Şimdi Ara

Genel performans ve oyun deneyimini artıran ufak ama etkili ayarlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
49
Favori
12.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Forum1th

Intel ve AMD mühendisleri HPET kapatılmamasını öneriyor. Karar sizin.
    Intel, AMD mühendisleri kim ki. donanımhaber forum mühendisleri varken...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski sistemler in faydalı olabilir ama yeni sistemin sahiplerinin sineğin suyunu sıkmasına gerek yok bence. Yani hali hazırda full ayarlarda 1080p de stabil 60fps alıyorsanız 65 almaya çalışmanın hiçbir manası yok. Ayrıca bilgisayarı sürekli nihai performansta çalıştırmanın faydasından çok zararı olur. Göz ardı ettiğiniz bir sistemde bunları uygulayın. Hali hazırda sisteminiz düzgün çalışıyorsa bu tarz değişiklikler yarardan çok zarar getirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 12 Haziran 2020; 14:46:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tface

Kanımca arkadaş insanları çok yanlış yönlendiriyor. Konunun kaldırılması gerek.

En basitinden 1. öneri Nihai Performans bile çok yanlış bir öneri

Bilgisayarınızı sürekli yüksek performans ya da nihai performans gibi ayarlarda kullanmak, işlemcinizin sürekli ihtiyacı olandan daha yüksek frekansta çalışmasına neden olur. Bu da gereksiz elektrik sarfiyatına ve özellikle laptop kullanıcıları için gereksiz bir ısınmaya neden olur.

Bu tarz windows güç planları genelde speedshift değerini değiştirir ve genelde işlemciyi sürekli yüksek frekansta çalışmaya zorlar. Bilenleriniz vardır elbet 0-255 arasında değer alan Speedshift'i (ki eğer shift açıksa) 0 ya da 32 ye almak ile default değer 128 de kullanmak arasında fark var. Shift'i 0'a alırsanız işlemci sürekli maksimum frekansta çalışacaktır bilgisayarda hiç bir şey yapmamanıza rağmen bu da size elektrik faturası ve sıcaklık olarak döner.

Bu tarz windows üzerinden yapılan performans ayarlarını ben hiç tavsiye etmiyorum. Şuan taşınabilir olması açısından laptop kullanıyorum ancak aynı şey kasa için de geçerli. Güç seçeneklerini hep dengeli de kullanırım oyun oynayacağım zaman undervolt için kullandığım Throttlestop'da speedshift'i 0 ya da 32'ye alır öyle girerim ya da default 128'de kalır.

Diğer maddelere girmek istemiyorum en basit tavsiyede bile hata olunca, zaten diğer üyeler de yorum yapmış.

Kısacası insanları yanlış yönlendiriyor, konu kaldırılmalı.
    Tamam.

• Gölge ayarı, ve gölge yansımalarını en yüksekten ortaya almanız şurda yazanlardan 20 kat fazla fps artışı verecektir

Vesselam

• Bence Nihai Performans kısmını kaldırın. Biz AMD kullanıcıları olarak Chipset sürücüsünü yüklediğimiz zaman bununla beraber Ryzen Balanced Power Plan adında ek bir yazılım daha yükleniyor. Güç seçeneklerine girdiğimiz zaman da AMD Ryzen Balanced seçili oluyor. Bu yüzden Nihai Performans kısmını kaldırmanız da veya AMD kullanıcıları için bir not düşmeniz de fayda var diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Bence Nihai Performans kısmını kaldırın. Biz AMD kullanıcıları olarak Chipset sürücüsünü yüklediğimiz zaman bununla beraber Ryzen Balanced Power Plan adında ek bir yazılım daha yükleniyor. Güç seçeneklerine girdiğimiz zaman da AMD Ryzen Balanced seçili oluyor. Bu yüzden Nihai Performans kısmını kaldırmanız da veya AMD kullanıcıları için bir not düşmeniz de fayda var diye düşünüyorum.
    Ryzen kullanmayan AMD kullanıcıları ne yapacak peki?
  • bu nasıl bir soru
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dataş

bu nasıl bir soru
    Ryzen power planı yükleniyor diyor bu sadece ryzen sistemler de oluyor biz fx sistem kullanıyoruz biz ne yapalım diye sordum soru gayet açık nihai performans modunu kaldırın demişte konu sahibine.
  • en sondan 1 önceki sistemde fx 8350 kullandım ısınıyorlar şimdiki ryzenler çok iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dataş

