Şimdi Ara

Gemi maketi kiti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
39.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaliteli ve büyük boy bir statik gemi maketi (kit halinde) almayı düşünüyorum..
    bu konuda bana yardımcı olabilecek varmı?

• bence kedin yap. ben öyle yapıyorum daha eğlenceli
     Gemi maketi kiti

Gemi maketi kiti

http://ttsitesi.freehostia.com/modelgemi3.jpg

bunlarda geminin inşaat fotoları.
    hem yüzdürürsün istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 12 Mart 2008; 23:41:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: oguzg

bence kedin yap. ben öyle yapıyorum daha eğlenceli
     Gemi maketi kiti

Gemi maketi kiti

http://www.geocities.com/ttsitesi/modelgemi3.jpg

bunlarda geminin inşaat fotoları.
    hem yüzdürürsün istersen

süpermiş... benimde asıl yapmak istaediğim bu ama planları da kendin mi çizdin.. valla gözüm karardı yaparım...;D

• planları internetten buldum. biraz yarım yamalaktı ama işe yaradı. geminin kesitlerini bulunca sorun çözülüyo zaten.
    bu gemiyi yaparken çektiğim bazı fotolarda bu sitede varhttp://ttsitesi.freehostia.com/modelgemi.htm

yine kullandığım kesitlerde var sitede ama ben linkini ayrıca veriyim.
    http://www.geocities.com/ttsitesi/hull.htm

bu benim ilk gemim. bazı hatalar oldu ama geminin inşaatı ilerledikçe o hatalar önemsizleşti biraz.

hem bu şekilde yaparsan istediğin boyda yapabilirsin gemini. benim yaptığım gemi biraz daha büyük olsaydı belki daha iyi olurdu ama neyse, bi dahaki sefere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 12 Mart 2008; 23:42:54 >

• anladığım kadarıyla mühendislik öğrencisisin (Calculus Kitabı gözüme takıldı)
    Ben de mühendisim. Üniversitedeyken değil maket, kağıttan gemi yapacak vaktim olmadı.
    Ama sen bu tip şeyler için zaman bulabildiğine göre dersler biraz sallamada herhalde ;D

Site sana mı ait bilmiyorum. Ama içeriği tam benlik.. PIC kontroller, Devre tasarımı, Gemi inşaatı süper olmuş... ilk gemiyi biraz küçük yapmana hataları görmen açısından önemli. Böylece ilk denemede dizayn kusurları ortaya çıkmış olur. Bittikten sonra ortaya çıkan şeyi beğenirsen büyük ölçeğe geçersin.

Almanların Schnel Boot'u benim istediğim tarzda bir gemi değil. Ama önerin için teşekküer ederim..

Salonumun bir köşesine cam bir kabin içinde koyabileceğim gerçek ölçekli (1.5-2m) - etkileyici işçilik ve detayda - bir 18. yy yelkenli ingiliz gemisi için zaman, para, mekan, emek harcamaya hazırım. Hatta o kadar gözümü kararttım ki aylar yıllar sürse de mühim değil....

Görkemli Bir Dolphyn ;

Gemi maketi kiti

yada inanılmaz detay ve işçilikte bir Sovereign of the Seas

Gemi maketi kiti

belki bir HMS Surprise 1796

Gemi maketi kiti

yine işçiliği hayran bırakacak bir HMS Victory

Gemi maketi kiti

yada yine ince işçilikli bir San Felipe

Gemi maketi kiti

Ben de ilkin bir küçük ölçek ile elime geçecek dizaynı hem sınamak, kusurlarını görmek ve büyük ölçeğe uygulamasında geliştirebildiğim kadar geliştirmek sonrada cam bir kabin içinde ışıklandırmayı düşünüyorum...

Yapmak isteğim şey biraz zaman alacağından öncelikle hazır kitlere göz gezdiriyorum (tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok demi? Arabamız yürüsün, bizde tekerleğe harcayacağımız zamanda bir air-conditioner sorununu halledelim mesela.. Mühendisilik ilk dersi...:D - kaynakların ve zamanın etkin kullanımı)..

• evet site bana ait tasarım biraz dandik oldu ama...
    model gemiye şu an çok zaman ayıramıyorum bende. oturduğun zaman çok vakit yiyiyo. bu resimlerdekinide yazın sonlarına doğru tamamladım. arada bi iki dakikalığına indiriyorum bi iki yerine yapıştırıcı sürüyorum şimdi öyle devam ediyo. pic le falan uğraşıyorum şu anda. bide schnell bot zormuş biraz. ön tarafı çok zahmet istiyo. senin gösterdiğin gemiler bunun binkatı zahmet ister heralde.
    hazır kit yerine sıfırdan planla yapmak daha güzel oluyo ama herşeyde senin emeğin olmuş oluyo daha değerli gözüküyo insanın kendi gözünde.
    gösterdiğin gemilerin hepside ünlü gemiler. yapan modelciler bayaa uğraşmış.
    bide böyle gemi yapabilmek için ayrı bi oda lazım yav

• olsun görünüşde iş yok ama sitenin içeriği işe yarar ona bakmak lazım. PIC devrelere başlangıç yapmak isteyenler için o küçük programcıklar iş görür. Bu arada hangi ünivesite yazmamışsın. bölüm herhalde elektrik elektroniktir.

