Şimdi Ara

Gençlerin %54'ü Evlenmeden Olmaz Diyor (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
1
Favori
14.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hydrogenfla

Türk Milleti İslam dinin kuralları ile batı kültürünün arasında kalmış durumda.Gençler ne diyor şu üniversiteyi kazanayım istediğimi yaparım.Zina'nın çok büyük bir günah olduğunu ve ebediyen cehennemde ceza çekmek olduğunu biliyorum Kuran-ı Kerim'de de yazıyormuş.İlgili arkadaşlar internette böyle bir kaynak var ise paylaşırsa sevinirim.

Bende evlenmeden bir ilişkide bulunmak istiyorum ama aklıma hep zinanın bir günah olduğu geliyor.Sizce bir insan neden zina yapar? Onu tartışalım...

Cevap 1: biri erkek biri kadın bu kadar basit.Senini istediğin onda onun istediği sen de var.
    Cevap 2: Günah her zaman çekici ve kolaydır
  • quote:

Orjinalden alıntı: amone

quote:

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

Ne sığ düşüncelisiniz ya... Bu işin anal seksi var, oral seksi var, kızlık zarı rekonstrüksiyonu var. Bir ömür koca bir yalanı yaşamaya hazırsanız diyecek bir şeyim yok. Güven ve dürüstlük her şeyden önce gelmeli.

komedi ya,asıl siz çok sığ düşüncelisiniz,bekareti olmayan kız kesin kez biri ile yatmıştır ve yüksek ihtimalle o dediklerinizden en az birini de yapmıştır
    ancak bekareti olan bir insan (belki yapmış ve ameliyata girmiştir,ya da farklı yollardan yapmıştır) ancak belki yapmıştır,zaten konuşmalarından hal ve hal hareketlerinden belli olur eğer sizden birşey saklamaya çalışıyorsa "bekaret" meselesi açıldığında anlarsınız

kaldı ki namusuna düşkün insanlar 100 mt öteden belli oluyor,o tür insanlar tanıdım,bekareti olmasına rağmen kimin yapıp kimin yapmadığını anlarsınız

ancak ben sizin midenizin kaldırdığını gerçekten kaldıramam... iğrenç düşünceler...
    Ben sizi yargılamıyorum düşüncelerinizden dolayı, siz de beni yargılamayın. Bence 25 yaşına gelmiş bir bayan ile erkeğin 1,5 - 2 yıllık bir ilişki içerisinde, cinsel ilişkiye girmemeleri garip. Birbirlerini seviyorlar, neden olmasın? Bu, ilişkiyi taçlandıracak bir şey. Ayrılabilirler, hayat bu. Her şey olabilir. Artı, yıllarca evliliği bekledikten sonra, evliliğiniz de istediğiniz gibi gitmeyebilir. Ben bu tartışmadan izninizle ayrılıyorum. Fikirlerinize son derece saygı duyuyorum. Sadece şunu söyleyebilirim. Bir erkek de evliliği bekliyorsa, cinsel ilişkiye girmemiş bayan aramalı. Buna saygım sonsuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hydrogenfla

Türk Milleti İslam dinin kuralları ile batı kültürünün arasında kalmış durumda.Gençler ne diyor şu üniversiteyi kazanayım istediğimi yaparım.Zina'nın çok büyük bir günah olduğunu ve ebediyen cehennemde ceza çekmek olduğunu biliyorum Kuran-ı Kerim'de de yazıyormuş.İlgili arkadaşlar internette böyle bir kaynak var ise paylaşırsa sevinirim.

Bende evlenmeden bir ilişkide bulunmak istiyorum ama aklıma hep zinanın bir günah olduğu geliyor.Sizce bir insan neden zina yapar? Onu tartışalım...

Bilmediği için...
    Yaptıktan hemen sonra pişman olur çoğu insan...
    Yukarıda veda hutbesinden bir kısım paylaştım...
    Hz. Muhammed bir şeyi yasak ediyorsa sence bunun anlamı nedir?
    Artık insanların cennet cehennem ahir olmayan hayat tarzı korkuları yok çünkü etrafta o tarz düşünceleri olan insanlar görmüyorlar...
    Herkeste şu düşünce mesele ben Selinim...
    Erkek arkadaşımla yapsam mı diyorum herkes zina falan diyor ben bi düşünüyorum böyle...
    Diğer arkadaşlarım yapmış hem de kaç defa milletin durumu benden kötü hurra dal...
    Millet şunu sanıyor en kötüsünü ben yapmıyayım da gerisi boş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: m1ndfre4k