en sondan 1 önceki sistemde fx 8350 kullandım ısınıyorlar şimdiki ryzenler çok iyi
    Hocam ben de fx 8300 var bende ısınma sorunu yok kaliteli macun kullanırsanız ısınma sorunu olmuyor bunlarda.
  • Kaldırın veya en azından Ryzen kullanıcıları için bir not düşün dedim. Konu sahibi arkadaşın dediklerini uygulamak veya uygulamamak yine kullanıcıya kalmış. Ryzen Power Plan olayını bilmeyen bir Ryzen kullanıcısı, konu sahibi arkadaşın dediği şeyleri yaparsa sorun yaşayabilir, ondan sonra da gider bilgisayarım boşta ama işlemci sıcaklığı 65-70 derece diye başlık açarlar. Bu yüzden kaldırmıyorsa bile oraya bir not düşmesin de fayda var Ryzen kullanıcıları için böyle bir şey önermem diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 14 Haziran 2020; 8:57:8 >
  • Tface T kullanıcısına yanıt
    Nihai performans için gider cpu minimum gücü %1 yapıp bırakırsın hiç birşey olmaz. Forumdaki herkesin donanımı yeni nesil değil insanlar birşeyler paylaşmak istiyor haliyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flameteam

Nihai performans için gider cpu minimum gücü %1 yapıp bırakırsın hiç birşey olmaz. Forumdaki herkesin donanımı yeni nesil değil insanlar birşeyler paylaşmak istiyor haliyle.
    Hocam minimum güç yüzde 1 olsa da bahsettiğim şey başka bir durum. Yani arabayı sürat yapmanıza gerek olmadan 3000 devirde kullanmak gibi bir şey. Bu tarz windows güç performansı ayarlarında işlemci ihtiyaç olmamasına rağmen yüksek frekansta çalışır (en yüksek frakans demiyorum ihtiyaçtan daha yüksek). Minimum değeri %1 yapsanız da yapmasanızda önemli değil. Hem intel hem de AMD kullanıcıları için geçerli.

İsterseniz bir deneme yapın chrome de 3-5 youtube sekmesi açın bir -Dengeli Performans- bir de -Nihai ya da Yüksek Performans- ayarında işlemci frekanslarını gözleyin. Göreceksiniz ki işlemcinin 3 chrome sekmesinde bile saçma sapana yüksek frekanslarda çalışacak bu da size çok ufak bir performans artışı getirecek (açılan yeni sekmelerin atıyorum 10 ms daha hızlı açılması gibi) ancak size elektrik faturası ve sıcaklık olarak geri dönecektir.

Bu yüzden sadece yüksek performans gerektiren işlerde render alma, oyun oynama gibi durumlarda böyle performans ayarlarını açın onun dışında bu tarz güç ayarları mantıklı değil, Intel-AMD fark etmeksizin her ikisi için de geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tface -- 18 Haziran 2020; 8:36:26 >

• Tface T kullanıcısına yanıt
    Dengeli de bile maksimum güçlere çıktığı oluyor ki artık bu devirde normal karşılıyoruz herşeyi. Bu oluşan tepe frekans kullanımında çekilen güç aida 64 ile gözlemlediğimde 27 38 watt arasında çalışıyor kullanmış olduğum işlemci r7 2700x. bilgisayarı güç tasarrufuna çektiğim vakit belirli tepe frekansa ulaşması için voltaj ve watt kullanımı yükseliyor ki çalışma frekansı 3.2 ghz civarında. stok olarak 4.05 4.02 ghz arasında çalışıyor işlemci chrome kullanırken 27-38 watt arasında ve güç tasarrufta 1.4V 44 48 watt a kadar çıkıyor garip şekilde ısınması konusunda ise sıvı soğutma var 38 40 derece arasında oda daki sıcaklığa bağlı olarak (5. katta oturuyorum odaya çok sıcak hava geliyor soğutmak biraz güç oluyor) sıcaklık değeri farklılık gösteriyor.

Saygılarımla.
  • Valla bugün yapacaktım da tümünü değmez sanırsam yukarıda perf düştü diyenler olmuş kumar gibi herhalde ya batar ya çıkar :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deneyip bilgisayarın içine eden konu kaldırılmalı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.