Ben de bilmiyorum ki yalnız başına bir masayla olacak iş gibi gelmedi bana da.. şimdilik 4 m2 bir odada ayırabilirim herhalde. İleride biraz daha yer ister muhtemelen. o zaman asıl yerine taşır orada son montajını ve elektrik teissatını ayarlarım. Kabloları çok ince kullanıcam ki görüntüye minimum zarar versinler. Ööle çok güneş gibi bir aydınlatma değil zaten yapacağım. Bir kaç led ile odadaki tüm ışıkları söndürdüğümde elde etmek istediğim görüntü zifiri karanlık bir gecede simsiyah okyanusun ortasındaki loş ışıklı yelkenli modeli olur.

Bana pek zahmet gibi gelmiyor.Küçüklüğümden beri bu tip modeller yaparım. Elimden geçen çok maket oldu. Asıl işin sonunda benim istediğim kadar detaya sahip bir iş çıkmayacak gibi olursa işte o an bütün şevkimi kaybederim. Hele bir de ilk defa deneyeceğim şu ışıklandırma işi bir tutarsa... o zaman deymeyim keyfime..

• İtü fizikteyim. elektronik olsaydı daha iidi ama neyse

senin plan iyi yav. güzel koyu bi mavi ışık falan yaparsan süper olur. gemiyede minik fenercikler koyabilirsen daha güzel olur dimi.

işi ince ince yaptığında, bide yeterli aletin varsa iyi bi iş çıkar ortaya. başlayınca gerisi geliyo zaten:)
    sen hangi bölümden mezundun?
  • Çevre Mühendisiyim. Arıtma tesisleriyle uğraşıyorum. Dizayn, işletme ve kimyasal tedarik konuları var.

Şu projenin en azından kabası hazirana kadar biterse, yazın ince işçiliğine bakarım diyorum. Kabası için çok fazla zaman harcamaya niyetim yok. Nihayetinde cam bir kabin içinde rüzgar dahi almayacağını düşünürsek, omurganın tek düşmanı herhalde bir deprem olur. O da olursa zaten biz de terki diyar eyleriz.

Modelin en az 3 ana direği ve 6 büyük boy yelkeni olacağını düşünürsek, omurganın bu yükü tşaıyabilecek mukavemette olması gerekir. Belki iskeletin içini daha sert bir malzemeyle, belki tellerle yada demir çubuklarla desteklerim eğer güçlendirmem gerekirse.. Böylece hem mukavemet işini hemde ana gövde yapısını bir çırpıda geçerim ki benim asıl ilgilendiğim rötuş safhasına daha çok zaman kalsın..

Bu yüzden hazır kitlerden lazım.. belki elime geçecek bir planı büyük ölçekte bir marangoza yaptırmak daha mantıklı.

• iç yapı için kontrplak kullanman yeterli olur. yeteri kadar destek sağlar. Hem kontrplağı işlemeside kolay. bi kıl testeresiyle en fazla bir iki haftada falan rahat yaparsın iç kısmını, omurga postalar falan. demir çubuklara yada başka şeylere hiç gerek kalmaz. mesala benim resmini koyduğum o kabası bitmiş gemi taş gibi bayaa sağlam oldu. kaplamada bayaa destekliyo zaten...
    bide direkler falan genelde hafif ağaçlardan yapılıyo fazla yük getirmez. yapıştırıcılarla falan gemi kendini çok çok rahat kaldırır.
    ince parçaların yapımıda insanın sabrına ve işçiliğine bakıyo zaten.
    bu konuyla ilgili güzel kitaplar var bide. ben biraz bakmıştım bayaa fikir veriyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 18 Aralık 2007; 21:35:31 >
  • Selamlar ;

Omurga yapmak için büyük kırtasiyelerde satılan 2 veya 3 mm maket kartonu kullanabilirsiniz . Üstüste yapıştırarak gerekli kalınlıga ulaşılabilir . Hem kontra plaktan daha ucuz hemde sonuçta kağıt türevi olduğu için kıltesteresi ile kesmesi daha kolay . Postaları da aynı şekilde yapabilirsiniz . Bu şekilde maliyetler epey düşer .
  • Müthiş yaw
  • yanl1z karton suya bayaa dayan1ks1z bir yap1da olduundan modeli yüzdürmek istediinde sorun ç1kabilir(su s1zd1rma durumlar1nda). Statik model yap1caksan sorun yok tabi.
    zaten kontaplakta çok pahal1 deil. ben bi seferde 3m2 kadar bi kontraplak ald1m 35 milyona hala onu kullan1yorum kesip kesip harc1yorum.
    Sadece kaplama için ald11m ç1talar biraz masrafl1 oldu. 20 ç1ta 12 milyona geliyo. yar1s1n1 yukardaki gemide kulland1m. Lamya m1yd1 neydi ç1ta. suya bayaa dayan1kl1.
  • Selam arkadaslar bende plastik gemi modelleri insa ediyorum r/c model yapmayı planlıyorum elektrik tahrıkle kumanda edılecek bı model 50 -100 cm arasında deneyımlerınızı dınlemek ısterım.
  • eliniz yatkin degilse victory ayari gemiler belki biraz agir kacabilir.

