< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 9 Ağustos 2024; 12:17:21 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Gençler neden işsiz? (2. sayfa)
-
-
Ben YTÜ EHM mezunu işsizim. Çalışmayı da düşünmüyorum. Aylık 150 bin lira civarı bir harcamam var kişi başı, bana verecekleri 30k. Niye çalışayım? Ailem destekliyor, çalışmıyorum. Sigortamı ödüyorum zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sizin kafanız ab abd de yokmu sanıyorsunuz köle işçi amele olmam ben,aileleri evden atıyor homeless oluyorlar milyonlarca insan,ab abd 20+ yaş her birey kendi ayaklarının üstünde durmak zorunda.
iyi okuyup iyi kariyer yapsaydın işçi mavi yaka sınıfı olmak istemiyorsan tutanmı vardı sizi?
sana daha öncedende yazdım sonra çok pişman olucaksınız özelikle aileniz ölünce ortada kalıcaksınız yüzünüze kimse bakmıycak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Ağustos 2024; 12:25:7 > -
seni ailen bu hale getirmiş k.bakda kayracım şımartmış, ananın babanın yerinde olsam eğer kafa ve beden sağlığın yerindeyse, kendi başının çaresine bak diyip kapının önüne koyardım, sen o babanın ayaklarını yıka bence.
bence senin piskolojik rahatsız olduğunu düşünüp evlat napıcan diyip kabullenmişler bence .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Ağustos 2024; 13:5:16 > -
Ben harcama bile yapmıyorum, çok sade yaşıyorum hatta bohem de denilebilir, siz ne şanslısınız aileden bir şeyler var benim babam sıfıra sıfır annem sayesinde sürünmüyoruz...
Tanıdığım kimi kişiler öylesine bir şekilde şımartılıp yükseltildiler ki çalışma motivasyonu kalmıyor zaten ama iyi bir iş bulsak eminim siz de çalışırsınız ben de...
Valla Türkiye'nin Kıbrıs dahil çoğunu gezdim, birkaç ülke de gezdim. Dünyayı gezeceğim çalışmak yerine.
kerimcem yine kan sıçratmaya başlamış etrafa, utanmasa ev zencisi diyecek ama idrak edemiyor ki Türkler Anadolu'da ev zencisi...
Ben eğitimsiz değilim ama kısmetsizlikler, talihsizlikler var üzerine benim gibilerini diğerlerinden farklı kılan özelliklerimiz var ve bu farklılıklar kimilerini çok rahatsız ediyor, aman "Koç'um benim" devrilmesin hassasiyeti en baştaymış...
Sizin mağdur edebiyatçısı komutanlarınız, generalleriniz, "Koç'um benim"leriniz yok edilse birbirinizi yamyam gibi yersiniz, önce özününe bakın sonra bana laf yetiştirin...
ülke yerin dibinede girse, halkı kuru soğanlada masadan kalksa erkek dediğin kişi beden ve kafa sağlılığı yerindeyse çalışçak nokta, dediğim sizin kafanızdakiler batıda homeless oluyor anan baban kazık kadar adama bakmak zorunda değil.
sizin sorununuz piskolojik tedavi olmanız gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Ağustos 2024; 13:16:13 > -
Halk zaten soğan ekmek yiyor. Bir ailenin ortalama geliri 36000 TL bu ülkede.
Dünya tarihine geçecek ibretlik bir devrim "yemelisiniz", takındığınız tavır ve kibirli yaklaşımınız hastalık gibi çekilmeli dünyadan...
Konunun merkezine inmeden televizyondaki dayılar veya "Doktor dövebiliyoruz" diyen başörtülü kadınlar gibi avam cümleler kuruyorsunuz, şunu söyleyin size kızmam "Seçici olmak senin neyine biz Araplar'a Roma'ya dayamışız bir yerimizi sen kim köpek?"...
hep kulplar bahaneler uyduruyorsunuz anan baban öldü diyelim miras paylaşımı olucak kardeşlerin zaten çalışmıyor hasta diyip adam yerine koymuycak bile suratına ble bakmaz, hayatın gerçekleri bu,ya bir çoğunuz intihar edicek yada sonrakı hayatı çok daha berbat sürünerek geçicek, isterse babanın partisi gelsin başa bir çoğunuzun süreci değişmez.
siz bu işi siyasete bağlamayın sorun sizde çok fazla geç olmadan kendinizi kurtarmaya bakın kendiniz dışında sizi kimse kurtaramaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Ağustos 2024; 13:34:45 > -
Siz sürekli Ergenekon destanı yazıyorsunuz, her yazınızda korkunç bir kibir ve küstahlıkla alttan alta siyasetteki egemen iklimi besleyen egoist cümleler kuruyorsunuz, bunu bir amaç uğruna yaparken bile mideniz kalkmıyor mu?
