Şimdi Ara

Gençler neden Ateist ve Deist oluyor diye sordular (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
3.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ee ne oldu şimdi aydınlanma mı yaşadım? Fikirlerim mı değişti? Bak ben seni ikna etmeye calışıyor muyum boşver sende.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erdfb_1907 kullanıcısına yanıt

Yanlışa yanlış diyemezler ama millete inanç iman dersi verirler.En imanlı benim diyene peygamber neden miladiye göre 11 yaşında bir kızla evlenirken kendi kızını 70 yaşındaki Hz.Ebu bekire vermeyip yaşı daha yakın diye Hz Aliye veriyor diye sor cevap veremez anca sen İslam'a saldırıyorsun der geçer.Sorgulamak yok herşeye he doğrudur derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanAga -- 22 Şubat 2024; 17:27:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt

Çünkü cahilin tekisin; hangi zehirli kanyaklardan beslenmişsen, onlardan etkilenmişsin. Senin gibiler hep, ama hep aynı taktiklerle geliyorlar hep aynı şeyleri yazıyorlar: sanki tek bir yerden yönetilen sistematik bir saldırı gibi:

Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, Hazret-i Aişe'yi nikahladı, fakat düğünü yapılmadı. Peygamberimizin Hazret-i Aişe ile evlenmelerinde en önemli husus, nikah akdinin Hazret-i Peygamberin arzusuyla değil, Allahü teâlânın emri ile olmasıdır.

Peygamber efendimiz, Hazret-i Fatıma'yı Allahü teâlânın emriyle, Hazret-i Ali ile evlendirdi.

Sorgularsan eğer, senin gibi bir mahluk olan aklına uyup sapıtırsın. Tarih, bu şekilde sapıtıp çeşitli fırkalara ayrılıp da kendilerini helak etmiş ahmaklarla, cahillerin ibretlik hikayeleriyle doludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 22 Şubat 2024; 17:34:45 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

Eleman yanlış demiş yaşı 11 değil 6 idi.

• Benim anlamadığım tanrı neden direk adem ile havvaya namaz kılın başını ört demedide 200 bin yıl bekledi. (İnsanın kökeni 200bin yıl geriye gidiyor.) Sonradanmı fikir değiştirdi. Yada evrene bakın , görülebilen evrende 100milyar galaksi var her galakside yüz milyar güneş sistemi var , her güneş sisteminde onlarca gezegen, gezegenlerin bir sürü uydusu var. Ve evren durmuyor muazzam hızda genişliyor. Neden? Sadece dünya içinmi yarattı bu kadar büyük muazzam evreni.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Miraclescape kullanıcısına yanıt
    Cıx kitaba göre max 7500 yıl.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    10bin yıllık göbekli tepedeki tapınağı kim yaptı acaba.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Miraclescape kullanıcısına yanıt
    O soruyu sorma işte bütün büyü bozuluyor.

İnanmayan kişiye söylenilen anlamsız sözler gene.Ben inanmıyorumki yanacağıma inanayım.Neden Allah öyle emretti ne bu zorlama kolayı varken herşeye gücü yeten bir varlık nie bukadar basit düşünüyor Dünyada istese kafir kalmaz kalmasın arkadaş nie dünyada kafir üretipte sonra onu cezalandırcam diyor.Hep bir çelişki hep bir soru işareti bildiğin kısır döngü ben nie bu kısır döngüden kürtulmuyim.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Basit düşünen tanrı değil, insanlar. Onun adına konuşuyorlar.

Tanrı hiç bir şey söylemedi halbuki.

• Hz. Aisenin kaç yaşında evledigini falan geç onlar ayrı bir konu.Hz ebubekir sana kızımı verdim sende bana kızını ver diye geldiğinde aranızda yaş farkı çok diyip geri çeviriyor mu cevirmiyor mu?

Kur'an da hangi ayette Allah'ın emriyle Hz.Aiseyle evlenmesinden bahsediyor?

Geçin bu palavraları peygamber sonuçta bir insan ve toplumunun kültürünü yasıyor.Burdaki asıl konu yaş farkı bu kadar çok olmasına rağmen Hz.Aişeyle evlenip aynısının kendi çocuklarına yapılmasını istememesi.Siz bir kula tapmaya bahane arıyorsunuz bu Ali olmuş veli olmuş fark etmez tanrınızın sizin gibi bir yaşantısı olmasını bekliyorsunuz. Peygamberi elestirdigim tek nokta budur eğer siz kendimden öncekilerden böyle gördüm diyenlerdenseniz zaten Kur'an'a göre çoktan küfre girmişsiniz.Kur'anı okumuş olsaydın peygamberin bile günah işlemekten kaçın diye uyarıldığı ayetleri görürdün.Bu evlilik günahtır değildir ben orasını bilmem sadece bu kadar yaş farkı olan bir evliliğin olması normal değil bunu normal görende sapıktır.

