Şimdi Ara

Genel Windows 7 Sorunlarım.. Bi el atalım be abi :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kahrolasıca Windows XP Professional'dan gözü kör olasıca Windows 7 64-bit Ultimate'e geçtim. Nalet olasıca bu maykrosoft öldürüyor beni arkadaş. Genel W7 sorunlarımdan bahsetmek istiyorum. Madde madde yazacağım umarım çözüm bulunabilir.

Sorun 1 - Ortalama sıklıkta (günde 5-10 kez) başıma gelir. Genellikle bilgisayarıma bir USB cihaz taktığımda ve/ya çıkardığımda "Windows Çalışmayı Durdurdu" hatası vermekte sayın işletim sistemim (ama her zaman değil, kafasına esince). Ayrıca bu hatayı verince (ki muhtemelen görmüşsünüzdür bu hatayı) ekranda görülen diyalogtaki butona basmak için faremi oynatınca fare resmen ağır ağır gidiyor. Yani her şey ağırlaşıyor. (PC her şeyi algılamaya devam ediyor ancak çok süre sonra. Mesela fareyi ben yukarı götürüyorum, yukarı geliyor ama yavaaaaş yavaaaş, her şey slow-motion oluyor pc'de)

Sorun 2 - Nalet olasıca windowsu uykuya aldıktan sonra açtığımda bazen sistem açılıyor ancak ekran gelmiyor, simsiyah kalıyor. Tekrar uykuya alıp tekrar uyandırıyorum, o zaman ekran geliyor.

Sorun 3 - Örneğin bir dosyayı kesip başka bir klasöre yapıştıracaksınız. Dosyaya sağ tıklayıp KES tuşuna basarsanız o dosyanın rengi solar, böyle bi flulaşır, yani size o dosyanın KESİLDİĞİNİ belirtir, bunu herkes bilebiliyor değil mi? İşte ara sıra benim masaüstümdeki simgeler kendi kendine KESİLMİŞ konuma geçiyor. Yani örneğin bir Excel dosyası bir bakıyorum rengi soluk, lan gidip bir klasöre sağ tıklıyorum YAPIŞTIR ifadesi aktif olmuş, sanki dosyayı kes demişim.. Kendi kendine dosyaları kesme işlemi yapıyor. ( Allah'tan yapıştırmıyor ibine)

Sorun 4 - Gül gibi çalışan bluetooth cihazım (laptopun kendisinde varolan) artık nedense nalet olmayasıca bir şekilde çalışmıyor... Neden arkadaşım neden?

Sorun 5- Nalet olmayasıca windows 7'nin sesleri garipleşti iyiden iyiye. Mesela USB takınca uyarı sesi (atıyorum) 3 saniye ise, benim pc, son 1,5 saniyesini çalıyor o sesin, ilk 1,5 saniyesini çalmıyor. Sesler yarım anasını satıyım. Ama bu da hep olmuyor, ara ara..

Sorun 6 - Bilgisayarımda hem Ubuntu 11.10 hem de Windows 7 yüklü. Herkes bilir ki, eğer bilgisayarda birden fazla işletim sistemi varsa, o bilgisayar açılışta kullanıcıya hangi işletim sistemi ile bilgisayarını açmasını istediğini soran bir ekran getirir. (Ubuntu'da bu ekranın adı GRUB). Ve biz genelde yukarı aşağı ok tuşlarını kullanarak bu ekrandan istediğimiz işletim sistemini seçer ve enter tuşuna basarız. Benim kahrolmayasıca bilgisayarımın bu konuda ilginç bir sıkıntısı var. Örneğin windowsu ya da ubuntuyu açtınız. Sonra kapattınız PC'yi. (yani elektriğini kestiniz) sonra tekrar açtınız. Böyle yapınca GRUB ekranında ok tuşlarım çalışıyor. Ama işletim sistemi içerisindeyken, YENİDEN BAŞLAT seçeneğini seçersem (yani önce kapatıp sonra düğmeden tekrar açmazsam) GRUB ekranında düğmelerim çalışmıyor. Ve ben bilgisayarı POWER tuşundan kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum her seferinde.