Neyse ki güzel bir şey yazmışsınız bazen yapabildiğiniz gibi; miras paylaşımından bahsetmişsiniz çok güzel olmuş. Kardeşim başkasından aldığı telkinle (ki cebine para koyulmuş yeni AK komşularımızın yapmasından şüpheleniyorum) boş konuşası geldiği zaman "evi satarım seni atarım" diyor ki hem bu cümleyi hak etmiyorum hem de ev anneme ait bir ev düşünün artık! Verdikleri doktorluk mesleğinin içi o kadar boş ki verdikleri düşük maaşın ev almaya kalksak hiçbir şey olduğunun kanıtlanması yetmiyormuş gibi evimize de göz diktiler, süt damlası bir hayat Aynı bana cevap veremeyince böyle cümleler kuran kardeşim gibi yazıyorsun bazen Kerimcem, tavsiyen için sağol ama biliyorsundur ki bu ülkede her şey siyasi...
https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157280026
https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159064766
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yok iki kardeşseniz ev ailenin üstünüyse hemen düşük fiyattan satılır %50 le bölünür aranızda,o paraylada kiraya çıkarsın tabi ondan sonraki hayatın çok daha berbat olur,gördüklerim var biliyorum cesedi bile günlerce sonra bulunan,ona konamaz erkek kardeşin,sen boşver akp chp yi sen kendi hayatına bak kardeşim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Ağustos 2024; 14:17:43 > -
Hayatın akışına bıraktık, bazı şeyler böyle gitmez, nasıl boş koltuk bu ülkeyi daha iyi yönetir deniliyorsa su akacak yolunu bulacak...
Yazdığınız da doğru bir ucuza gider bir havada kaparlar evi ama biz satın almak istesek bize 2 kat fiyat çıkarırlar, mesela doktor kardeşimin meslektaşlarının 2 - 3 kat maaş alması gibi, sözleşme bile yaptırmadılar katakullilerle
Ve hala durumun farkında değil...
Aynen katılıyorum.
Şahsen oryantasyon olmayan firmaların kobiden hallice olduğunu düşünüyorum.
-
10 bin euro 360 bine yakın para yapıyor. Dünyanın en gelişmiş ülkesinde bu parayı bile kimse kazanamaz. 15 yıllık mühendisim ama şimdi işsizim. En son verilen ücrette 35+prim. İş yok artık iş beğenmemezlik için işin olması gerek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
o da doğru
-
iyi de gençlere iş sahası açılsın o zaman yediğini içtiğini paylaşmasın. yediğini içtiğini paylaşanlara kızıyorum. çünkü herkes alamıyor. ancak gençler çalışmıyor diye sosyal hayatı olmayacak mı?
-
Mesleğiniz nedir?
Bugün herhangi bir ustalığa sahip birisinin sanayi şehirlerinde organize sanayi bölgelerinde iki tur dolanıp iş bulamama olasığı düşük, mavi yakanın azlığı konusundaki sitemim bu yüzden. Nedenide bahsettiğim şeyler.
Herkes beyaz yaka olduğu için, organizelerde bu işleri genelde sığınmacılar yapıyor. Son aylarda şunu anladım sığınmacıları göndermeme nedenlerinin en büyüğü mavi yaka elamanlardaki açık. Gönderilirlerse işler harbi durma noktasına gelebilir. İkame eleman yok. Gözlemlediğim ve şahit olduğum durum malesef bu. Mavi yaka için bölümler açılsaydı ve herkes beyaz yaka olmasaydı, böyle şeyler olmazdı. Hem beyaz yaka hem mavi yakalılar iş sahibi olurdu. Herkes zengin olamaz, herkes rahat çalışamaz, bu toplumun var olma biçimine aykırı, çöp alacakta birileri lazım.
Önemli olan herkese daha iyisi olabilme şansının verilmesi ve en iyilerin o imkanlara sahip olabilmesi. Herkese sen iyi olacaksın dersen,(ihtiyaç fazlası bölüm açar ve alırsan) hiç kimse iyi olamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 10 Ağustos 2024; 11:47:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X