Namus 2 bacak arasında deildir.Sevdiğin kişiyle ilişkiye girmek için evlenmek gerekmez bence bunu biraz gerilik olarak görüyorum.Hani bi kıza cok aşık olucam ve evlenceğim zaman bakire olmadığını duyunca ayrılıcam gercekten komik.Ayrıca Türk erkeklerinn cogu kızlarla iliskiye girmek için 10 takla atıp evlenmeye gelince bakire ararlar.Bune perhiz bune lahana tursusu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Kènan

quote:

Orjinalden alıntı: Madeofhate

Allah affedicidir.bir günahı işleyip içten tövbe edersen affedilirsin.zina yapan direk cehenneme gitcek diye birşey yok.zina ayarında günahlar içki,kumar,yalan söylemek vs.zina yapan direk cehenneme gidiyorsa yalan söyleyende cehennemliktir.bir insan onlarca yalan söyler.o zaman herkes cehennemlik.önemli olan olabildiğince günahlardan kaçmak şeytana uyup yaparsan tövbe etmektir.birde cehennemlik olmanın bilinemeyceği gibi o zaman kimse günahları sallamazdı.derdiki nasıl olsa içki içtim cehennemliğim bari bu dünyada hayatımı yaşayayım der her günahı işler.son nefese kadar Allah tan umut kesilmez.

Çok yanlış düşünüyorsun. Yalan söylemek ile zina yapmak birbirinden farklı olaylardır. Ha yalan söylemekte günahdır ama cehennemlik kadar değildir. Kendini kandırma bu konuda. Diğerinde kişinin ırzına geçiyorsun ve ortada bırakıyorsun. Kuran-ı Kerim'de açıkça yazıyor aç oku biraz.

zinada günah yalan söylemekte.ama insanımız o kadar çok yalan söylüyorki yalan söylemek normal birşey algılanıyor.çünkü her dakika yalan söyleyebilirsin.bu günahların hiçbiri ayrılmamalı.zina yapanda cehenneme yakınlaşır yalan söyleyende.aralarında fark yok.
  • quote:

quote:

quote:

Allah affedicidir.bir günahı işleyip içten tövbe edersen affedilirsin.zina yapan direk cehenneme gitcek diye birşey yok.zina ayarında günahlar içki,kumar,yalan söylemek vs.zina yapan direk cehenneme gidiyorsa yalan söyleyende cehennemliktir.bir insan onlarca yalan söyler.o zaman herkes cehennemlik.önemli olan olabildiğince günahlardan kaçmak şeytana uyup yaparsan tövbe etmektir.birde cehennemlik olmanın bilinemeyceği gibi o zaman kimse günahları sallamazdı.derdiki nasıl olsa içki içtim cehennemliğim bari bu dünyada hayatımı yaşayayım der her günahı işler.son nefese kadar Allah tan umut kesilmez.

Çok yanlış düşünüyorsun. Yalan söylemek ile zina yapmak birbirinden farklı olaylardır. Ha yalan söylemekte günahdır ama cehennemlik kadar değildir. Kendini kandırma bu konuda. Diğerinde kişinin ırzına geçiyorsun ve ortada bırakıyorsun. Kuran-ı Kerim'de açıkça yazıyor aç oku biraz.

zinada günah yalan söylemekte.ama insanımız o kadar çok yalan söylüyorki yalan söylemek normal birşey algılanıyor.çünkü her dakika yalan söyleyebilirsin.bu günahların hiçbiri ayrılmamalı.zina yapanda cehenneme yakınlaşır yalan söyleyende.aralarında fark yok.

yalan söylememek dürüstlük ile eş değerdir
  • quote:

Orjinalden alıntı: SomeFuN

quote:

Orjinalden alıntı: Denizler İmparatoru

Seven insan cinsel ilişkiye girmek için evlenmez.Hayatını birlikte geçirmek için evlenir.

