама лиседе нотларымы Рус Кирил Алфабеси иле тутардым. Русча огренмейи планлыерум. :d

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Русча билиер мусун? Бен билмиерум ама лиседе нотларымы Рус Кирил Алфабеси иле тутардым. Русча огренмейи планлыерум. :d

Alıntıları Göster
    Я хочу знать русский язык, и они помогают мне. Вы знаете из средней школы?Я не знаю много.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 20 Ocak 2020; 16:32:4 >
  • Садеже Кирил алфабесини ве бир такым имла куралларыны, тек тук Русча келимелери. Бу себепле ишим даха колай.

• Транслатор кулланмайын бу аоада. Там тавук чевирме олуер екса.

Rusça var mı nasıl bir ifade gerçekten?

• quote:

Садеже Кирил алфабесини ве бир такым имла куралларыны, тек тук Русча келимелери. Бу себепле ишим даха колай.
    Вы знаете только язык письма? Почему ты научился? действительно интересно.Я получаю помощь, как я сказал, я не могу сказать, что я знаю.

Alfabeyi ve kullanmayı nasıl öğrendiğinizi sorabilir miyim? Metod olarak?Baya bir merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 20 Ocak 2020; 18:6:40 >
  • quote:

Транслатор кулланмайын бу аоада. Там тавук чевирме олуер екса.

Rusça var mı nasıl bir ifade gerçekten?
    Rusçam yok maalesef. Rusça yazmamın nedeni olan alıntıladığım üyeydi, Rusya'da kaldım deyince Rusça'yı da öğrenmiştir çıkarımını yaptım. Bulgarca da biliyor olmalı diyeceğim ama cevap vermedi nedense yoruma.

• Latin alfabesini nasıl biliyorsam öyle.

• Böyle bir konu açtığımı bile unutmuşken 6 sayfa cevap gelmesi ilginç .

• Hatior kullanıcısına yanıt
    Emperyalizm kapitalizmin tekelci aşamasıdır derken Lenin günümüzde olan devasa küresel tekelleri önceden tahmin edebilmişti.
  • OlanzapineDreams kullanıcısına yanıt
    18-20. yüzyılda feodalist emperyalistlerin kalıntıları kapitalist emperyalizm ile açık işgalleri ve paylaşımları sürdürdüler.
    10 yılda bir girdikleri küresel bunalımları 1. ve 2. paylaşım savaşları çözmeye çalıştılar.

Bu günde yine bunalımlarını savaş ekonomileri ile çözmeye çalışıyorlar.
    Teknoloji çok gelişti açık işgal yerine gizli işgalleri kullanıyorlar. Ayrıca atomik silahlara ulaşan bir çok ülke var.

Bu saaten sonra global bir dünya savaşı imkansıza yakın görünüyor.

1. dünya SSCB doğurdu. 2. dünya savaşı Mao'nun ülkesi ve diğer uzak doğu ülkelerini doğurdu.

Emperyalizm bu dersleri aldı. Bir global paylaşım savaşı daha çıkarırlarsa Kapitalizmin sonunun geleceğini biliyorlar.

Bölgesel savaşlarla durumu kurtarmaya çalışıyorlar.
    Selahattininin katlinden sonra İranın gönderdiği iki füze Trumpun sesini kesmeye yetti

Bu bize ABD'nin yenilmez güç olmaktan çıktığını gösteriyor.

Kapitalizm sonsuza kadar sürecek iddiası Ütopyadan ibaret.

• Cok normal

Komunist rejim heleki Marksist model en ahlakli ekonomik modellerden biri

Suan bu model isleyemez cunku insanlarin zeka ve dolayisiyla ahlak seviyesi cok düşük

Sovyet Rusya'da adam kibrit harcamamak icin ocagi acik birakirmis

İnsanlar ahlaklanmadikca komunist sistem uygulanamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Biraz abartmışsın

Kısaca : Komünist olmak ahlaklı olmayı gerektirir. Doğrudur . Ama sistemin işleyişi ve kuruluşu sandığın gibi değil.

