Milletin tüm bilgileri internette haberi yok |
Gençler sakın böyle düşünmeyin! (3. sayfa)
-
-
:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80Uzun zamandır konu dışında böyle mantıklı konu görmüyordum.
Adamlar tipsizim,sevgilim yok diye ağlıyorlar.Bu hayatta paranın alamayacağı bir şey yok.Dış görünüşünü beğenmiyorsan dış görünüşünü değiştirirsin,iç özelliklerini beğenmiyorsan onu değiştirirsin.
Para ile akıl gücünü,kas gücünü satmaktan kurtulursun,özgür bir insan olursun
Tarih boyunca insanlar farklı özelliklere göre sınıflar oluşturmuştur.Din,mezhep,soy...Günümüzde ise bu sınıflandırma para üzerinedir.Para ile gücü,saygınlığı,otoriteyi satın alabilirsin.Para çok önemli değil diyenler kendini avutuyordur sadece
Doğrudur hocam. Eskiden ben de böyle düşünüp avuturdum kendimi fakat hiç de öyle değil. Para her şeydir ve olmazsa olmazdır.
-
çok param olsa, yaşadığım arkadaşlıklar ve aşkların her birinden şüphe duyarım açıkçası.
para hayatta önemlidir diyen kişi ya tipsizdir yada asosyaldir. elbette önemlidir para fakat bu kadar abartmaya gerek yok. konu sahibini tenzih ederim.
-
Çok güzel yazılar yazılmış.
Tamam eyvallahta fakir bile fakirin derdini anlayamaz. Yazılanlardakiler paraları olsa bile kullanmayı bilmeyen, nerede duracağını bilmeyen insanlar yazmış hep. Sorun burada zaten az parayla mutlu olunur mu olunur ama nasıl harcayacğını bilirsen. Dayım öğretmen eşi çalışmıyor ve bu adam 3 sene boyunca 2 oğlunu özel okulda (burs var ama tam değil) okuttu evi ve arabası var. Birde bize bak bizim eve 2 katı maaş giriyor ama sadece evimiz var ve biz özel okulda bile okumadık hiç.
Parayla mutlu olan kesim aileden zengin olanlar saçma sapan işe girmezlerse şu dünya da cenneti yaşarlar. Sonradan olansa durmaz herşeyi varken daha çoğunu ister sonra da fazla yükselen balon gibi patlar.
Ama parasını kontrole edebilen insan nefsine hakim olan insansa nasıl zengin olduğunun önemi yok. O mutlu olur insan.
Sonuç olarak paranın miktarı değil nasıl kullanıldığı hayatınızı belirer.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bune hocam, yokmu DOGE BEP-20 (BSC) adresi ?
Bu düzen tüm dünyada aynı' Avrupa'da aynı Amerikada. Avrupa farklı, sosyal devlet vs diyenler olacaktır fakat' devlette bir yere kadar bakar insana. Ama Türkiye'de yaşamak' artık temel ihtiyaçlar bakımından dahi' zengin işi bir hale büründüğü için böyle düşünen insan sayısı git gide artıyor. Bu gidişle Amerikan halkından daha beter olacağız. Şahsi görüşüm' milyonlarım olacağına' aylık 10 15 bin gelirim olsun yeter bana.
Çok fazla para da çok sorumluluk getirir çünkü.
yeterli paraları yok demek ki.
-
Sen paranı , mallarını nasıl yöneteciğini bilmiyorsun :) çevremde 10 K alıp iyi yaşayamayan , 5 K alıp güller gibi geçinen insanlar var , Değer yatırımını araştır, Borsa , yatırım vs :) ytd
-
quote:
Orijinalden alıntı: BeelsSen paranı , mallarını nasıl yöneteciğini bilmiyorsun :) çevremde 10 K alıp iyi yaşayamayan , 5 K alıp güller gibi geçinen insanlar var , Değer yatırımını araştır, Borsa , yatırım vs :) ytd
Bende tarla var güzel kardeşim. İmar geçince 120 daire olacak. İmar yolda. Çıkmak üzere. Şehrin göbeğindeki evime 10 dakika mesafede. Şimdi bu arsalar pek para etmiyor. Ama geleceği çok parlak. Ben bu potansiyeldeki arsaları satacağım satacağım, sonra da üç kuruş için riskli işlere gireceğim öyle mi?
Mevcut durumda TL taksitli borcum, karşılığında da ona denk dolares param var. TL eridikçe aradaki fark cebime kalır. Bu para borca gideceği için çok oynaşmam doğru değil. Bir ters köşe bana tarla sattırır. O da istediğim en son şey.
Şirketi kapıyorum. Kendim elektroniğe giriyorum. Tekne otomasyon sistemi geliştiriyorum. Tutturursam Euro ile akmasa da damlar. 3000-5000 her ay atarız köşeye. Bana fazla fazla yeter. Bu saatten sonra %100 kâr marjı altına iş yapmam. Yüksek katma değer şart rahat bir hayat için. O noktada malzemeci seni ütmüş, bilmemkim dolandırmış umurunda bile olmaz. Küçük insanların küçük şark kurnazlığı olarak kalır. Küçük iş, yüksek kâr. En temizi. Ne çek keseceksin, ne kredi alacaksın. Dolandıran da dolandırsa kârın %100 değil, 70 oluverir bir ay. Dokanmaz.