keşke herkesin mantığı böyle olsaydı

işte budur!kız arkadaşımı seviyorum.Bana kalsa önceleri bekaret önemli derdim ancak yaş ilerledikçe önemli olmadığını anlıyorum.Karşımdaki insan gençliğin verdiği etkiyle bazı şeyler yapmış olabilir.Ki ben lise yıllarında hiç boş kalmazdım ve çok kişinin ahını aldım.O yüzden olabilir diyorum.Şimdiki sevgilimle de gayet düzgün bir ilişkimiz var,evlenmeyi bile düşünürüm onunla
  • benim gözümde yalan söylemekte büyük günah.işte çok yalan söylersin birikir birikir dağ gibi olur.zinada büyük günah ama 1-2 kere yaptın.ancak o söylediğin yalanlar zinanın günahından büyük olur.onu kastetmeye çalışıyorum.yalan söylemek küçük günah diyip yapmak çok yanlış.bu devirde müslüman geçinen kişiler hırsızlıkta çok büyük günah olmasına rağmen el altından yapıyorlar.nur,cemaat vs.. benim düşüncem zina yapan ve içki içenlere çok büyük baskı var.herkes nasıl isterse öyle yaşar.günah olduğunu bile bile.birilerini eleştirikende kendi günahlarınıza bakmalısınız.küçük günah diyip geçmemelisniz.işte bazı kesimler insanlara böyle yüklenirler ancak kendi günahları onlardan daha fazla.din adı altında sömürürler.bu yüzden normal hiçbir cemaat altında olmayan inanlarada baskı oluşuyor.kısaca her iki tarafta birbirine baskı yapıyor.biri diğerine kafir,diğeri öbürüne yobaz diyip kavgalar ediliyor.hiç tasvip etmiyorum.
    hayırlı cumalar bu arada.
  • quote:

quote:

quote:

Tamam, öyle olsun nasıl olsa bildiğinizi okuyacaksınız.
  • Aranızda askerlik yapan varmı bilmiyorumda, benim zamanımda 18 di şimdi 15 ay herhalde, siz 15 ay bir kadın/kız yüzü görmeyin, abaza abaza dolaşın bakayım 100 lerce erkeğin arasında, ondan sonra anlatırsınız zina yı vs. yi, neyi kimi kandırıyosunuz arkadaşlar, kendinizi mi ? Askerde yemeklere şap atarlarki millet azıp birbirinin üstüne çıkmasın diye.(erkek erkeğe yani)

Sonra bu kadar takılmayın mevzuya, herşey kader kısmet, ne kimseyi aşalayın ne de hor görün, hiç ummadığınız anda hiç ummadığınız şeylerle karşılaşabilirsiniz.

İnsanın günahı da sevabıda Allah ile onun arasındadır, gerisine karışmak kimseye düşmez. Ne siz onun yerine cehenneme ne de o sizin yerinize cennete gidicek sonuç itibarı ile.

Zina yapmak tabiki günah, ama neticesinde yaptığınız kişiyle evlenirseniz hiç bir günahı yok, kaldıki illa yatmakla zina olmaz, kaç çeşit zina var, el, göz, dil, ayak, kalp zinası gibi. Ypmayacaksanız bunların hiç birini yapmayacaksınız, yok ben kadına bakarım ama yatmam diyosan al sana oda zina.

Neticede bu dediklerimi yapmıyanımız varsa yakında ERMİŞ olur herhalde :)

Kısa bir hikaye;

Uzun zaman önce dinine bağlı iki kardeş varmış, biri kasabada ayakkabuculuk yapıyormuş, diğer dağda çobanlık yapıyormuş. Aylardan ağustos ayında dağdaki kardeş demişki kendi kendine, şu kardeşime şu dağın karından götüreyimde kasaba çok sıcaktır şimdi serinlesin yazıktır. Almış bir torbaya koymuş karı, inmiş kasabaya, tabi adam dağda Allah ile konuşa konuşa yanlız kaldığı için ERMİŞ ve o sıcakta kar erimeden kardeşine getirebilmiş. Demişki kardeşim, dağdan sana kar getirdim, bu sıcakta serinle diye, teşekkür etmiş diğer kardeş, tam o sırada bir bayan girmiş ayakkabı bakmaya, ayakabıcı kardeş başlamış bayanda ayakkabı denemeye, tabi denerken kadının bacakları felan hep görünürmüş, dağdan inen kardeş bunu görünce, başlamış getirdiği torbanın içindeki kar erimeye, müşteri gitmiş, demişki dağdan inen, ya ben göz zinası yaptım, getirdiğim kar erimeye başladı, dur demiş diğer ayakkabıcı kardeş, torbayı elinden almasıyla eriyen kar tekrar buz tutmuş.