1. aşama sosyalist sistem, sosyalizmdir. Her türlü ahlaksızlığa karşı proleter diktatörlük uygulanır.
    Bu diktatörlük asarız keseriz değildir. Toplumsal baskı ile ahlaksızlığın önüne geçmedir.
    Her türlü burjuva ideolojisine karşı sınıf bilinci ile proletarya diktatorluğu.
    Yani işçi sınıfının diktatörlüğü
    Çok aşamalıdır.
    Son aşama komünist sistem sınıfsız toplum buna ulaşma devlet sınırlarından kalkmasından ahlakın toplumsallaşmasını çok şey gerektirir. Bizlerin birkaç nesil komünizmi görmesi imkansız.

Tek tek ülkelerde komünizm olmaz.

Bizim gibi geri kalmış ülkelerde sosyalizme geçiş emperyalizme karşı savaş gerektirir.
    Batı ülkelerinde gelişmiş burjuvazi ve örgütlü proletarya vardır. O ülkeler için barışçıl geçiş mümkün.
    Ahlak bu noktada gündeme geliyor.
    Emperyalizm her noktada gelişmiş kapitalist ülkelerde de kendi ahlaksızlığını burjuvazi ve proletarya ya dayatıyor.

• quote:

Biraz abartmışsın

Kısaca : Komünist olmak ahlaklı olmayı gerektirir. Doğrudur . Ama sistemin işleyişi ve kuruluşu sandığın gibi değil.

1. aşama sosyalist sistem, sosyalizmdir. Her türlü ahlaksızlığa karşı proleter diktatörlük uygulanır.
    Bu diktatörlük asarız keseriz değildir. Toplumsal baskı ile ahlaksızlığın önüne geçmedir.
    Her türlü burjuva ideolojisine karşı sınıf bilinci ile proletarya diktatorluğu.
    Yani işçi sınıfının diktatörlüğü
    Çok aşamalıdır.
    Son aşama komünist sistem sınıfsız toplum buna ulaşma devlet sınırlarından kalkmasından ahlakın toplumsallaşmasını çok şey gerektirir. Bizlerin birkaç nesil komünizmi görmesi imkansız.

Tek tek ülkelerde komünizm olmaz.

Bizim gibi geri kalmış ülkelerde sosyalizme geçiş emperyalizme karşı savaş gerektirir.
    Batı ülkelerinde gelişmiş burjuvazi ve örgütlü proletarya vardır. O ülkeler için barışçıl geçiş mümkün.
    Ahlak bu noktada gündeme geliyor.
    Emperyalizm her noktada gelişmiş kapitalist ülkelerde de kendi ahlaksızlığını burjuvazi ve proletarya ya dayatıyor.
    Hocam sen leninist marksizme kaymissin sanki biraz

Bak ben sana realiteyi yazayim

1.si bizim torunumuz bile asla komünist düzen göremez
    Diyeceksin ki neden

A) komünist duzen toplum bilinci gerektirir
    B) yuksek ahlak ve toplum iyiligi idesi gerektirir
    C) paradan fazlasini onemseyen insanlar gerektirir
    Kisaca zeka ve ahlak gerektirir

Gunumuzdeki 8 milyar insanin net 7 milyari hem ahlaksiz hem kalitesiz hem de zeka olarak cok geride soz gelimi dunyada sirf japon toplumu olsa onlarla bile komunizm kuramazsin suanda toplum genelinde gerizekali olmayan bir toplum yok

2si ise su ki kapitalist düzen insanligin boynuna disini gecirdi artik oyle bir duzen kuruldu ki dedigim nufus azalmasi zeka artmasi kalite yukselmesi durumu asla olamaz mumkunati yok insanlari cok iyi yakaladılar artik imkan dahilinde degil komünist rejim

Ben sadece komünist degilim inandigim baska ekonomik sistemlerde var ve onlarinda cogu benzer sebeplerden uygulanamaz gunumuzun kalitesiz ahlaksiz ve zeka olarak geri dunya halklarina yakisan bu vahsi kapitalist duzende bir cark olup disleri eriyene kadar kullanilmaktir zaten gram acimiyorum olan benim gibi zeki ahlaklı insanlara oluyor

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Kendini fazla önemseme.
  • quote:

Kendini fazla önemseme.
    Beni bosver ekonomik sistemi konusalim

Türkiye'de felsefe dendi mi tek odak ateizm vs din uzerinden işliyor

Sence haksiz miyim mesajimda yada daha iyi ne olabilir

Suan herkesteki mutsuzluk malum bence artık

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.