Bu makinenin dilinden anlayan var mıdır? Varsa bana tercüme edebilir mi? Elektronik mühendisiyim, şu elektronik aletin nasıl çalıştığı hakkında hala fikrim yok. Lan ben bu kadar hata veren, bu kadar çabuk eskiyen, bu kadar dayanıksız başka bir elektronik alet yapsam millet yüzüne bakmaz, ama gel gör ki konu bilgisayar olunca akan sular duruyor arkadaş...

(Ha bide yeni aklıma geldi, bu arkadaş neden ben ağır bi iş yaparken iyi performans sergileyip gıkını çıkarmaz da, olay erotik ya da korno içerikli bir filmi oynatmak gibi basit bir eyleme dönüşünce çakılır kalır? )

Bu gereksiz arkadaşın sahip olduğu gereksiz donanım:
    Packardbell Tj-75
    Core i-5 430M 2.28GHZ
    Ati HD5650 1 GB
    4 GB 1333 Mhz ram
    500 GB HDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canavaroski90 -- 13 Şubat 2012; 22:32:22 >

• ya bu madde 3 bende de devamlı oluyor.
    çözümü nedir acep
  • Bakan kaçmış bakan kaçmış :D çok mu korkutucu görünüyo yaw bu liste niye cevap alamadım bu kadar sorunun birine bile anlamadım :))
  • Tamam Windows'un bazı abuklukları var ama bu kadar da değil. Belki donanimda bir arıza vardır. Ben donanimdan şüpheleniyorum. Belki harddisk, belki RAM, belki de laptopta ısınma problemi vardır. Tek tek araştırmak, incelemek lazım.
  • cihazın fanlarında problem olabilir, ısınıyor olabilir, soğuk lehim vardır vs.vs.. virüs vardır, o vardır bu vardır... Görev yöneticinden işlemleri kontrol edin. CPU ne kadar kullanılıyor. Boşta iken 0 ile 1 arsıdır. Öyle olduğunu gözlemleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canavaroski90

Herkese merhabalar.

Kahrolasıca Windows XP Professional'dan gözü kör olasıca Windows 7 64-bit Ultimate'e geçtim. Nalet olasıca bu maykrosoft öldürüyor beni arkadaş. Genel W7 sorunlarımdan bahsetmek istiyorum. Madde madde yazacağım umarım çözüm bulunabilir.

Sorun 1 - Ortalama sıklıkta (günde 5-10 kez) başıma gelir. Genellikle bilgisayarıma bir USB cihaz taktığımda ve/ya çıkardığımda "Windows Çalışmayı Durdurdu" hatası vermekte sayın işletim sistemim (ama her zaman değil, kafasına esince). Ayrıca bu hatayı verince (ki muhtemelen görmüşsünüzdür bu hatayı) ekranda görülen diyalogtaki butona basmak için faremi oynatınca fare resmen ağır ağır gidiyor. Yani her şey ağırlaşıyor. (PC her şeyi algılamaya devam ediyor ancak çok süre sonra. Mesela fareyi ben yukarı götürüyorum, yukarı geliyor ama yavaaaaş yavaaaş, her şey slow-motion oluyor pc'de)

Sorun 2 - Nalet olasıca windowsu uykuya aldıktan sonra açtığımda bazen sistem açılıyor ancak ekran gelmiyor, simsiyah kalıyor. Tekrar uykuya alıp tekrar uyandırıyorum, o zaman ekran geliyor.

Sorun 3 - Örneğin bir dosyayı kesip başka bir klasöre yapıştıracaksınız. Dosyaya sağ tıklayıp KES tuşuna basarsanız o dosyanın rengi solar, böyle bi flulaşır, yani size o dosyanın KESİLDİĞİNİ belirtir, bunu herkes bilebiliyor değil mi? İşte ara sıra benim masaüstümdeki simgeler kendi kendine KESİLMİŞ konuma geçiyor. Yani örneğin bir Excel dosyası bir bakıyorum rengi soluk, lan gidip bir klasöre sağ tıklıyorum YAPIŞTIR ifadesi aktif olmuş, sanki dosyayı kes demişim.. Kendi kendine dosyaları kesme işlemi yapıyor. ( Allah'tan yapıştırmıyor ibine)

Sorun 4 - Gül gibi çalışan bluetooth cihazım (laptopun kendisinde varolan) artık nedense nalet olmayasıca bir şekilde çalışmıyor... Neden arkadaşım neden?