• UzmanAga kullanıcısına yanıt

Aradan asırlar geçmesine rağmen bu zamana kadar bu bahsettiğin durum hiç gündeme gelmedi;  yakın zamana kadar bu hususta olumsuz hiçbir beyan serdedilmemiş; ne Ebû Cehil gibi her fırsatı aleyhte değerlendiren muannit bir firavundan ne de Abdullah ibn Übeyy ibn Selûl gibi olmadık yerden fitne ve iftira üreten nifakın adresi olmuş birisinden, bu evliliğe herhangi bir itiraz söz konusu olmamış, olamamıştır. Çünkü ortada itiraz edilecek herhangi bir durum yoktur.

Din düşmanlarının, gençlerin aklını karıştırmak ve onları kendi zehirli kaynaklarıyla akıllarına soru işareti bırakmak için tarihi didik didik araştırmışlar ve senin yukarda bahsettiğin hususları bulup işte şu anda senin yaptığın gibi bu durumları habire gündeme getirmekteler.

Eğer sen samimi olsaydı, bu hususu yani nikahlanma hususunu hemen google a yazar ve ordan bulurdun. Ayrıca yukarda da Allahü tealanın emri olduğu yazıldı.

Buna rağmen hala niye yaptı niye etti gibi sorular sorman, ya anlayışı kıt bir ahmak olduğun içindir, ya da niyeti burdakilerin kafasını bilerek karıştırmak isteyen bir din düşmanı olduğun içindir.

Şu linkte bazı bilgiler var; sonuna kadar oku:

Gençler neden Ateist ve Deist oluyor diye sordular
    Gençler neden Ateist ve Deist oluyor diye sordularSorularla İslamiyet
    Hz. Ayşe / Aişe validemiz, Peygamber Efendimiz ile evlendiğinde kaç yaşındaydı? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/hz-ayse-aise-validemiz-peygamber-efendimiz-ile-evlendiginde-kac-yasindaydi-bu-evlilig-dokuz-yasinda

“Peygamber otuz erkeğin cinsel gücüne sahipti.” (Buhari, Muhtasar Tecıîd-i Sarih, hadis no: 192)

“Peygamber bir gecede dokuz hanımıyla ayrı ayrı cinsel ilişki kurardı.” (Buhari, Muhtasar Tecrid-i Sarih, hadis no: 192)

“Cebrâil bana bir çömlek getirdi de ben ondan içtim ve bunun üzerine bana cinsî münasebette kırk erkek gücü verildi.” (İbn Sa’d, et-Tabakatu’l- Kübra, s.374)

”Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar, hanımı Zeynep’le cinsel ilişkiye girerdi." (Buhari, Hibe, 8)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 22 Şubat 2024; 18:13:22 >
  • Kaynak diye Google'dan bulduğun ne üdüğü belirsiz bir siteyi mi gösteriyorsun?.Ona bakarsan Hz.Aise ile münasebeti olmadığını da iddia ediyorlar.Ebu cehil falan neden itiraz etsin kendileri zaten çoluk çocuk demeden cariye alıyorlar.Ben sana Kur'an da geçip geçmediğini soruyorum görüşünü savunmak için bahane üretiyorsun. Bilmediğin için söylüyorum Kur'an da bu evlilik hakkında bir emirden falan bahsedilmez.Peygamber kendi istegiyle evlenmiş ama kendi kızını aynı yaşlardayken 70-60 yaşındaki insanlara vermek istememiş.Peygamber olması bu kadar yaş farkı olan evliliklerin etik olmamasını değistirmiyor.Anlamak istemediğin nokta bu günah olmayabilir ama peygamberler insanlara örnek olması için seçılmiş kişilerken bu tarz olayların nerelere varabileceğini fark etmemiş.Bugün 5 yaşında çocuga nikah düşer diyen pedofililerin dayanağı bu evlilik haberin olsun.Samimiyetten bahsediyorsun sanki küfür etmişler gibi galeyana geliyorsun bu mu sizin İslamiyet anlayışınız? Kur'an'da yazan hoşgörü nezaket dinine ne oldu emeviler başa geldikten sonra toprağa mı gömdüler?

• Buhari denen herif işi gücü bırakmış peşine düştüğü şeylere bak.