Kıssadan hisse biri dağda kimseyi görmeden ERER ken, diğeri kasabada o kadar bayanın arasında ERMİŞ.

Sizde bu kıssadan bir hisse çıkarabilirsiniz sanırım.

Kalın sağlıcakla.
  • olmazzzzzzzzzzzzzz
  • quote:

Orjinalden alıntı: amone

bana ilahiyet profesörü havasında vaaz verme delikanlı :http://www.mehmetalidemirbas.com/detay_alfabetik.asp?Aid=2148
    çok biliyorsan adam gibi kaynak göster,ancak cidden işi bu olan insanların yazılarından

Bu samimiyet nerden, delikanlı falan? İnsanlarla konuşmayı öğren. Verdiğin linkte nedenini bile söylemiyor zevk için yapıldığında günah olmasının. Başka kaynaklarda ise zinaya teşvik ettiği için deniyor. Allah insanlara irade vermiştir, iradesiz bir insan zinadan kaçmak için yaptığı masturbasyonla nasıl zinaya yaklaşacak? Bana ayet göster, 100gr beyni olan insanların yazılarını değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rude.

quote:

Orjinalden alıntı: Loading

quote:

Orjinalden alıntı: LeanBack

ya evlenmeden önceyi savunanlar hiç düşündünüzmü annenizin veya ablanızın veya kızınızın öle bişe yaptiğini ne yaparsiniz bunu öğrenseniz bu soruya cevap verin lütfen

veremezler

VEREMEZLERRRRR..

vermezler tabi çünkü orayi düşünmüyolar kendilerini düşünüyorlar .......
  • quote:

Orjinalden alıntı: m1ndfre4k

Namus 2 bacak arasında deildir.Sevdiğin kişiyle ilişkiye girmek için evlenmek gerekmez bence bunu biraz gerilik olarak görüyorum.Hani bi kıza cok aşık olucam ve evlenceğim zaman bakire olmadığını duyunca ayrılıcam gercekten komik.Ayrıca Türk erkeklerinn cogu kızlarla iliskiye girmek için 10 takla atıp evlenmeye gelince bakire ararlar.Bune perhiz bune lahana tursusu.

Yada bu işi meslek edinenler var onlar da mı namuslu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2smoke

Aranızda askerlik yapan varmı bilmiyorumda, benim zamanımda 18 di şimdi 15 ay herhalde, siz 15 ay bir kadın/kız yüzü görmeyin, abaza abaza dolaşın bakayım 100 lerce erkeğin arasında, ondan sonra anlatırsınız zina yı vs. yi, neyi kimi kandırıyosunuz arkadaşlar, kendinizi mi ? Askerde yemeklere şap atarlarki millet azıp birbirinin üstüne çıkmasın diye.(erkek erkeğe yani)

Sonra bu kadar takılmayın mevzuya, herşey kader kısmet, ne kimseyi aşalayın ne de hor görün, hiç ummadığınız anda hiç ummadığınız şeylerle karşılaşabilirsiniz.

İnsanın günahı da sevabıda Allah ile onun arasındadır, gerisine karışmak kimseye düşmez. Ne siz onun yerine cehenneme ne de o sizin yerinize cennete gidicek sonuç itibarı ile.

Zina yapmak tabiki günah, ama neticesinde yaptığınız kişiyle evlenirseniz hiç bir günahı yok
    , kaldıki illa yatmakla zina olmaz, kaç çeşit zina var, el, göz, dil, ayak, kalp zinası gibi. Ypmayacaksanız bunların hiç birini yapmayacaksınız, yok ben kadına bakarım ama yatmam diyosan al sana oda zina.

Neticede bu dediklerimi yapmıyanımız varsa yakında ERMİŞ olur herhalde :)

Kısa bir hikaye;

Uzun zaman önce dinine bağlı iki kardeş varmış, biri kasabada ayakkabuculuk yapıyormuş, diğer dağda çobanlık yapıyormuş. Aylardan ağustos ayında dağdaki kardeş demişki kendi kendine, şu kardeşime şu dağın karından götüreyimde kasaba çok sıcaktır şimdi serinlesin yazıktır. Almış bir torbaya koymuş karı, inmiş kasabaya, tabi adam dağda Allah ile konuşa konuşa yanlız kaldığı için ERMİŞ ve o sıcakta kar erimeden kardeşine getirebilmiş. Demişki kardeşim, dağdan sana kar getirdim, bu sıcakta serinle diye, teşekkür etmiş diğer kardeş, tam o sırada bir bayan girmiş ayakkabı bakmaya, ayakabıcı kardeş başlamış bayanda ayakkabı denemeye, tabi denerken kadının bacakları felan hep görünürmüş, dağdan inen kardeş bunu görünce, başlamış getirdiği torbanın içindeki kar erimeye, müşteri gitmiş, demişki dağdan inen, ya ben göz zinası yaptım, getirdiğim kar erimeye başladı, dur demiş diğer ayakkabıcı kardeş, torbayı elinden almasıyla eriyen kar tekrar buz tutmuş.

Kıssadan hisse biri dağda kimseyi görmeden ERER ken, diğeri kasabada o kadar bayanın arasında ERMİŞ.

Sizde bu kıssadan bir hisse çıkarabilirsiniz sanırım.

Kalın sağlıcakla.

yahu böyle şeyler kulaktan dolma bilgilerdir yok öyle bir şey islamda, bu tamamen bir akıllının yaptığı işe kılıf uydurması
  • Ben vereyim kendi açımdan, olanla ölenin önüne geçmek imkansız biliyosunuz, eğer kardeşim yada kızım evlenmeden evvel biriyle beraber olduysa ve gerçekten sevdiği biriyle olduysa ve ayrıldıysa, bunun sonucunda da kendini çok şuclu hissediyosa elimden gelen teselliyi yapmaya çalışırım. Ayrılmadıysa, evlenene kadar bidaha yapmamasını bunun yanlış olduğunu söylerim. Eğer zevk için her önüne gelenle yapıyorsa yine hiç bişey yapmam, sadece bir daha konuşmam kendisi ile, cezasını nasıl olsa Allah verir.

Ne diyebilirimki başka, insanlar bi yaştan sonra işledikleri günahlardan sorumludurlar. Kaldıki aile yapısı da en büyük faktördür bu tip bir durumda, sürekli içki içip eşini döven bir baba, kız kendini o evden kurtarmak için her yolu deniyor, yeri geliyor üni. kazanıp kaçıyor başka memlekete vs. Her şeyin bir sebebi vardır diyorum sonuç itibarı ile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: müvellidülhumuza
    yahu böyle şeyler kulaktan dolma bilgilerdir yok öyle bir şey islamda, bu tamamen bir akıllının yaptığı işe kılıf uydurması

Arkadaşım, zaten hikaye diyor dikkat edersen, resmi bir kaynaktan alındı mı yazıyor, ama büyüklerimiz ama başkası, insaları doğru yola sevketmek için bu tip hikayeler anlatabilirler.

Hikayedeki gerçeği sen görmek istemiyorsan o senin bileceğin bir iş.
  • @2smoke
    O zaman hepimiz cehennemliğiz Yeriline getirilen birşey olmadıkça günah değildir.

Kuran-ı Kerim'de ayetlerde yazıyor, zinanın cehennemlik olduğu daha fazla üstelemenin anlamı yok bence.

Yanından güzel bir bayan geçiyorsa bakcaksın tabi. Göz hakkı olmaz mı sence. Zaten tik gibi bir olay olmuştur. Dişi her zaman dikkat çeker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kénan -- 17 Temmuz 2009; 14:32:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Herkesin hayata bakışı farklıdır.

Asıl gerilik nedir biliyor musunuz;
    İnsanların görüşlerine ve algılayışlarına saygı duymamaktır. Asıl gerilik; kendisiyle örtüşmeyen görüşlere gerilik demektir.

Sence öyledir bence böyle.
    Sana göre geriyimdir sen de bana göre gerisindir... Bunun sonu yok.

Şimdi modernlik olarak tabir edebileceğimiz tüm algılayışlar dünya tarihi üzerinde çok defalar yaşanmış bireysel yaşanmışlıkla da kalmamış toplumların yaşayış biçimi olmuştur. O nedenle nereden bakıldığına bağlıdır gerilik.

:)

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orjinalden alıntı: müvellidülhumuza

Arkadaşım, zaten hikaye diyor dikkat edersen, resmi bir kaynaktan alındı mı yazıyor, ama büyüklerimiz ama başkası, insaları doğru yola sevketmek için bu tip hikayeler anlatabilirler.

Hikayedeki gerçeği sen görmek istemiyorsan o senin bileceğin bir iş.

arkadaşım ben koyu renk olarak işaretlediğim yere yorum yaptım
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.