Sorun 5- Nalet olmayasıca windows 7'nin sesleri garipleşti iyiden iyiye. Mesela USB takınca uyarı sesi (atıyorum) 3 saniye ise, benim pc, son 1,5 saniyesini çalıyor o sesin, ilk 1,5 saniyesini çalmıyor. Sesler yarım anasını satıyım. Ama bu da hep olmuyor, ara ara..

Sorun 6 - Bilgisayarımda hem Ubuntu 11.10 hem de Windows 7 yüklü. Herkes bilir ki, eğer bilgisayarda birden fazla işletim sistemi varsa, o bilgisayar açılışta kullanıcıya hangi işletim sistemi ile bilgisayarını açmasını istediğini soran bir ekran getirir. (Ubuntu'da bu ekranın adı GRUB). Ve biz genelde yukarı aşağı ok tuşlarını kullanarak bu ekrandan istediğimiz işletim sistemini seçer ve enter tuşuna basarız. Benim kahrolmayasıca bilgisayarımın bu konuda ilginç bir sıkıntısı var. Örneğin windowsu ya da ubuntuyu açtınız. Sonra kapattınız PC'yi. (yani elektriğini kestiniz) sonra tekrar açtınız. Böyle yapınca GRUB ekranında ok tuşlarım çalışıyor. Ama işletim sistemi içerisindeyken, YENİDEN BAŞLAT seçeneğini seçersem (yani önce kapatıp sonra düğmeden tekrar açmazsam) GRUB ekranında düğmelerim çalışmıyor. Ve ben bilgisayarı POWER tuşundan kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum her seferinde.

Bu makinenin dilinden anlayan var mıdır? Varsa bana tercüme edebilir mi? Elektronik mühendisiyim, şu elektronik aletin nasıl çalıştığı hakkında hala fikrim yok. Lan ben bu kadar hata veren, bu kadar çabuk eskiyen, bu kadar dayanıksız başka bir elektronik alet yapsam millet yüzüne bakmaz, ama gel gör ki konu bilgisayar olunca akan sular duruyor arkadaş...

(Ha bide yeni aklıma geldi, bu arkadaş neden ben ağır bi iş yaparken iyi performans sergileyip gıkını çıkarmaz da, olay erotik ya da korno içerikli bir filmi oynatmak gibi basit bir eyleme dönüşünce çakılır kalır? )

Bu gereksiz arkadaşın sahip olduğu gereksiz donanım:
    Packardbell Tj-75
    Core i-5 430M 2.28GHZ
    Ati HD5650 1 GB
    4 GB 1333 Mhz ram
    500 GB HDD

Linux yükle o lanet olasıca dediğin maycrosofttan da kurtulursun in7'den de.

Tavsiye ettiğim dağıtımlar: Mageia KDE4 masaüstüyle veya peppermint2 deneyebilirsin.

• 1)usb ler için eğer aynı sorunu linux da yapıyorsa bios update vaktin gelmiş

2)meşhurdur, zamanında güvenlik güncelleştirmeleri yüzünden olurdu, black screen of death diye geçer, sp1 sonrası düzelmişti ama, temiz bir kurulum yapsan düzelir

3)herhangi bir klasördeyken yukardan organise -> folder & search options a gir, general kısmında restore defaults de, view kısmında da reset folders de o sıkıntı çözülür

4)nasıl çalışmıyor, dosya mı almıyor, dosya mı göndermiyor, hata mı veriyor?

