Şimdi Ara

Gemi Kaptanı Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
18.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi:

-Hangi üniversiteyi bitirmem gerekir.
    -İş imkanları nasıldır
    -Alerji sıkıntı çıkarır mı
    -Üniverteden mezun olduktan sonra nasıl bir yol izlemeliyim

Ygs-2017de 415 civarı bir puan gelecek büyük ihtimal.
    LYS de sağlam yani şunu demek istiyorum çalışkan biriyim gemicilikte yükselmek için çok çalışırsam kaptan olabilir miyim yoksa bu işin kitapla kalemle işi yok mu?

Şimdiden çok sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaptan olmak istiyorsan denizcilik ulaştırma işletme mühendisliği bölümünü okuman şart.Şuan en yüksek İTÜ 70.000 sıralamaya girmen halinde rahatça girersin.Dediğin puana göre zaten rahat girersin.
  • Diğer sorularıma da yardımcı olabilirsen çok sevinirim abi bu konyla bilgili çok kişi yok forumda o yüzden

• Adonbadu A kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi ilk başta ilk 70.000 e girip İTÜ ye gir.
    Alerjin ne alerjisi ona göre değişir.(Gemi adamı olur raporunun maddelerine internetten bakabilirsin)
    İş imkanı İTÜ den mezun olursan sıkıntı olmaz.
    Üniversiteden sonra zaten stajlara gitmiş olucaksın üniversite boyunca o yüzden bi şirkette işe başlıyacaksın.
    Bende bu sene girdim sınava bende İTÜ denizciliği hedefliyorum :D tanıdığım kaptanlar var onlara sorduğumda bu işin temeli ahlak ve güven demişlerdi.Zaten işe başladığında 4.kaptan olarak başlayacaksın 2500-3500 dolar arası bir maaş elde ediceksin.7 sene sonra eğer sınavlardan geçersen 1.kaptan olucaksın.O zamanda tabi maaşların ona göre değişicek :D Tabi bu iş sadece para için yapılcak iş değil denizi seviyorsan yapacaksın :D
  • Kesinlikle.Zaten para için yapıyo olsam Lysde 10-15bine çekebilirim ordan da tıpa giderdim.

• Senin netler nasıl Captan

Valla galiba 100 bine falan giricem ygs de :D Ama lys de çekerim onu 70-80 e diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAPTAN TÜRKİYE
    13 yıl önce açıldı
    Denizci olmak için.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hadi inşallah ben de 15-20k bekliyorum eğer 2014 gibi gelirse 18k geliyo Hayırlısı olsun bizim için kim bilir belki ünide beraber okuruz

İnşallah :D Hepimiz için hayırlısı
  • Yapılacak iş değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Neden

• durduk yere denizciliği tavsiye edip vebal almaya gerek yok.

merak olayını çözmek için en yakındaki denizcilik üniversitesine gidip hocalarla konuşun. özellikle 4.sınıflardan birkaç güleryüzlü eleman yakalayıp konuşun ama her anlatılana inanmayın. :)

bu işin reklamını yaparsan daha güzel meslek yoktur, ama asıl insanı tarttığı kısımlar yaşattığı sıkıntılar, gidin okullara "nedir sıkıntılarınız" diye sorun ..
  • Biz göze aldık sıkıntıları reis.Varsa tavsiyen alırım.

• ben yardımcı olmaya çalışayım. istersen telefonumu da verebilirim. uzun uzun anlatayım. ama şu gerçek paran olacak ama kıymeti olmayacak. eğer hayalinse yaşa. çok fırsatları açacaktır sana. her zaman beklerim.
  • Duim okuyorum. Özele gelirsen telefon numaramı vereyim istediğini sorabilirsin. Bu arada YGS sonucun kaç geldi?

• qte
    Bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi:

-Hangi üniversiteyi bitirmem gerekir. (hangi universitenin denizcilik ile iligli bolumu uzakyol vardiya zabiti/muhendisi olabilmen icin gereken IMO model 7.0x mufredatina uygun egitim veriyor ise ve sonunda gerekli stajlarida bitirdikten sonra denizcilik ulastirma isletme bakanliginin actigi sinavlara girme hakki taniyor ise (daha dogrusu bakanlik hangi okullarin hangi bolumlerini taniyor) buralari bitirmen gerekir.
    -İş imkanları nasıldır (sektorun durumu birkac satir ile ozetlenebilecek durumda degil malesef. Ancak Turkiye 'de eskisi gibi aranilan degil arayan durumunda denizciler.)
    -Alerji sıkıntı çıkarır mı (meslegi edinmek icin degil ancak meslegi idame edebilmek icin cikarir. (meslek olarak tabir ediyorum kelime dusuklugu olmasin diye ancak meslek degil "yasam tarzidir".))
    -Üniverteden mezun olduktan sonra nasıl bir yol izlemeliyim (uzun ince bir yol. kopru oncesi son cikisi okula girdigin anda kacirmis oldugun ayrica :) bu sorunun cevabini aslinda okudugun okul suresince ve sonrasindaki 12 aylik gemi stajinda kendin cevaplayacaksin fakat siddetli tavsiye olarak kendini mesleki olarak cok iyi yetistirmeni ve ozellikle yabanci dil seviyeni cok yukseltmeni soyleyebilirim.)

Ygs-2017de 415 civarı bir puan gelecek büyük ihtimal.
    LYS de sağlam yani şunu demek istiyorum çalışkan biriyim gemicilikte yükselmek için çok çalışırsam kaptan olabilir miyim yoksa bu işin kitapla kalemle işi yok mu?

- Sevgili kardesim, gemicilikte yukselmek ile kaptan olunmaz. kitapla kalemle isinin olmamasi gerekse idi ozelliklede Istanbul Teknik Universitesi bunyesinde bu bolumu ayri bir "fakulte" olarak kurmaz ve bu bolume ait ilk bolumu acmazdi. Bu denizcilik ve kaptanlik konulari malesef deniz kenarinda cay icmek ve mangal yapmak haricinde pek halkimiz tarafindan taninmiyor, detayi bilinmiyor. Nam yapmis olayi sadece her limanda acmis bizi bekledigi dusunulen "kadinlar konusu" ve geminin arkasindan atmis oldugumuz "aga takilan altinlari" bozdurup "pacalarimizdan akan paralar" konusudur.

- Kardesim, meslek malesef eski durumunda degil, eskidende bisey degildi gerci. sadece personel acigi cok fazla ve armatorler amator idi ancak artik isler tersine dondu. "eski" itu nun veya sonrasindaki bazi devlet universitelerinin yetistirdigi kaptanlar ve muhendisler ile bugun para karsiligi laletayın kurslardan mezun olup denizlere cikan insanlar ve aldiklari egitimler alakasizdir. cok uzunca yazmak istemiyorum sonucta insanlar direk yakinlardan duyduklari para gudumuyle hareket ederek tercihler yapiyor ama senin gibi yolunu bulabilmek ve dogru secim yapabilmek cabasinda birisininde sorularini cevapsiz birakmamak boynumuzun borcu sanirim. gunumuzde meslege ilk defa baslamak tecrubesiz olundugu icin cok zordur ayrica basladiktan sonra her terfi ettiginde o terfide tecruben olmadigindan ayni sorunu yasayacaksin dile getirdigim icin onemli oldugunu anlamissinir heralde bunun. basladigin yerlerde calisacagin insanlar ast veya ust olsun denizci olmayacak buyuk ihtimalle (orf adet olarak), makam soforlugunden 40 gunluk kurs sonrasinda gelmis usta gemici olmus insanlar veya 2 yil kurs parasi odeyip (cogu gitmeden gidenlerde kendine bisi oretcek kimseyi bulamadigindan veya ogrenebilme kapasitesi olmadigindan) zabit/"makinist" (kendilerine muhendis diyen bir grup olarak cikacaklar karsina) olacak fakat para kazanma isteklerinden dolayi o mahremiyeti kabullenmis artik geri donmeyi gozleri kesmediginden "her yola" basvuran kisiler olacak. kisileri degistiremeyeceksin, hatta yonetici seviyesine gelene kadar onlarla muhattapda olamayacaksin yani kendini ifade edemeyeceksin. hergun onlarin yuzunu yuzen bir nezarethanede goreceksin, ayni sofraya oturup kahvalti yapacaksin. yattigin yataklar genelde uzerinde hic tanimadigin saglik ve hijyen durumlarini bilemedigin onlarca insanin daha once yatmis oldugu yerler olacak. diger kullanacagin sahsi alandaki seylerde aynen. kendi vaktin diye birsey olmayacak ya yapacaksin ya gideceksin oradan yada anladiniz siz onu :) . mahrem kalacaksin, ailen olmayacak, sevdigin hicbisey cikmayacak karsina artik. elinde olanlari sevmeyi ogreneceksin yani yasam tarzin degisecek. annen seni evin altindaki bakkala gondermeye calistiginda gitmemislik yapti isen gemide o anlari arayacaksin cunku +50 derecen 10 gunde -30 derecelik birbaska yer iklime gidip +50 de gunes altinda saatlerce beklemekten cikip -30 da donarak calisaksin, ustundeki montun piyasanin en ucuzu olacak ama daha kotusu bir kolu neredeyse yoka yakin yirtik olacak :) en kotusu benim icin ne biliyomusun aslinda, her pazar oglen kurufasulye yemek. artik olecegim gunun pazar gunu ogleden once olmasini istiyorum huzur icinde gidecegimden eminim : ))