%15 kâr marjı için Murat Çeçen tarafından bir milyon dolares tokatlanamazsın bu hesapta. Türkiye burası. Çok güzel tokatlarlar. Üç kuruş yatırımda tokatlanma ihtimali düşük de, büyük dümende yüksek güzel kardeşim. ya çok büyük olup dümenin başını tutmak lazım. Onun içinde midesiz ve süzme şeref yoksunu olmak lazım. Ya da niş işlere girip, yüksek kâr marjı kovalayan küçük adam olmak lazım. Kalanı riskli ben diyeyim.
Ben yatamam bu arada. Üretmem lazım. Beyin durmuyor. Ofisi görsen, savaş alanı gibi. Bir tarafta serverlar, bir tarafta CNC makinası... Kaotik bir ortam var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Haziran 2021; 0:51:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sığ bir düşünce.Para için sana gelecek kız kültürsüz,vizyonsuz cahil biri olacak.Seni sevmeyecek.İlk fırsatta aldatacak.Sadece paranı sömürecek.Dan Bilzerian'ın etrafındaki kızlar kendisine sırılsıklam aşık mı sanoyorsun? Bilmem sen böyle kızları ister misin? Para iyidir elbet ama sevgi,sadakat,uyum,aile planlaması gibi ilişkinin temelinde bulunması zorunlu bir şey değil.Bilinçaltında sana yakınlaşan birini hep param için yaklaşıyor diye hatırlayacaksın.Sokakta gördüğün herkes dört dörtlük bir yaşama sahip değil.
-
uzun uzun yazmaya gerek yok ne demiş atalarımız
paran varsa yancıkta..... gerisini yazmaya gerek yok.
-
Onurlu, şerefli ve haysiyetli bireyler olun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Acun abimiz bile böyle diyor sen ne anlatıyorsun?!
-
evet ne kadar paran varsa o kadar değerin artar
Üzülerek konu sahibine hak veriyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu an mutsuz olup zengin olunca mutlu olacağını sananların avuntusudur, halbuki zenginleşince de mutsuz olduğunda anlayacak yanıldığını, mutluluk içten gelir maddiyattan bağımsız.
Tamamen para ve maddiyat odaklı insanlardan uzak durun sizi de her an satabilir böyle tipler çünkü paraya tapıyorlar.
Aslında bende benzer durumdayım. Emir alarak çalışmak gerçekten zor' özellikle fabrikada vs. Ama aile eline bakmakta zor bir yere kadar yani. Bence geçici bir süre bir işte çalışıp birikim yapmaya bakın derim. Bir süre sabredin yoksa sermaye bulamazsınız eğer aileniz zengin değilse. Ömür boyu el işinde çalışmak zaten' başlı başına eziyet bana göre. Yapabiliyorsan kendi işini yapmak her zaman iyidir' ama bu ülkede esnaf olsan da işin zor işçi olsan da...
Olmaz mı? 0x0f37b8c7afbfd6f3e36c2258640b630422133b33
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Huseyin-ZSTBende tarla var güzel kardeşim. İmar geçince 120 daire olacak. İmar yolda. Çıkmak üzere. Şehrin göbeğindeki evime 10 dakika mesafede. Şimdi bu arsalar pek para etmiyor. Ama geleceği çok parlak. Ben bu potansiyeldeki arsaları satacağım satacağım, sonra da üç kuruş için riskli işlere gireceğim öyle mi?
Mevcut durumda TL taksitli borcum, karşılığında da ona denk dolares param var. TL eridikçe aradaki fark cebime kalır. Bu para borca gideceği için çok oynaşmam doğru değil. Bir ters köşe bana tarla sattırır. O da istediğim en son şey.
Şirketi kapıyorum. Kendim elektroniğe giriyorum. Tekne otomasyon sistemi geliştiriyorum. Tutturursam Euro ile akmasa da damlar. 3000-5000 her ay atarız köşeye. Bana fazla fazla yeter. Bu saatten sonra %100 kâr marjı altına iş yapmam. Yüksek katma değer şart rahat bir hayat için. O noktada malzemeci seni ütmüş, bilmemkim dolandırmış umurunda bile olmaz. Küçük insanların küçük şark kurnazlığı olarak kalır. Küçük iş, yüksek kâr. En temizi. Ne çek keseceksin, ne kredi alacaksın. Dolandıran da dolandırsa kârın %100 değil, 70 oluverir bir ay. Dokanmaz.
%15 kâr marjı için Murat Çeçen tarafından bir milyon dolares tokatlanamazsın bu hesapta. Türkiye burası. Çok güzel tokatlarlar. Üç kuruş yatırımda tokatlanma ihtimali düşük de, büyük dümende yüksek güzel kardeşim. ya çok büyük olup dümenin başını tutmak lazım. Onun içinde midesiz ve süzme şeref yoksunu olmak lazım. Ya da niş işlere girip, yüksek kâr marjı kovalayan küçük adam olmak lazım. Kalanı riskli ben diyeyim.
Ben yatamam bu arada. Üretmem lazım. Beyin durmuyor. Ofisi görsen, savaş alanı gibi. Bir tarafta serverlar, bir tarafta CNC makinası... Kaotik bir ortam var.
Alıntıları GösterParam var yiyecek peynir ekmeğim yok , lafına istinaden yazdım zaten , yoksa tarlan imara açılacak falan nerden bileyim , bizim ülkede elbette yatırım yapmak zor , ve şurda haklısın , tl değer kaybettiği için borcunu ödemek rahat olacak ileride
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X