Forumda geziniyorum ve mutlu kullanıcılardan fazla şikayetçi kullanıcı görüyorum.Sonra düşünüyorum ya ben çok şanslıyım da telefonumdan memnunum ya da insanlar telefonun performansını düşürecek işler yapıyorlar.Aşağıda nacizane bir kaç önerimi ve fikrimi belirteceğim.Tepki çekmem olası ama gerçekler maalesef acı.
1) 6 ay veya öncesinde 5800 alanlar için üzgünüm,genel olarak kronik sorunlar taşıyan ve sorunlu bir partinin ürününü almış olma ihtimaliniz çok yüksek.Mümkünse telefonu elinizden çıkarın ve 5800'ı çok sevdiyseniz şu anda v40 yüklü olarak gelen telefonlardan birini alın.
2) Yeni alınmış dahi olsa Kırmızı veya Mavi 5800 almış olanlar da maalesef şanssızlar çünkü güncellemeyle ilgili sıkıntı var.Donanımsal olarak yeni cihazlar renk farkı gözetmeksizin genel anlamda sağlamlar.
3) Telefonu günde bilfiil 15 saat kullanıp,banyoya telefonla girip,arka cebinizde taşıyıp,günde 20 defa kulaklık tak-çıkar yapıp sonrasında da GH688 kadar sağlam kalmasını beklemeyin.Her ne kadar Nokia telefonlar belli sağlamlık testlerini geçtikten sonra piyasaya çıksalar da sonuçta elinizde tuttuğunuz alet büyük bir dokunmatik ekrana,2 adet büyük stereo hoparlöre ve çok hassas elektronik aksamlara sahip.
4) Telefonunuzu hackleyip,flashlayıp sonra da 'vay hata verdi','vay renkler karıştı','vay bu çalışmıyor' gibi konular açmak maalesef size pek bir getiri sağlamayacaktır.İnsanların galeyanına gelip de Navigation Edition'un kodunu telefona gömdüğünüzde yeni bir şeyler elde edeceğinizi zannetmeyin.(Emin olun aralarında hiç bir fark yok!..) Hack yapmak veya yapmamak tabii ki sizin tercihiniz ama sağlıklı bir iş olmadığının da farkında olmalısınız.
5) Sağdan soldan bulduğunuz her programı imzalayıp telefonunuza atmayın.Programın güvenilirliğini,test edilip edilmediğini öğrenin.Paylaşılan uygulamanın altında en az 5-10 'sorunsuz çalışıyor' ibareli yorum görmeden telefonunuza kurmayın.Ben telefonumda çok nadir crackli veya unsigned program kullanırım (kullandıklarımı da blogumda paylaşırım) geri kalan programların hepsi ücretsiz ve güvenilir kaynaklardandır (mesela Ovi Store) ve forumda bahsedilen hata,hafıza türevli sorunların hiç birini yaşamam.Size de aynı yöntemi tavsiye ederim.
6) Bilgisayar konusunda bilgisiz olabilirsiniz,Symbian platformunu tanımıyor olabilirsiniz,İngilizceniz pek iyi olmayabilir ama bunların hiç biri Google'da arama yapıp ilk gördüğünüz şeye atlamanızı gerektirmez.Öncelikle cihazı tanımak için kullanım kılavuzlarını ve Nokia.com.tr'deki bilgileri hatmedin.Daha sonra Symbian hakkında bulabildiğiniz tüm Türkçe kaynakları okuyun.Symbian'ın geçmişi nedir,geleceği nedir öğrenin.Biraz çabalayın,devamlı resimli ve videolu anlatım beklemeyin.Telefonunuzdaki bilgilerin bir yedeğini aldıktan sonra dibine kadar kurcalayın ve keşfedin.Kendi öğrendiğiniz kadar değerli hiç bir bilgi yoktur!..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,daha sonra aklıma yeni maddeler gelirse ekleyeceğim.Lütfen kimse kırılmasın,alınmasın...
Sorunu olmayan zaten foruma kolay kolay yazmazki, sorun yaşayan aslında çok az kişi. Herkesin elinde 5800 xm oldu forumda sorunla karışlaştığını yazan üye sayısı ise bu duruma göre çok az. Onlarında aslında sorun olmadığını problemın kendılerının ne olduğu belırsız programları yuklemekden kaynaklı olduğunuda bilmiyorlar. Ordan burdan buldukları programlar sorunsuz kendi telleri sorunlu olarak düşünüyorlar halbukı o programların çoğuda amatör kullanıcılar tarafından yavas yavas geliştirilmiş basit uygulamalardır. Bu arada ben teli haziran ayında aldım kırmızı renk versiyon 21 mi ne olarak gelmişti hiç bir sorunum yok kasa açıklığı diye bahsedilen sorunda dahil
Ne mutlu size sorun yaşamadıysanız çünkü benim tuttuğum istatistiklere göre NokiaSoftware Updater veya telefondaki güncelleme ile direkt güncelleme yapabilen hiç bir kırmızı veya mavi 5800 kullanıcısı yok.Aynı şekilde de Siyah 5800 kullanıcıları hiç sorun yaşamadan güncellemelerini yapabiliyorlar.
Zaten 2009 baharından sonra donanımsal olarak 5800 revize oldu ve sorunlar telefon daha rafine bir hale geldi.
quote:
Orijinalden alıntı: biojudas
Ne mutlu size sorun yaşamadıysanız çünkü benim tuttuğum istatistiklere göre NokiaSoftware Updater veya telefondaki güncelleme ile direkt güncelleme yapabilen hiç bir kırmızı veya mavi 5800 kullanıcısı yok.Aynı şekilde de Siyah 5800 kullanıcıları hiç sorun yaşamadan güncellemelerini yapabiliyorlar.
Zaten 2009 baharından sonra donanımsal olarak 5800 revize oldu ve sorunlar telefon daha rafine bir hale geldi.
ben bu hafta içi 5800 mx alıcam fiyat/performans olarak bunda karar kıldım siyah renk düşünüyorum ama v40 olup olmadığını almadan önce nasıl anlarım ? sonuçta elinde kalan stoğu satıyor olabilirlerde..
quote:
Orijinalden alıntı: quickly001
quote:
Orijinalden alıntı: biojudas
ben bu hafta içi 5800 mx alıcam fiyat/performans olarak bunda karar kıldım siyah renk düşünüyorum ama v40 olup olmadığını almadan önce nasıl anlarım ? sonuçta elinde kalan stoğu satıyor olabilirlerde..
Pili takıp çalıştırmana izin verirlerse (ki çoğu yer izin vermez) anlayabilirsin. Yoksa anlayamazsın.
Büyük ihtimal Mediamarkt tan alıcam bunun olasılığı nedir bide kasa açığı sorunu var..
Bu kaçıncı başlık artık saymak imkansız.Bari bu konuda varolan başlıklara yazsaydınız..!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme