Şimdi Ara

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü[Bilgi ] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
980
Cevap
47
Favori
219.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @petersburg abi gerçekten harika bilgiler veriyorsunuz.
    selamlar. .
  • @petersburg abi gerçekten çok iyisin bu kadar vakit ayırdığın için tekrar teşekkür ederim.Birde şöyle bir sorum var.Ben yapabilirsem en fazla 3 ya da 4 yıl için düşünüyorum gemiye çıkmayı.Daha sonra karada güzel bir işe girmek istiyorum.Genelde önceki sorularda gemiden sonra karada iş bulunabileceği yazılmış,sizin hiç tanıdığınız var mı, 3-4 yıllık gemi tecrübesinden sonra otomotiv firmalarına girmiş ya da gemiyle alakalı olmayan işlere girmiş tanıdıklarınız veya duyduklarınız? Ben gemiye cıktıktan sonra otomotiv sanayine ya da gemiyle çok alakalı olmayan kurumsal firmalara geçiş yapmak istiyorum.Sizce bu mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gsemjw

herkese iyi günler. bende gemi inşaat ve hukuk arasında kaldım. biliyorum çok alakasız bölümler ama yinede anlayışla karşılayıp cevaplamanızı rica ediyorum sizce hangisi daha iyi? hukuk mu gemi inşaat müh. mi?

Nası oluyoda birisi sayısal diğeri ise sözel puan türüyle öğrenci kabul eden iki bölüm arasında kalıyosun anlamış değilim? Şu an en kötü ihtimalle Lise 1' e gittiğini düşünüyorum ve ona göre cevap vermeye çalışıyorum. Zaten belli olmuştur şu anda hangi derslere eğilimin var veya yok. Bu durumda da kurduğun hayale göre iki sonuç kalıyor elinde. 1.' si sayısal seçip Gemi İnş. ve Gemi Mak. Müh. olmak 2.' si de sözel bölümü seçip Hukuk Fakültesine girmek. Gemi İnşatının bugünkü durumuna bakarsan kesinlikle yazma derim. Ama bu bölümü seçersende mezun olana kadar önünde çok ama çok uzun yıllar olacak. O zamana kadar piyasa ne olur Allah bilir. Hukuk konusunda da tanıdık bir savcı, bir hakim veya bir avukatla görüşmende fayda var. Sana en iyi bilgi verecek insanlar onlardır diye düşünüyorum.

• merhaba bir sorum olacak ben gemi inşaatı okuyorum henüz hazırlığım staj yaptıgınız yer önemli demiştiniz peki iyi bir şirkette staj yapmam için ne yapmam gerekiyor mesela not ortalamasını mı yuksek tutacagım yoksa bağlantı mı gerekiyor yani ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elysemic

@petersburg abi gerçekten çok iyisin bu kadar vakit ayırdığın için tekrar teşekkür ederim.Birde şöyle bir sorum var.Ben yapabilirsem en fazla 3 ya da 4 yıl için düşünüyorum gemiye çıkmayı.Daha sonra karada güzel bir işe girmek istiyorum.Genelde önceki sorularda gemiden sonra karada iş bulunabileceği yazılmış,sizin hiç tanıdığınız var mı, 3-4 yıllık gemi tecrübesinden sonra otomotiv firmalarına girmiş ya da gemiyle alakalı olmayan işlere girmiş tanıdıklarınız veya duyduklarınız? Ben gemiye cıktıktan sonra otomotiv sanayine ya da gemiyle çok alakalı olmayan kurumsal firmalara geçiş yapmak istiyorum.Sizce bu mümkün mü?

rica ederim arkadaşlar.faydalı olabiliyorsam ne mutlu.daha önce söylediğim gibi asla bu bölümü göklere çıkarmıyorum.ben eksileriyle artılarıyla anlatmaya çalışıyorum.kararı siz verin.

3-4 yıl da normal şartlar 2. liğini almış ve hatta 2. olarak da bir kaç kontratta atmış olursun.ben derim ki o kadar ilerlemişken o kadar yol katetmişken biraz daha sabret baş mühendisliğini al öyle geç.zaten açıkçası sen şimdi istediğin kadar plan yap:) çıkıyorsun denize bir bakıyorsun sevemiyorsun bir bakıyorsun biriyle tanışıyorsun sevgili anlamın da bir bakıyorsun kafana yatmıyor bir bakıyorsun karada seni tatmin edecek bir iş buluyorsun devam etmiyorsun denize bırakıyorsun.ya da tam tersi.yani kısa çalışacağım 2.liğimi alıp karaya geçeceğim diyorsun ama bir bakıyorsun baş mühendis olmuşsun hatta bir kaç kontrat atmışsın:)o yüzden bu durum sizin yaptığınız planların yanın da çalıştığınız firmalara çalıştığınız insanlara o zamanın gerek karada ki gerek denizde ki iş şartlarına da bağlı.ama o noktaya kadar çalışında karaya geçtiğinde denizcilik sektörün de bir aksilik olmaz ise tatmin edici bir iş bulursun inşallah.dönem arkadaşlarımdan 2.liğini alıp karaya geçenler var daha önce ki iletilerim de söylemiştim.yalnızca denizcilik sektöründe çalışmak zorunda da değilsiniz tabiki de farklı sektörlerde de iş bulabilirsiniz.mesela otellerin büyük marka otellerin teknik müdürleri genel de gemiler de baş mühendislik yapmış ya da en azından 2. mühendislik yapmış abiler ile doludur:) kendi dönem arkadaşlarımdan biri de bir sene önce 2.mühendisliğini alıp beşiktaştaki ismini vermek istemediğim bir otelin teknik müdür yardımcılığına geçti.şartları onu tatmine der sizi etmez beni memnun eder sizi etmez bu apayrı bir konu.ama sonuçta böyle bir imkan var.aklınıza takılabilir ne alaka diye.anlatayım onu da kısaca.otellerin teknik sistemleri gemi sistemlerine benzerdir hatta aynıdır.sonuçta otellerde de elektrik üreten jenaratörler var.ısıtma soğutma kazan sistemleri var.bunların dışında bazı pompa veya ne bileyim hidrafor gibi sistemler var veya olabilir bunlar sonuçta gemiler de makinacıların direk olarak muhatab oldukları konular.işletme konusun da her türlü veya en azından ortalamanın daha üzerin de bir bilgi ve birikime sahip oldukları için ya da olacakları için tercih ediliyorlar.

otomativ sektörün de iş bulan arkadaşım yok.ama bu olmayacağı anlamına gelmez.ve bildiğim kadarıyla mersedesin yine yönetimin de gemi mak mezunu bir abinin olduğunu duydum.bir de bir abinin pirelli yönetimin de olduğunu biliyorum kendim bizzat tanışmıştım.onun dışında pek tanıdığım yok.mümkün mü? neden olmasın.o firmaların işe alacakları mühendis ya da elemanlardan beklentileri neler diye bir araştırma yapıp o yöndede bazı eksiklikler kapatılabilirse olmaması için bir sebeb yok diye düşünüyorum.2. mühendisliğini 2. kaptanlığını almış hatta en azından bir iki kontrat yapmış arkadaş karaya geçerken bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.sadece şartları beğenmez ya da yeri beğenmez ya da başka bir şey.

bir misal ile kapatayım mesajımı.1 ay önce karamürsel 2 yıllık okuldan güverte mezunu bir arkadaşım denize çıkmayacağını artık karada iş baktığını söylemişti.bu arkadaş 2001 mezunu.kaptanlığını aldı ve bir iki kontrat attı kaptan olarak.kaptan derken süvari olarak yani.şu an ismi lazım değil şirketin de espektör oldu:)bir kaç yer daha vardı ama orayı seçti.maaşı gemide ki gibi değil ama 6000 tl.sigortası var.biraz koşturuyor biraz yorucu biraz mesai saatleri artabiliyor ama sonuçta ekmek aslanın ağzında.şartların kolay olup çok para kazanan meslek biliyorsanız bana da söyleyin:)ancak faizle olur o işler ancak babadan zengin iseniz olur ancak çok varlıklı bir ailede iseniz olur yoksa çok zor:)

• quote:

Orijinalden alıntı: nuclearenergy

@petersburg abi gerçekten harika bilgiler veriyorsunuz.
    selamlar. .

eyvallah...selam bizden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buddy Guy

merhaba bir sorum olacak ben gemi inşaatı okuyorum henüz hazırlığım staj yaptıgınız yer önemli demiştiniz peki iyi bir şirkette staj yapmam için ne yapmam gerekiyor mesela not ortalamasını mı yuksek tutacagım yoksa bağlantı mı gerekiyor yani ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler.

kardeş o gemi inşaat daha farklı bir bölüm.yanıltmak istemem seni.sen denize mi çıkacaksın ki stajı soruyorsun?

benim bahsettiğim firmalara notdan ziyade erken gitmek önemli.mesala staj zamanı ocak mı diyelim.arkadaş oraya ekimde uğrasın.arkadaş arada telefon açsın orda staj yapmak istediğini vurgulasın onlar gelme arama bir daha diyene kadar istekli olduğunu belli etsin:)ha bu işler de torpil de çok olur.bir abinin yiğeni bir mezun abinin tanıdığı diye:) stajj dönemlerinizden önce firmalara gidin.belirleyin firmaları onlara uğrayın.cv hazırlayın gidin bırakın.personel müdürüyle tanışın:)oturun eğer müsait ise bir çayını için.bu şekil de olur.notun iyi olur ise o daha güzel olur.ama sonuçta staj zamanı gelmiş herkes bu stajı yapmak zorun da:)herkes notu bahane ederse olmaz.bir de zaten adam gemisine atıyorum kafadan bir makinacı bir güverteci stajer gönderecektir.notundan ziyade senin karekterine bakar.ilk izlenime bakar.kafanın çalışıp çalışmadığına bakar:) stajınıza göre şirket zabitliğinizde sizinle çalışır devam etmek ister.ya da siz istersiniz ya da o istemez ya da siz gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: PETERSBURG

quote:

Orijinalden alıntı: Buddy Guy

merhaba bir sorum olacak ben gemi inşaatı okuyorum henüz hazırlığım staj yaptıgınız yer önemli demiştiniz peki iyi bir şirkette staj yapmam için ne yapmam gerekiyor mesela not ortalamasını mı yuksek tutacagım yoksa bağlantı mı gerekiyor yani ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler.

kardeş o gemi inşaat daha farklı bir bölüm.yanıltmak istemem seni.sen denize mi çıkacaksın ki stajı soruyorsun?

benim bahsettiğim firmalara notdan ziyade erken gitmek önemli.mesala staj zamanı ocak mı diyelim.arkadaş oraya ekimde uğrasın.arkadaş arada telefon açsın orda staj yapmak istediğini vurgulasın onlar gelme arama bir daha diyene kadar istekli olduğunu belli etsin:)ha bu işler de torpil de çok olur.bir abinin yiğeni bir mezun abinin tanıdığı diye:) stajj dönemlerinizden önce firmalara gidin.belirleyin firmaları onlara uğrayın.cv hazırlayın gidin bırakın.personel müdürüyle tanışın:)oturun eğer müsait ise bir çayını için.bu şekil de olur.notun iyi olur ise o daha güzel olur.ama sonuçta staj zamanı gelmiş herkes bu stajı yapmak zorun da:)herkes notu bahane ederse olmaz.bir de zaten adam gemisine atıyorum kafadan bir makinacı bir güverteci stajer gönderecektir.notundan ziyade senin karekterine bakar.ilk izlenime bakar.kafanın çalışıp çalışmadığına bakar:) stajınıza göre şirket zabitliğinizde sizinle çalışır devam etmek ister.ya da siz istersiniz ya da o istemez ya da siz gibi.

bizim bölümümüzde denize çıkamıyor musun da hem genel olarak sormustum hocam zaten staj olayını teşekkür ederim bilgiler için..

• quote:

Orijinalden alıntı: cenksen_41

quote:

herkese iyi günler. bende gemi inşaat ve hukuk arasında kaldım. biliyorum çok alakasız bölümler ama yinede anlayışla karşılayıp cevaplamanızı rica ediyorum sizce hangisi daha iyi? hukuk mu gemi inşaat müh. mi?

Nası oluyoda birisi sayısal diğeri ise sözel puan türüyle öğrenci kabul eden iki bölüm arasında kalıyosun anlamış değilim? Şu an en kötü ihtimalle Lise 1' e gittiğini düşünüyorum ve ona göre cevap vermeye çalışıyorum. Zaten belli olmuştur şu anda hangi derslere eğilimin var veya yok. Bu durumda da kurduğun hayale göre iki sonuç kalıyor elinde. 1.' si sayısal seçip Gemi İnş. ve Gemi Mak. Müh. olmak 2.' si de sözel bölümü seçip Hukuk Fakültesine girmek. Gemi İnşatının bugünkü durumuna bakarsan kesinlikle yazma derim. Ama bu bölümü seçersende mezun olana kadar önünde çok ama çok uzun yıllar olacak. O zamana kadar piyasa ne olur Allah bilir. Hukuk konusunda da tanıdık bir savcı, bir hakim veya bir avukatla görüşmende fayda var. Sana en iyi bilgi verecek insanlar onlardır diye düşünüyorum.

öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. ben bu sene lys ye gireceğim. sayısal öğrencisiyim ve hedeflerim arasında tıp, pilotluk ve gemi inşaa vardı. tıp ve pilotajın puanları yüksek olduğu için hedefimden uzak kaldım. gemi inşaatı da çok istiyordum ama çevreden duyduğuma göre sektör krizde, okuması zor ve çalışma şartları ağırmış. ayrıca da fiziğe(mekaniğe) ilgim yoktur ve başarısız olurum. bu yüzden hukuk okumaya karar verdim ve şuan ea dan hazırlanıyorum katsayı da kalktığı için hiç bir sorun olmuyor. ama hala. içimde bir ukde var acaba gemi inşaata gitsem daha başarılı olabilir miyim? diye.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cenksen_41

quote:

öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. ben bu sene lys ye gireceğim. sayısal öğrencisiyim ve hedeflerim arasında tıp, pilotluk ve gemi inşaa vardı. tıp ve pilotajın puanları yüksek olduğu için hedefimden uzak kaldım. gemi inşaatı da çok istiyordum ama çevreden duyduğuma göre sektör krizde, okuması zor ve çalışma şartları ağırmış. ayrıca da fiziğe(mekaniğe) ilgim yoktur ve başarısız olurum. bu yüzden hukuk okumaya karar verdim ve şuan ea dan hazırlanıyorum katsayı da kalktığı için hiç bir sorun olmuyor. ama hala. içimde bir ukde var acaba gemi inşaata gitsem daha başarılı olabilir miyim? diye.

Rica ederim genç kardeşim, elimizden geldiği kadar sizlere bilgi verelim ki ilerde pişman olmayın. Bizi zamanında uyarmadılar bakın ne hale geldik :P. Şaka bi yana faydalı bilgilerinden dolayı solti ve petersburg gibi değerli meslektaşlarımıza da hepimiz adına teşekkür etmek istiyorum.

• @PETERSBURG tekrardan slm hocam benim bir sorum olaçak siz gemide hangi bölümde çalışıyorsunuz?
    ve halen denizde misin yoksa karaya geldinizmi_?
  • arkadaşlar bu sayfayı vidyonun gözükeceği şekil de koyamadım.meraklı olan arkadaşların ilgisini çeker diye koymak istedim.

http://www.facebook.com/photo.php?v=239641412764396

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PETERSBURG -- 11 Şubat 2012; 16:52:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerberusx

@PETERSBURG tekrardan slm hocam benim bir sorum olaçak siz gemide hangi bölümde çalışıyorsunuz?
    ve halen denizde misin yoksa karaya geldinizmi_?

selamlar

2. mühendisim.
    baş mühendislik sınavlarına girdim bekliyorum.
    karaya geçmeyi şu an için düşünmüyorum.bir kaç sene daha baş mühendis olarak çalışmayı düşünüyorum.
    şu an izindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PETERSBURG

arkadaşlar bu sayfayı vidyonun gözükeceği şekil de koyamadım.meraklı olan arkadaşların ilgisini çeker diye koymak istedim.

http://www.facebook.com/photo.php?v=239641412764396

bu belgeselin tamamını izlemiştim çok güzel dünyanın en büyük yolcu gemisinin(indepence of the seas) yapımını anlatıyor. O kadar yüksekki bir köprünün altından yarım metre felan farkla geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtt007 -- 11 Şubat 2012; 18:12:09 >

• YTU Gemi İnşaat 3. sınıf öğrencisiyim , eğer sorusu olan varsa sorabilir. Yardım edelim bari , insanlar yanlış tercihler yapmasınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeStAn_YaZaNvidia

YTU Gemi İnşaat 3. sınıf öğrencisiyim , eğer sorusu olan varsa sorabilir. Yardım edelim bari , insanlar yanlış tercihler yapmasınlar

merhaba abi aynı bölümdeyiz bana okulla ilgili tavsiyelerin varmı şunu yap yada yapma konusunda:)
  • 2013'ten itibaren yeni yasa ile birlikte terfi etme süresi 20 aydan 36 aya çıkcakmış galiba bir bilginiz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeStAn_YaZaNvidia

YTU Gemi İnşaat 3. sınıf öğrencisiyim , eğer sorusu olan varsa sorabilir. Yardım edelim bari , insanlar yanlış tercihler yapmasınlar

Bu sene hedefim orası İTÜ olmayacağı icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtt007

2013'ten itibaren yeni yasa ile birlikte terfi etme süresi 20 aydan 36 aya çıkcakmış galiba bir bilginiz varmı?

Aynen öyle. Staj süreleri de 1 sene olacak o yüzden 2012 kasımına kadar stajınızı tamamlayıp 2013 yılına girmeden de 3. mühendislik ehliyetinizi almakta fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.