Şimdi Ara

Gençlere Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
4
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir mezunum ve sizlerle tecrübelerimi dilim yettiğince paylaşacağım. Eğer dikkatli takip ederseniz bence şu anda bile çoğu şeyi değiştirebilirsiniz.

Geçen sene arkadaşımla ilk sınavdan sonra yaptığımız değerlendirmelerden sonra şunu fark ettim ki oldukça yalancı (ağır mı? Değil. Nedenini anlatacağım.) bir grup insan tipi var. Hem dersanede hem okulda.

Bu tiplerle kırtasiye kırtasiye dolaşır beraber kitap bakardık. Her kitapla ilgili fikirleri vardı. Her yazarı tanırlardı "filanca dersanesinin filanca fizikçisi. Türkiyenin en iyisi."

Velhasıl ilk sınav geldi çattı. Bu arkadaşların en büyük sorunları Türkçe idi. (yavaş yavaş tanımaya başladın mı bu çevrendeki tipleri?) Türkçe iyi geçerse, YGS'de derece yapacaktı. Sınavdan önce benim moralim yerlerde. Bu adamların netleri uçuyor benim ise en basit denemelerim 115-120. Dedim ki tuttuk. Ben seneye kaldım.

Neyse sınav geçti bu arkadaşlar hala iddialılar. Matematik 30 üstü fen keza öyle. Türkçe 25 gelse yetiyor.

Sonuçlar açıklandı, 80 bin 60 bin. Dökülmüşler meğerse! Hala iyi diyorlar, 20 bine çekilir diyorlar. Ben o an deli oldum. Benim moralimi bozan derece yapacak adamların en iyisiyle aramda 20 bin kişi vardı! O an şunu anladım ki insanlar bu tür zamanlarda yakınındakilere aldırış etmeden pervasızca yalan söyleyebiliyorlar. Ben 40 binde idim ve bu LYS'de de değişmedi.

Bu sene aynı kişiler aynı şeyleri söylüyorlardı. Bir moral buluşmasında aynı laflar aynı iddialar. Ben bu sefer moralimi hiç bozmadım ve 18 bine girdim.

Gerçekten iyi yapacak adamlar, sürekli kötü yaptıklarından, konuları yetiştiremeyecekelerinden sürekli şikayet edenler. Bir tanesi vardı ki dersiniz "al benim tüm süremi kullan". Çocuk 9 bine girdi. Hala aynı şeyleri söylüyor.

Yani şu şekilde tavsiye sıralayabilirim:
    1- Kimseyi gözünüzde çok büyütmeyin.
    2- Yakın çevrenizdekilerle yarış içine girmeyin. Bu sınava 2 milyon öğrenci katılıyor.
    3- Kimin ne yaptığıyla çok ilgilenmeyin. Sıralamalarla netlerle ilgili yorumlara kulak asmayın.
    4- Kendinizle yarışın. Her denemede daha yukarı çıkmaya çalışın.
    5- Mezuna kalmayın. Çok bir şey değişmeyecek çünkü siz hala siz olacaksınız ve uzaydan zembille akıl inmeyecek.
    6- Aklıma gelmişken, sorular gerçekten uzaydan inecek. Matematikle o ana kadar hiçbir kaynakta rastlamadığınız soru tipleri göreceksiniz. Takmayın ve isabetli boşlar bırakın. Bu sınav bir net sınavı ve standart sapma yalanlarını unutun. Her soru eşittir. Artık rahatlıkla boş bırakmayı öğrenin.
    7- Zaman sorununu şu ana kadar aşamadıysanız artık soru çözmek sizi geliştirmeyecektir. Şu anda yapmanız gereken denemelerde sorulardan kolay olanlarını seçip yarım saat içerisinde onları yapıp daha sonra zorlara başlamaktır. Böylece rahatlıkla matematikte 25'in üstüne çıkabilirsiniz. Zaman 41 ve üstü hedefleryenlerin sorunu olacak.
    8- Sınavdan sonrası için gerçekçi fikirler yürütün. Mesela şu ana kadar en basit denemede bile 60 LYS 1 netini geçemediyseniz "sınavda 40 mat 20 geo yapsam şu üniversite geliyor." gibi hesaplara girişmeyin. Böyle yaparsanız sınavdan sonra muhteşem bir boşluğa düşersiniz ve hiçbir rasyonel opsiyonunuz olmaz.
    9- Sınav iyi geçse de geçmese de dostlarınızın gereksiz olanlarını belirleyip hayatınızdan kademeli olarak silmeye başlayın. Mesela bu yaz onlarla hiç vakit geçirmeyin. Ne mezuna kalınca ne ünivesiteye gidince bir işinize yaracaklar. Sadece salak salak arayıp ben şurayı kazandım sen ne yaptın deyip akıllarınca hava atacaklar. Takmamayı öğrenin. Hele mezuna kalırsanız, puansız bölümlere gidenlerin bile size şekil yaptığına şahit olacaksınız. O yüzden ilk baştan ipleri koparmada fayda var.

Haydi herkese başarılar iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirty_face -- 25 Mayıs 2015; 20:42:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adamsın helal olsun sana ya
  • Arkadas cok hakli bende ayni durumdan dolayi kendi kapasitemin farkina varamayanlardanim.
    Asla bu maratonda hirs yapmayin.kimseyle ilgilenmeyin ve yolunuza devam edin.
    Suan bile burada mat 45 cok kotu diye 20 net yapan adamlar moral bozmaya devam ediyorlar.Elbetteki yapan adamlar da var ama kimin neyi ne kadar dogru soyledigini asla bilemezsiniz.
    Her sey iyi niyetli olmanizdan ve tevekkul etmenizden sonra daha da iyi olacak.
    Benim bunlari ogrenmem 1 yilima mal oldu.Siz 1-0 ondesiniz
    Hepinize Basarilar Dilerim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam haklı beyler dağılın!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajım bulunsun
  • dikkate alınacak tavsiyeler bulunuyor herkesin okuması lazım bunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.