kibar gorunusu, tarihcesi (internetten H.M.S Bounty diye aratin, okuyun, filmleri bile cevrildi kac defa), baslangic modunda bir gemi olmasi, yerli yada yabanci kitlerinin piyasadan kolayca bulunabilmesi (ben universite 2 de falan basladim bu işlere (yildiz makina muh.) o zamanlar bulunuyorsa simdi de bulunuyodur - gerci 17 sene olmus ama :)) ) gözönüne alindiginda konuyu acan arkadasa H.M.S Bounty 'yi oneririm.

Ahşap gemi maketinde esas olan tabi ki her parcayi elde yapmaktır ki işin zevkli kısmı da budur. Dolayısıyla projeleri alıp çalışabilirsiniz. Topuydu tufegiydi piyasadan bulursunuz. Ama gene de ben elimde kıl testere işin ameliye kısmıyla urasamam, dukkan dukkan gezip parca toplayacak vaktim de bilgim de yok diyorsaniz hazir kit olarak SERGAL'i tavsiye ederim. yanlis hatirlamiyorsam 1/50 idi olcegi. mamoli nin olcegi sanirim daha kucuktu ki yeni basliyorsaniz kucuk gemi yapmanizi tavsiye etmem. cok ugrastirir, agaci kiviramazsiniz vs (mamoli nin Gretel isimli bir gezi teknesini yapmiştim vaktinde, ettigim kufuru bir ben bilirim). O yuzden Sergal dedim. 3-5 sene evvel disardan 125 usd ye getirtmiştim arkadasa. sergal ın kodu yanilmiyorsam 785 ti.
    galiba toys r us ta Artesania nin Bounty modeli var. o da guzel. hatta govdenin yarisi acik yani postalarin içini gorebiliyorsunuz. ayrica artesania larin yapimi cok basittir, detay aciklamalari coktur, tam acemi işi yani. yalniz fiyati burda pahali idi. gidin bakin belki ucuzlamistir ama sanmam.

4 tane topu olmasina aldanmayin bounty savas gemisi degil ticaret gemisidir. toplari da korsanlardan korunmak içindir.

http://www.handcraftedmodelships.com/hms-bounty-model-ship.php

bu link ustunden resme tiklarsaniz bircok resmini gorebilirsiniz. yanlis bastan soyleyeyim işçilik rezil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdenk -- 27 Aralık 2007; 0:14:50 >

• maketçiliğe başlarken basit modellerle başlamak daha iyi
    H.M.S Bounty gibi gemiler kalfalık ürünleridir
    yeni başlayan biri işi eline yüzüne bulaştıracağından daha en başında modelcilik sevdasından vaz geçecektir
    http://www.gemimodelcileri.org/
    http://www.pinarhobi.com/
    http://www.filikam.com/
    http://www.gemimodelciligi.com/
    bir kaç tane yerli site kit satışı dahil her şeyi bulabilirsiniz

• Maşallah ben yokken herkes burdaymış. Arkadaşlar herkese teşekkürler. Lütfen bu konudaki başta deneyim, fikir görüş ve önerilerinizi esirgemeyin.
    Ben internetten araştırıken bir ilginç site dikkatimi çekti. İnanılmaz güzel bir iş çıkarmışlar. Yaptıkları da oldukça yüksek fiyatlardan alıcı bulmuş.
    [simage][/simage]
    Queen Victoria
    [simage][/simage]
  • evet pc guard dostum o medeli görmüşrüm
    yanindaki eleman onun üreticisi
    bir rus adamlar sabır gerektiren işçilik konularında mükemmel
    işler çıkartıyorlar
    tabii ki fiyatlar yüksek olacak biz henüz emekleme aşamasındayız oysa dışarıda elemanlar modelin üzerindeki her parçayı elde üretebilecek kapasitedeler
  • Selamlar ; Ben de gemi maketi ile uğraşmaktayım hazır söz bounty den açılmışken atölyemde şu sıralarda yapmakta olduğum bountyi göstereyim dedim... :)

Gemi maketi kiti

Gemi maketi kiti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wing -- 24 Şubat 2008; 3:55:01 >
  • bir kaç resim daha ve makine parkım :)

Gemi maketi kiti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wing -- 24 Şubat 2008; 3:47:39 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.