Şimdi Ara

Gençler neden Ateist ve Deist oluyor diye sordular (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
3.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    quote:

kendini tarikat şeyhlerine vermiş birisidir. Bu tür kişilerle asla ve asla tartışmayın.

İslami tarikatlerin evrim karşıtlığı bile çalıntı. Batı dünyasında Hristiyan tarikatlar başlattı bizimkiler kopyaladı.

Türk dini tarikatlerin düşünüp okuyup bir fikir-akım üretecek beyinleri olsaydı kuantum fiziğinin yaygın kabul gören yorumu olan Kopenag yorumuna karşı çıkmaları gerekirdi. çünkü bu dinciler "evrende tesadüf yoktur, herşey Allah'ın kontrolünde oluyor" deterministik görüşüne o kadar bağlılar ki, ömürleri boyunca "tesadüf" sözcüğünü kullanmayıp onun yerine "tevafuk" derler. bunlara göre tesadüf sözcüğünü kullanmak Allah'a şirk koşmak oluyormuş.

şu anda elektronik dediğimiz şey kuantum fiziğinin tesadüfü temel alan formülleri ile çalışıyor ve dinciler bunun farkında bile değiller. hoş, bunlar yalandan entelektüel olan popülist kişiler oldukları için açıp okusalar bile kuantum fiziğine karşı çıkmazlar, hatta: "kuantum fiziği Allah'ı kanıtladı, 1400 yıl önce kuran'da yazıyodu" falan derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Nisan 2024; 13:34:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İnsanların en basit olayda doğrusu ne kaynağı ne diye sormalarına karşın 1400 yıl önce yaşadığı iddia edilen bir insanın kitabına inanmak biraz çılgınlık geliyor.

şöyle tuhaf argümanlar sunuyolar: "eğer o gerçekten peygamberlik ile müjdelenmiş olmasaydı, neden bu iddiada bulunsun ki? eline ne geçecekti ki? canını tehlikeye atarak neden yalandan peygamberim desin ki?"

bak güzel kardeşim, ben 1986'dan beri 38 senedir yaşayan biriyim. ben kendi yaşam süremde peygamber olduğunu iddia eden Hasan Mezarcı gibilere baktım ve ciddiye almadım. 1986 öncesinde kimin ne iddiada bulunmuş olduğu beni ilgilendirmez, o devirde yaşayıp o iddia sahibi kişiyle konuşmuş kişileri ilgilendirir.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Türkiye'de 'Evrim yoktur' zırvasını ortaya ilk atanlardan biri Harun yahya denen şahıstır. Yani kedicikleri olan Adnan oktar.

Ancak dünyada özellikle de ABD'de bu zırva yıllar önce başlamıştı. Bizimkiler de yerelleştirip memlekette yaydılar.

Onlar da biliyor Evrimin var olduğunu. Ancak kabul ederlerse Din denen şeyin yok olacağını ve böylelikle ellerinde herhangi bir gücün de kalmayacağını da biliyorlar.

Bana göre evrim var ve din yoktur.

Evrimin olması dini yok etmez lafı tamamen boş laftır. Evrim varsa din yoktur.. Var ve yoktur.

Kuran'da yazıyordu lafından önce Kuran nasıl yazıya geçirildi? Günümüz kuran şekli ne zaman ve nasıl ortaya çıktı? gibi sorulara NET cevaplar verilmeli sayın dinciler ve dindarlar tarafından.

Muhammet yazdı diyen var, 4 halife yazdı diyen var. Muhammet söyledi herkes yazdı diyen var. Vs.

Çok acayip. Hangi soruyu sorsam verdikleri yanıtlar çürük oluyor.

Misal.. Bu kalemin yaratıcısı varsaaaaaa :D

Diğer cevabını görmemişim..

İşlerine gelince Şeriat istiyorlar. Ama hadi gelsin lan deyince ilk Kadınlar karşı çıkıyor.

Şeriatın bana zararı yok. Şeyimin keyfince yaşarım. Sakallıyım zaten biraz daha uzatırım oldu bitti. Namaz kılarım nolcak. Spor maksatlı yapınca zoruma gitmiyor. Oruç da tutarım. Evimin içine de kamera koyacak halleri yok ya. 4 karım olacağı için de p*rno izlemem.