- Daha bicok sey yazabilirim ancak bazen surekli gercekleri kendi gozunuzden yazdiginizda kotuluyor diye isimlendiriyorlar o yuzden bunlari yeterli goruyorum. ayrica ekliyorumda "bu yazdiklarima" itirazi olan hatali veya abartilmis diyen biri varsa burdayim beklerim ama uc gun staj gormus "coluk cocukla" ugrasmam onuda belirteyim.

- Kisacasi kotu sartlarda calisacaksin, piyasadaki bir cok sirketin mali tutumundan dolayi gununden cok sonra maas alacaksin veya alamayacaksin, alabilecegin yerlerde siraya gireceksin eger orada calisabilecek biri oldugun onaylanirsa. cogu bu meslegin adamlari olmayanlarla ve geneli bilgisiz (yetersiz bilgiye sahip olan arkadaslardan bahsetmiyorum) insanlarla calismak zorunda kalacaksin. aile hayatin ve gemi haricinde duzenli bir hayatin olmayacak. gemide surekli stand by calisacaksin. sgk emekliligi diye birsey bilmeyeceksin. sgk saglik olaylarindan pek faydalanamayacaksin. olasi bir kazada hak arayamayacak aradigindada bulamayacaksin cunku ya nasi alacagini yani haklarini bilemeyeceksin veya ogrenemeyeceksin yada bu haklarin gasp edilecek(%0.05 olasilikla bisi alirsin belki). istemedigin ve sevmedigin bircok seyi yapmak zorunda kalacaksin. gemiden indigin anda "hic bisey" oldugunu goreceksin (oyle goruyor burdaki insanlar : ) v.s. . bunlarin yaninda denizle ic ice yasayacaksin, o denizi icine cekeceksin ve gun gectikce onsuz yapamayacagini ogreneceksin birakamayacaksin bu isi. mucadele hayat felsefen olacak. kir ve pislige bayilacaksin, usengeclik diye bir kelime lugatinda olmayacak. her turlu hayat ve doga sartinda yasamaktan zevk ve bu zevkin getirdigi gururla bakacaksin dunyaya. gercek hayatin kendi icinde yasamak oldugunun farkindaligini edineceksin. senin disinda kalan herseyin bos oldugunu goreceksin. yanlizligi cok seviceksin heleki kimseye ihtiyacin olmadan yasanmasi gerektigi kanisina emin oldugunda v.s.

- Sonuc olarak ;

yapmak istedigin seyi birkac kere daha dusun, okullari arastirip oralardan bilgi edinmeye calismak yerine meslegin insanlarini ziyaret et. kostere degil buyuk gemilere ziyaretlere gitmeye calis. becere bilirsen denizcilik sirketlerinin personel mudurlerine danis cunku bundan sonra sadece senin degil annenin, babanin, kardeslerinin, olacak esinin, dogacak cocuklarinin bundan sonraki tum hayatlarini derinden etkileyecek bir ise kalkistiginin farkina var oyle karar ver. bu yolun donusu yok buna inan ....

Şimdiden çok sağolun
    unqte

hayatinda basarilar dilerim. umarim maddeler halinde cevaplayarak yardimci olabilmisimdir. :)

Allah selamet versin.

• blackgolden B kullanıcısına yanıt
    Abi sen ne yapyın yav.Çok duygulandım yeminle.Bana yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.Bu ülkenin de anasını skiim.Her yürlü mesleğin ruspuluğu bulunmuş parayı veren istediğini oluyo düzenin de mına koyuyo.

Acaba siz gemi kaptanı mısınız zabit misiniz abi?

• coaxem nıcklı bır denızcı vardı konusmanı tavsıye ederım ve bırcok konu acmıstı elbet rastlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adonbadu

Abi sen ne yapyın yav.Çok duygulandım yeminle.Bana yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.Bu ülkenin de anasını skiim.Her yürlü mesleğin ruspuluğu bulunmuş parayı veren istediğini oluyo düzenin de mına koyuyo.

Acaba siz gemi kaptanı mısınız zabit misiniz abi?

:) malesef oyle. ben 15 yil once mezun oldum ancak agresif tarzimdan dolayi kaptanliga henuz kosmayi uygun bulmayan aktif bir uzakyol birinci zabitim. Kaptan olmanin yeterlilikleri artik degisti :) mesleki yonden iyi olmaniz pek onemsenmemekte, bunun yerine sirketci, kivrak, vurdum duymaz, gerektigi anda dusunmeden haksizlik yapabilen ve yaptirabilme kabiliyeti v.s. gibi ozelliklerinizin ust seviyede olmasi kaptanliginizda sizi rahat ettirecektir. zabit olan herkes kaptan olabilir sorun yok ancak rahat etme konusuna gelince bunlar olmaz ise olmazdir bende de henuz yoklar :D 1 sene icinde tamamlamayi dusunuyorum kismetse.

Birilerine yardimci olabiliyor isem ne mutlu. keske her meslek sahibi kendisini bu sekilde ifade ederek meslegi hakkinda paylasimlarda bulunsa, boylece toplumdan uzak olan insanlar veya bizim gibi gemiadamlari-asosyal kisilerde evlatlari icin bir nebzede olsa fikir edinebilme sansina sahip olur ve gercekleri ile gorebiliriz bazi seyleri. hava atma huyumuzdan kurtulabilsek tabi ki...

selametle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem0559

coaxem nıcklı bır denızcı vardı konusmanı tavsıye ederım ve bırcok konu acmıstı elbet rastlarsın

niye, bizi yetersiz mi gordunde adres gosterme geregi duydun bi anda ?

gosterdigin arkadas benden cok mu biliyomus yoksa ?

bilgi paylasimlarinin arasina giripte bu sekilde terbiyesizlik yapma cehaleti sanirim bi tek bizim artist Turk insaninda var.
    acilan baslik altinda gordugun hatali bir bilgi/eksiklik/gereksizlik var ise baslik altinda sende yorumunu yapabilirsin.
    hem zabit olup hem sadece dh de 1500 mesaj atmis birini tavsiye gosteripte ;

bunu sikleme ya, kim ki...
    sen git su arkadasa bak tavri sokakta veya diger ortamlarda da benim karsilastigim insanlara karsi ortaya koyacagim tavirlarda belirleyicidir unutma. bu sadece benim icin gecerli degil her insan icin gecerlidir. toplumumuz gunden gunde bu ahmakca davranislarin devam etmesinden dolayi yozlasmaya yuz tutmustur.

henuz cok toy oldugun belli ancak umuma acik yerlerdeki davranislarin ulkenin yonunu belirler, evinin, ailenin, esinin, colunun, cocugunun yonunu belirler. seni bu sozunden men ederim bilgin olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.