Genelde video edit için i7 13650 hx rtx4060 2tb ssd 32 gb ram laptop arıyorum, Dell g16 7630 var ama çok sorunlu deniliyor, bi birde ASUS Rog strix var onda da ışık sımzası, coil whine meselesi var deniliyor. 60.000 TL bandında önerebileceğiniz model var mı ? mesela LEnovunu bu modeli var. Mara olarak nasıldır? www.hepsiburada.com Lenovo Loq 15IRX9 I7-13650HX 64 GB 2 Tbssd (115W) RTX4060 Fiyatı https://www.hepsiburada.com/lenovo-loq-15irx9-i7-13650hx-64-gb-2-tbssd-115w-rtx4060-8-gb-15-6-fhd-windows-11-pro-83dv00httr-bt45-pm-HBC000071Y4PF< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 54Conqueror54 -- 25 Ekim 2024; 15:29:8 > |
Genelde video edit için i7 13650 hx rtx4060 2tb ssd 32 gb ram
-
-
Öncelikle merhaba. Bir yanlışı düzeltmekle işe başlamak gerekiyor. Işıksızması gibi sorunlar Asus ROG Strix serisine özel bir durum değil. Asus ROG Strix ve Asus TUF gibi seriler dahil pek çok farklı marka ve mode IPS panel kullanırlar. Işık sızması IPS panellerde sıkca rastlanan bir durumdur. Kiminde çok olabilir kiminde az. Ama hangi marka ve model alırsanız alın %0 ışık sızması olan bir IPS ekranlı model bulamazsınız. IPS panellerin eksisi zaten Işık sızmasıdır.
Ama pek çok artısı da vardır. Renk dolgunluğu ve renk doğruluğu gibi. Video edit, fotoğraf düzenleme gibi işler yapacaksanız IPS paneli tercih etmemiz gerekmekte.
Linkini paylaştığınız model de IPS panel diyebiliyorum yani onda da biraz ışık sızması olacak onu bilin derim. Işık sızması tamamen karanlık mekanda ve siyah renk dışında fark edilmiyorsa bu zaten bir sıkıntı değildir. Siyah renkten kastım bir film açtığınızda sinamaskop şekilde altta ve üstte siyah renk şeritler olur o sırada tamamen karanlıkta film izlerken alt kısımda az miktarda oluyorsa sıkıntı değildir. Ama çok fazla ise sıkıntıdır veya aydınlıkta fark ediliyorsada sıkıntıdır.
Yani Işık sızması IPS panellerin doğasında olan bir sorundur. Esas IPS olmayan bir ekrana sahip cihaz aldığınızda ışık sızması varsa bu ciddi bir sorundur.
IPS ekranda ışık sızması olacak ama önemli olan az ve çoğu zaman fark edilmeyecek şekilde olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Fark edilecek boyutsaysa o zaman sıkıntı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 28 Ekim 2024; 14:53:32 >
-
Çok teşekkür ederim üstadım
-
Şu saatten sonra işlemci olarak Ultra'lara bakmak, klasik Core işlemcileri pas geçmek daha doğru.
Core Ultra 7-155H'li bir sistem almak daha iyi. Bu işlemci, 60000 TL bandında NVIDIA RTX4060 ile birlikte olamaz tabii, Ada 500'lere düşülür. Harici GPU olarak bir tık düşülse de, CPU ve dahili GPU (Intel Arc) bakımından ileride olursunuz. Ultra'lardaki nöral işlemci-yapay zeka desteği de cabası.
13.nesil Core grafik işlemcisinde AV1 encode yok mesela, bunu RTX4060 telafi eder ama benim önerdiğim sistemde her iki grafik işlemcide de AV1 encode var. Devir 4K videoların devri ve HEVC encode'nin yavaşlığı can sıkabilir.
DDR5 RAM ve NVME SSD yükseltmeleri çok pahalı şeyler değil. Önemli olan şey, merkezi işlemcinin ne kadar güncel olduğu. Ultra 7-155H'den memnunum.
-
Dizüstün de hangi modellerde Ultra işlemci var. Ben 8 kasım da dizüstü aldım ve almadan önce 2-3 aydır pc araştırması yapıyordum hiç ulta işlemcili dizüstüne denk gelmedim.
-
Ben geçen ay aldım, Ultra 1.nesile geçtim. Türkiye'de 125H-155H-185H Ultra işlemcili laptop'lar satılıyordu bir süredir. U olanlarında Intel UHD Graphics, H olanlarında Intel Arc dahili grafik işlemcisi oluyor. U olanlarla ilgilenmedim.
Monster Tulpar serisine, HP ZBook serisinde var mesela. Daha ucuza, 40-45 bin liraya da Ultra'lı bilgisayarlar var ama harici grafik işlemcileri yok, sadece Intel Arc ile yetinirim diyenler alabilir.
-
Kesinlikle yanlış yorum.
Çünkü Laptop 2ye ayrılır.
1 Günlük kullanım dahili ekran kartlı.
2 Oyun icin harici ekran kartlı laptop.
Sizin tavsiyeniz hem pahali hem dahili ekran kartlı modeller.
Günlük cihazlar 20-25.000 fiyatına dahili ekran kartlı iris xe ekran kartlı laptoplar yeterli. (UHD eski teknoloji)
-
İyi oku, ondan sonra itiraz edersin
Tavsiye ettiğim serilerde çift gpu var, artı üçüncü bir işlemci, npu var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X