Tabi bunlar işin gırgırı. Aklı başında bir insan asla dini kanunlara göre yönetilmeyi istemez şimdiki devrimizde.

Ve şu da var.

Ezanın ve hutbenin Türkçe okunması. Asıl ne zaman başladı? Bu konu çok önemli aslında. Herkes ATATÜRK zamanı diyor ama daha da geriye gitmek gerek.

Vee ayrıca... Ezan gibi hutbeler de Arapça okunuyormuş. Peki ezan arapça okunuyor da hutbeler neden Türkçe okunuyor?

Zamanında 'Ezanımızı susturamazlar' diyen tayfa neden Hutbeler hakkında konuşmuyor?

Ezan Türkçe okunurken ortalığı inleten Halk hutbelerin Türkçe okunmasına neden bir şey demiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 8 Nisan 2024; 14:6:19 >

Ya şu "Kur'an'da yazıyordu"culara hastayım. Bütün bilimsel gelişmeleri dinle neredeyse hiç ilgisi olmayan (Sadece inanmak değil yaşantı, yaşam tarzı olarak da hiç ilgisi olmayan insanlar) birileri üzerinde yıllarca düşüp kafa patlatarak, okuyarak, araştırarak, tartışarak, defalarca deneyerek ve zaman zaman da yanılarak sistemli ve birikimli olarak bir şeyler bulur, öğrendiklerine ekler, geliştirir; daha hayatında kitap okumamış hatta belki de inandığı dinin kitabını bile okumamış biri çıkıp der "Kur'an'da yazıyordu zaten". Aynen kardeşim Kur'an'da yazıyordu ama onca bilim insanı bunu göremedi, gitti yıllarını, ömürlerini verdi, dünyanın kaynağını israf etti bunu öğrenmek için. Meğer Kur'an'da yazıyormuş hâlbuki bir baksa orada yazıyordu ne gereği vardı. Ne hikmetse de Kur'an'da yazıyorcuların anavatanında da Kur'an'a bakıp bir şey bulan da yok. Yani bu kadar samimiyetsiz, temelsiz, dogmatik bir yalan olamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• The Alim kullanıcısına yanıt
    Hocam hadise gerek yok , şimdi hadis inkarcıları mesajına karşı çıkacak.
    Sabit konular bunlar bknz bakara 223 tarlaya dilediğin yerden varın , itiraz mı ediyor dövme serbest bknz nisa 34
    Kadınlar bunları bilmeden inanıyor , cumhuriyetin kendilerine verdiği hakların farkında değiller.

• The Alim kullanıcısına yanıt
    quote:

Türkiye'de 'Evrim yoktur' zırvasını ortaya ilk atanlardan biri Harun yahya denen şahıstır. Yani kedicikleri olan Adnan oktar.

90'lı yıllarda henüz 8 yıllık ilköğretim eğitimi gelmemişken ben ilkokul 5'ten mezun olup imam hatip lisesine gidip orta okulu orada okumuştum (AKP öncesi dönem) o zamanlar bir öğrenci grubu bu Harun Yahya'nın Evrim Aldatmacası isimli kitabını kamyonetle okula getirip tüm sınıflarda herkese tek tek dağıtmışlardı. dağıtırken de nutuk saçmışlardı: "dinsizlerin yalanlarını öğrenmek için okuyun" falan diye. kitabın arka yüzündeki Adnan Oktar'ın beyaz saçlı beyaz yüzünü görünce adamı o kadar sevmiştim ki hani 12 yaşında bi çocuk olarak "parti kur oy vereyim reiz" kafasına erişmiştim.

bunun benzeri AKP döneminde de yapılmış. ama busefer dağıtılan kitap Adnan'ın değil, sahte profesör olan fetöcü bi eşşeğin kitabıymış, adını unuttum herifin. o AKP döneminde dağıtılan kitabın içeriğinden ekşi'de alıntılar vardı, herif sürekli: "evrim bir dindir" yazıp durmuş kitabın her yerinde.