• Akp yüzünden

Benim merak ettiğim bir konu var. madem birşeyler biliyorsun

dünya tarihinde en büyük ve en mantıksız cinayetler - soykırımlar - zorunlu göçler DİN SAVAŞLARI Sebebi ile oldu. Tuz ve Su savaşları daha sonraki sıralarda yer alır

En büyük cinayetlerin ele başları ise dini liderlerdir. Kendi söyledikleri ve vahiy diye nitelendirdikleri ve de kendilerinden başka kimse ile görüşmeyen konuşamayan bir yaratıcı emirlerine ses olduklarını belirttiler.

Anlatılan veya yazılanların gerçekliği şüpheli. Çünki birçok siyer anlatımı ile tarafsızlığı veya bir dine bağlılığı olmayan tarihçilerin anlatımları farklı.

Ve tüm kitabi dinler kendi içlerinde ilk olarak savaş verdiler. Neden mi? Söylenilen peygamberin ölümü ile bir taht post kavgası ve benim söylediklerim yorumladıklarım doğru, herkes bana ve sözlerime tabi olacak düşüncesi başladı. Buna İtikat imamaları ve alt kısmında da mezheb savaşları başladı ki onlara da mezheb imamları diyoruz. Daha da ilerisi var, mezheb olarak aynı olmasına rağmen imamalarına muhalif fetva yayınlayan talebeler de var.. imam-ı muhammed ile imam-ı yusufun birçok amel de hocaları ebu hanifiye muhalif fetvaları ile meşhurdurlar

Şimdi.. DİN TEK

Peygamber de TEK

Ama bu teklik içinde her insan okuduğunu farklı anlıyor ve yorumluyor ki imamlara müfessirlere ihtiyaç duyuyoruz, yetmediği gibi hidayeti bulmak için bir mürşide - şeyhe - tarikat ldierine ihtiyaç duyuyoruz.

Buraya kadar her şey tamam. Anlaştık demi ?

O zaman neden hala dini lider hacı hoca ismindeki sıfatsızlar mal mülk peşinde - başkalarına tecavüz edip sübyaları taciz ve tecavüz etme derdinde?

Madem ahiret alemi çok daha önemli ise;

Dini liderlerin evleri - arabaları - giydikleri cübbeler - bindikleri arabalar - yaşadıkları evler sanayi, devi sahiplerinden çok daha lüx ?

Birçok dini lider, sözü geçen grubun başına geçmeden önce açlıkdan ağzı kokarken birden bire bu şatafata nasıl sahib oldu ? Gökten zenbille bir altın elmas mı geldi de bizde yok onlar ?

Yoksa senin benim fitre zekat gibi yardımlarımızı kendi cukkalarına doldurmaları olmasın ?

Eğer bir grubun başına geçince zembil ile altın elmas geliyor ise o kişiye ben onlardan daha fazla kuran tefsir hadis okumuş biri olarak daha fazla muhdilik yapabilirim herkese ?

sonuçda CUKKA garanti ise

Ha isteyen olursa Ba'de odası da açarız. Karanlık olması şart değil ama loş olsa fena olmaz. Kırbaç da koyarız fantezi olması için. Sorana günahlarından arındırmak için kendini kırbaçlıyor deriz malum diğer ehli sünnet dışındaki lerin kendilerini yılda bir zincirleyip sırtlarını kanatana kadar kamçılaması gibi.. güya ... çektiği acıları çekiyorlarmışşş.. sevsinler.. Onlar ölene kadar namaz kıldı oruç tuttu zekat verdi. siz hangisini yaptınız da geriye kendinizi kamçılamak kaldı.. haaaaa pardon bi dönem sizin namazınız kılındı diyordunuz demiiii

Yani geri gelirsek din adına yapılmış yahudi - hristiyan ve islam dini dışında, geçen senelerde miyammar mıydı neydi orada ve hindistan daki müslümanlara yapılan cinayetler konusuna.

yani bu mudur din ?

ben inanmıyorum ve senin kural ve kanunlarını kabul etmiyorum diye beni öldürme emrini veren fikir ve kural veyahut ayeti neden tanımak ve uymak zorundayım ?

ikimiz de biyolojik olarak aynı olduğumuz gibi emmizade bebeleri değil miyiz de sen beni dinsizlik ile sulayıp beni öldürme cesaretini gösteriyorsun ?

fetihler de öyle değil mi ?

Bir yere haberci gönderiyorsun. Bizim dini kurallarımıza uyun yoksa savaş edip sizi öldüreceğiz, canlı kalanların bir kısmı köle bir kısmı da cariyelerimiz olup ... üstünde zıplamak zorunda kalacaksınız.. demek ne kadar mantıklı ?