5)ara ara alet kasıyor, arkaplanda birşeyler var

6)grub sıkıntılı, tekrar yüklemen veya düzeltmen gerekir, sen komple format at en kolayı olur bu kadar şeye

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

1)usb ler için eğer aynı sorunu linux da yapıyorsa bios update vaktin gelmiş

2)meşhurdur, zamanında güvenlik güncelleştirmeleri yüzünden olurdu, black screen of death diye geçer, sp1 sonrası düzelmişti ama, temiz bir kurulum yapsan düzelir

3)herhangi bir klasördeyken yukardan organise -> folder & search options a gir, general kısmında restore defaults de, view kısmında da reset folders de o sıkıntı çözülür

4)nasıl çalışmıyor, dosya mı almıyor, dosya mı göndermiyor, hata mı veriyor?

5)ara ara alet kasıyor, arkaplanda birşeyler var

6)grub sıkıntılı, tekrar yüklemen veya düzeltmen gerekir, sen komple format at en kolayı olur bu kadar şeye

Öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim.
    Son cevaptan başlamak istiyorum, Dracos hocam sağol cevapların için. Bende senin cevaplarına karşılık yaptıklarımı ya da bildiklerimi öyleyeyim :)

1) Bios update yapmış durumdayım. Kontrolde ediyorum, daha güncel bir sürümü yok. Linuxta daha başka problemlerim vardı, onlar çözüldü sayılır.

2) SP1 yüklü durumda, ama tek istediğim "hadi format atalım" çözümünden başka alternatif ve hızlı çözümler bulabilmek :)

3) Dediğini deneyeceğim.

4) Bluetooth cihazlarımı görüyor, Linuxta çalışıyor, dosya alıp gönderiyor ancak Windows 7'de ne dosya alıyor ne de gönderiyor. Sürücü silip kurdum aynı...

5) "Ara ara" kelimesini ben yanlış anlatmışım kusura bakma. Bazı oturumlarda demek istedim. Mesela bugün bilgisayarımı 10 kez kapadım açtım, 3. oturum süresince sesler böyle saçma sapan oluyor. (Ama mp3 falan dinlerken, video oynatırken bir takılma, yavaşlama olmuyor, sadece Windows sesleri saçmalıyor. Sorunun da işlemci darboğazı, bellek şişmesi ya da harddisk sıkıntısından da kaynaklandığını zannetmiyorum. )

6) Sıkıntım sadece GRUB değil aslında, açılışta bazı tuşlar çalışıyor, bazıları çalışmıyor. (Eğer restart atarsam. Dediğim gibi kapatıp açarsam sıkıntı yok) Sanıyorum BIOS sıkıntısı neden oluyor bu durumlara. Ya da bazı arkadaşların dediği gibi donanımsal temel bir sorunuda olabilir bu gereksiz cihazın.

Tekrar teşekkürler.

@aslanpayi. Hocam zaten kullanmaktayım. Ama Linuxtan da gülmüyor yüzüm. Kerneli ne kadar sağlam olan bir işletim sistemi olursa olsun şu masaüstü yöneticileri işi çığrığından çıkartıyor.

@2smoke. Hocam fanımda bir problem yok. Isınma problemimde yok. İşlemci kullanımı açısından da gayet verimli PC. Virüs konusunda artık KIS 2012'ye güvenmekteyim. Soğuk lehim varsa zaten işin o kısmını halletmek için biraz beklemem gerekir.

@DoubleDragon. Hocam harddiskim 3 aylık, ramlerimde öyle. Hepsi garantili Vatan PC malları. Aldığım her malzemeyi elimden geldiği kadar stabilite testine sokarım ki sonradan sıkıntı çıkarmasın diye. (Ha bu demek olmuyor ki, sağlam çıkan her ürün ömür boyu sağlam kalacak) Ancak aldığım malzemelerin hem ilk aldığım zamanki performanslarından hem de şu anki performanslarından gayet memnunum. Birçok farklı benchmark programıyla PC mi ara ara test ederim, olabildiği kadar piyasadaki düzgün temizlik yazılımlarıyla gereksiz klasör, kayıt defteri, geçici klasör gibi temizlik işlemlerini tekrarlarım, uzun süredir PC kullanıcısıyım (mesleğim gereğide az buçuk anlamaya çalışıyorum dilinden :) ) bu sebepten ötürü bana sıkıntı çıkarmaması için elimden geleni yapıyorum. Yalnız gelin görün ki banamısın demiyor 3 aylık windows, çöküp gidiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.