dikkat ettim dinciler komünizme falan küfrederken de komünizm bir dindir" lafını çok kullanıyorlar aşağılamak için. sormak gerek yahu siz zaten dinci değil misiniz? nasıl oluyor da "X bir dindir" diyerek X'i aşağılamış oluyosunuz? sizi dinleyen dindarlar hiç mi düşünmüyor bu ne yaman çelişki diye.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    quote:

Ya şu "Kur'an'da yazıyordu"culara hastayım

bunların sözde "alim" olarak gördükleri cahil Sait Nursi zamanında dedi ki: "Esir (Ether) Kuran'da 1300 sene önce yazıyordu, bilim insanları Esir'i yeni buldu"

neden cahil dedim biliyo musun? bu Sait denilen kişi bunu yazdığında dünya bilim otoriteleri Esir kavramını yanlışlamışlardı ama cahil Sait'in bundan haberi yoktu :)

aradan 100 sene geçti, bugün biz diyoruz ki: "oğlum şu Sait'in kitapları okumayın, bak herif dünya biliminde gerçek dışı olduğu kanıtlanmış olan Ether kavramı hakkında: "gerçektir ve Kuran'da yazıyor" diyo. buna ne cevap veriyorlar biliyo musun?

diyolar ki: "Üstad Sait Nursi o kitapta Esir derken aslında Karanlık maddeden bahsetmiş, dünya bilimi Karanlık Madde'yi 50 yıl sonra buldu ama Sait Nursi 50 yıl önce yazmıştı"

ulan ne alakası var Kara enerjiyle kara maddeyle Ether'in! Ether dediğin Işık yayılımı ile ilgili bi hipotez. karanlık enerji ya da karanlık madde denilen kavramlar ise kütle çekim ile alakalı olan teoriler. ikisinin birbiri ile ALAKASI YOK ama gel de anlat bunlara.

• Dini kullanarak menfaat peşinde koşanlarla kendi halinde ibadet eden insanları karıştırmamak lazım. Ateistim diyip yavru kedileri besleyip şefkatle okşarken bismillah diyen insanlar tanıyorum.Bu insanlar belki tanrının varlığ8na inanıyordur ama din adına yapılan pisliklerden dolayı dinden soğumuştur. Yani kısacası kimin "imanlı" olup olmadığını bilemeyiz.
    Ayrıca Sait Nursi gibi sözde şeyhleri hocaları konusmanın lüzumu yok çünkü bunların hepsi dini menfaat için kullanan tipler.Ben ateistim diyen arkadaşlara tüm semavi kitapların mealini okumalarını öneriyorum.Eğer dinlere düşman olacaksanız bile okuyun çünkü düşmanınızı tanımak dostunuzu tanımak kadar önemlidir.Okiyacaksanız Mümkünse eski baskı okumaya çalışın çünkü yeni baskıların mealinde kasıtlı olarak değiştirilen kelimeler gördüm.

Ayrıca Kur'an için konusucak olursak ayetler hikaye örgüsü gibi birbirine baglı. Bir ayeti alıp bak şunu diyor diye bazen önceki olay örgüsüne bakmadan anlatan sözde hacı hocalar kesinlikle art niyetlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanAga -- 8 Nisan 2024; 17:7:51 >

Ya onlar kıvırma üstadı. Bir konuda konuşurken ama Kur'an'da böyle anlatılmıyor diyorsun o zaman da bilmem ne sözcüğünün 3000 (mübalağa) anlamı var, tercümesi yapılırken falanca anlamı kullanılmış, yanlış çevrilmiş diye kıvırıyorlar. Lan oğlum din denen şeyin çok net bir şekilde kendini insanlığa anlatması gerekmiyor mu, kafalarda hiç soru işareti bırakmadan, çok basit bir şekilde. Basit bir şey anlamından bu kadar kayıp gidebiliyorsa sen o dini nasıl hele ki tüm insanlığa anlatacaksın? Tamam dilden dile illaki ufak tefek farklılıklar olur da böyle bir şey olmaz bu düpedüz kıvırmadır.

Bak karanlık madde ve karanlık enerji konusunda da ortada net bir şey yok. Yarın bir gün bilimsel bulgularda bunun tersi veya çok farklı bir açıklaması bulunursa o zaman nasıl kıvıracaklar merak ediyorum. Evrim konusunda da bir bölünmüşlük var mesela kimisi evrimi inancı sebebiyle reddediyor, bilgisi olduğundan değil, kimisi ise reddemeyeceği gerçeği dini inancına uydurmaya çalışıyor. 2. kesimi akıllı buluyorum şahsen, en azından bir gerçeği reddetmiyor.

