Şimdi Ara

Gemi Kaptanı Olmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
18.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    abi haklısın ama gerçekten agresifmişssin yav senin mürettebatın yarra yedi heralde.
  • 1. Zabit arkadaş anlatmış. Çoğunu okudum ve çoğu doğru. Ancak istisnalarda var tabiki. Türkiye de gayet iyi şirketlerde var. Ama Türk piyasası maalesef her geçen gün kötüye gidiyor.
    Benim naçizane tavsiyem, ingilizcenizi iyi derecede geliştirip yabancı şirketlere yönelmeniz. Tanınmış bir yabancı şirkette maddi/manevi daha iyi şartlarda çalışabilirsiniz.
    Ayrıca Kaptan lığın gerektirdiği özellikler konusunda arkadaşa katılmıyorum. Bazı Türk şirketlerinde geçerli olabilir doğrudur. Ama çoğu Türk şirketinde ve özellikle yabancı şirketlerde öyle bir durum yok.
    Ancak maalesef meslek artık denizcilikten çıkıyor yavaş yavaş.
    Allah herkese herşeyin hayırlısını versin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumuma yaptiginiz guzel elestiriniz ve pozitif eklentileriniz icin tesekkur ederim. ben nacizane meslege yeni aday olmaya calisan bir arkadasa mezun olup meslege baslayacagi donemde muhtemelen bir cok sirkette yuksek oranda karsilasabilecegi su anda bir cok sirkettede bas gostermis koru durumlari gostermek istedim ki sonradan fazla uzulmesin bunlarla karsilastiginda. neticede kimse iyi sirkette baslayarak iyi sirkette omurboyu devam edemiyor meslek geregi. bizde unutulmaz kisilerle kontratlar atip gunler aylar gecirdik ancak artik mumla arar olduk. insallah bu arkadas oncu olmus olurda bu satirlarimizi iyisi kotusu ile birileri okuyarak net kararlar verebilir bu ise girmeden. cunku bilincsizce secilmis meslegimiz malesef mesakkatinden dolayi insanlari cok uzmekte ve bu meslege yetenegi olmayan uzgun insanlarda kotu gidisi hizlandirmakta. son bir ek olarak bugunku haberlere baktigimizda da kaptansiz gemi projelerinin hizlandirildigini gormek ve artik meslege adim aticak kisilerinde emekliligini goremeyecegi yapilan kismi analizlerde yer almakta.

bende herkesin hakkinda hayirlisini dilerim.

• Ülkemizde yıllar önce zabit sıkıntısı vardı. Armatörler iyi zabiti de kötü zabiti de sorgusuz sualsiz gemilere gönderiyordu. Son yıllarda hem yeni üniversitelerde de bu bölüm açıldı, hem de kontenjanlar arttırıldı. Öbür yandan denizcilik piyasasında 2008 krizinin etkileri hâlâ sürüyor. Artık zabit sıkıntısı yok fakat iyi zabit sıkıntısı hâlâ var. İşini iyi yapan, kendini geliştirmiş kişiler her zaman aranan eleman olmuşlardır.

Yükselme meselesine gelince; mezun olup uzakyol vardiya zabitliği sınavını kazandığın zaman 3. ya da 4. kaptan olarak zabitliğe başlarsın. 36 aylık deniz hizmetini tamamladığında tekrar sınava girersin ve Uzakyol I. Zabit(2. kaptan) olursun. Yine 36 aylık deniz hizmetini tamamladığında tekrar sınava girersin ve Uzakyol Kaptan(Unlimited Master) yeterliliğini alırsın. Bu ticari gemilerde alabileceğin en üst yeterliliktir.

İşin kitap-kalem kısmı biraz değişik. Denizcilik hem fiziksel, hem psikolojik hem de bilgi yeterliliği gerektiren bir meslek. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, ders saatleri bakımından en fazla krediye sahip bölüm olmasına rağmen dersleri geçmesi en kolay bölümdür.(İTÜ için) Çok ders çalışmana gerek olmayacak. Öte yandan, 2x3 ay yaz stajı + 6 ay uzun staj olmak üzere 12 ay deniz stajı yapacaksın. Bu stajlarında psikolojik ve fiziksel olarak yeterliliğini ölçecek ve bu mesleği yapıp yapmayacağına karar vereceksin.

Denizde çalışmaya başladıktan sonra Deniz kariyerine ne kadar devam edeceğine karar vereceksin. 1 yıl çalışıp karaya geçen de oluyor 20 yıl çalışan da. Bu çok farklılık gösteriyor çünkü bir çok parametreye bağlı.

İnşallah sorularının bir kısmına yeterli cevap olmuştur.

• deniz ulaştırma işletme mühendisligi okuman lazım
  • coaxem kullanıcısına yanıt
    Kaptanim videolarinizi dort gozle bekliyoruz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saol kardeşim, haftada bir video atmaya çalışıyorum

• Bu meslek için neyi, neleri feda etmeye hazırsın?

Rahat ve huzurlu bir hayat mı,

saygın, güçlü ama zor bir hayat mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bölümün 2 seneliğinden mezunum ve mezun olalı 2 sene oldu.sana şuan kim ne anlatıyorsa boş gelecek.gidince göreceksin hatta denizcilik ile ilgili lise okumadıysan ilk dönem "bu ne lan,naptım lan ben"diyebilirsin.Ayrıca ilk dönem ve birinci sene ayrılıp başka bölüme veya tekrardan hazırlanan kişileri göreceksin ve belkide bunlardan biri sen olacaksındır.Deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği diye saçma isim koymuşlar,bölümün mühendislikle yakından uzaktan alakası yok.Zaten asıl ismi Güverte.Bildiğin gemide memursun yani officer.Gemide tüm sorumluluk sende.Gerektiğinde itfaiye eri,doktor,aşçı,işçi herşey olacaksın.Bunun bir sürü detayı var.Binbir türlü hikayeler var anlatılanların çoğuda doğru.Gerçekten çok zor bir iş.Bu arada bi gün o işi birakacaksın ve karada çalışmak isteyeceksin Gemi makine okuyan kadar kolay iş bulamazsın.Benim sana tavsiyem ailene sosyal hayata düşkün biriysen denizcilik hiç okuma,yok illa gemiyle ilgili bir bölüm okuyacaksan gemi makine işletmeleri muhendisliğini oku.Bu biraz daha rahat bölüm.Bir gün mutlaka gemiden sıkılacaksın.Gemi makine okuduktan sonra harbi mühendis oluyorsun.2 yıl daha yüksek lisans yapıp ne bileyim mekatronik müh vs bölümlere gidip veya makine mühendisi olarak çalışabilirsin.Kısacası iş alanı daha geniş.Karar yine senin iyice araştır.Ülke her geçen gün dışkıya batıyor.Sırf parası güzel diye gitme,bunun için feda edeceğin şeyler var.Hangisinde rahat ediyorsan oraya git ama pişman olacağın şeyler yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 28 Haziran 2017; 15:56:58 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.