Hangi Akil sahibi bu tür bir teklifi kabul edip onaylar ? Müslüman olmakda zarar esir düşmek de,. Öleyim herkes kurtulsun.. Yada öldüreyim bu beladan tüm ceddim kurtulsun deyince ne oluyor ? Benimki nefsi müdafa değil mi sen kendi cinayetine CİHAD derken.

Buna benzer sayısız cinayet sebebi var. İmamlık için, mezheb demiştik, din ayrımı, hatta sultanlık - hakanlık - krallık için bile savaşlar olmadı mı ?

Uzun süre 5. asırdan sonra dünya genelinde sürgün hayatı yaşamış yahudiler nufus sayıları azlığından bir etkinlik gösteremediler ama geldiğimiz gün itibari ile israil ve çevresindeki filistin ürdün lübnan vb savaşların asıl sebebi DİN değil mi ? Vaad edilmiş topraklar... la kim kine neyi vaar ediyor, peşkeş çekiyor? benim hayatım düşüncem inancımın önemi neden yok senin dini düşünce ve inanışların yanında ?

Asırlarca devam etmiş haçlı seferi denilen cinayetler din savaşı değil mi ?

Hristiyanlar dindarları kendi cukkaları için cennet tapusu satmadımı, şarlman saolsun kralların tacı takmayı adet edindirerek kral olma şartını dine bağlamadı mı ?

bugün geldiğimiz günde vatikandaki adam lgbt konusunda veya kişisel çıplaklık konusunda ne kadarda ılımlı bizim tabir ile herkese MAVİ BONCUK DAĞITMIYOR mu ?

din ve kuralları kişisel bakış açısı çıkar ile değiştirilebiliyor ve kişisel yorumlara açık halde ise, sence o nasıl dindir ki başkalarını öldürmeyi cennet kazancı olarak gösteriyor ?

TÜM DİN adındaki oluşumların merkezinde, kendisine inanmayan veya tabi olmayanları ÖLDÜRMEK yok mu ?

O zaman bu cinayet sebebleri nedir ?

Yoksa sürekli tekrar ettiğim gibi

din bir geçim metodu, toplumlar üstünde söz sahibi olma bahanesi ile cinayet aracıdır.

eklemeyi unutmuşum

'Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da ondandır.' diye bir hadis var demi ? Ayetleri sıralamayım. Nede olsa nehiy var "Allahı'ın ayetlerini ucuza satmayın" diye. dolayısı ile sağda solda ayet ile kendini doğru sözlü göstermeye çalışanlara güzel bir ayetdir o da...

Cum'a diye bir gün ve toplanma var demi.. İlk defa Mekke'de yapıldı bu toplanma. Ve o zamanki ismi ise Aruba idi. bugün ki dil ile Arefe.... Cumartesi yahudiler - pazar hristiyanlar toplanıyor biz denen toplanmıyoruz.. diye düşünmeye başladılar ve Cum'a günü toplanmaya karar verdiler... Aynen hadis deki nehiy de denileni yaptılar.. Benzemediler ama ne hikmet ise her şey ortak görüntüsü farklı olsa bile. Bu arada asırlar içinde cuma namazının tarihçeni merak edersen okursun.. hem itikadi hem de mezhebi olarak bugünki cuma namazı'nın fıkhi hükmi nedir öğrenirsin belkide.

yarın cum'a olduğu için o hadise uyarak bir de ezan ekleyim yazıma...

Gençler neden Ateist ve Deist oluyor diye sordularİlyas Özkanyoutube
    The video referance: Yitzchok Meir Malek Link: https://youtu.be/fUSdHB1R-W4 Thank you:
    https://www.youtube.com/watch?v=raSFQtIPZ7w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 22 Şubat 2024; 20:45:9 >

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt

Sene 1924 Türkiye Cumhuriyeti anayasası.

Kaynak:

Gençler neden Ateist ve Deist oluyor diye sordularwww.anayasa.gov.tr
    1924 Anayasası | Anayasa Mahkemesi
    https://www.anayasa.gov.tr/tr/mevzuat/onceki-anayasalar/1924-anayasasi

• silistreli kullanıcısına yanıt

yani ?

• porsche911gt2 kullanıcısına yanıt

1924 Anayasası.

Kaynak:

Gençler neden Ateist ve Deist oluyor diye sordularwww.anayasa.gov.tr
    1924 Anayasası | Anayasa Mahkemesi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.