Bir arada TV'lerde bazı soytarılar çıkıp Kur'an'dan şifreli mesajlar bulmaya çalışıyorlardı. Onlar ayrı bir dünya. Adam kendi kendini inandırmak için kendine yalanlar atıyor, boşlukları kendi istediği gibi doldurmaya çalışıyor filan. Yani niyetim bir sayısal sonucu bulmaya çalışıp yaptığım her işlemde ona kendi kafama göre anlamlar yüklemekse bunu Kur'an'la da yapabilirim Kur'ansız da yapabilirim. Bahçeli'nin MHP'nin 40. yılının kutlamak için yaptığı basit matematik işlemlerinden hiçbir farkı yok ki.

• İslamın "evrensel" olduğunu iddia edenlere ilahiyatçı akademisyen Prof. Dr. Mustafa Öztürk güzel cevap vermiş:

"BİR KUREYŞ DÜŞÜ: İSLAM.

Kuran'ın ana metninin yarısı kıssalar dan oluşur. Bunun da neredeyse yarısı Yahudilere tesis edilmiştir. Bir avuç Yahudi'ye bu kadar ölçekte bir kıssa paketi ayrılmışken, 2 - 2,5 milyar Budist ve Hindu da yarım sayfalık bile olsa küçük bir kıssa hak etmez miydi?

Bu 114 surelik hidayet terkibinden, 13 yıllık Mekke putperestleri/paganları ve Medine Yahudileri dışında pay alamayan onlarca majör medeniyet dururken, evrensellik, iddiasında bulunmak sizce de bir sorun değil mi?

Danimarkalıların atası Viking'lere: "Ya Eyyuhel Viking"(Ey Viking'ler,) Asyalıların atası Budistlere ve K. Amerika yerlileri Kızılderilere, İnkalara, Aztekler vs. neden tek bir satır "Ya Eyyuhel"(Ey kimseler) hitabı yok Kuran'da. Bir Ebu Cehil, bir Ebu Lehep kadar hatırı yok mu bu insanların?

Binlercesi hidayetsiz gitti.

Soruyorum size!"

Bu çap neden Hicazla sınırlı..?

"Bu gerçek gösteriyor ki aslında siz hesapta yoktunuz.

İşler zamanla olduğundan fazla büyüdü.

Tek sesli Hicaz makamı zamanla çok sesli bir orkestraya dönüştürüldü."

Ezcümle, İslam bir Kureyş-tek başına suresi bile var- düşüydü ve gerçek oldu.

Sen ise hesapta yoktun ama maharetli eller tarafından varmış gibi gösterildin."

Prof. Dr. Mustafa Öztürk

İlahiyat profesörü

👉İSLAM, 14 Asır önceki Mekke ve Medine'de yaşayan Arapların, yaşam kültüründen ibarettir.

Evrensellik vasıflardan yoksundur. Diğer dinler de öyledir, dinlerin ilahiliği ve evrenselliği takipçilerince köpürtülen ve sürekli yeniden ve yeniden üretilen bir vasayımdan ibarettir.

Bir dine inananlar herhangi bir insanın birşeye inanmadan yaşayamayacağını düşünürler. Dinsiz olmayı onların hafsalası almaz. Mesela selefiler de demokrasi bir dindir der, oy verenleri kafir olarak görürler.

Evrime din diyenler ise aslında inançsızlara şunu demek istiyorlar. "Siz sorgulayarak dinden çıkmadınız. Aynı bizim inandığımız gibi bir şeye inanıyorsunuz". Yani onlar yaratılışa inanıyor, biz ise maymundan geldiğimize "inanıyoruz". Bilim hakkında hiçbir şey bilmedikleri için herşeyi "inanmaya" indirgerler.

Bu arada ben de seninkine benzer bir hayat yaşadım. Herkes ateist olsa dahi ben inanmaya devam ederim diyordum.

• Orda oyle demiyorrr..
    İslam nurdur bla bla bla..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.